טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השילוב המושלם: לחמניות גבינה והפתעות

לחמניות גבינה וקשקבל, כאלו עם בננות, וגם גרסה וינאית מיוחדת שהמציא כוכב "משחקי השף" - מי אמר שגבינה צריכה לבוא רק בתוך עוגה? קבלו מתכונים ללחמניות גבינה קלות שישמחו כל חובב בצק. שבועות 2018, גרסת הפחמימה

תגובות
לא תאמינו מה מחכה בפנים. לחמניות גבינה
\ Ekaterina Fribus | Dreamstime.c

קצת אחרי הפרוסה השלישית ישנו סיכוי גדול שעוגות הגבינה יגיעו לכדי מיצוי. בכל זאת, כמה שמנת + חמאה + גבינה + סוכר אפשר לאכול? אופציה חגיגית נוספת לא פחות, היא לקחת את שתי ההנאות הגדולות: גבינה ופחמימות, ולשלבן לכדי לחמניות אווריריות, חלומיות ועתירות גבינה שקל ופשוט להכין. האחת מסורתית ועתירת קשקבל, השנייה מפתיעה ותתחבב בקלות על הקטנטנים, ואת האחרונה המציא והכין מהיסוד לירן גרודה ממסעדת בקפיקו ומ"משחקי השף". לכבוד החג הלבן המתקרב, הנה לחמניות הגבינה שחייבים להכין בבית לפחות פעם אחת.

» שבועות 2018 - לכל האירועים והמתכונים
» חוגגים במסעדות: איפה אוכלים בשבועות?
» טקסי הבאת ביכורים ברחבי הארץ
» סיורים ואטרקציות: חג שבועות במחלבות
» טיולים מומלצים בשבועות
» מעדניות הגבינה הטובות בארץ

"בואיקוס" - לחמניות קשקבל באדיבות מחלבות גד

מצרכים ל-25 לחמניות קטנות:

350 גרם קמח תופח
200 גרם יוגורט עיזים טבעי 3%
200 גרם חמאה מומסת
250 גרם פתיתי קשקבל (50 גרם ישמשו לציפוי)
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון את כל החומרים במהירות גבוה עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק.
2. מחלקים לכדורים בגודל כדור פינג-פונג, טובלים כל כדור בפתיתי הקשקבל  ומסדרים בתבנית המחופה בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

» לחמניות גבינה עם בננה באדיבות השף ברק חי חורש לחברת טרה

מצרכים ל-15 לחמניות:

1 חבילה טוב טעם
350 גרם קמח תופח
150 גרם חמאה
1 כף קורנפלור
1 בננה חתוכה לקוביות קטנות
מעט חמאה מומסת
קורט מלח

אופן ההכנה: 
1. מערבבים היטב בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. 
2. יוצרים אצבעות מהבצק, מסדרים אותן על בתבנית המחופה בנייר אפייה ומושחים אותן בחמאה מומסת.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35 דקות או עד הזהבה.

» לחמניות גבינה וינאיות באדיבות השף קונדיטור לירן גרודה

מצרכים ל-15 לחמניות: 1.5 כוסות חלב פושר
1.5 כף שמרים טריים
3 כוסות קמח
1 כף מלח
1.5 סוכר
30 גרם חמאה רכה
1/2 כוס גבינה לבנה

אופן ההכנה:
1. מערבלים במיקסר את כל המרכיבים למשך 8 דקות על מהירות בינונית.
2. מתפיחים את הבצק במשך שעה, מכסים ומקררים.
3. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג, מכסים במגבת  ומתפיחים במשך 30 דקות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד הזהבה.

*#