אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בלי גבינה: מתכונים טבעוניים לשבועות

במקום לבלוס עוגות גבינה ולהתעייף מכמויות חמאה אימתניות, למה שלא תנסו את האופציה הטבעונית הקלילה? מסעדת "זכאים" מגישה: ארוחת שבועות אלטרנטיבית וטבעונית למהדרין

תגובות
מי צריך גבינה? פיצה טבעונית
Fabio Giuseppe Pizzuto | Dreamst

הוא אמנם מזוהה עם חלב ותוצריו, ונחגג בעיקר סביב עוגות גבינה מושחתות ומאפים עתירי שמנת וחמאה, אך חג הקציר יכול להיות טעים וחגיגי לא פחות גם בגרסה הטבעונית. מסעדת "זכאים" - בוטיק טבעוני אורגינל, מציעה גרסה אלטרנטיבית לארוחת שבועות המסורתית שכיף להכין בבית סתם כך, וכיף עוד יותר לעשות באמצעותה רושם על האורחים. בתפריט: סלט עם טוויסט אבטיחי מתוק-חרפרף, פיצת "שמן זית" דקה ופריכה ועוגת קראמבל גבינת שקדים עם נקטרינה ואפרסק. ההפתעה: כל המנות טבעוניות למהדרין, ויצליחו להטעות גם את החך הבררני ביותר. שבועות 2018, גרסת הדו קיום.

» שבועות 2018 - לכל האירועים והמתכונים
» חוגגים במסעדות: איפה אוכלים בשבועות?
» טקסי הבאת ביכורים ברחבי הארץ
» סיורים ואטרקציות: חג שבועות במחלבות
» מעדניות הגבינה הטובות בארץ

סלט "לידו" פריך עם קשיו מקורמל (6-7 מנות)

מצרכים:
4-5 קולורבי בינוני
1/3 כוס שמן זית מעולה + 2 כפות
 1/3 כוס מיץ לימון
5-6 שיני שום, פרוסות דק
מלח ים אטלנטי 
2 כוסות אבטיח טרי ומתוק, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ 
1 פלפל חריף אחד

לקשיו המקורמל:
100 גרם קשיו לא קלוי, קלוף ופרוס
20 גרם מלח ים אטלנטי
50 גרם סוכר חום

אופן ההכנה:
1. קולפים את הקולורבי, חותכים לחצי ופורסים לפרוסות דקות מאוד. בוזקים על הקולורבי את שמן הזית, מיץ הלימון, השום ומלח הים, מעסים כ-5 דקות ומשרים במרינדה למשך שעה - שעתיים.
2. קוצצים פלפל חריף לפרוסות דקות מאוד ומערבבים עם 2 כפות שמן זית. מניחים בצד. 
3. מכינים את הקשיו המקורמל: מניחים את הקשיו בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 15 דקות ומסננים.
4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל הקשיו את הסוכר החום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 או עד שהקשיו משחימים ומתקרמלים. מייבשים על רשת צפופה. 
5. מרכיבים את המנה: מסננים את הקולורבי מתערובת השמן והלימון, מניחים בצלחת הגשה, מניחים מעל את קוביות האבטיח ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הקשיו המקורמל ומעט מתערובת הפלפל החריף ושמן הזית ומגישים מייד.

פיצת שמן זית עם עגבניות (4-5 מנות)

מצרכים:

לבצק:
1/2 ק"ג קמח
330 גרם מים
25 גרם שמן זית
20 גרם סוכר
11 גרם מלח
7 גרם שמרים יבשים

לציפוי:
1 עגבניה, פרוסה דק מאוד
1 בצל, פרוס לטבעות דקות
1 פלפל חריף, פרוס דק 
שמן זית לזילוף
קורט מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה גדולה. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
2. בקערה נפרדת מערבבים את שמן הזית והמים ומוסיפים לקערת החומרים היבשים. לשים היטב במשך 10 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה. מכסים במגבת לחה ומשאירים לתפוח במשך 90 דקות. בתום התפיחה הבצק צריך להכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים כל כדור במגבת לחה ומתפיחים במשך 20 דקות.
4. על משטח מקומח היטב, מרדדים כל כדור לעיגול דק ומניחים עליו את העגבניה, הבצל והפלפל החריף. מזלפים שמן זית ומעט מלח ים אטלנטי ואופים בתנור שחומם לחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות) במצב גריל במשך 4-7 דקות או עד השחמת הבצק. כשהפיצה יוצאת מהתנור, מזלפים עליה מעט שמן זית ומגישים מייד.

עוגת גבינת שקדים וקראמבל עם פירות קיץ (7-8 מנות)

לקראמבל:
1 כף אבקת סוכר
1 כוס קמח לבן מנופה
1 כוס שמן (לא זית)
1 כף שקדים מפוררים

לפירות: 
3 נקטרינות, חתוכות לקוביות גסות בגודל 3X3 ס"מ
3 אפרסקים, חתוכיםלקוביות גסות בגודל 3X3 ס"מ
100 גרם סוכר חום
מיץ מ-1 לימון

לגבינת השקדים:
100 גרם שקדים מולבנים, לא קלויים
מיץ מ-1 לימון
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס סוכר לבן
קורט מלח 
1/2 מים
1/4 כפית תמצית וניל מאיכות טובה
בד חיתול/פשתן 

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקראמבל: מעבדים את חומרי הקראמבל במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים במרכז התנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות או עד הזהבה.
3. מכינים את גבינת השקדים: טוחנים את כל מרכיבי הגבינה במערבל מזון עד לקבלת מסה אחידה. מסננים דרך בד פשתן/חיתול ואת הנוזלים מניחים בצד. לא זורקים.
4. ממקמים את הגבינה בתבנית העליונה ביותר ואופים במצב גריל בתנור מחומם מראש ל- 250 מעלות במשך 3-4 דקות, עד לקבלת עד לקרסט שחום.
5. מערבבים את קוביות הפירות והסוכר בידיים עד שהסוכר נמס והפרי מגיר נוזלים. מוסיפים את מיץ הלימון ומניחים בצד.
6. מרכיבים את המנה: מניחים בצד אחד של הצלחת את הפרי המקורמל וסמוך אליו את הקראמבל. מעליהם ממקמים את "עוגת הגבינה" ומפדרים באבקת סוכר. מזלפים את הנוזל שנותר מסינון גבינת השקדים מסביב לעוגה ומגישים מייד.

*#