טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מלכה לב לבן: מעדניות הגבינה הטובות בארץ

מחוות הבופאלו במושב ביצרון דרך העיזים של מיי דיר ועד מאטיס של אידי באשדוד - לרגל החג הכי גבינתי בשנה יצאנו לחפש את המחלבות והמעדניות הכי מעניינות בארץ, וחזרנו עם המלצות בשלות ומיושנות כהלכה

תגובות
המחלבות והמעדניות הטובות של שבועות 2018 - גבינה במן האדמה
רז רוגובסקי

11 מחלבות ושש מעדניות מרכיבות את הטנא שלנו עבורכם לקראת שבועות 2018. חג שבועות הוא שעתם היפה של המשקים, המחלבות ויצרני הגבינות, וכמובן של חובבי הגבינות. בחרנו לחלק את ההמלצות הטעימות למחלבות - רובן במושבים ובקיבוצים - שבהן עוסקים בתהליך כולו מגידול העדר ועד המכירה או ההגשה, ולמעדניות שעוסקות בליקוט גבינות משובחות מהארץ ומחו"ל. 

» שבועות 2018 - לכל האירועים והמתכונים
» המדריך לתיקוני ליל שבועות
» חוגגים במסעדות: איפה אוכלים בשבועות?
» טקסי הבאת ביכורים ברחבי הארץ
» סיורים ואטרקציות: חג שבועות במחלבות

מחלבות

מחלבת גבינות משק יעקֹבס, כפר הרא"ה

יש משהו בתחושה של Hands on, של ייצור עצמי, של המשולש של חקלאות-ייצור-שיווק, שעושה את החוויה לשורשית, אותנטית ועמוקה יותר. אפילו חלוצית, בטח בכל הקשור לגבינות. הדור השלישי במשפחת יעקבֹס, כולל בנות הזוג והצאצאים, שותפים לתהליך של ייצור מגוון עשיר של יותר מ-25 גבינות מהחלב של הרפת שלהם ומרפתות האזור. אמנם אפשר למצוא את הגבינות המשובחות כמעט בכל רחבי הארץ אבל שווה להגיע למתחם יעקבֹס במושב כפר הרא"ה בעמק חפר, בייחוד ליריד שבועות. במקום פועל בית קפה עם תפריט חלבי טעים, חנות גבינות (עם מוצרים שאין בשום מקום אחר כמו בוראטה טרייה או חמאה מתובלת) ולחמים (עליהם אחראית גיסה של אחד היעקבֹסים, האוחזת במאפיית אגדת לחם), גלידריה עם גלידות טריות ומתחם הסדנאות של דפי יעקֹבס - "יעקֹבס פותחים שולחן". הכל כשר, מסוגנן ומעודן.

גולת הכותרת היא יריד שבועות המסורתי של יעקבֹס הנערך מדי שנה בכפר הרא"ה ובו מלבד גבינות ויוגורטים מחלב בקר, כבשים ועיזים (אל תוותרו על הקממבר אגוזים המעולה ועל הקרם פרש הקרמי), גם מיטב התוצרת החקלאית של העמק: לחמים ומאפים, יין, דבש, שמן זית, גלידות טעימות, קפה, מיצים טבעיים, גרנולה, פרחים ועוד. השנה ייערך יריד שבועות ב-11-18 במאי ומדובר בחגיגה של ממש.  

משק יעקבס

דור שלישי לייצור גבינות עצמי - משק יעקבס
כפיר שמעוני

מחלבת בארי, קיבוץ בארי

לכבוד שבועות מחלבת בארי הדרומית משיקה סדרת גבינות בוטיק חדשה בהשראה אירופאית. הסדרה כוללת שלוש גבינות בוטיק מקומיות בסגנון קלאסי: 'רותם המדבר' בהשראת גבינת רבלושון הצרפתית; 'שקמה' בהשראת גבינת פונטינה האיטלקית; 'מדבר' בהשראת גבינות אלפיניות. שלושתן עזות טעם, כיאה לגבינות שנוצרו מבקר שגדל בנגב, והן מצטרפות לגבינות האיכותיות של המחלבה הוותיקה. לאחרונה השיקו משלוחי גבינות עד הבית עם שליח המארז מקורר. מזמינים בקלות באתר האינטרנט של המחלבה (יש מארזים משתלמים).

מחלבת בארי

סדרת גבינות בוטיק חדשה מבית היוצר של מחלבת בארי
יהל בטיטו

מחלבת שירת רועים, לֹטם

מחלבת שירת רועים היא מחלבת בוטיק המייצרת גבינות איכותיות מחלב עיזים וכבשים. במחלבה מיוצרות גבינות קשות, חצי קשות, חצי רכות ורכות בשיטות מסורתיות (ללא חומרי שימור / צבעי מאכל או ציפוי שעווה). מיכל מור מלמד, גבנית המחלבה, הגיעה לתחום ממש במקרה במהלך טיול בשווייץ. לאחר לימודים והשתלמות היא הקימה את המחלבה וכיום היא חברת כבוד בגילדת הגבנים העולמית וגבינותיה יצגו את ישראל באליפות העולם לגבינות ואף זכו במדליות. לצד המחלבה ניצב "בית לגבינות" המספק חוויית ביקור למי שמתעניין ברזי הגבינות הארטיזנליות. אפשר לצפות בתהליכי הייצור וההבשלה, לטעום ולקנות (הגבינות כשרות), להשתתף בסדנאות ועוד.

שירת רועים

הגבינות של מיכל מור מלמד שהפכה לגבנית בעקבות טיול בשוויץ - מחלבת שירת רועים
מתן שגיא

מחלבת אלטו, שמרת

לקראת שבועות משיקה מחלבת אלטו בקיבוץ שמרת, שבה מייצרים רק מוצרים מחלב עיזים, מבחר גבינות חדשות: אדמונית עיזים עם אגוזים; דליה עיזים עם צ'ילי; ונירית מתובלת בסומק, שום ושומשום שחור. הן מצטרפות למשפחת הגבינות של אלטו, מחלבה משפחתית באווירת הקיבוץ בגליל המערבי. ב-13-18 במאי ייערך במחלבה-מעדניה-מסעדה הפנינג שבועות. יהיה אפשר לרכוש פלטות גבינות לאכול במקום, גבינות לקחת, מאפים, לחמים, מארזי שי ולשבת לקפה בבית הקפה או בחורשה הסמוכה, שכן המחלבה ממוקמת בלב בוסתן.

מחלבת אלטו

גבינות מחלב עיזים בלבד- מחלבת אלטו בקיבוץ שמרת
אנטולי מיכאלו

מחלבת עברי, מושב עזריה

מחלבת עברי היא מחלבה משפחתית במושב (ליד רמלה). כמו מחלבות לא מעטות אחרות. היא ותיקה, שורשית ומתמחה בייצור גבינות מחלב צאן ובקר, חלקן מקוריות למדי. היא החלה כמקום המייצר גבינת ג'יבן מלוחה בסגנון עיראקי ועברה לייצר גבינות בסגנונות שונים בעולם, בהן איטלקיות מקוריות (פרובלונה, אורגו, בוראטה - שהיא שק מוצרלה ממולא בשמנת מתוקה וחוטי מוצרלה דקיקים שיש הנשבעים שהיא ממש כמו באיטליה, ועוד) ואפילו גבינות בסגנון גיאורגי שלא נפוצות בארץ. חנות המחלבה פועלת בימי חמישי ושישי בלבד ולקראת שבועות שעות וימי הפעילות יורחבו משמעותית (פרטים בדף הפייסבוק). ככה בשגרה שווה להגיע להפנינג של ימי שישי אחת לשבועיים, במסגרתו מוגשים מאפים ממולאים גבינות, פלטות גבינות ועוד, ולקראת שבועות ייערכו החגיגות מדי שישי (עד 18 במאי).

מחלבת עברי

המחלבה המשפחתית הוותיקה במושב עזריה- מחלבת עברי
טל סיון ציפורן

מיי דיר, כפר נטר

במושב כפר נטר במרכז השרון נמצא משק מיי דיר ובו מפיק הגבן להט פז גבינות עיזים קשות ייחודיות, יוגורטים, חלב עיזים, גבינות רכות למריחה ועוד. החנות הקטנה במשק נמצאת בחצר גדולה וטבעית, סמוך לדיר עיזים, כרם צעיר ועצי פקאן עתיקים. אפשר לרכוש גבינות הביתה או לשבת בצל וליהנות מתוצרת המקום. כל המוצרים נעשים בתהליך טבעי, ללא תוספות של מייצבים או חומרים משמרים. בשבתות יפות אפשר להגיע עם הילדים ולרכוש (בהזמנה מראש) ערכת גבנים צעירים לייצור עצמי של גבינה וליהנות מפלטת גבינות ויין, פיצות, מוזלי ועוד מטעמים מהמשק.

My dear

הגבינות הטבעיות של להט פז- מיי דיר, כפר נטר
יח"צ

המחלבה של חוות שדה בר

המחלבה והמסעדה בחוות שדה בר מספקות גבינות ייחודיות על רקע נוף ייחודי: מהן אפשר לצפות לנוף מדברי למרגלות גן לאומי הרודיון עם מרחבים אינסופיים, מה שמסביר למה הורדוס בחר לבנות את הארמון שלו בדיוק כאן. מחלבת הצאן של חוות שדה בר מתמחה בייצור גבינות צאן, יוגורטים, גבינות רכות וגבינות קשות, כולן עם ארומה מדברית ייחודית. מנהל אותה נחמן גוטמן, שהוא גם יזם בארגון לקידום יזמים צעירים "קרן-שמש". למחלבה יש גם מוצר ייחודי של ריבת חלב העשוי מחלב עיזים בלבד והיא בעלת טעם מיוחד ומיועדת גם למי שרגישים ללקטוז. תפריט המסעדה מבוסס על גבינות המחלבה והכל באווירה כפרית מדברית.

חוות שדה בר

 גבינות ייחודיות למרגלות הנוף הייחודי של גן ההרודיון- חוות שדה בר
יח"צ

משק שמואלי, באר טוביה

משק שמואלי ממושב באר טוביה הוא עסק משפחתי-זוגי שבמרכזו מחלבת עיזים. בדיר יעל וניר שמואלי מעניקים יחס מוקפד כלפי העיזים, כך למשל לא מפרידים שם בין העיזים לגדיים, הרבייה היא טבעית וללא הזרעות והאוכל טבעי ונטול הורמונים. כל זה מתבטא גם בטעם הגבינות. הזוג שמואלי בכלל עסקו בתחומים אחרים, והחליטו לחזור לשורשים ולחקלאות והקימו את המחלבה ולייצר יוגורטים, גבינות רכות, חצי קשות וקשות. במשק אפשר לקנות גבינות עיזים, לערוך סיורים ולחוות את המקום.

משק שמואלי

שומרים על יחס מוקפד לעיזים ולגדיים - מחלבת 
 משק שמואלי בבאר טוביה
פלג אלקלעי

חוות הבופאלו, מושב ביצרון

בין שלל חוות הצאן והבקר בולטת חוות הבופאלו ממושב ביצרון. מדובר בחוות הבופאלו היחידה בארץ והכשרה היחידה בעולם. הכל החל מטיול של חגי ועירית טרייסטר באיטליה, שם נשבו בקסמן של גבינות העשויות מחלב בופאלו, שאמנם נמנה על משפחת הבקר אך שונה במרקמו ובהרכבו (וגם בטעמו) מחלב בקר. כיום ממשיך את דרכם הדור השני ומייצר מהג'מוסים שבחווה מוצרלה, ריקוטה, יוגורטים, שמנת, לאבנה, גבינה בסגנון עיראקי ועוד.

חוות הבופאלו

חוות הבופאלו הכשרה היחידה בישראל- חוות הבופאלו, ביצרון
יח"צ

מחלבת ברקנית, כפר יחזקאל

מחלבת ברקנית נוסדה בסוף שנות ה-70' בידי משפחת ברקין במושב כפר יחזקאל בעמק חרוד, ומאז מתמחים שם בייצור גבינות צאן רכות, חצי קשות וקשות מחלב מלא ובתהליכים מסורתיים, בלי קיצורי דרך. יש מגוון רב של גבינות עם שמות מסקרנים. ממש לאחרונה הצטרף אבינועם ברקין לגילדת הגבינות הבינלאומית בעקבות תהליכי הייצור שבהם הוא נוקט במחלבה. 

מחלבת ברקנית

חוות בל עפרי, קדמת צבי

את חוות בל עפרי הקימו תמי ובבי קבלו במושב קדמת צבי לפני שנים רבות. בין יתר הפעילויות החקלאיות והתיירותיות של השניים, הם גם מייצרים גבינות שנקראות על שם הנכדה שלהם, נועם. ייצור הגבינות החל כשבבי חגג 50 והילדים הביאו לו עז במתנה. כשהמליטה העז לילי והיה חלב, החליטה תמי ללמוד לעשות גבינה בקורסים של משרד החקלאות בראשותה של מירי פלח, ובבי למד גבנות בצרפת ובאיטליה. מאז מייצרים בחווה גבינות מחלב של העיזים האלפיניות כמו קממבר במבחר טעמים (עטוף בפלפל שחור, בצ'ילי, באפר של ערמונים או אגוזים), קשקבל מעושנת, גאודה, גבינה גיאורגית ועוד, ומגישים אותן במסעדה שלהם.

חוות בל עפרי

גבינות על שם הנכדה במחלבה שנולדה מעז מתנה שקיבל בבי ליום הולדת 50- בל עפרי ברמת הגולן
יח"צ

מעדניות

מעדניית אגתה

מעדניית אגתה היא כמו מסע לחו"ל במרחק נגיעה, עם מגוון גבינות מהגדולים בארץ. אגתה מציעה גבינות איכותיות ממיטב היצרנים הגדולים והקטנים באירופה, בהן גבינות מיושנות, גבינות עובש, גבינות עם תוספות כמו סרפד, פחם, סיידר, יין, כמהין ועוד. כל זאת לצד רטבים, פסטות, יינות, שמנים ודליקטסים אחרים.

לקראת שבועות מציעים באגתה הנחות על גבינות, הן בקנייה במשקל והן בקנייה של מגשי גבינות מוכנים לאירוח (הנמכרים בשלושה גדלים, כולל אבן ציפחה שחורה וקופסה). אפשר למצוא גאודה, קשקבל, פקורינו, פרמג'אנו, ברי, קממבר, גבינת 1,000 הימים בלאק לייבל (גבינה הולנדית המיושנת במשך 1,000 ימים), פקורינו פיסטוק, בלו שרופשייר (שילוב של סטילטון וצ'דר), מורבייר, ברי, מאיליה, ולמקום מוטסות מדי שבוע מוצרלה בופאלו, בוראטה, מסקרפונה, ריקוטה, שמנת ועוד.

אגתה

טיול לחו"ל במרחק נגיעה -מעדניית אגתה בתל אביב
אנטלי מיכאלו

חוות צוק המעדנייה

מה שהחל לפני שנים כחווה של משפחת צוק בעמק האלה הגיע גם לרמת אביב, בפורמט של מעדנייה ומסעדה. אמנם הנוף יותר אורבני אבל המעדנים מגיעים מחוות, מחלבות ומשקים מובילים. המעדנייה גדלה לאחרונה ומציעה שלל גבינות (ומבצעים לשבועות) בהן גאודה בקר ועיזים, גבינות של שירת רועים, גבינות של ברקנית, גבינות מיובאות מצרפת, הולנד, איטליה ועוד, גבינה צ'רקסית, יוגורטים ולאבנה של חוות צוק בייצור עצמי, גבינות של חוות הבופאלו ועוד, לצד מעדנים, ממרחים, מטבלים, בשרים, נקניקים, דגים, יינות ומוצרים נוספים.

חוות צוק

החווה של משפחת צוק מעמק האלה בגרסתה הרמת אביבית- חוות צוק
אנטולי מיכאלו

מעדניית מאטיס, אשדוד

את המסעדות של השף אידי ישראלוביץ מאשדוד כבר כולם מכירים, אך הוא אוחז גם במעדנייה משובחת בעיר בשם מאטיס. אידי הוא שם נרדף לאיכות גם במעדנייה ולצד ההתמחות בדגים, אפשר למצוא פה מגוון משובח של גבינות בוטיק תוצרת הארץ ושלל גבינות ייחודיות תוצרת חוץ (וגם שמני זית, רטבים, ממרחים, פסטות, מגוון נקניקי בוטיק כשרים, סלטים ואוכל מוכן מבית אידי, זיתים וחמוצים תוצרת עצמית, יינות, לחמים, עוגיות ומתוקים). אפשר לאכול במקום פלטה של גבינות או מעורבת או לקחת הביתה לפי משקל.

מעדניית מאטיס

 לשף אידי יש את מאטיס בבטן באשדוד
אבי רוקח

מעדניית פאפו, גדרה

רותם סויסה החליט להגשים חלום במרכז גדרה והקים את פאפו - מעדנייה ובית אוכל במטרה לשלב את האהבה לאוכל ולאנשים. רותם ליקט מבחר גדול של גבינות מכל העולם והוא מוכר אותן הביתה או בפלטות (ובמנות אחרות) בישיבה במקום, לצד יינות ישראלים, בירות, דגים מעושנים, סלטים, כריכים מקוריים, מאפים ועוד.

פאפו

בית שמשלב אהבה לאוכל ואנשים- מעדניית פאפו בגדרה
יח"צ

מן האדמה

מעדניית מן האדמה, שלה שני סניפים קבועים ועוד נקודות מכירה בירידים ובקניונים, מציעה שלל מוצרים בראשם כ-400 סוגי גבינה. בעצם, גבינות או ליתר דיוק ליקוט גבינות מכל רחבי תבל זו ההתמחות שלהם. יש במעדניות גבינות מהולנד, צרפת, איטליה, ספרד ועוד, לצד גבינות משובחות מעשרות משקים ישראליים. את הגבינות מלווים מוצרים נוספים כמו שמני זית, טחינה, יינות, פסטות, מטבלים ושלל דליקטסים. במעדניות אפשר ליהנות מכריכים טריים ומפלטות גבינות שמוכנות במקום ומוגשות עם כוס יין. ב-15-18 במאי יציינו את חגיגת שבועות בסניפים.

מן האדמה - סניף כפר סבאסניף נתניה

למעלה מ-400 סוגי גבינות מרחבי העולם בשני סניפיה- מן האדמה
רז רוגובסקי

מעדניית מלכה כהן, גשר

מאפייה ומעדניית בוטיק אזורית חדשה בעמק המעיינות מפיחה רוח חיים באזור. במבנה משוחזר בקיבוץ גשר הישן ניצב תנור ותיק ונטוש משנת 1924, שכעת קם לתחייה עם הקמתה של מעדניית ומאפיית מלכה כהן. הילה רונן סהר ויזהר סהר, הבעלים של מסעדת רוטנברג הסמוכה, מכינים מדי יום מטעמים, ריבות, כבושים מיוחדים, רטבים, מאפים, עוגות ועוד, העושים שימוש בתוצרת הטרייה הגדלה בחלקות החקלאיות שלהם ובמתכונים מהמורשת הקולינרית של קיבוצי האזור וימיה הראשונים של המדינה. לצד אלה, מציעה המעדנייה את התוצרת האזורית של המגדלים והיצרנים בסביבה, בראשן גבינות ומוצרי חלב ממחלבות האזור, דבש, שמנים, יינות ועוד.

מלכה כהן

בעזרת תנור עתיק מ-1924 מפיחה מעדניית ומאפיית מלכה כהן חיים בקיבוץ גשר
אפיק גבאי
*#