אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אשקלון, טעמים רבים לה: דוכני האוכל השווים של העיר

אשקלון היא המקום שבו בעל דוכן עדיין תוחב ארבעה שניצלים ענקיים לתוך באגט חם ולא מקטין כדי לחסוך, המוכר במאפייה מגיש שקשוקה מוקרמת בגבינה צהובה ואיש הפריקסה הוא דור שלישי למטגנים. אם אתם מתגעגעים לתקופה טעימה יותר, לפני שקלוריות וכולסטרול נכנסו לשיח הקולינרי, הכתבה הזאת מיועדת לכם

תגובות

לא משנה כמה גלגולים עבר אוכל הרחוב מאז היותו פלאפל בפיתה ועד להפיכתו ללחמניית באן במילוי חומר גלם יוקרתי כלשהו - לנצח תדבוק בו הקונוטציה של אוכל מהיר, זול ועממי, כזה שבדרך כלל מוגש בתוך סוג של בצק, ולפעמים גם מלא בשמן שהופך אותו לכל כך טעים. אבל יש משהו נוסף שמתלווה לרזומה של הז'אנר הנצרך ביותר: האורבניות, האותנטיות, המקום הקטן שנמצא כבר עשרות שנים באותה פינה ועדיין מחזיק מעמד כי יש לו את מה שאין לשום רשת מוכרת להציע – האהבה האמתית והכנה לאוכל ולאנשים שאוהבים להכין אותו. » מנות האגז בנדיקט הכי טובות בתל אביב» העוגיה החדשה שהשתלטה על העיר» המסעדה החדשה של כוכבת "משחקי השף"» אחלה דוסה: הקרפ ההודי הגיע לתל אביב

כמעט לכל אדם שתשאלו - ולא משנה כמה גבוה חך ואנין טעם הוא - יש את אותה פלאפליה האהובה עליו שנמצאת באותו מקום רעוע כבר כמה עשורים, והיא, כך הוא מוכן להישבע, הכי הכי טובה בארץ, ושווה לנסוע במיוחד אליה, אפילו גם עד - השלימו לבד. ורוב הסיכויים שהיא ממוקמת במרכז קהילתי קטן ורחוקה קונספטואלית שנות אור מכל קניון ממוזג. אחת מהערים שבהן תוכלו למצוא לא מעט בתי אוכל מפעם, היא אשקלון. עיר החוף שומרת חסד נעורים לאותם עסקים שהזינו את תושביה בתקופה שבה לא היה אפשר למצוא בעיר רשתות מזון, ולא רק באזור המדרחוב שנראה כאילו קפא על שמריו אי שם בשנות השמונים, לטובה ולרעה. אם אתם מתגעגעים לאוכל שליווה את ילדותכם, מפנטזים על המנות שאתם מכירים בעל פה אבל לא אכלתם כבר שנים, שווה להגיע לאזור ולבקר בבתי אוכל הרחוב של העיר, שכבר שנים מכינים ומגישים בהם אוכל שבא מהנשמה, ולא כזה שמנסה להמציא את עצמו מחדש.

אליפות העולם בשקשוקה: מאפיית אלעפיה

כמו כל מאפייה, ברגע שנכנסים פנימה והריח חודר לנחיריים, יש חשק עז לארוז את הכל, ומהר. אבל באלעפיה יש רק דבר אחד יותר טוב מבגט טרי, קצת קריספי מבחוץ ורך וחמים מבפנים - אותו הדבר, אבל עם שקשוקה ריחנית שממלאת אותו. השקשוקה של אלעפיה מוכנה במקום, והיא הדבר הכי קרוב לשקשוקה ביתית שיצא לכם לטעום. אם פחמימה היא לא כוס התה שלכם או שפשוט בא לכם על ישיבה פחות חפוזה, קחו לכם חצי שעה, הזמינו את השקשוקה במחבת, שבו בנחת ולא תתחרטו. השקשוקה מגיעה עם שלוש לחמניות (או שני בגטים) לבחירה מהמגוון בחנות, חומוס הום-מייד וחמוצים. אם תרצו להתפרע, בקשו תוספת של גבינה צהובה לשחיתות שתמלא את הבטן בהנאה.

מתי: 24 שעות ביממה. בשישי, עד כשעה לפני כניסת השבת.

כמה: 40 שקלים שקשוקה במחבת, 20 שקלים בבגט. תוספת גבינה צהובה: 6 שקלים.מאפיית אלעפיה - כיכר החאן, אלי כהן 1244. יש סניפים נוספים ליד בניין העירייה (הגבורה 7), במדרחוב (הרצל 48) ובקרית האקדמיה (אלי כהן 21)

כמעט כמו בבית, רק יותר מושחתת. שקשוקה באלעפיה (צילום: אסנת פרץ)

דור שלישי למטגנים: הסנדוויץ' הטוניסאי

המקום נמצא בסימטה קטנה במדרחוב, אליה עבר אחרי לא מעט שנים בשוק העירוני הישן. כמעט כמו כל בית עסק ותיק שלא שייך לרשת, גם כאן מדובר בעסק משפחתי, שכרגע מנוהל על ידי שי סיטבון, דור שלישי למטגני פריקסה. למי שמעדיף את הסנדוויץ' הטוניסאי שלו לא בפריקסה שמנוני וטעים בצורה ממכרת, יש גם בגטים, אבל קחו בחשבון שהם בגודל כפול מהפריקסה, כך שקלוריות לא תחסכו כאן. הלימונים הכבושים הם פרי מתכון משפחתי עתיק, וכמובן שלא חסרים מרכיבים נוספים כמו סלט צ'רשי, ממרח פלפלים חריפים, תפוחי אדמה, טונה וביצים, כך שתרגישו שזה הכי אסלי שיש. לא רק לחסידי הפריקסה יעשה המקום נעים בבטן. מדובר בבית אוכל מעולה גם לצמחונים שבינינו, ויש שם גם אחלה חביתת תרד ושקשוקה במחבת.

מתי: 09:00-17:00

כמה: פריקסה בגרסת הבגט: 28 שקלים, פריקסה מסורתית: 22 שקליםהסנדוויץ' הטוניסאי - הרצל 42

פריקסה עמוס בכל טוב. הסנדוויץ' הטוניסאי (צילום: שי סיטבון)

אושר פריך בבגט: שניצל בוארון

שניצל בוארון הוא מקום שדוגל בתחיבת כמה שיותר שניצלים לתוך בגט אחד. יש משהו מרגש ברגע הזה שבו רואים את המוכר מוציא קערה עמוסה בשניצלים, תופס ארבעה או חמישה וחותך אותם, ואז מסתכלים אחורה וקולטים שאתם היחידים בתור וכולם הולכים להיכנס לתוך הבגט שלכם. לא רק הלארג'יות של הבעלים גורמת למקום להיות השניצליה הכי מוצלחת באשקלון. המקום נטול גימיקים דוגמת שניצל בטעמים וצורות – יש רק שניצל אחד, בטעם אחד, כמו פעם, וכמובן צ'יפס בצד, פשוט כי אין מצב שיהיה מקום אפילו לצ'יפ בודד בתוך הבגט אחרי שהוא התאכלס בהמוני שניצלים.

מתי: א'-ה', 10:00-23:00

כמה: 32 שקלים לבגט שכולו טוב, ותכלס, אפשר בהחלט לשבוע גם מחצי ממנו.

שניצל בוארון - אלי כהן 37, אשקלוןעוף מצופה בפירורי אושר. שניצל בוארון (צילום: אסנת פרץ)

קונצנזוס מופלא: פלאפל הלוי

הפלאפל הוותיק ממוקם סמוך לבניין העירייה, ומציע פלאפל אמיתי-אמיתי, כזה, שירוק מבפנים אבל נטול טעם משתלט מדי של פטרוזיליה או כוסברה. קצת קשה לתאר פלאפל בצורה לירית או ציורית, אבל כשתטעמו את הפלאפל הזה, תדעו למה התכוון המשורר, וחוץ מזה, הוא ללא ספק אחד הטעימים בארץ, לא משנה כמה טעמתם בעברכם. בנוסף לפלאפל, המקום מחזיק בחריף-חצילים מושחם ומתגמל, ואם אתם לא רגישים לחריף, מדובר בתוספת פלא שתשדרג את הפלאפל פלאים.

מתי: 10:00-21:00

כמה: 16 שקלים למנה, 8 שקלים לחצי מנה. קופסה קטנה של אותו חריף חצילים עולה חמישה שקלים ומחזיקה כמה ימים במקרר, אבל רוב הסיכויים שהיא תגמר הרבה לפני.פלאפל הלוי - הגבורה 16, אשקלון

סיבה להתאהב בפלאפל מחדש. פלאפל הלוי (צילום: מוטי נהרי)

בופה הסלטים הבלתי נגמר: שווארמה אליקוס

הוא אמנם לא משתייך לזן ה"שלושה דורות בעיר", אבל גם בשנות קיומו הלא רבות,  דוכן השווארמה הזה צבר לעצמו מוניטין שלא יבייש גם עסק ותיק עם קליינטורה קבועה. אפשר למצוא כאן גם שיפודים, פלאפל, שניצלים ואפילו המבורגר, אבל אל תהססו אפילו לשנייה וגשו לעמוד ההודו, עמוד הפרגיות או עמוד הכבש, וארגנו לכם פיתה חלומית. כנראה שזה הקטע של עסקי המזון הקטנים והעירוניים - הם תמיד מפנקים, וגם כאן אתם יכולים לקחת כמעט מיליון סוגי סלטים לצד השווארמה, לחרף, לפלפל, להחמיץ או סתם למלא בבריאות את הפיתה עתירת הבשר, שמגיע גם הוא מלא הלב, וכמעט קורע את הפיתות מעומס נדיבות.מתי: 11:00-00:00, מוצ"ש – 19:00-00:00

כמה: 37 שקלים ללאפה, 35 שקלים לבגט, 30 לפיתה ו-49 שקלים לצלחת.

שווארמה אליקוס - אלי כהן 21 (קריית האקדמיה), אשקלון

40 שנות התמכרות: המעורב של ממן

לא משנה כמה גדולה הרתיעה מאיברים פנימיים, לא תמצאו באשקלון  אדם שלא שמע או טעם את המעורב של ממן. הוא נמצא בשטח מעל 40 שנה בדיוק באותו המקום וסמוך למדרחוב, ולמרות שקל מאוד לפספס את הדוכן הצנוע, האשקלונים מוצאים את עצמם חוזרים אליו שוב ושוב. לא תמצאו כאן המון סוגי סלטים, כי הגישה היא שהמעורב מספיק טוב ולכן הוא מקבל את מלוא הפוקוס בלי יותר מדי הסחות דעת. כשתטעמו, גם אתם תסכימו לאג'נדה. כל זה כמובן לא פוגם במידת השובע, כי כמות הבשר שנכנסת לבגט מפחידה כמעט, ואם אתם לא מצויידים בקיבה עם אקסטרה מקום או עתודה שנפתחת בעת הצורך, יש מצב שלא תעמדו בגבורה במשימה ותצטרכו לארוז לפחות רבע מנה.

איפה: המעורב של ממן - צה"ל 2, אשקלון

מתי: א'-ה' 08:00-22:00

כמה: 30 שקלים לבגט

הצורה המושלמת לסיים יום מעורב. המעורב של ממן (צילום: גיל שמש)

בזכות הרוטב הסודי: טוסטעים

אם לא מפוצצים אותו בתוספות או מגבים בגימיק מסוים, מקומו של הטוסט נדחק הצידה בכל הנוגע למאכל רחוב. במקרה של טוסטעים, מדובר בפשע של ממש. בשונה מהוורסיה הרגילה, הטוסט האשקלוני המנצח מוגש בבגט ולא בבייגלה, ויש משהו ברוטב המסתורי שלו, שלא השתנה כבר לפחות עשור, שהופך אותו לקרוב למושלם. בנוסף אליו יש המון תוספות של ירקות, גבינות ורטבים שונים, וגם בחירה משמחת של בגט בטעמים שונים דוגמת שום, זעתר, תבלין לפיצה (וזה טוב כמו שזה נשמע) וכמובן קמח מלא. לצד הכוכב הפריך תמצאו עוד מגוון מאכלים חלביים אחרים כמו פיצות, סלטים, פסטות ומאפים מלוחים, אבל אל תרשו לעצמכם לפספס את גולת הכותרת שעל שמה העסק נקרא – הטוסטעים.

מתי: 11:00 עד השעות הקטנות של הלילה

כמה: 20 שקל לטוסט כולל תוספות (פרט לתוספות דוגמת בולגרית, טונה, ביצה וכדומה, שייקרו את המנה בשקל או שניים)טוסטעים - הנשיא 97, אשקלוןקראנצ'י ומלא בטעמים. טוסטעים (צילום: יח"צ)

*#