טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי צריך בשר? מתכונים צמחוניים ליום העצמאות

פלפלים קלויים, לביבות חצילים ושיפודי חלומי - שלושה מתכונים צמחוניים ליום העצמאות, שיצליחו לפתות כל קרניבור מצוי

תגובות
בועז לביא

חג המנגל הלאומי מספק לצמחונים 15 דקות של תהילה, המגובה באופציה להוכיח לכולם שאפשר להסתדר בלי בשר גם במפגש ה"על האש" המסורתי. הנה שלושה מתכונים פשוטים להכנה, שיהוו קונצנזוס גם בקרב הבשרוניים המצויים.

» יום העצמאות 2018 - לכל האירועים
» מסיבות יום העצמאות ברחבי הארץ
» הופעות יום העצמאות: כל במות הבידור
» על האש: כל המתכונים ליום העצמאות
» מתכונים שווים למנגל טבעוני
» מתכונים לסלטים ליום העצמאות

סלט פאטוש ושיפוד גבינת חלומי צלוייה
שף אסף דוקטור, מסעדת האחים

מצרכים:
2 עגבניות
2 מלפפונים
5 צנוניות קטנות
1 בצל ירוק
4 עלי חסה ערבית
4 גבעולי עלי זעתר טרי
מיץ מלימון אחד
4 כפות שמן זית איכותי
1 פיתה
1 כף תבלין זעתר איכותי
250 גרם גבינת חלומי

אופן ההכנה:
1. חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות בעובי של 2 ס"מ בערך ומניחים בקערה. חוצים את הפיתה לאורכה, מושחים את צידה הפנימי בכף שמן זית ומתבלים בזעתר יבש, מלח ופלפל.
2. חותכים את גבינת החלומי לקוביות גדולות של 3X3 ס"מ, משפדים ומניחים על רשת של גריל נקייה, לוהטת ומשומנת קלות.
3. צולים גם את שני חצאי הפיתה המתובלת. כאשר שני צידי הפיתה קלויים היטב וארבעת פאות הגבינה קיבלו סימני חריכה, מסירים אותם מהאש.
4. מתבלים את הסלט בשארית שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, פלפל שחור ועלי הזעתר. מניחים את הסלט בקערת הגשה ומקשטים בקרעי הפיתה הקלויה וגבינת החלומי. מגישים מיד.

פלפלים קלויים עם עלים ירוקים וגבינת מוצרלה 
שף צחי בוקששתר

מצרכים: 
6 פלפלים - אדום, צהוב או ירוק
2 קופסאות כדורי מוצרלה או 2 קופסאות כדורי בייבי מוצרלה
חופן עלים ירוקים או חסה שטופה

לרוטב:
1 כפית גדושה סוכר חום
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית כתית מעולה
קורט מלח
קורט פלפל שחור, גרוס
2 שיני שום ,כתושות
1 כפית עשבי תיבול קצוצים - אורגנו, טימין או מיורן 

אופן ההכנה: 
1. קולים את הפלפלים על גריל פחמים. לאחר שהשחימו, מורידים מהאש ואחרי כשתי דקות מעבירים לשקית פלסטיק, סוגרים וממתינים 10 דקות.
2. מוציאים מהשקית פלפל אחד בכל פעם, מקלפים בידיים ומרחיקים את הגרעינים. חותכים לחתיכות גדולות. מערבבים את חומרי הרוטב, ומניחים יחד עם הפלפלים בצנצנת סגורה למשך כמה שעות.

להגשה: 
1. מניחים על כל צלחת מעט מהירוקים.
2. בקערית נפרדת מערבבים את כדורי הגבינה עם הפלפלים (אם הכדורים גדולים פורסים אותם, את כדורי הבייבי מוסיפים כמו שהם).
3. מסדרים על הסלט ומגישים.

לאמץ את המתכון לכל השנה. פלפלים קלויים על הגריל
\ Aragami12345 | Dreamstime.com

לביבות חצילים קלויים עם פרמז'ן וטימין
שף אמיר מרקוביץ 

מצרכים:
4 חצילים בינוניים
1 ביצה
1 כוס קמח
1/2 כוס גבינת פרמז'ן, מגוררת
1 כף טימין, קצוץ
מלח ופלפל
מעט שמן זית לטיגון ולתיבול

לרוטב:
1 כוס יוגורט
2 כפיות כוסברה, קצוצה
1 עגבנייה, קצוצה לקוביות
מלח ופלפל
מלח גס
2 ענפי טימין לקישוט

אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים על הגריל או על האש.
2. מרוקנים את פנים החציל לתוך קערה ומוסיפים את שאר המרכיבים תוך כדי ערבוב.
3. יוצרים לביבות ומטגנים משני הצדדים על מחבת טפלון (או מחבת ברזל) עם מעט שמן זית. מניחים על נייר סופג על מנת לספוג את שאריות השמן.
4. מערבבים בקערית את הרוטב: היוגורט עם הכוסברה, מלח ופלפל ויוצקים מעל הלביבות.
5. מפזרים מעל הלביבות את קוביות העגבנייה, מזלפים מעט שמן זית ומוסיפים מעט מלח גס.
6. מקשטים עם שני ענפי טימין ומגישים.

מנה שכולם אוהבים. לביבות חצילים ויוגורט
\ Nataliya Arzamasova | Dreamstim
*#