${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא מספיק שוקולד: העוגיות הכי מושחתות שיש

הן רכות מבפנים, פריכות מבחוץ ומחביאות בתוכן שוקולד נמס. אפשר להסתפק בגרסה המסורתית ואפשר להגזים עם גרסאות מושחתות. לרגל יום השוקולד צ'יפס העולמי, קבלו את הגרסאות המחוצפות לעוגייה הפופולרית בעולם

תגובות

הן אהובות בכל מטבח, שוברות בקלות דיאטה ועלולות לגרום להתמכרות קשה - במיוחד אם הן משובצות בהרבה הרבה שוקולד. היום, ה- 15 במאי, נחגג ברחבי העולם יום עוגיות השוקולד צ'יפס הרשמי. במקור מיוחסות החגיגות לשוקולד צ'יפס - מצרך חובה בכל בית אמריקאי חובב מתוק, אך בעקבות הקישור הטבעי בין פצפוצי השוקולד לעוגיה המתבקשת, השתלט הנשוא על הנושא, וכך הרווחנו יום עשיר במתכונים ובמנות שחייבים לנסות להכין בבית לפחות פעם אחת.

» מאכל הרחוב שהגיע מהודו לישראל» ההודית החדשה בתל אביב» העוגילידה החדשה בדיזנגוף» המתחרים של KFC הגיעו לישראל» הדים סאם שגנב לפוראמה את המלוכה

לעוגיות השוקולדיות אחראית האמריקאית רות גרייבס, שבשנת 1930 אפתה במסצ'וסטס הרחוקה את עוגית השוקולד צ'יפס הראשונה בהיסטוריה. זה התחיל בכלל כטעות, כשבמהלך האפייה גילתה גרייבס שאזל לה שוקולד הייעודי לאפייה. בפרץ ספונטניות היא החלה לחתוך לפיסות קטנות שוקולד רגיל שהיה בביתה, וכך גילתה שפיסות השוקולד לא נמסות בתוך הבצק, אלא רק מתרככות. באותו רגע הגיחה לאוויר העולם העוגיה הפופולרית ביותר בעולם. מאז ועד היום, בזכות אותה נדיבות אמריקאית, נוספו למתכון המוכר לא מעט גלוני חמאה ושלל תוספות מפתיעות על טהרת חמאת בוטנים, עדשי שוקולד מנטה וסוכריות m&ms. ברוח החג ובשבחי ההגזמה, קבלו שלושה מתכוני שף לעוגיות שוקולד צ'יפס מקוריות, מיוחדות ויצירתיות במיוחד, שמוציאים את העוגיה המסורתית מהקשרה.  

הגרסה המוגזמת: עוגיות שוקולד צ'יפס רכות וענקיות באדיבות שישה במאי(20 עוגיות ענקיות בתבנית שקעים)

מרכיבים:4.5 כוסות קמח3 כפיות קורנפלור2 כפיות סודה לשתיה1 כפית מלח1.5 כוסות סוכר חום340 גר' חמאה מומסת1 כוס סוכר לבן2 ביצים גדולות + 2 חלמונים נוספים, בטמפרטורת החדר4 כפיות תמצית וניל2 כוסות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הקורנפלור, הסודה לשתיה והמלח.2. בקערה נפרדת טורפים חמאה מומסת, סוכר חום וסוכר לבן עד לקבלת תערובת חלקה. 3. מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלמונים וטורפים קלות עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים עד להטמעתה בתערובת.4. מוסיפים את תערובת הביצים אל קערת החומרים היבשים ומקפלים באמצעות מרית. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים כך שיתפזרו באופן שווה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך יום שלם.5. מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו לנוח במשך 10 דקות בטמפרטורת החדר.6. אופים בתבנית שקעים או מאפינס במשך 12 דקות בתנור שחומם ל- 160 מעלות. אם אופים עוגיות קטנות יותר, זמן האפייה הוא 8 דקות. אם אופים בתבנית שקעים, זמן האפייה הוא 20 דקות.

פחמימות קטנות של אושר. עוגית שוקולד צ'יפס של שישה במאי (צילום: אפיק גבאי)

הגרסה המרדנית: עוגיות שוקולד צ'יפס הפוכות באדיבות אורן בקר(60 עוגיות קטנות)

מרכיבים:1 כוס (90 גר') אגוזי פקאן 100  גר' חמאה 175  גר' שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו 2 ביצים 1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן 4 כפות שטוחות (40 גר') סוכר חום בהיר (דמררה) 4 כפות (40 גר') קמח 2 כפות (25 גר') קקאו 1/2 כף אבקת אפייה קורט מלח 1 כפית תמצית וניל 275  גר' שוקולד צ'יפס 100 גר' שוקולד לבן, קצוץ גס

אופן ההכנה:1. קולים את אגוזי הפקאן בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות במשך 12 דקות. מצננים וקוצצים גס.2. ממסים את החמאה והשוקולד המריר בקערה מעל אמבט מים חמים )בן מארי) עד קבלת מרקם אחיד.3. במערבל עם וו מטרף מקציפים את הביצים, הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת קצף תפוח ויציב. 4. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד והחמאה לקציפת הביצים.5. מנפים יחד קמח, קקאו כהה ואבקת אפייה. מוסיפים קורט מלח ותמצית וניל. מעבירים לתערובת ומערבבים.6. מוסיפים את השוקולד צ'יפס, השוקולד הלבן ואגוזי הפקאן הקצוצים.7. מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה עד להתייצבות.8. בידיים מעט רטובות יוצרים עיגולי בצק קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של 3 ס"מ זה מזה.9. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך15 דקות. העוגיות מוכנות כאשר הן מתקשות בחלקן העליון. מוציאים מיידית מהתנור ומניחים להתייצבות בטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגיות לכלי אטום רק אחרי שהצטננו לחלוטין.

עוגיות בגרסת הנגטיב. עוגיות שוקולד צ'יפס של אורן בקר (צילום: אפיק גבאי)

הגרסה הפירותית: עוגיות שוקולד צ'יפס מתובלות באדיבות מקס ברנר(28 עוגיות)

מרכיבים:200 גר' חמאה רכה ¼1 כוסות סוכר חום2 ביצים 1.5 כפית תמצית וניל 2 כוסות קמח 1 כפית מלח 1 כפית סודה לשתיה 1/2 כפית קינמון, טחון 1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון1/4 ציפורן, טחון 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים 1/2 כוס משמשים מיובשים, קצוצים 1/4 כוס קליפות תפוזים מסוכרות 1/2 כוס (80 גר') שוקולד צ'יפס חלב, קצוצים 1/2 כוס (80 גר') שוקולד צ'יפס מריר, קצוצים

הוראות הכנה:1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית מוסיפים תוך כדי עירבול בהדרגה את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים היטב. 2. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.3. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החומרים היבשים לתערובת החמאה והסוכר המוקצפים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מערבבים פנימה את המשמשים, קליפות התפוז המסוכרות, ושני סוגי השוקולד צ'יפס. 4. מעבירים את הבצק למקרר לשעה לפחות. 5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים באמצעות כף תלוליות מהבצק במרחק גדול זו מזו. אופים במשק 9 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב.

*#