שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
בשר על האש במסעדת אדום
בשר ותפריט כל-ישראלי ליום העצמאות, מסעדת אדוםצילום: באדיבות המקום
עכבר העיר

יום העצמאות אולי מוכר כחג המנגל הלאומי, אבל לא לכולנו יש אנרגיות להפיק אירוע חגיגי בתנאי טבע עמוסים - לקצוץ סלטים, לארוז צידניות, למלא את האוטו, לחפש חניה קרובה, להתמקם מתחת לעץ רענן וכל זה מבלי שהתחלנו לנפנף. לעיתים עדיף לעצור, ליהנות מאווירת החג הייחודית ולתת למיטב המסעדות "למנגל" עבורכם את הארוחה. אלה המסעדות שמזמינות אתכם לחגוג איתן 70 שנים של עצמאות טעימה:

» יום העצמאות 2019 - לכל האירועים
» מתכונים טבעונים ליום העצמאות
» ללוח הזמנים המלא של מטס יום העצמאות
» מסיבות יום העצמאות ברחבי הארץ
» הופעות יום העצמאות: כל במות הבידור
» על האש: כל המתכונים ליום העצמאות
» מה עושים עם הילדים ביום העצמאות?

תל אביב

בר א וין

לכל מי שחושקים במנגל קצת אחר או למי שרוצים להגיע כדי להיפרד מבר היין, בבר א וין יערכו השנה מנגל בלתי מסורתי בו השפית דנה לי ברמן בנתה תפריט יום העצמאות בסגנון צרפתי. בין המנות מן הגריל: תמנון (57 שקלים); שרימפס (52 שקלים); סרטנים (42 שקלים ל-100 גרם); שיפוד דג (53 שקלים); מולים (48 שקלים ל-100 גרם); אונטריב (58 שקלים); שקדי עגל (60 שקלים); נקניקית גאודה טימין (40 שקלים); כבד אווז (82 שקלים ל-100 גרם) ומנות נוספות. בין הסלטים שיוגשו לכל שולחן עם פיתות ומילוי מחדש ללא הפסקה: סלט שומר, צ'ילי, נענע ולימון, סלט שעועית בובעס, סלט אבטיח ומלפפונים ועוד (40 שקלים לסועד). בנוסף, תהיינה גם מנות צמחוניות דוגמת שיפוד של ארבעה סוגי פטריות (38 שקלים); תירס צלוי וגבינת מנורי (28 שקלים); אספרגוס צלוי וסלסת עגבניות (48 שקלים) ועוד. בגזרת הקינוחים מהמנגל תמצאו את האננס על הגריל (38 שקלים) שנהפך זה מכבר לקלאסיקה מודרנית של המקום וקינוחים אחרים כמו מלבה פודינג (קינוח דרום אפריקאי מסורתי) עם פרי עונתי צלוי על הגריל (40 שקלים). לכל זה הוסיפו כוסות רוזה צוננות עם קרח ויינות גבוהים שייפתחו לכוסות במחירים חד פעמיים, מוסיקה שמחה ברקע והנה, נולדה דרך נאה לחגוג בה את הולדת המדינה. 
איפה:בר א וין
מתי: יום העצמאות, ה-9 במאי, בין השעות: 11:30-20:30
כמה: משתנה לפי מנות

שיפודי יום העצמאות בבר א וין: חסילונים, אננס וליים לסחיטה מעל
על האש בסגנון צרפתי, בר א ויןצילום: עינב אזגורי

פאסטל

במסעדת פאסטל הסמוכה למוזיאון תל אביב חוגגים את יום העצמאות ה-71 למדינה עם מקבץ מנות בשריות וייחודיות בהשראת החג וכן עם קוקטייל וקינוח בצבעי דגל ישראל שיצר הקונדיטור יותם תורג'מן, שניהם יוכנו במיוחד ליום זה. בבסיס הקינוח, טארט קוקוס ובננות עם שברי גרנולה מתוקה-מלוחה וגלידת ספירולינה כחולה, ללא צבעי מאכל, למי שחוששים מצבעה (56 שקלים). קוקטייל יום העצמאות  מתכתב במידת מה עם המנה האחרונה והוא מבוסס על סורבה קוקוס, ג׳ין, מי ורדים, מנגו וסאוור (52 שקלים).
איפה:פאסטל
מתי: יום העצמאות, ה-9 במאי, בין השעות: 12:00-23:30
כמה: משתנה לפי מנות

טארט קוקוס וגלידת ספירולינה כחולה במסעדת פאסטל
בצבעי הדגל, טארט קוקוס וגלידת ספירולינה כחולה, פאסטלצילום: אמיר מנחם

הולה

במסעדת הולה של השף ויקטור גלוגר חוגגים את יום העצמאות ה-71 ועל הדרך מציעים הצצה מקו ראשון למטס חיל האוויר השנתי מעל חופי תל אביב, לצד בראנץ' עצמאות מיוחד בסגנון 'על האש'. בתפריט תמצאו מנות ראשונות כמו סלט חצילים קלויים על גחלים; סלסלת לחמים עם איולי עגבניות שרי, סחוג וזיתים סורים; טחינה "היונה" עם שום קונפי; קבב דגים בגריל עם טחינה ירוקה ועוד. בין המנות העיקריות: "המשופד", נתח קצבים בגריל עם פירה מדורה; שווארמה טלה עם טחינת "היונה" ובצל צלוי; שיפוד שרימפס בגריל, שיפוד עגבניות שרי, איולי שום וליים וסלט עלים ירוקים; המבורגר כבד אווז עם בצל מקורמל, צ'יפס ואיולי עגבניות שרי, ועוד. לצד הללו, מציעים כאן מנת ילדים, שניצל עם צ'יפס או פסטה ברוטב שמנת או עגבניות (48 שקלים); וכן קוקטיילים ב-38 שקלים, ביניהם מרטיני וטוניק, סן ז'רמן שפריץ, בלאדי מרי וסנגריה לבנה עם מרטיני מבעבע.
איפה:הולה
מתי: יום העצמאות, ה-9 במאי בין השעות 12:00-18:00
כמה: 115 שקלים לסועד בשולחן, לא כולל שתייה.

צילום: אפיק גבאי

ויקי כריסטינה

בערב יום העצמאות וביום עצמו תחגוג מסעדת הטאפאס ובר היין ויקי כריסטינה שבמתחם התחנה בפיאסטה ספרדית מתחת לכיפת השמיים עם דיל פתיחת שולחן שכולל נבחרת סלטים ב-49 שקלים לסועד. בין הסלטים: מסאבחה פריחולס, סלט עדשים, פלפל קלוי, סלט סלק, טחינה ספרדית וסלט חסה. בנוסף, יוצע תפריט חגיגי ברוח החג, עם שיפודים על האש, ביניהם שיפודי שרימפס קריסטל, שיפודי כנפיים חריפות, שיפודי שקדי טלה, פאייה מעורב ירושלמי ועוד.
איפה: ויקי כריסטינה
מתי: ערב יום העצמאות ויום העצמאות, ה-8-9 במאי
כמה: 49 שקלים לפתיחת שולחן (מותנה בהזמנת כל הסועדים בשולחן)

שולחן סלטים ב"ויקי כריסטינה": סלט עדשים, סלט חצילים קלויים, סלט פלפלים, סלט סלק ועוד
פתיחת שולחן חגיגית לכבוד יום העצמאות, ויקי כריסטינהצילום: באדיבות המקום

416

לטבעונים וגם למי שרוצים לדלג את צער בעלי החיים בחגיגות המנגל השנתי, תיערך בבר המסעדה 416 ברוחב הארבעה ארוחת קונספט שבמרכזה ברביקיו טבעוני במסעדה. במסגרת האירוע, תוגש למרכז השולחן ארוחה שכוללת: לחם חם, מאזטים טריים, חומוס ביתי, סלט ירקות וצ'יפס פריך (עם אפשרות לריפיל). בהמשך, יוגשו שיפודי "בשר" עסיסיים וטבעוניים צלויים על הגריל (פטריות יער צלויות, לנמנעים מגלוטן) ולקינוח, מלבי וקפה שחור עם הל או תה עם נענע. לצד כל זה, נרקח תפריט קוקטיילים מיוחד שכולל משקאות כ"כחול לבן", קוקטייל בצבעי הדגל על בסיס רום, מיץ גויאבות ופרח פרפר אפונה שמשמש כצבע מאכל טבעי; "מחייטו" הוא מעין מוחיטו מרוקאי עם ערק ומנטה במקום רום ונענע; "דארק אנד שלומי" הוא טוויסט על הדארק אנד סטורמי הקלאסי ובו נגיעה ישראלית ושראב שסק ביתי; ו"למה ככה חזק" הוא קוקטייל חזק ואלכוהולי על בסיס ערק (50 שקלים לקוקטייל אחד; 71 שקלים לצמד קוקטיילים, למען הסמליות). בנוסף, ניתן יהיה לקחת הביתה אריזות של ה"בשר" המדובר בשביל חווית מנגל טבעוני מושלם בבית (איסוף עד יום שלישי, 150 שקלים לשלושה סטייקים או שלושה שיפודים). 
איפה: 416
מתי: יום העצמאות, ה-9 במאי, החל מהשעה 12:00
כמה: 120 שקלים לסועד,לא כולל משקאות. 

ארוחת עצמאות טבעונית ב-416: לחם, מזטים, סלט קצוץ, צ'יפס פריף ושיפודים ללא צער בעלי חיים
ארוחת עצמאות טבעונית ב-416: מנגל ועל האש ללא חשש צער בעלי חייםצילום: בן רחמני

דאבל סטנדרט

לכבוד יום העצמאות רקח המיקסולוג יותם שילה בבר הקוקטיילים "דאבל סטנדרט" ספיישלים של קוקטיילים מעושנים רגע לפני המנגלים, כסימן לנפנופים הבאים. הקוקטיילים נולדו לשלב עשן, טעמי עץ, אדמה ומדורה ונוצרו על ידי שימוש בטכניקות כמו בעירה ושריפה של שבבי עץ, מקלות קינמון כמו גם שימוש בחומרי גלם מעושנים כמו תה ״לפסנג סוצ׳ונג״ שידוע בטעמיו העזים וכן שימוש בסוגי שיכר שונים עם ניחוחות עשן וביניהם מזקל, בן הדוד המעושן של הטקילה או סינגל מאלטים סקוטים מוכרים כמו לפרוייג לגבלבולין ועוד מאזורי האיילה בעלי אדמת הכבול המעושנת. בין הקוקטיילים שיוגשו תמצאו למשל, "סמוק גוברנר פאנץ׳", קוקטייל מבוסס רום אפלטון, ורמוט לבן, תה לפסנג׳ סוצ׳ונג, אננס וג׳ינג׳ר (46 שקלים); קוקטייל אחר בשם "קראנצ׳י אנד נאטי", מבוסס ויסקי ג׳ק דניאלס שיפון, סירופ פקאן ולפרוייג (48 שקלים); ו"סמוקי מאם", קוקטייל מבוסס מזקל, חלב אגוזים ביתי, פסיפלורה וליים (44 שקלים). 
איפה:דאבל סטנדרט
מתי: ערב היום העצמאות, ה-9 במאי. 
כמה: משתנה לפי משקאות

קוקטיילים מעושנים לכבוד יום העצמאות, דאבל סטנדרט. בתמונה: סמוק גוברנר פאנץ׳, קוקטייל מבוסס רום אפלטון, ורמוט לבן, תה לפסנג׳ סוצ׳ונג, אננס וג׳ינג׳ר
קוקטיילים מעושנים לכבוד יום העצמאות, דאבל סטנדרטצילום: טל ציפורין

פריים

גם במסעדה והסושי בר "פריים" ברמת החייל מציינים את המועד החגיגי עם קוקטייל שנקח במיוחד והוא בצבעי כחול לבן ("שכולל שוט עצמאות, צ'ייסר אווירה והרבה אהבה", לשון התפריט) ומבוסס בעיקרו על רום, ליקר קוקוס וקורסאו (49 שקלים). בנוסף, על כל צמד קוקטיילים שיוזמנו - יצטרף קוקטייל אחד במתנה. לקוקטיילים ישדכו בערב העצמאות גם מוסיקה ותפאורה שישלימו את האווירה. 
איפה: פריים
מתי: ה-8 במאי
כמה: משתנה לפי מנות; 49 שקלים לקוקטייל יום העצמאות 

קוקטייל כחול-לבן - נוזל בצבע כחול ומעליו שבבי קוקוס, מסעדת פריים ברמת החייל
שותים כחול לבן לכבוד העצמאות, פרייםצילום: טל פישר

ליטל בורגר שופ

לרגל יום העצמאות ה-71 של ישראל, ההמבורגרייה The Little Burger Shop (או בקיצור: (TLBS) תציע המבורגר מיוחד, במסגרת החגיגות רוויות הבשר, עשוי בלומנטל (65% שפונדרה, 10% בוקס,ו-25% תערובת שף 'סודית') בתוספת "בייקון חציל" (חציל פרוס דק, מטוגן) וקרם פלפלים (53 שקלים). בנוסף, יציעו אותו בארוחת המבורגר שכוללת את ההמבורגר עצמו, תוספת ושתייה (69 שקלים).
איפה:ליטל בורגר שופ
מתי: ה-9.5, לאורך כל היום
כמה: 53 שקלים להמבורגר; 69 שקלים לארוחת המבורגר שכוללת תוספת ושתייה. 

המבורגר עם גבינה ב-The Little Burger Shop
לתפארת תאוות הברים, המבורגר ב-TLBSצילום: אמיר מנחם

שרונה מרקט

גם בשרונה מרקט מציינים את יום העצמאות ה-71 של מדינת ישראל, עם "אפרט פארטי", מסיבה בערב צאת העצמאות בסימן אוכל ישראלי עם ארוחת טעימות שכוללת "על האש", אלכוהול מקומי במחירים שלא דוקרים את הכיס, דוכנים של תוצרת חקלאית ודיג'יי שינגן מוסיקה שתכניס לאווירת המסיבה. למבקרים במתחם יוצעו למעלה מ-100 טעימות של מנות ממבחר הדוכנים בשרונה מרקט, מבוססות רובן ככולן על תוצרת ישראלית ובעלות של עד 20 שקלים. לצד הללו, יוצעו גם משקאות אלכוהוליים ויינות ישראלים מוזלים. בין המנות שיוצעו: שוק טלה ב"מרינדו" – צמד שיפודי שוק טלה צלויים על הפלנצ'ה עם רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי (20 שקלים); אסאדו ב"פיתה בסטה" – חצי פיתה ממולאת בשר בבישול ארוך עם קרם לימון, צ'ימיצ'ורי, עגבניות ובצל מטוגן (20 שקלים); המבורגר עוף ב"קוקוריקו" – לחמנייה משוחה באיולי עם המבורגר מעוף, חסה, עשבי תיבול ומלפפון חמוץ (20 שקלים); תפוח אדמה מדורה ב"הוט פוט" – תפוח אדמה ענק עם רוטב שמנת, מוצרלה ותוספת לבחירה (20 שקלים); וקבב בפיתה ב"שגב" – חצי פיתה עם קבב עשוי בשר טלה, צנוברים ועשבי תיבול עם ממרח כוסברה, טחינה, עמבה ועגבניות (20 שקלים). לצד כל זה, יוצעו משקאות אלכוהוליים ישראלים לאורך הערב, ביניהם "פלורה", שיכר פסיפלורה של "איש הפסיפלורה" (10 שקלים לכוסית); ויינות ישראליים של יקבים כמו דלתון וכנען (20 שקלים לכוס).
איפה: שרונה מרקט
מתי: ה-9 במאי, החל מהשעה 18:00
כמה: משתנה לפי מנות (עד 20 שקלים למנה; 5-20 שקלים לכוסית אלכוהול מקומי)

מגוון שיפודים כמו קבב, שישליק עוף או שיפוד ירקות בשרונה מרקט
בסימן ארוחת טעימות ישראלית, שרונה מרקטצילום: אלון מסיקה

מרכז

סוסו אנד סאנס

רשת ההמבוגריות של השף עומר מילר משיקה לרגל יום העצמאות את ה"סוסו קבב", מנת ספיישל ישראלית שבמרכזה בגט עם קבב, סלט כרוב אדום, סלט עגבניות חריף, טחינה מתובלת ופלפל ירוק מטוגן (39 שקלים). את ה"סוסו קבב" אפשר יהיה למצוא בסניפי תל אביב, גבעתיים, הרצליה, חולון, רמת השרון, רחובות וראשון לציון. 
איפה:סוסו אנד סאנס, סניפים ברחבי הארץ. 
מתי: במהלך יום העצמאות, ה-8-9 במאי
כמה: 39 שקלים למנת יום העצמאות, "סוסו קבב". 

"סוסו קבב" - קבב בבאגט עם כרוב סגול סלט עגבניות חריף, טחינה מתובלת ופלפל ירוק מטוגן בסניפי "סוסו אנד סאנס"
לתפארת מדינת, "סוסו קבב" בסניפי "סוסו אנד סאנס"צילום: באדיבות המקום

טאיה

במסעדת טאיה האסיאתית יתמקדו בתאוות הבשרים שמסמלת במידת מה את יום העצמאות ויציעו לאורחים כוס יין מתנה עבור הזמנת מנה עיקרית ממגוון המנות הבשריות, ביניהן מנת בו-לוק-לאק, קוביות פילה בקר במשרה סויה, ג'ינג'ר, בצל ובצל ירוק במטבל ויאטנמי (81 שקלים); מנת באזיל ביף, בקר עם בצל, צ'ילי, בזיליקום , פטריות ופלפל אדום (63 שקלים); וסטייק קוריאני, פרוסות סינטה דקות במשרה פלפל וצ'ילי, צרובות על הגריל (77 שקלים). בנוסף, יוצעו 10% הנחה על כל מגשי הסושי בהזמנה מראש ועד יום חמישי, ה-8 במאי.  
איפה:טאיה, קדימה
מתי: מעכשיו ועדיום העצמאות, ה-9 במאי, כולל
כמה: משתנה לפי מנות

מנת בו-לוק-לאק - קוביות פילה בקר במשרה סויה, ג'ינג'ר, בצל ובצל ירוק במטבל ויאטנמי
בו-לוק-לאק, קוביות פילה בקר במשרה סויה, ג'ינג'ר, בצל ובצל ירוק במטבל ויאטנמיצילום: בועז לביא

קופינאס

לכבוד החג , כולל ערב החג וביום שלמחרת גם במסעדת קופינאס הים תיכונית שבמושב צור משה, בדומה למסעדת טאיה האסיאתית מקדימה, יעניקו כוס יין במתנה עבור הזמנת מנה עיקרית ממגוון המנות בשריות במקום. בין האחרונות תמצאו למשל, לה אנטרקוט, מנה שבבסיסה קוביות אנטריקוט צרובות על הפלאנצ'ה, פסטו, בצל סגול, צ'ילי, עלי חסה ומטבל עגבניות פיקנטי (101 שקלים); וסטייק מינוטו, נתחי אנטרקוט דקים, צרובים על הגריל ומוגשים עם סלסת פלפלים ועשבי תיבול (103 שקלים). בנוסף, לצד החוויה הקולינרית, יוכלו הסועדים לקבל כאן ערך מוסף - חוויה היסטורית מעשירה, משיטוט בחלל המוזיאלי שבמסעדה, שמספר את סיפור ההתיישבות הייחודי של צור משה, דרך פריטי אספנות אותנטיים שממחישים את רוח החלוציות שנישבה בתקופת "חומה ומגדל". למעשה, החלל מהווה אטרקציה בפני עצמה שעשויה להתאים לילדים ומבוגרים כאחד. 
איפה: קופינאס, צור משה
מתי: מעכשיו ועדיום העצמאות, ה-9 במאי, כולל
כמה: משתנה לפי מנות

לה אנטרקוט, נתחי אנטרקוט צרובים על הגריל ומוגשים עם סלסת פלפלים ועשבי תיבול בקופינאס
לה אנטרקוט, קופינאסצילום: רוני נחמד

גרקו

בשתי מסעדות "גרקו" היווניות, ברמת אביב והרצליה, תמצאו מנות מיוחדות שבנה השף אליאב גולדנברג במיוחד ליום העצמאות ובמרכזן - סובלקי ובשר, שהלוא גם המטבח היווני משופע מנות מן הגריל ועל האש. בין המנות המיוחדות למאורע: סובלקי קבב עגל יווני (68 שקלים); סובלקי פרגית בתערובת תבלינים (66 שקלים); כרעי עוף במרינדה של תפוזים, רוזמרין, שום ושמן זית (68 שקלים); צלעות טלה בסומק, נענע יבשה ושמן זית (148 שקלים); סובלקי כבד טלה עם שמן זית, פטרוזיליה ובצל ירוק (78 שקלים); סובלקי לבבות עוף במרינדה של שמן זית, בצל סגול, כורכום ופפריקה (66 שקלים); נקניקיות עגל טימין וגבינת קפלוטירי (88 שקלים); סובלקי אנטרקוט מתובל בפפריקה, שום, מרווה ושמן זית ( 110 שקלים); סובלקי שקדי עגל בתיבול אורגנו, שום וכמון (78 שקלים); וסובלקי גבינת סאגנקי ובצל ירוק במרינדת חומץ דבש ונענע (66 שקלים). לצד תפריט האוכל יוגשו משקאות אוזו וצ'יפורו וכן בירה יוונית. 
איפה: גרקו, רמת אביב והרצליה
מתי: יום העצמאות, ה-9 במאי
כמה: משתנה לפי מנות 

שלל מנות גריל כמו כרעי עוף, אנטרקוט, לבבות ונקניקיות ב"גרקו"
כי גם ביוון אוהבים על האש, גרקוצילום: אנטולי מיכאלו

צפון

איסקנדר

גם באיסקנדר מצדיעים ל-71 שנה להודת המדינה ומציעים למבקרים בה ארוחה עסקית סמלית שכוללת מנה ראשונה, עיקרית, תוספת ומנה אחרונה ב-71 שקלים לסועד. את הארוחה פותחים בנשנוש של לוואש, מאפה טורקי מסורתי בליווי מבחר סלטי הבית. בהמשך, מוזמנים הסועדים לבחור מנה עיקרית מהתפריט: קבב איסקנדר על לחם לוואש דקיק בשמן זית, פרוסות עגבנייה וטחינה; כנפי עוף איסטנבול ברוטב צ'ילי, לימון ועשבי תיבול; סטייק פרגית במשרה תבלינים עם סלט ירוק ועוד. לקינוח, תוגש גלידת וניל ותאנים ביתית. לילדים, למי שתהה, תוצע ארוחה מיוחדת במחיר 45 שקלים.
איפה: איסקנדר, אתר הרפטינג, ראש פינה 
מתי: יום העצמאות, ה-9 במאי, החל מ-12:00
כמה: 71 שקלים לסועד, 45 שקלים לארוחת ילדים

שולחן במסעדת אסקנדר
צילום: עדי פרץ

טיבי'ס

עוד מסעדה שאפשר להתענג בה על נתחי בשר מבלי להתלכלך ממלאכת המנגל היא טיבי'ס של השף חיים טיבי בחוות ורד הגליל. ביום העצמאות בפרט אבל גם בימים כתיקונם, מתמקדים כאן בבשר טרי ונתחים מובחרים שמגיעים מעדרים הגדלים בגליל ובגולן. בין מנות הבשר כאן תמצאו למשל, טיבי'ס סטייקהאוס - בשר שמיושן במקום, כשבועיים-שלושה בטמפרטורה ותנאים אופטימאליים; טיבי'ס המבורגר - המבורגר מבשר בקר טרי, עשוי מתערובת 100% בשר בגדלים שונים; פורטהאוס - בשר פילה רך וסינטה בשרנית; סטייק אנטריקוט; סטייק פילה, טריו טלה, שלושה נתחי טלה שונים - טיבון, פורטרהאוס ופריים של טלה וכן מנות שילדים אוהבים כמו מיני המבורגר, שניצלונים, צ'יפס ועוד, זאת לצד תפריט המסעדה הקבוע. 
איפה: טיבי'ס, חוות ורד הגליל
מתי: יום העצמאות, ה-9 במאי
כמה: משתנה לפי מנות

אומצה ותפודים במסעדת "טיבי'ס" בוורד הגליל
סטייק ותפודים במסעדת טיבי'סצילום: איתיאל ציון

ג'יוקסו

ביום העצמאות ובערב יום העצמאות ה-71 יציעו במסעדת ג'יוקוסו האיטלקית בחיפה תחתית דיל טייק אוויי מיוחד שכולל פיצה ובירה ב-55 שקלים, עבור כל מי שחוגגים מאחורי, מלפני ומצדדי במות הבידור הסמוכות בעיר התחתית. בנוסף, לצד מנות מיוחדות שיאלתר השף, ערב החג, כל מי שיזמינו מקום מראש, יקבלו גם קוקטייל במתנה.
איפה:ג'יוקסו, חיפה
מתי: ערב ויום העצמאות, ה-8-9 במאי
כמה: 55 שקלים לפיצה ובירה בטייק אוואי; מחיר המנות המיוחדות משתנה 

פיצה עם בשר בג'יוקסו
שידוך ראוי בין פיצה ובירה, ג'יוקסוצילום: יפית בשבקין

דרום

אברטו

גם במסעדת אברטו יערכו אירוע מיוחד לכבוד יום העצמאות, כשזו השנה הראשונה שבה היא תיערך במסיבת גג על רחבת גג מלון הבוטיק ליר סנס החדש שבגדרה. הדלתות ייפתחו בשעה 20:30 ועלות הכניסה היא 150 שקלים שכוללים כניסה למתחם, מבחר ממנות של שף המסעדה, אסף שטרן, שיחולקו לאורחים וכן קוקטיילים להעלאת מצב הרוח. בין המנות שיוגשו לאורחי המסיבה על ידי צוות המלצרים: עראייס במילוי נתח קצבים עם טחינה הר ברכה, עמבה ועשבים; "סוכריות עוף" - כרעי עוף בטמפורה  עם איולי, שום ודבש; צ׳יפס הולנדי; אצבעות דניס בתערובת בירה ורמולד, ועוד. בין הקוקטיילים שיוגשו תמצאו למשל קוקטייל בשם "צ׳רי רמי", מבוסס על קוניאק רמי מרטן, תמצית דובדבני אמרנה וליקר ליצ׳י (58 שקלים); "היי פאשן", קוקטייל מבוסס וויסקי הייזלווד וטוניק ואלדרפלאוור (52 שקלים); "ג׳ין וטימין", קוקטייל שכפי שמרמז שמו, מבוסס על ג׳ין, עלי טימין שרופים ותמצית פרחי אלדרפלאוור (48 שקלים) ועוד. על הקצב והאווירה יופקד דיג'יי אייל רז. 
איפה:אברטו, גדרה
מתי: ערב יום העצמאות, ה-8 באפריל, החל מהשעה 20:30. 
כמה: 150 שקלים לכניסה. 

מסיבת יום העצמאות של מסעדת "אברטו": ברמנית מוזגת קוקטייל
על גג מלון בוטיק, מסיבת יום העצמאות באברטוצילום: סימפלקס 360

ירושלים

אדום

במסעדת אדום הירושלמית שבמתחם התחנה הישנה יחגגו עצמאות עם תפריט מיוחד שכולל נציגות ראויה למאכלי עדות שונים בישראל. לצד לתפריט הקבוע של המסעדה, יציעו פלטה כל-ישראלית שכוללת חומוס שוק טלה, טחינה עם קישואים מטוגנים, פטה טפנד, סלקים, מטיאס ביתי ומטבוחה (90 שקלים). בנוסף, תוצע כחלק מתתפריט יום העצמאות סלסלת דגי רשת (85 שקלים); מנת משה בתיבה (85 שקלים) ופלטת בשרים (450 שקלים). אלו ועוד, יוגש קוקטייל מיוחד ליום העצמאות וארטיק כחול-לבן לילדים.
איפה:אדום
מתי: ערב יום העצמאות ויום העצמאות, ה-8-9 במאי
כמה: משתנה לפי מנות

סטייק במסעדת "אדום" בירושלים
בשר, אבל לא רק, יום העצמאות במסעדת "אדום"צילום: באדיבות המקום

קראפט פיצה

לכבוד חגיגות העצמאות של ישראל יציעו בפיצרייה הירושלמית-ניו-יורקית "קראפט פיצה" מבצע על פיצה ובירה, במסגרתו ישודך משולש פיצה מבצק מחמצת עם גבינת מוצרלה ופרמזן לשליש בירת פייל אייל ממבשלת שפירא והללו יעלו 33 שקלים יחד. 
איפה:קראפט פיצה
מתי: ערב יום העצמאות ויום העצמאות, ה-8-9 במאי
כמה: 33 שקלים למשולש פיצה מבצק מחמצת ושליש בירת פייל אייל

פיצה ב"קראפט פיצה", ירושלים
פיצה ירושלמית-ניו-יורקית, קראפט פיצה צילום: אסף קרלה

סקאלה

במסעדת סקאלה, ממוקמת מלון היוקרה "מצודת דוד" בירושלים, יציע אבי תורג'מן, שף המסעדה, חגיגה קולינארית  לכבוד יום העצמאות. לכבוד החגיגה, בנה תורג'מן תפריט מיוחד, בדגש על אוכל מקומי. הארוחה מתחילה במבחר מאזטים ישראליים, ממשיכה בפלטת מיקס גריל בשרים מקומית על האש למנה עיקרית ולמנה אחרונה, מלבי פירות קיץ של תחילת  העונה ומנת תפוח עץ בקרמל אדום על מקל. בנוסף וכדי שחגיגת יום העצמאות תהא שלמה, תוגש ביום העצמאות למחרת גם ארוחת בוקר ישראלית שתכלול מנות ותחנות כמו עגלת בורקסים בייצור ביתי עם תרד וגבינה מלוחה; מאפה תפוח אדמה ירושלמי; סמבוסק עם ביצה קשה; בוריקיטס חצילים על אש פתוחה ומלפפונים חמוצים בכבישה ביתית, לפת כבושה ושאר ירקות כבושים ליד. בנוסף, יוגשו פיתות קטנות מקמח מלא או רגילות, מוגשות על אדים; בייגלה חם עם שומשום וזעתר; חומוס גרגירים חם; פטריות חמות עם תבלינים; פלאפל חם וכן סלט ירקות קצוץ דק, טחינה לימונית, סחוג ירוק, גבינת לאבנה ושמן זית ועוד.
איפה: מסעדת סקאלה במלון מצודת דוד
מתי: ערב יום העצמאות ובוקר יום העצמאות, ה-8-9 במאי
כמה: 280 שקלים לסועד כולל כוס יין

חגיגת עצמאות בסימן אוכל ישראלי במלון יוקרה, מסעדת סקאלה. בתפריט: פלטפל, חומוס, פיתות קטנות מאודות, סחוג ועוד.
חגיגת עצמאות בסימן אוכל ישראלי במלון יוקרה, מסעדת סקאלה.צילום: דניאל לילה
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ