${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חג שני בסימן פטיסרי: מתכוני קינוחים של ג'ראלד

מכירים את עוגת התפוזים שמככבת כמעט על כל שולחן חג וחונקת לפחות 68% מהנוכחים? אז הגיע הזמן להתקדם לעבר קינוחי פטיסרי מושקעים, שגם יוציאו למסובים את העיניים וגם ישדרגו את האינסטגרם שלכם פלאים

תגובות

הו, קינוחים כשרים לפסח. אתם יכולים לסלוד מהם, להסתכל עליהם בזלזול וגם לפחד להכנס בעובי קורתם, אבל אין סיכוי שתצליחו להתחמק מהם, במיוחד אם נקלעתם או התנדבתם (באמת?) לתפקיד המארחים. מצד אחד, אתם יכולים לצאת ידי חובה, ליפול לעוגיות יין-בוטנים-קוקוס ולגמור עניין ועל דרך גם את היחסים הטובים עם המסובים. מצד שני, אתם יכולים לבחור באופציה המושקעת, להפשיל שרוולם, להצטייד בשילוב המושלם חמאה + קמח שקדים + שוקולד, ולארגן שולחן מנקר עיניים ומרגיע דודות שעד עכשיו ראו בכם פוטנציאל לא ממומש.

» פסח 2016 - המדריך המלא» שיכורים מאהבה: טעימת יינות לפסח» איפה אוכלים בחול המועד?» לחמם ולהגיש: איפה קונים אוכל מוכן» קינוחים כשרים מומלצים לפסח» הפטיסריות הטובות בעמק חפר והשרון

בגלל שגנטית לא נולדתם עם קיצ'ן אייד ביד או עם היכולת לייצר בשעתיים עוגה חבויה, הפטיסרי השוויצרי ג'ראלד בא לעזרתכם עם מתכונים מנצחים, שניים מהם מצריכים שהייה ארוכה במטבח, ואת השניים הנוספים תוכלו להוציא לפועל בהסבת שמאל עם יד קשורה מאחורי הגב. המשותף לכולם: שולחן החג שלכם הולך לשכוח כל קשר לגפילטע ולהפוך לפטיסרי עילאי ומרשים.

מצרכים:לבצק פריך80 (10 כפות) גרם קמח אורז מלא 45 (5.5 כפות) גרם קורנפלור 40 (1/2 כוס) גרם שקדים טחונים50 (5.5 כפות) גרם אבקת סוכר 80 (3.5 כפות) גרם חמאה קרה, חתוכה קוביות1 ביצה Mמעט חמאה לשימון התבנית

למלית הגבינה450 גרם גבינת שמנת450 גרם גבינה לבנה 9%250 גרם סוכר לבן30 גרם קורנפלור4 ביצים M1/2 מקל וניללציפויריבת פטל/תותפירות אדומים דוגמת פירות יער ותות

אופן ההכנה: הבצק1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. לשים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה את קמח האורז, הקורנפלור, השקדים טחונים ואבקת הסוכר.2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד לקבלת מסה אחידה.מוסיפים את הביצה, תוך לישה במהירות נמוכה עד לקבלת כדור בצק.3. מוציאים מהמיקסר ומכסים את כדור הבצק בניילון נצמד, מכניסים למקפיא ל-6 שעות.4. מוציאים מהמקפיא ומרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס"מ, קורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ, מניחים על מגש ואופים למשך 15-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים ושומרים בטמפרטורת החדר עד קירור.

מלית הגבינה1. מחממים תנור ל-150 מלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את גבינת השמנת במהירות נמוכה, ולאט לאט מוסיפים פנימה את הגבינה הלבנה. כששתי הגבינות מתאחדות, מוסיפים את הסוכר, תוכן מקל הוניל והקורנפלור.2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, וממשיכים לעבד במיקסר כ-2 דקות.3. משמנים בחמאה תבנית עגולה, מניחים הבצק הפריך ועליו את מסת הגבינה, מורחים 3 כפות ריבת התות/פטל מעל מסת הגבינה.4. אופים 45-50 דקות. מכבים את התנור אך משאירים את העוגה בפנים ל-10 דקות נוספות. מוציאים ומצננים. כשהעוגה קרה לגמרי, אפשר להקפיא למשך הלילה או לעטר בפירות אדומים ולהגיש.

לא רק בפסח. עוגת גבינה ופירות אדומים של ג'ראלד (צילום: יח"צ)עוגיות טוויל בריאות

אופן הכנה:1. מחממים תנור ל-150 מעלות, מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מסה אחידה, משטחים על משטח סיליקון דק.2. מניחים את משטח הסיליקון על תבנית אפייה, מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות או עד להזהבה.בריאות טעימה. עוגיות טוויל זרעים ושקדים (צילום: יח"צ)

עוגת שוקולד בחושה בציפוי שוקולד פריך ואגוזי לוז (2 תבניות אינגליש קייק)

מצרכים:לעוגה1.5 כוסות חמאה בטמפרטורת החדר  3 כוסות אבקת סוכר4.5 כוסות שקד מולבן, טחון (קמח שקדים)6.5  חלמונים1.5 ביצים4.5 חלבונים1 כוס קמח כשר לפסח, מנופה4 כפות אבקת קקאו, מנופה1/4 כוס קוקוס טחון85 גרם שוקולד מריר7 כפות סוכר לבןקורט מלח

לציפוי333 גרם שוקולד מריר150 גרם חמאת קקאו5.5 כפות ברס לוז (אגוזי לוז שבורים ממותקים, להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה:העוגה1. מחממים תנור ל-165 מעלות. שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לאיחוד מלא של המרכיבים.2. מוסיפים לתערובת את השקד הטחון ומעבדים שוב.3. שמים בקערה את החלמונים ואת הביצים. בקערה אחרת שמים את הקמח, קורט מלח, אבקת קקאו, וקוקוס ומערבבים.4. מוסיפים למסה שבמיקסר את הקערה למונים והביצים, ולאחריה את קערת החומרים היבשים, בכל פעם כמות קטנה מכל קערה ומעבדים.5. ממסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים מהירים או על בן מארי ומוסיפים לתערובת שבמיקסר.6. בקערת מיקסר נוספת מקציפים עם וו מטרפה (בלון) את החלבונים והסוכר לקצף יציב אך גמיש.7. מאחדים את שתי התערובות למסה אחת, יוצקים לתבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.10. אופים במשך 35-40 דקות, בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה. מצננים לפני תהליך הציפוי.  

הציפוי1. ממסים את השוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי.2. ממסים את חמאת הקקאו במיקרוגל ומערבבים את שניהם. מוסיפים את הברס ושומרים בטמפרטורת החדר.4. שופכים מעל העוגות ומשאירים לייבוש בטמפרטורת החדר.

קינוח שמשכיח את אפיזודת הגפילטע פיש. עוגת שוקולד של ג'ראלד (צילום: יח"צ)

מנדיאנטים מצרכים:500  גרם שוקולד מריר משובח1 כוס פירות מיובשים לבחירה1 כוס אגוזים, קלויים לבחירה 

אופן הכנה:1. ממסים את השוקולד בבאן מרי או במיקרוגל.2. מעבירים למזלף עם צנתר בינוני ומזלפים מטבעות בקוטר 5 ס"מ על משטח סיליקון, ומשבצים במהירות ובעדינות את הפירות המיובשים והאגוזים לבחירה.3. מכניסים לקירור עד שהמטבעות מתקשים ומגישים בטמפרטורת החדר.

מי צריך פרלינים? מנדיאנטים של ג'ראלד (צילום: יח"צ)

*#