${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסח תאילנדי: שולחן החג של ניטן תאי

מרק קניידלך או תום אה קאי? גפילטע או בלק קוד בקרמל קוקוס וקשיו? אם תעזו להוציא את שולחן החג מהקשרו המסורתי, תקבלו תזכורת טעימה לטיול ההוא בתאילנד. ניטן תאי מציעים את הגרסה שלהם לארוחת חג שני, כולל החריף שעולה ישר לאף, כי גם לאליהו הנביא מגיע לטעום מנות חובקות עולם

תגובות

אז נורא רציתם לטוס לחופשת בטן גב בתאילנד בפסח הזה, אה? אבל העבודה-ילדים-הכיס הריק לא אפשרו את זה, ועכשיו כל עם ישראל שותה שייק אננס טרופי, בזמן שאתם תקועים פה עם החרוסת והגפילטע. כדי שלא תחושו עצמכם מקופחים ותוכלו לספר "גם אני נהנתי מתום אה קאי" בפינת הקפה בעבודה בתום החג, קבלו את הגרסה האסייתית של התאילנדית ניטן תאי לשולחן החג. בתפריט: מתכונים בגרסה הכשל"פית לסעודה מלכותית בארמון המלך, מינוס ברבור מפוסל בגזר, פלוס נוכחות מכובדת של צ'ילי חריף. מבצע אוכלים-בבית-מרגישים-בחו"ל יוצא לדרך, סוואדיקה ובתאבון.   » פסח 2016 - המדריך המלא» שיכורים מאהבה: טעימת יינות לפסח» איפה אוכלים בחול המועד?» לחמם ולהגיש: איפה קונים אוכל מוכן» קינוחים כשרים מומלצים לפסח» נרי ליבנה ביקרה בניטן תאי. ביקורת   Tom ha kai מרק עוף וגלנגל על בסיס חלב קוקוס(4 מנות)מצרכים: 1 ליטר חלב קוקוס 2 גבעולי למון גראס 1 ליטר ציר עוף 10 מ"ל רוטב דגים  110 גרם סוכר 90 גרם תמרהינדי 3 כפות גלנגל, קצוץ 3 כפות ג'ינג'ר, קצוץ 3 כפות בצל ירוק, קצוץ 2 עלי קפיר ליים 200 גרם פרגית חתוכה לרצועות4 כפות שמן   אופן ההכנה: 1. מבשלים את ציר העוף עם חלב הקוקוס, עד שמתקבל מרקם אחיד ולבן. 2. שמים בסיר אחר מעט שמן ומוסיפים את הלמון גראס, התמרהינדי, הגלנגל, הג'ינג'ר, הבצל הירוק והקפיר ליים ופותחים את התבלינים כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר ורוטב הדגים ומערבבים היטב.3. יוצקים את ציר העוף וחלב הקוקוס בזהירות לתוך סיר התבלינים, מבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.4. מוסיפים את רצועות הפרגית.5. מבשלים במשך 7 דקות עד שהפרגית מוכנה ומגישים מייד. תחליף למרק עם קניידלך? Tom Ha Kai של ניטן תאי (צילום: בועז לביא)   קארי מסאמן (4 מנות)מצרכים: 40 גרם מחית מסאמן 65 מ"ל רוטב דגים 60 גרם סוכר דקלים 3 גרם עלי דפנה 8 גרם מקלות קינמון 1 ליטר חלב קוקוס 10 גרם בוטנים טריים, לא קלויים 60 גרם תמרהינדי 1 ק''ג שפונדרה 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות 2 בצלים, חתוכים לרבעים אופן ההכנה: 1. מבשלים את השפונדרה בסיר עם מים במשך שלוש שעות, עד להתרככות. 2. מסננים אותו מהמים, ממקמים בין שתי תבניות כבדות כדי להוציא ממנו את הנוזלים ושמים במקרר למשך ללילה. 3. להכנת רוטב המסאמן: יוצקים לסיר 1/4 מכמות חלב הקוקוס, מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים עד לקבלת נוזל אחיד.4. מוסיפים את שאר המרכיבים ואת יתרת חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות. 5. חותכים את השפונדרה שהתקררה לקוביות שוות, מוסיפים לקארי ומבשלים ביחד עם תפוחי האדמה והבצל במשך 30 דקות.6. מגישים על אורז לבן. המנצח שלכם לחג. קארי מסאמן של ניטן תאי (צילום: בועז לביא)   צלעות טלה בצ'ילי ואניס (4 מנות)מרכיבים: 1 ק''ג צלעות טלה, נקיות קורט מלח גס פלפל שחור גרוס 2 כפיות מחית מסאמן 1 צ'ילי אדום, חתוך לטבעות 1 כפית סוכר 2 כוכבי אניס1 פחית חלב קוקוס   אופן ההכנה: 1. מערבבים בסיר את מחית המסאמן עם חלב הקוקוס, מבשלים על אש נמוכה לצמצום הנוזלים.2. מוסיפים מלח, פלפל, צ'ילי, כוכבי אניס וסוכר, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות. 3. מתבלים את הצלעות במלח ופלפל, צולים אותן על מחבת ברזל עד מידת עשייה מדיום רייר. 4. מניחים את הצלעות במרכז הצלחת ויוצקים מסביב את הרוטב.עיקרית נוסח תאילנד. צלעות טלה של ניטן תאי (צילום: בועז לביא)   בלק קוד צלוי בקרמל קוקוס וקשיו (4 מנות) מצרכים: 1.2 כוס סוכר 50 גרם קשיו, קלוי 1 צרור אספרגוס 1 צ'ילי אדום, פרוס לטבעות 1 ק''ג דג קוד, מפולט וחתוך למנות של 200 גרם קורט מלח קורט פלפלמעט סויה שחורה2 פחיות חלב קוקוס אופן ההכנה: 1. נפטרים מגזע האספרגוס, חולטים את שאר האספרגוס במים חמים את לדקה ומעבירים לקירור במי קרח. 2. מקרמלים את הסוכר בסיר קטן, כשהוא נוזלי וחום יוצקים אליו את חלב הקוקוס באטיות, תוך כדי ערבוב. 3. מוסיפים קורט מלח, קשיו, מעט פלפל שחור ואת טבעות הצ'ילי. מבשלים חמש דקות על אש נמוכה ומניחים בצד להתקרר. 4. ממליחים ומפלפלים את הדג, וצולים אותו על מחבת ברזל. תחילה צולים על צד העור למשך חמש דקות, לאחר מכן צולים על צדו של הבשר במשך חמש דקות נוספות. 5. הופכים שוב לצד של העור, מכניסים לתנור ביחד עם האספרגוס לחמש דקות בטמפרטורה של 200 מעלות. 6. מוציאים מהתנור ומסדרים את הדג במרכז הצלחת, יוצקים עליו ומסביבו את הרוטב.7. מזלפים על הרוטב טיפות של סויה שחורה.   ביוש גפילטע. בלאק קוד של ניטן תאי (צילום: בועז לביא)

*#