מתכונים לליל סדר טבעוני על פי השף הראל זכאים - אוכל - הארץ

מתכונים לליל סדר טבעוני על פי השף הראל זכאים

סלט תותים וגזע לב החסה, ועכשיו תקראו את זה שוב. המנה הזאת, יחד עם פטריות בטוויסט עגבנייתי, ריזוטו צימוקים ועוד כמה הברקות נטולות מוצרים מהחי, מרכיבות את הסדר הטבעוני הכי יצירתי שיצא לכם לחגוג

יעל רייף, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
יעל רייף, עכבר העיר

לא קל לנו להגיד את זה, אבל יש מצב שדי מיצינו את העוף בשזיפים, הצלי בפטריות והרוסטביף המסורתי שאנחנו מקבלים כל שנה אחרי המרק עם הקניידלך. שלא תבינו לא נכון, אנחנו *באמת* מתים על הבישול הביתי של הדודה, אבל לפעמים מרגישים שבא לנו לרענן קצת את השגרה, ובלרענן קצת את השגרה אנחנו מתכוונים שהיינו רוצים להרגיש אחרי שלוש ומשהו שעות של קריאת ההגדה, פחות כמו עופרת יצוקה ויותר כמו משהו שיכול להמשיך לתפקד מבלי לגרור את עצמו על הרצפה.

» פסח 2019 - המדריך המלא לחג
» כך תכינו סלטים מנצחים לשולחן החג
» כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» מתכונים של מיקי שמו לעוגות כשרות לפסח

האופציה הטבעונית שם. אתם אולי לא מעזים להישיר לעברה מבט מטעמי סטריאוטיפ בעייתי הקשור לאוכל לציפורים או מה יגידו ההורים. אבל אם רק תצליחו להסתכל לרגע לפטריית היער בלבן של הגזע, תגלו עולם שלם של מנות יצירתיות פשוטות הכנה, ובעיקר מרעננות את הפה והמפה. השף הראל זכאים מציע את הגרסה שלו לסדר פסח. בתפריט: שילובים לא צפויים, קריאת תיגר על המרק המסורתי והמון לימון פרסי ושמיר.

סלט ארטישוק, אשכולית ותרד (4 מנות)

מצרכים:

4 ארטישוק
1/2 קילו תרד טורקי
מיץ מ-4 לימונים
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
שיניים מ-1 ראש שום, קלופות ומעוכות
מלח ים לפי הטעם
מעט שמן זית
1 אשכולית אדומה

אופן הכנה:

1. מקלפים את הארטישוק עד שנותר לב נקי מעלים.

2. מניחים להשרייה את לבבות הארטישוק במיץ הלימונים. חוצים את לבבות הארטישוק לרבעים. מוציאים מההשריה ושומרים את מיץ הלימון בצד.

3. מאדים את הבצל בסיר בינוני ביחד עם שיני השום למשך שלוש דקות.

4. ממליחים מעט ומוסיפים את עלי התרד. מניחים עליהם את לבבות הארטישוק ומכסים במיץ הלימון שבו הושרו לבבות הארטישוק.

5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.

6. מחממים תנור במצב גריל לחום הגבוה ביותר, ובינתיים מפלטים את האשכולית, מסירים את המכסה ומניחים את הסיר בתנור, עד להזהבה של הארטישוק.

7. מגישים שלושה רבעים בכל צלחת עם מעט תרד ופילטים של אשכולית.

סלט תותים וגזע לב החסה (4 מנות)

מצרכים:

200 גרם תותים
4 גזעים של חסה
עלי חסה צעירים מאוד
1 פלפל חריף
1 לימון
שמן זית

אופן הכנה:

1. מקלפים את גזעי החסה עד שנפטרים מהחלק העצי והסיבי, ונשארים עם לב הגזע הלבן.

2. חותכים את הגזעים למקטעים בגודל ביס.

3. חותכים את התותים לגודל ביס.

4. מכניסים את הגזעים, התותים, ופרוסות מהפלפל החריף לקערה, מתבלים במעט מלח ומערבבים.

5. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית, מערבבים שוב, מגישים על מצע עלי חסה צעירים.

מרק ירקות חומוסי (4 מנות)

מצרכים:

100 גרם קמח חומוס, קלוי, טחון ומנופה
4 לימונים פרסים
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים, גדולים, חתוכים לקוביות גדולות
כף כורכום
מלח ים
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר בינוני על להבה בינונית, יוצקים חמש כפות שמן זית ומכניסים פנימה את הבצל ותפוח האדמה. מוסיפים את הלימונים הפרסיים, כשהם מעוכים קלות. מטגנים במשך שתי דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הכורכום וממליחים לפי הטעם.

2. מוסיפים 600 מ"ל מים, מביאים לרתיחה.

3. מוסיפים לאט ותוך כדי בחישה את קמח החומוס הקלוי, עד שכולו נטמע בנוזל.

4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך חצי שעה.

5. מוחצים את הלימונים הפרסים בתוך כל מנה ומשאירים בפנים בעת ההגשה.

פטריות יער עגבנייתיות צלויות(4 מנות)

מצרכים:

800 גרם פטריות יער
5 עגבניות
1 צרור בצל ירוק
מלח ים לפי הטעם
6 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1. מניחים את הבצל הירוק והפטריות בשלמותן בסיר רחב על להבה נמוכה, ומוסיפים זרעים משתי עגבניות. ממליחים מעט ומוסיפים כף שמן זית.

2. מכסים את הסיר ומאדים במשך 10 דקות.

3. מלהיטים מחבת כבדה וגדולה על להבה גבוהה, מעבירים את תוכן הסיר למחבת.

4. מוסיפים את שמן הזית הנותר וסוחטים פנימה את שאר העגבניות.

5. הופכים את הפטריות מדי פעם, עד שמתקבלת הזהבה משני הצדדים ומגישים מיד.

אורז פרסי עם תהדיג (4 מנות)

מצרכים:

500 גרם אורז בסמטי
2 לימון פרסי, קצוץ
3 צרורות שמיר, קצוץ
2 בצלים, קצוצים
2-3 תפוחי אדמה, פרוסים לעובי חצי ס"מ
2 כפות כורכום
2 כפות זרעי כוסברה
מלח ים אטלנטי
שליש כוס שמן זית
1/4 כוס מים

אופן הכנה:

1. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.

2. בינתיים מטגנים במעט משמן זית את הבצל יחד והלימון הפרסי, עד שהבצל הופך שקוף ומניחים בצד.

3. מחממים מעט שמן בסיר רחב, מניחים בתוכו את פרוסות תפוחי האדמה כשהם מרפדים את תחתית הסיר.

4. מטגנים את תפוחי האדמה בשמן הזית טיגון קל, עד הזהבה של שני הצדדים. מפזרים כורכום וזרעי כוסברה, מוסיפים רבע כוס מים.

5. כשהמים רותחים שוטפים היטב את האורז עד שמי השטיפה צלולים. חולטים את האורז במשך חמש דקות. מסננים ומעבירים את האורז לקערה, מערבבים יחד עם הלימון, הבצל, והשמיר ומיד מניחים בסיר המרופד בתפוחי האדמה.

6. יוצרים "ארובות" באורז ויוצקים מעט שמן זית לדפנות הסיר. מכסים במגבת או בד אחר יחד עם מכסה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות. מכבים את הלהבה וממתינים 10 דקות נוספות בלי לפתוח את המכסה.

7. הופכים את הסיר על צלחת ומגישים.

ריזוטו צימוקים וכרוב ניצנים (2 מנות)

מצרכים:

200 גרם אורז בסמטי, שטוף ומסונן
10 שזיפים, מיובשים וקצוצים
שמן זית
מלח ים
1 צרור עלי נענע, מופרדים וקצוצים
חופן צימוקים
3 עגבניות, קלופות וקצוצות
1 בצל קטן, קצוץ
2 לימונים פרסים, קצוצים
200 גרם כרוב ניצנים
1 כרוב סגול

אופן הכנה:

1. חולטים את הכרוב הסגול במים רותחים עד שהעלים שלו נפרדים בקלות מהגזע. מחזירים למי החליטה וחוזרים על הפעולה עד שכל עלי הכרוב נפרדו מהגזע. שומרים את מי החליטה בצד.

2. מניחים את כל מרכיבי הריזוטו בקערה, מערבבים היטב.

3. מרפדים סיר רחב בעלי הכרוב הסגול, מניחים את תערובת האורז בסיר המרופד.

4. מניחים מעל האורז את כרובי הניצנים, ומוסיפים את עלי הכרוב הסגול שנותרו.

5. יוצקים את מי החליטה לתוך הסיר עד ל- 2/3 מגובהו. מכסים עם נייר אפייה ומכסה.

6. אופים על רצפת התנור ב-150 מעלות במשך 2-3 שעות.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ