אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכדור שעושה שמח: מתכוני קניידלך לפסח

הקניידלך הוא קונצנזוס שמאחד את העם וממלא את הגוף בקלוריות יקרות של אושר. במקום לחטוא עם אבקות למיניהן, קבלו מתכונים שווים ויצירתיים שישדרגו פלאים את שולחן החג

תגובות
מחמם ומנחם. מרק עם קניידלך
\ Oksanabratanova | Dreamstime.co

יש המכנים אותו "נחמה מעופרת יצוקה" - אוכלים ומיד לאחר מכן מתחרטים, ויש המחכים לו כל השנה, צולחים את ההגדה מתחילתה ועד סופה בשביל להגיע לרגע המיוחל שבו ידוגו מהמרק את כדור המצה הנימוח וספוג הטעמים. קניידלך הוא לא סיפור מההפטרה. הוא קל יחסית להכנה ודורש בעיקר ערבוב עקבי וסימטריה בכדרור הכדורים. למרות זאת מעדיפים רבים מבני ישראל להמנע ממגע ישיר עם קמח המצה הרטוב, ופונים לפתרונות מוכנים למיניהם, וחבל. אם אתם אוהבים את הקניידלך שלכם רכים, נימוחים ואווריריים, הכתבה הזאת היא מתנת הפסח שלכם. קבלו שלושה מתכונים מנצחים ויצירתיים לקניידלך מעדות ומסגנונות שונים. טבעונים, לא שכחנו אתכם.

» פסח 2018 - המדריך המלא לחג
» כך תכינו סלטים מנצחים לשולחן החג
» 
כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» 
איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» 
מתכונים של מיקי שמו לעוגות כשרות לפסח

קניידלך קלאסי
באדיבות זמי שרייבר ממסעדת סנדר

מצרכים:

רבע ק"ג קמח מצה
4 ביצים
2 כוסות מים חמים
2 כפות שמן
מלח, פלפל לבן לפי הטעם

אופן הכנה:

1. לשים בקערה את כל החומרים עד קבלת עיסה אחידה. 
2. יוצרים כדורים (בגודל של כדור פינג פונג).
3. מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן ומלח ומניחים את הכדורים לבישול של כ-10 דקות, יודעים שהם מוכנים כשהם צפים למעלה.
4. סמוך למועד הארוחה מעבירים את כדורי הקניידלך לחימום אחרון במרק עוף צח.
5. מגישים לכל סועד מעט מרק עוף ושלושה עד ארבע כדורים. בתיאבון.

הגרסה הקלאסית. קניידלך של סנדר
בועז לביא

מרק ירקות וקניידלך טבעוני
באדיבות מסעדת ננוצ'קה 

מצרכים למרק:

2 גזרים בינוניים
בצל יבש גדול
ראש סלרי 
צרור עלי סלרי עם גבעולים
4 תפוחי אדמה בינוניים

אופן ההכנה:

1. מטגנים קלות את הבצל בסיר, ולאחר מכן מוסיפים את יתר הירקות לסיר.
2. מכסים במים את הירקות ומוסיפים מלח.
3. מביאים לרתיחה, מוסיפים פלפל שחור וכמון.
4. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכסים, מבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שהירקות רכים.

מצרכים לקניידלך:

כוס קמח מצה
1/4 כוס שמן
כוס מים
3 כפות קמח תפוחי אדמה מעורבבים עם שלוש כפות מים
קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים. לאחר מכן מוסיפים את המים והשמן, וקורצים לעיגולים בידיים רטובות.
2. נותנים לעיגולים לנוח 20 דקות, ומוסיפים למרק כרבע שעה לפני ההגשה.

בלי עוף! קניידלך טבעוני של ננוצ'קה
דדי ליפשיץ

מרק קניידלך בסגנון תימני
באדיבות יום טוב לוי ממסעדת מריפוסה

מצרכים למרק:

1 ק"ג כנפיים
3 ליטר מים
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
1 בצל לבן, קלוף וחתוך גס
2 גבעולי סלרי, נקיים וחתוכים גס
חופן פטרוזיליה
חצי כוס כרישה, פרוסה לטבעות
4 גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
2 ענפי תימין
2 שיני שום
1 כף חוויאג' למרק

מצרכים לקניידלך:

2 כוסות קמח מצה
2 ביצים
כף מלח
1 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל מרכיבי המרק לסיר גדול, מכסים במים ומבשלים כשעה על חום בינוני.
2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקניידלך, יוצרים כדורים קטנים, בגודל כדור פינג פונג ומוסיפים אותם למרק.
3. מבשלים במשך 20 דקות.

בנינו, לא רק בפסח. קניידלך במרק עוף
\ Bhofack2 | Dreamstime.com
*#