טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חזרה למקורות: סדר פליאוליתי כהלכתו

אם הפליאו הצליח להגיע למפתן דלתכם, צלחתם את האתגר הראשוני ואתם והחיטה כבר לא BFF, בחג הקרוב אתם הולכים לאכול המון בשר. כדי שלא תיכנעו לרוסטביף הסטנדרטי או תשבעו מחומוס ביצים, נעם דקרס מביסל'ה מציע ארוחת חג אלגנטית ונטולת כל מה שעלול לעמוד בדרכו של הפליאוליתי המצוי

תגובות

אם עדיין לא שמעתם על הבשורה הלא-באמת-חדשה-אבל-זוכה-לסיקור- מחודש, שתופסת את עולם התזונה, תגגלו את השם מהר, אחרת על מה יהיה לכם לדבר מסביב לשולחן החג? התזונה הפליאוליתית היא הטרנד הבריאותי החדש בעולם התפריטים, והעקרונות שלה די פשוטים: חוזרים לשורשים, הופכים את הקיבה לקיבת הברזל של האדם הקדמון וניזונים ממה שהזינו את עצמם אנשים לפני מליוני שנים. הווה אומר: בשר והרבה, דגים, ירקות, ביצים ופירות. זורקים לפח בכאב לב את הסוכרים, אומרים ביוש לחומוס ובכלל לקטניות, למזון המעובד, לדגנים ולחלק מהשמנים.

» פסח 2016 - המדריך המלא» מתכונים לפסח» מנות עיקריות לשולחן החג» עוגות לפסח של מיקי שמו» כל הדרכים להכין קניידלך» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח» אירועי ליל הסדר במסעדות

מצרכים:4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם, נקיים מקשקשים ואידרה4 כפות אגוזי מלך, גרוסים4 כפות פיסטוק, קלוף וגרוס2 כפות שמן זיתקורט מלח יםחופן תימין טרי

אופן ההכנה:1. מדליקים את התנור במצב גריל על העוצמה המקסימלית.2. מערבבים את האגוזים והפיסטוקים הגרוסים, ומניחים בצלחת. ממליחים מעט את נתחי הדג מכל הכיוונים, מניחים אותם אחד אחד בתערובת האגוזים כשהצד עם העור פונה למעלה. לוחצים ומהדקים מעט את הדג כלפי הצלחת,כדי שהאגוזים ידבקו היטב לנתח הדג.3. מעבירים את הדגים לתבנית עם נייר אפיה משומן בשמן הזית. מניחים את הדג על העור כאשר האגוזים כלפי מעלה.4. מכניסים לתנור וצולים כשבע דקות, מוציאים ומגישים מיד.

גרסת השניצל הבריאה. דג בציפוי קראסט (צילום: טל סיוון ציפורין)

מרק עוף מסורתי עשיר

(4 מנות) מצרכים:1 עוף אורגני שלם2 גזרים בינוניים, קלופים1 בצל בינוני, קלוף1 כרישה, שטופה ונקייה משורשים1 שורש פטרוזיליה, קלוף4 גבעולי סלרי אמריקאי, שטופים6 שיני שום, קלופותצרור קטן של גבעולי פטרוזיליהצרור קטן של גבעולי שמיר1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים1 כף מלח גס2 עלי דפנה

אופן ההכנה:1. חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות בגודל 2-3 ס"מ.2. מניחים את העוף, שיני השום והירקות החתוכים בסיר גדול שנפחו 7 ליטר לפחות. מכסים את העוף והירקות במי ברז עד גובה של 3-4 אצבעות משולי הסיר.3. מביאים את המרק לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את הלהבה ומסירים בעזרת מצקת את הקצף שנוצר בסיר. מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים והמלח ומכסים את הסיר חלקית.4. מבשלים ברתיחה עדינה מאד כשעה וחצי. מסירים מהאש ומניחים למרק להתקרר כחצי שעה.5. מסננים את המרק לסיר נפרד, ומוציאים את העוף מהירקות. מפרקים את בשר העוף, ומוסיפים בחזרה למרק הצח. מבין כל הירקות אפשר לבחור מה מחזירים למרק ומה זורקים.

צח ועשיר, ואפילו סבתא תהיה גאה. מרק ירקות ועוף פליאוליתי (צילום: טל סיוון ציפורין)

צלי בקר עם סיידר וירקות שורש (4 מנות) מצרכים:1.5 קילו נתח כתף בקר טרי, מספר 5 (פוליקה)2 גזרים בינוניים, קלופים2 בצלים בינוניים, קלופים3 גבעולי סלרי אמריקאי, ללא העליםשיניים קלופות משום שלםעלים מ-4 גבעולי תימין טרי1/3 כוס רכז תפוחים טבעי1 כף מלח גס 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי

אופן ההכנה:1. מורחים את נתח הבשר ברכז התפוחים, ממליחים ומפלפלים מכל צידי הנתח. מפזרים את עלי התימין על הנתח ומניחים בתבנית חסינת חום.2. קוצצים דק את הגזר, הבצל והסלרי. אפשר להשתמש במעבד מזון. מפזרים את הירקות הקצוצים סביב הנתח, ומפזרים מעט מלח על הירקות.3. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל נייר האפייה מותחים נייר כסף ואוטמים מכל הצדדים.4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כשעה. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים עוד כשלוש שעות.ככה הגישו בימי האדם הקדמון? צלי בסיידר וירקות(צילום: טל סיוון ציפורין)

שעועית ירוקה עם עגבניות שרי צלויות (4 מנות) מצרכים:1 קילו שעועית ירוקה, טרייה מאוד1/2 קילו עגבניות שרי, אדומות מאוד1/4 כוס + 2 כפות שמן זית2-4 שיני שום, קלופות וחתוכות לפרוסות גסותקורט מלחאופן ההכנה:1. מנקים את קצוות השעועית בעזרת סכין קטנה וחדה, חולטים במים רותחים עד שהשעועית כמעט רכה לגמרי אך עדיין ירוקה. מסננים ומקררים במי קרח. מסננים היטב ממי הקרח.2. מערבבים את עגבניות השרי והשום הפרוס עם שתי כפות שמן זית. מניחים בתבנית עם נייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד שקליפות העגבניה חרוכות מעט. מניחים בצד להתקרר.3. מערבבים את השעועית עם יתרת שמן הזית, ומניחים בשכבה אחידה בתבנית אפייה. צולים בתנור החם עד שהשעועית משחימה מעט. מוציאים ומצננים.4. מערבבים את השעועית עם העגבניות והשום, ומתבלים במלח לפי הטעם.

תביא רעננות אל השולחן. שעועית צבעונית (צילום: טל סיוון ציפורין)

מרכיבים:2 כוסות אורז לבן1 כוס פטרוזיליה, קצוצה1/2 כוס שמיר, קצוץ1/2 כוס כוסברה, קצוצה1/4 כוס שמן זיתקורט מלח

הכנה:1. מבשלים את האורז לפי הוראות ההכנה על האריזה, מוסיפים לבישול מחצית מכמות עשבי התיבול מכל סוג, את המלח ושמן הזית.2. כשהאורז מוכן ו"פתוח" עם מזלג, מוסיפים את שאר עשבי התיבול ומערבבים היטב.

פשוט אך מלא בטעמים. אורז לחג (צילום: טל סיוון ציפורין)

*#