אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דילמת המסובים: איפה אוכלים בליל הסדר?

פסח עם טעמים מסורתיים, ליל סדר בניחוח אסיאתי ומנות חגיגיות מהמטבח הלבנוני - כדי שתוכלו ליהנות מערב החג ולא לעבוד כל כך קשה, קבלו הצעות לארוחת ליל הסדר במסעדות ברחבי הארץ

תגובות
תומר אפלבאום

כל שנה אותו סיפור - שעות של בישולים, לקרצף את הבית, לערוך את השולחן ואז להתפנות לשעות של קריאת ההגדה, הבדיחות הקבועות של הדודה, להשתכר מכוסות היין כדי שהסדר יעבור בשלום, ולא לשכוח להחביא את האפיקומן עבור הקטנטנים. אם אין לכם כוח לרוטינה החוזרת ועצם קריאת הפעולות כבר עייפה אתכם - אולי הגיע הזמן לשנות הרגלים? מגוון מסעדות ברחבי הארץ מזמינות את הקהל לחגיגות פסח אלטרנטיביות שכוללות מנות מושקעות, אלכוהול בצבעים, קינוחים מפונפנים, ובעיקר אווירה חגיגית שמאפיינת את התקופה. חלק מהמסעדות יערכו ערב חג של ממש, וחלקן ימשיכו עסקים כרגיל, פלוס כמה ספיישלים מפוארים שיתאימו לאנרגיות - כך או כך תוכלו לסעוד בנחת, לסיים את ערב החג שבעים ושמחים וקצת פחות עייפים.

» פסח 2019 - המדריך המלא לחג
» כך תכינו סלטים מנצחים לשולחן החג
» 
כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» 
איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» 
מתכונים של מיקי שמו לעוגות כשרות לפסח

מרכז

טשרניחובסקי 6

בביסטרו הפורטוגלי טשרניחובסקי 6, טובל בפינת חמד עירונית, יקיימו השנה ארוחת ליל סדר באווירה חגיגית שכוללת תפריט ליל סדר שבנה השף איל מרמלשטיין, משובץ מבחר מנות ראשונות למרכז השולחן, מנה עיקרית לבחירה, מבחר קינוחים, אף הם למרכז השולחן, שתייה קלה ויין הבית אדום או לבו, ללא הגבלה. במסגרת הארוחה, יוגשו לשולחן כמנה ראשונה, גפילטע פיש וחזרת אדומה, כבד קצוץ עם בצל מטוגן בשמאלץ ומבחר מנות ראשונות נוספות. למנה העיקרית ניתן יהיה לבחור מבין מנעד מנות כמו בף בורגיניון - בשר בבישול ארוך ביין אדום וירקות שורש; צלי עוף בתנור ביין לבן, פלפלים ובצלצלים; שוק אווז קונפי עם רוטב פורט ודבלים; פילה סלמון ברוטב לימוני; ופילה דג בעגבניות שרי, יין לבן, צלפים, מרווה וזיתים. בין המנות האחרונות, שיוגשו למרכז השולחן: עוגת מוס שוקולד וקרם ברולה. קיימות חלופות גם לצמחונים וטבעוניים, לרבות הקינוחים (אולם יש לציין זאת מראש בעת ההזמנה).
איפה: טשרניחובסקי 6, תל אביב
מתי: ערב חג, ה-19 באפריל, החל מ-19:30
כמה: 380 שקלים לסועד, 199 שקלים לגילי 3-12 וילדים מתחת לגיל 3 ללא עלות.

תומר אפלבאום

אלנה

במסעדת אלנה, ממוקמת בחלל הכניסה של מלון נורמן בתל אביב, מציעים לסועדים לבלות את הערב החגיגי בשנה עם ארוחה מיוחדת שירקח שף המסעדה ברק אהרוני. השף יצר מנות מתוך מחשבה על שילוב מסורת עם פרשנות אישית ושימוש בחומרי גלם עונתיים שנמצאים בתקופה זו בשיאם. הראשונות יוגשו למרכז השולחן ויכללו, בין היתר, מסבחה משורשים, עם דואה ושמן זית פיקואל; יוגורטחינה וחצילים עם ראשד וגרגירי חומוס; סלט עם טלה, שעועית לבנה ויוגורט עם נענע; חרוסת, מצות ומטבוחה. כמנת ביניים תוגש קערת מרק עוף צח עם קניידעלך ובשלב העיקריות יוגשו שלל מנות מהודרות כמו ביף בורגיניון, שורשים ושזיפים מושרים ביין פורט; טלה בבישול ארוך, ציר עוף כהה ותפוזים עם רוזמרין ושומר צלוי; בר ים בתבשיל ארטישוק ירושלמי עם זעפרן, לימון פרסי ומנגולד; וריזוטו סלק. הארוחה כוללת גם קינוחים כמוס שוקולד ואגסים לבנים ביין ותבלינים, שתייה קלה, קפה ומבחר חליטות תה.
איפה: אלנה, מלון נורמן תל אביב
מתי: ערב חג, ה-19 באפריל, החל מ-18:00
כמה: 600 שקלים לסועד

מנות מסורתיות עם טאץ' של שף. קניידלך באלנה
ירון ברנר

ג'אסיה

אם יתחשק לכם ערב חג יפואי מחוזק בטעמי פיוז'ן אסיאתיים, אתם יכולים לשריין מקומות במסעדת ג'אסיה שתהיה פתוחה לאורך הערב, ותציע ארוחה קלילה שנבנתה במיוחד לחג נטול הגלוטן. הארוחה תפתח עם פאפאדם לכל סועד (עשוי קמח חומוס ועדשים) וסלטים קטנים סלט כרוב אסיאתי, עגבניות שרי בטחינה וחציל וכרובים מטוגנים; בהמשך, תגענה מנות ביניים: פטריות מוקפצות ואבוקדו פיקנטי עם עגבניות. בשלב העיקריות יוכלו כל סועדת וסועד לבחור בין פילה דניס או דג שלם אפוי עם עשבי תיבול לבין סטייק אנטריקוט על הגריל עם אורז אסיאתי, תפוח אדמה או בטטה או לחלופין, שיפודי פרגית במרינדה או קומבינציית סושי, צמחונית או עם סלמון. בנוסף, יקבלו הסועדים גם קינוח לבחירה (כמו עוגת גבינה אפויה או פנקוטה), כוס יין ושתייה קלה. למי שמעדיפים לחגוג את החג בבית אבל לא לטרוח על הסירים, המסעדה תמשיך להפעיל את שירות המשלוחים לאורך ליל הסדר כרגיל.
איפה: ג'אסיה, יפו  
מתי: ערב החג, ה-19 באפריל, החל מ-19:30
כמה: 199 לסועד, כולל כוס יין וקינוח

גם המשלוחים ימשיכו לעבוד. ג'אסיה ביפו
באדיבות יח"צ

ביסטרו מלון רוטשילד

בביסטרו של מלון רוטשילד שעל מטבחו מופקד השף עידו רוזן עורכים ליל סדר בשני סבבים ובאווירה רומנטית ואינטימית. הארוחה תיפתח בקוקטייל אפריטיף אביבי ובפתיחים שיוגשו  למרכז השולחן. בין מנות הפתיחה: פאני פורי - קונכיות בצק מטוגן במילוי טרטר סלמון עם וינגרט כוסברה, ג'ינג'ר, שאלוט וצ'ילי; סלט שומר כבוש  עם אנשובי, תפוז דם ,זיתי קלמטה וטרגון; ותפוח אדמה מדורה עם ביצה רכה, בייקון טלה ורוטב הולונדז. לאחר מכן, יבחרו הסועדים מנה ראשונה מתוך ארבע חלופות: קרפצ'יו דג ים עם וינגרט שרי צהוב, צ'ילי, בצל ירוק ושאלוט; רולדה טלה עם עשבי תיבול, איולי, חרדל ואורוגולה; לשון בקר בבישול ארוך עם חזרת ביתית; או רביולי סלק עם קרם אגוזי מלך, גבינת בושה ואגוזי מלך מסוכרים. בהמשך, יבחרו מנה עיקרית, גם מתוך ארבע חלופות: פילה פרידה עם טורטליני דוקסל פטריות, אספרגוס ורוטב פורט; "סטייק" אונטר ריב עם פירה תפוחי אדמה וראגו פטריות; קנלוני ברווז, שוק ברווז קונפי עם בצל מקורמל ורוטב בשמל ופרמז'ן; או ריזוטו ורוטב דמי ירקות, דלורית מקורמלת וקונקסה עגבנייה. לקינוח, תוגש פלטת קינוחים למרכז שולחן.
איפה: ביסטרו מלון רוטשילד, תל אביב  
מתי: ערב החג, ה-19 באפריל, סבב ראשון: 18:00, סבב שני: 21:00
כמה: 450 שקלים לסועד (225 שקלים לילד, ניתן להביא ילדים לארוחה של סבב ראשון בלבד). 

דון קמילו

שף רועי ענתבי המוביל את מסעדת דון קמילו בנה לכבוד ליל הסדר תפריט ערב חג שמשלב אלמנטים אילטקיים קלאסים עם השפעות יפואיות מקומיות, תוך מתן כבוד לחומר גלם האיכותי והמקומי. ארוחת החג תפתח, עם מרק עוף וקניידלך ותכלול עוד ארבע מנות וקינוח. אחרי המרק האורחים יקבלו מנות קרודו למרכז שולחן – כשבמוקד דגים נאים; סביצ'ה עם גבינת פטה המאירי מקומית ווינגרט הדרים מתפוזי יפו; מנת קלמרי צרוב על קרם חומוס, עם ליבת חציל ולימון כבוש; שתי מנות פסטה יוגשו למרכז השולחן: טורטליני עגל שמוגש ברוטב משמשים על מצע יוגורט ותרד חלוט ומנת ריגטוני ברוטב עגבניות, חציל וריקוטה.
איפה: דון קמילו, יפת 36, יפו  
מתי: ערב החג, ה-19 באפריל
כמה: 600 שקלים לסועד

רומנטיקה וקרודו, דון קמילו
אפיק גבאי

ירושלים

בראסרי עין כרם

לא קל למצוא באזור ירושלים מסעדת ישראלית שפתוחה בערב החג, אך כמיטב המסורת, בראסרי בעין כרם תערוך גם השנה ארוחה מיוחדת ומהודרת לטובת תושבי האזור והתיירים הרבים בעיר שרוצים להרגיש קצת מסורת. הארוחות יוגשו בשני סבבים, כשכל ארוחה תכלול מנה ראשונה, עיקרית, קינוח, כוס יין, שתייה חמה לבחירה ומים מינרלים ללא הגבלה. בראשונות תוכלו לבחור בסביצ'ה מוסר ים; מרק קניידלך מסורתי; פטה כבד; או קרפצ'יו פילה בקר עם וינגרט זעתר ופרמזן. בעיקריות יציעו 250 גרם של פילה עגל עם קרם מדגסקר; פילה לוקוס על ריזוטו ים תיכוני; פפרדלה עם שרימפס; שוק אווז קונפי עם אורז פרא ופירות יבשים; או אוסובוקו טלה. 
איפה: בראסרי עין כרם, ירושלים
מתי: ערב חג, ה-19 באפריל, סבב ראשון: 19:00, סבב שני: 21:00
כמה: 365 שקלים לסועד

באווירה הרומנטית של עין כרם. פילה דג בבראסרי
אפיק גבאי

אדום

מסעדת אדום הוותיקה פותחת את שעריה לארוחת ליל הסדר, ומזמינה את הסועדים להעביר עמה את ערב חג הפסח בסעודה מפוארת שתיערך שני סבבים לאורך הערב. השפים מוטי דוד ויותם כהן יגישו לאורחים ארוחה שבמסגרתה יוכלו לבחור פתיח, ראשונה, עיקרית וקינוח וכן שתייה קרה וחמה. לפתיח יוגשו מרק עוף, גפילטע פיש ובייבי שרימפס קניידלך; למנה ראשונה יוגשו מנות דוגמת קרפצ'יו, סביח, סביצ'ה, פרפה כבד עוף על עוגת דבש ומלח, קערת מולים ועוד. בין העיקריות: פילה דג על ריזוטו, אנטריקוט על פירה בצל מקורמל ושום קונפי, פרגית בזעתר טרי וסומק על ממרח סקורדלייה יווני, לינגוויני דג ים עם רוטב גרגר נחלים, עגבניות מגורדות ופירורי לחם שרופים, תבשיל שפונדרה, ירקות שורש ביין אדום, ניוקי ערמונים ועוד. באווירת החג, תוגש עוגת מצות מיוחדת כקינוח.
איפה: אדום, מתחם התחנה ירושלים
מתי: ערב חג, ה-19 באפריל, סבב ראשון: 19:00, סבב שני: 21:00
כמה: 345 שקלים לסועד

אפרת ליכטנשטט

מלון ממילא

במלון היוקרה "ממילא" בירושלים מציעים מגוון אופציות לחג, ביניהן ארוחת ליל סדר מסורתית וחגיגית במסעדת רופ טופ שתפעל במקביל גם בליל הסדר עם תפריט ספיישלים לאלו שלא מעוניינים בארוחת חג מסורתית וסטנדרטית אלא מעדיפים ארוחת שף (שבנה שף המלון קובי בכר) אל מול נוף חומות העיר העתיקה. תפריט ליל הסדר החגיגי כולל: צלחת ברכות ומצות שמורות; מגוון סלטים, ביניהם כבד קצוץ, פיסטוקים קלויים וסילאן; סלט ביצים ובצל מקורמל; סלט ארטישוק ירושלמי, נענע ובצל סגול; סלט ארוגולה ושקדים ירוקים טריים; סלט ירקות צלויים עם שומר, בצל סגול, דלורית, סלק ווינגרט רימונים; סלט תפוח אדמה עם פטרוזיליה, שמן זית, מלח ים ובצל ירוק ועוד; מרקים כקונסומה עוף, מרק שורשים עם קניידלעך וירקות חלוטים; מנות אישיות (מן המזנון) כמו גפילטע פיש וחזרת ביתית; לשון עגל עם סלט פלפל חריף חי, כוסברה, פטרוזיליה וקוביות לימון; מנות ראשונות (גם מהמזנון) כמו מנת סלמון עם חרדל, פפריקה מתוקה ועשבי תיבול; מנת ממולאים של בצל, מנגולד וחציל במילוי בשר טלה; מוח עגל, ארטישוק ירושלמי וסלרי ברוטב חמוץ; עיקרית לבחירה, ביניהן מנת צלעות טלה, ירקות שורש צלויים וצ'ימיצ'ורי זעתר בר; חזה עוף אורגני, ירקות צלויים, פקאן מסוכר וקרם ירקות כתומים או ירקות קטנים ממולאים עם קרם ארטישוק ירושלמי וציר רימונים. לילדים יציעו מנות ילדים מיוחדות כשוקיים עוף ופטריות או שניצל עוף עם תפודים ננסיים צלויים. לקינוח, יוצע מזנון קינוחים מפואר. 
איפה: מלון ממילא, המלך שלמה 11, ירושלים
מתי: ערב חג, ה-19 באפריל
כמה: 1,100 שקלים לאורחים מבחוץ; 675 שקלים לאורחי המלון

 צלעות טלה, ירקות שורש צלויים וצ'ימיצ'ורי זעתר בר, פסח במלון ממילא
אנטולי מיכאלו

לאונרדו פלאזה

במלון היוקרה לאונרדו פלאזה בירושלים מציעים ארוחת ליל הסדר מסורתית וחגיגית שיצר השף שלום קדוש. תפריט ליל הסדר החגיגי כולל: קערת סדר מסורתית ומצות שמורות ושורה של מנות לבחירה, כמו פילה דג בר ים מעל קונפי של עגבניות, ארטישוק ולימון כבוש ברוטב בויאבז או קרפצ'יו של חציל בגריל עם טחינה של אגוזי לוז וסילאן; מרק צח עם כופתאות עוף ושקדים או מרק גזר ודלעת בניחוח הדרים; צלעות טלה מובחרות במרינדת שמן זית, שום ורוזמרין עם רוטב מציר טלה ארומטי או עופיון ללא עצמות במילוי בשר עגל וערמונים. לילדים, תוצע מנת ילדים מיוחדת - שניצל עוף ביתי ופשטידת תפוחי אדמה; ולקינוח, מרנג איטלקי עם תותי שדה ואננס עטופים בג'לי אננס וגלידת רימונים או מרקיז שוקולד ונוגט ברוטב טופי ויוצעו גם קפה ותה. 
איפה: מלון לאונרדו פלאזה, המלך ג'ורג' 47, ירושלים
מתי: ערב חג, ה-19 באפריל
כמה: 1,100 שקלים לאורחים מבחוץ

עופיון ממולא בשר עגל במסעדת פרימוורה
דוד אמזלג

צפון

שטרודל

גם מסעדת שטרודל החיפאית, שעברה לאחרונה מתיחת פנים רצינית, תמשיך לעבוד כרגיל ותגיש כמו כל שנה נבחרת של מנות חגיגיות בנוסף למנות הקבועות. במיוחדים: סביצ'ה לוקוס - נתחי לוקוס דקיקים עם שמן צ'ילי, פלחי לימון, שום קונפי, שמן ירוק ואפונים (48 שקלים); פילה לברק צרוב ומוגש על תרד עם חמאת עגבניות לצד תפוח אדמה אפוי (109 שקלים) וצלעות טלה צלויות על קרם אפונה (135 שקלים). בנוסף, בקבוק יין הבית יימכר בערב החג 50 שקלים בלבד, כדי להוסיף עוד שמן (יין) לאווירה.  
איפה: שטרודל, חיפה 
מתי: ערב חג, ה-19 באפריל
כמה: משתנה לפי מנות

מנות בניחוח מעונב. פילה דג של מסעדת שטרודל
עדי סרדס

מינא

במסעדת "מינא" העכואית מציעים השנה ארוחת ליל הסדר אלטרנטיבית על הים. בעוד שמסעדות רבות, כשהן כבר פתוחות בערב הפסח, מציעות על פי רוב אירוח מסורתי קלאסי, במסעדת מינא הטבולה בנוף הציורי של עכו, מציעים חלופה לארוחת פסח בסגנון קצת אחר, אירופאי וים תיכוני. הארוחה כולתת מבחר של כ-14 סוגי סלטים, מנה עיקרית ממנות הדגים או הבשרים בתפריט, שתייה (קרה וחמה) וקינוח. בין הסלטים והמאזטים: טחינה מעושנת, לאבנה עם שום, סלט תבולה עם רימונים ועוד (16-35 שקלים); בין מנות הביניים תמצאו מנה מיוחדת של "לאבנה דייגים", לאבנה עזים מבושמת תבלינים ומעליה נתחי דג אינטיאס, שרימפס עם ארטישוק רומאי וקרם בלסמי, סשימי סינטה ועוד (30-60 שקלים). בעיקריות תמצאו מגוון פירות ים ודגה טרייה (60-130 שקלים) ובשרים כשיפודי הקבב המפורסמים מנצרת, מנת "ים יבשה", שכוללת נתחי סינטה, שרימפס, קלמרי ומולים ברוטב פלפלת, נתח קצבים ועוד (60-160 שקלים).
איפה: מינא, ההגנה 2, עכו 
מתי: ערב חג, ה-19 באפריל
כמה: 220 שקלים לסועד 

כתבות שאולי פספסתם

*#