${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פחמימות לנצח: 3 מתכונים ללחמניות כשרות לפסח

לחמניות כשרות לפסח הן כבר מזמן לא ברירת מחדל, אלא פינוק מענג שיכול בקלות להפוך למאפה מפתיע וממכר. קבלו שלושה מתכונים שווים במיוחד שיצליחו להרגיע במעט את הגעגועים לבצק

תגובות
החג הזה כולו פחמימות. לחמניות כשרות לפסח
אסף אמברם

יש אנשים שמחכים שנה שלמה כדי להתעורר בבוקר וליהנות מקפה לצד מצה פריכה עם שוקולד, ויש כאלה שרק סופרים את הדקות עד שיוכלו לחזור ללחם המוכר והאהוב. כך או כך תוכלו לשלב בתפריט החג הקרוב גם לחמניות קטנות ומטריפות שיוכלו לשמח את לבבות השומרים ולהרים את מצב רוחם של אלה שמתקשים. לפניכם שלוש גרסאות - החל ממתכון קלאסי מבית אמא, דרך גרסת שף-קונדיטור מדופלם ועד לחמניות טבעוניות שמצליחות לעשות את זה בלי ביצים וגלוטן - קבלו את הפחמימה שתציל לכם את החג.

» פסח 2018 - המדריך המלא לחג
» 
כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» 
איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» אירועי ליל הסדר במסעדות

לחמניות ביתיות כשרות לפסח
של הבשלנית אורה גזית
מתכון לכ-30 לחמניות

מצרכים:
2 כוסות קמח מצה
1.5 כוסות מים
5 ביצים
רבע כפית פלפל
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן

הוראות הכנה:
1. מביאים לרתיחה את המים עם חצי כוס השמן.
2. לאחר הרתיחה מוסיפים את קמח המצה, פלפל ומלח ומערבבים היטב, עד שכל הרכיבים נספגים לתערובת אחידה ומורידים מהאש.
3. מתחילים להוסיף את הביצים בעדינות, אחת אחת – עם כל הוספה של ביצה, יש לערבב היטב עד לספיגה מלאה ורק אז להוסיף את הבאה.
4. מניחים נייר אפייה בתבנית ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג עם רווחים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה עד שהלחמניות משחימות לצבע זהוב ויפה.
6. מוציאים מהתנור ונותנים ללחמניות לנוח כעשר דקות לפני האכילה. בתיאבון.

לא מוותרים על הסנדוויץ'. לחמניה כשרה לפסח
\ Ppy2010ha | Dreamstime.com

לחמניות פסח
של שף-קונדיטור מיקי שמו
מתכון לכ-16 לחמניות קטנות

ניתן להכין את הלחמניות יום מראש או יותר ולהקפיא עד ההגשה (רק לחמם חימום קל לפני) 

מצרכים:
420 גרם (3 כוסות) קמח ללא גלוטן
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
2 גרם (1 כפית) אבקת סודה לשתייה
5 גרם (1 כפית) מלח
360 מ"ל ( 1/2 1 כוסות) מים
ניתן לשדרג את הלחמניות עם תבלינים שונים כמו קימל, זרעי פשתן או כוסברה (לא חובה)

להברשה: 
ביצה טרופה
40 גרם (4 כפות) שמן זית

אופן הכנה: 
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים יחד, עד לקבלת בצק אחיד.
3. מקמחים את משטח העבודה עם קורנפלור, ומחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים.
4. מגלגלים כל יחידה לכדור במרווחים זהים ומברישים בביצה ובשמן זית.
5. אופים כ-15 דקות עד להזהבה, כשצידה התחתון של כל לחמנייה שחום יש להוציא מהתנור.   

בלי גלוטן ועם המון טעם. לחמניות כשרות לפסח
\ Keechuan | Dreamstime.com

לחמניות טבעוניות כשרות לפסח
באדיבות שף פטיסייר זיו סנדלר 
מתכון לכ-8 לחמניות

מצרכים:
3 פחיות חומוס שימורים
כוס ו-2 כפות קמח טף
4 כפות עמילן טפיוקה
כפית מלח
כף סוכר
שלוש רבעי כוס מים
רבע כוס שמן
רבע כוס מחית תפוח עץ
חצי כפית קסנטן גאם (מרכיב חיוני לאפייה ללא גלוטן. הקסנטן פועל כמו "דבק" ומוסיף נפח ללחמים, עוגות, עוגיות ושאר מאפים ללא גלוטן).

אופן הכנה:
1. מסננים את הנוזלים של פחיות החומוס לסיר קטן, את החומוס עצמו מחזירים למקרר (אין צורך בו במתכון). מרתיחים במשך כרבע שעה עד שמצטמצם לשליש.
2. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את מי החומוס עם סוכר עד שנוצר קצף יציב.
3. בקערה נפרדת שמים את כל האבקות: קמח טף, עמילן טפיוקה, מלח, קסנטן גאם. מערבבים, מוסיפים את השמן, המים ומחית התפוחים, מערבבים קלות.
4. מוסיפים 1/4 מכמות הקצף ומערבבים חלקית לתוך עיסת הטף.
5. בתנועות קיפול מוסיפים את שאר הקצף עד שהתערובת אחידה.
6. מחלקים לשמונה תבניות מאפינס, עד קצה השקע. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 למשך 20 דקות.

גם טבעוני וגם כשל"פ. לחמניות פסח טבעוניות של זיו סנדלר
נטלי עזרא
*#