${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם של פעם: בתי האוכל הוותיקים של רמת גן

מתי בפעם האחרונה יצא לכם לטעום משהו שממש, אבל ממש מזכיר את הילדות? בתי האוכל הוותיקים של רמת גן, אלו שעדיין כותבים בתפריט "מוקרם" ומגישים קינוחים על בסיס ג'לי, מזכירים שלפעמים ההנאה האמיתית נמצאת בנוסטלגיה המתוקה. מסע קולינרי בזמן

תגובות

רמת אף פעם לא נחשבה למוקד קולינריה עילית מתוחכמת או למעוזן של מסעדות שף מוקפדות, למעט כמה סנוניות נדירות דוגמת קלואליס ומראבו ז"ל. מגוון קולינרי, לעומת זאת, יש בה בשפע, כולל אוכל רחוב סובב עולם, מסעדות ביתיות ואוכל עדתי מסורתי. לפעמים, בין כל החידושים והטרנדים שעושים עליה, הבטן מתגעגעת לטעמים האמיתיים מפעם, אלה שאם נכניס לפה, נזכר אוטומטית בילדות, הרבה לפני שהכרנו מונחים דוגמת קראסט, טמפרור ומידת צלייה. כדי להחזיר עטרה ליושנה ולשמח את החך, יצאנו למסע דילוגים בין מוסדות רמת גניים קולינריים שנמצאים בשטח עשרות שנים, שומרים על קליינטורה קבועה ושווים ביקור בטעם נוסטלגיה מתוקה.

» כל האירועים ברמת גן » הספסל - בר שכונתי עם טאצ' אישי » מה אוכלים ברחוב ביאליק? הטוענים לכתר: הסביח המקורי

השלט של המקום מבשר 'ברוכים הבאים לסביח המקורי, 1961', ולא פעם תמצאו מתחתיו תור ארוך, וכנראה שלא בכדי. "את הסביח הקימו שני שותפים – יעקב ששון וצביקה חלבי, אחד מהם עדיין עובד בעסק והשני נפטר", מספר גיא ששון, מהבעלים, "אנחנו הילדים בני הדור השני של המייסדים – משפחת ששון ומשפחת חלבי - ממשיכים במסורת ועובדים גם כן בסביח. החלוקה היא שכל משפחה עובדת שבועיים ואז מתחלפים". מנת הדגל כאן, איך לא, היא סביח קלאסי שמוכן בדיוק על פי המתכון של הסביח שהכינו גם בשנות ה-60, בלי שום שינוי או תוספת. בעלי המקום מספרים ששם המנה, "הסביח", הומצא על ידם. לדברי גיא ששון, צביקה ששון, אחד מהמקימים, נקרא בשמו העיראקי סביח, והשם שלו  דבק גם במנה שהחל להגיש. גיא מספר שצביקה הוא זה שהמציא בכלל את המנה בשילובה הפופולרי הנוכחי – בתוך פיתה, עם חומוס וטחינה, חציל מטוגן, ביצה קשה, עמבה וכך הלאה. המקורות מלמדים שהשם סביח הוא עיוות השם סבאח, שמשמעו בוקר בערבית, והוא דבק בארוחת הבוקר של יהודי עיראק, הנוהגים לאכול ביצה קשה וחציל לארוחה הפותחת של היום. מקורות אחרים מלמדים כי מדובר בראשי תיבות של סלט, ביצה וחציל. כך או כך, מדובר במקום המהווה מוקד עלייה לרגל. "הכל טרי ונעשה במקום", מספר גיא, "הטעם לא השתנה 40-30 שנה ואנחנו מוכרים מנה בטעם של פעם. כשהייתי צעיר והצעתי לאבא שלי להוסיף עוד מנות למסעדה הוא שלח אותי הביתה לחשוב ואמר 'לא יקום ולא יהיה'". ואכן, תפריט המקום כולל סביח, ו"למתפרעים" גם סמבוסק, וזה הכל, וכך ככל הנראה יישאר עוד שנים.הסביח המקורי - הרא"ה 186, פינת דרך נגבה 16, רמת גן

אז מי באמת המציא את הסביח? הסביח המקורי (צילום באדיבות המקום)

כוכבת הזירה הבשרית. שווארמה שמש (צילום: רותם מימון)

מעוז האוכל היהודי: מפגש הרקפת

נפלאות המטבח הפרסי. רנסנס (צילום באדיבות המקום)

משמין מאז 1997. דומיניק (צילום באדיבות המקום)

*#