טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתוקים ללא חשש: מתכוני עוגות לפסח

אחרי שעות של סעודת ליל הסדר, אין כמו כוס תה עם עוגה קטנה ליד. לצד הקצפת והמוס המתוק שמככב על השולחן, קבלו שלושה מתכונים לעוגות פשוטות, קלילות וטעימות שתרצו להכין גם אחרי החג

תגובות
לא תרגישו בהבדל. עוגת תפוז ושקדים של מתוקה
שרית גופן

חג פסח הוא תירוץ מעולה לבלוס ולבלוס כאילו אין מחר, רק שהתענוג המסוכן נמשך כמעט שבועיים. המפגשים המשפחתיים והחברתיים מהווים סביבה נוחה לאכילה המתמדת, אך תמיד איום ה"כשל"פיות" נושף בעורף ומאיים בטעמים מתפשרים שלא תמיד עושים חשק לעוד. רגע לפני שאתם מארחים את המשפחה עם חבילת מצות ושוקולד למריחה - דאגנו להרגיע את פחדי הכשרות, ולהביא לכם מתכונים מוצלחים לעוגות שיאפשרו לכם להמשיך ליהנות ממתוקים טובים גם במהלך פסח. 

» פסח 2018 - המדריך המלא לחג
» כך תכינו סלטים מנצחים לשולחן החג
» 
כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» 
איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» 
מתכונים של מיקי שמו לעוגות כשרות לפסח

עוגת פולנטה שקדים ולימון 
באדיבות עינת לאור אטיק ממסעדת הצועניה

מצרכים:

400 גרם חמאה לא מלוחה
400 גרם סוכר דק
400 גרם שקדים טחונים
6 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
6 ביצים
גרידת לימון מ-4 לימונים
מיץ מ-4 לימונים
215 גרם קמח תירס (פולנטה)
קורט מלח
1 כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור מראש ל-160 מעלות ומשמנים תבנית 28 ס"מ
2. מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבל מרקם חלק אוורירי ובהיר. מוסיפים בהדרגה את השקדים והווניל. 
3. מוסיפים את הביצים- אחת אחת. מקפלים פנימה את הגרידת לימון והמיץ לימון.
4. ממשיכים לקפל פנימה את הפולנטה, אבקת אפיה ומלח.
5. מעבירים לתבנית אופים 45-50 דקות
6. ניתן להגיש עם יוגורט, דבש,שקדים קלויים או גרידת לימון. בתיאבון!

לימוניות מרעננת. עוגת פולנטה ולימון של הצועניה
אוהד קב

מתכון לבראוניס שוקולד 
באדיבות השף ארנון כהן ממותג בתי הקפה והבייקרי ארקפה 

מצרכים: 

250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים בגודל בינוני
260 גרם סוכר
100 גרם קמח תמי
3 גרם אבקת אפיה
120 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד מריר וחמאה. 
2. מערבבים סוכר וביצים.
3. מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים.
4. מוסיפים קמח ולאחר מכן את האגוזים, מערבבים ומשטחים בתבנית.
5. אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך כ-25 דקות.

המוכר והאהוב. בראוניז של ארקפה
אלון מסיקה

עוגת תפוזים ושקדים ללא קמח
מתוך ספר המתכונים "מתוקה" של מירי "מתוקה" ארזי 
(מתכון ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

מצרכים:

200 גרם חמאה
1 כוסות סוכר (100 גרם)
1 תפוז גדול (100 גרם)
2 חלמונים 
3 חלבונים  (3 ביצים מופרדות)
1/2 כוס סוכר (50 גרם)
1/2 1 כוסות שקד טבעי  טחון עם הקליפה (אבקת שקד חומה)
3 כפות קמח תפוח אדמה (25 גרם)
2 כפות קמח מצה (20 גרם)
1 כפית אבקת אפייה (3 גרם)
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את קליפת התפוז
2. מניחים את התפוז במיקרו בקערה ל-2 דקות וטוחנים את התפוז שלם כולל קליפה במעבד מזון עד לקבלת משחה 
3. במיקסר כשאליו מחובר וו הגיטרה מניחים חמאה ו-100 גרם סוכר ומעבדים לתערובת רכה ובהירה כ-5 דקות
4. מוסיפים  בהדרגה 2 חלמונים ( לא זקוקים לחלמון השלישי) ואת מחית התפוז עד שנטמעו, מוציאים את המסה הזו לקערה
5. בקערת המיקסר כשאליו מחובר וו מקצף נניח 3 חלבונים וכוס וחצי של סוכר. מקציפים לקצף חצי קשה (לא להגיע לקצף עומד)
6. בקערה נפרדת לערבב את כל היבשים 
7. עתה יש לנו 3 קערות - אחת עם החמאה, השניה עם החלבונים, השלישית יבשים.
8. נקפל אל קערת החמאה לסרוגין יבשים וחלבונים בתנועות קיפול עד שהגענו למסה אחידה, גם אם המסה נראית קצת מפורקת לא לדאוג.
9. מעבירים לשני תבניות אינגליש משומנות ומרופדות בנייר אפיה 
10. אופים ב-165 מעלות כ-30-40 דקות עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.

*#