הבראנץ' של חצי שירה: פרנץ' טוסט אגוזי ולביבות שנולדו בחג ההודיה

אחרי ששירה וסרמן ראתה מה מעוללים אחינו האמריקאים לבטטות בחג ההודיה, החליטה לצאת במחאה נמרצת והפכה את המאכל המוגזם לבראנץ' שמכינים ברגע. למנה הכתומה צירפה פרנץ' טוסט עם טוויסט אגוזי, והתוצאה מצדיקה כל קלוריה ודקת עבודה במטבח

שירה וסרמן, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פרנץ' טוסט
שירה וסרמן, עכבר העיר

ארבע שנים גרתי בוושינגטון די סי. בעיר הזו, שמורכבת משגרירים, דיפלומטים ואנשי בטחון מכל העולם, אפשר למצוא מגוון אדיר של קולינריה מקומית עם טוויסטים מיוחדים, שיכולים להיוולד רק בעיר כה תוססת ועשירה בתרבויות מכל קצוות תבל. אחד הבילויים המועדפים עלי בעיר היה ללכת עם החברים ל״סילבר דיינר״, דיינר טיפוסי שהיה קרוב למקום מגורינו, שם הזמנתי תמיד את החטא המתוק המושלם: פרנץ טוסט מטוגן בהמון חמאה, ומוצף במייפל הכי מתוק שיש. היה משהו בקראנצ׳יות הנפלאה הזאת, שלמרות המתיקות הנוראית (ואולי דווקא בגללה), גרמה לך לרצות עוד ועוד מהמושחת הזה.

» מדור אוכל - כל הכתבות
» השוק הצפוני שכל פודיסט חייב להכיר
» דוכן הפיש אנד צ'יפס הגיע לשוק הכרמל
» מנות האגז בנדיקט הכי טובות בתל אביב

בגלל געגועי העזים לדיינר החלטתי להקדיש את הטור לבראנץ' אמריקאי בגרסה שלי: קצת יותר בריא, טעים לא פחות והכי חשוב - קל ומהיר להכנה. במקום תועפות חמאה, הפרנץ' טוסט שלי מקבל את הקראנצ'יות מהאגוזים הגרוסים המצפים אותו לפני הטיגון, וגם נותנים טעם עמוק וממכר. כדי לא לברוח לגמרי מגזרת המתוק, הלכתי על מתכון ללביבות בטטה, שהחזיר לי את האהבה לבטטות.

בחודשים הראשונים אחרי המעבר לוושינגטון, הוזמנו לשכנים לארוחת חג ההודיה. לשולחן הגישו כמנה עיקרית תבנית ענקית עם המון בטטות, דבש, חמאה והמון מרשמלו. לעולם לא אשכח איך ישבתי המומה מול המנה הזו ולא הבנתי מה עוללו לבטטות, שכל כך התקשרו אצלי למנה עיקרית מלוחה. אחרי משבר האמון, ועל מנת לשקם את היחסים שלי עם הבטטות, התחלתי להכין לביבות בטטה מכל מיני מתכונים. ברוב המקרים הן יצאו מדהימות, אבל העובדה שצריך לבשל את הבטטות קודם, לקרר אותן ולמעוך, גרמו לי לא פעם לוותר עליהן ופשוט לשים בטטה במיקרו מתוך ברירת מחדל. 

יום אחד אחרי הרבה ניסויים ושילובים של הרבה מתכונים, עליתי על מתכון מדהים במיוחד, קל הכנה והכי חשוב - כזה שלא מצריך בישול קודם, כך שכל התהליך מהיר ומתגמל במיוחד.

פרנץ׳ טוסט אגוזי חצי מושחת (2 מנות)

חומרים:

4 פרוסות חלה, עבות
1 כף חמאה או מעט תרסיס שמן
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף סוכר חום
80 גרם אגוזים, גרוסים
2 ביצים, טרופות היטב
1/2 כפית קינמון

להגשה:

סירופ מייפל טבעי אמיתי

אופן ההכנה:

מחממים מחבת רחבה עם כף חמאה או מעט תרסיס שמן. מעבירים את הביצים לקערה, מוסיפים את הסוכר והקינמון וטורפים היטב. מעבירים את השמנת לצלחת רחבה ומעט עמוקה. מעבירים את האגוזים לצלחת שטוחה.

כשהמחבת חמה מספיק, טובלים את פרוסת החלה בשמנת, מעבירים לבלילת הביצים ואז לצלחת האגוזים, עד שהפרוסה מצופה מכל צדדיה.

מטגנים משני הצדדים עד שהפרוסה משחימה ומגישים מייד עם סירופ המייפל.

לביבות בטטה וגזר כפיצוי על חג ההודיה (10 לביבות בינוניות)

חומרים:

2 בטטות גדולות, קלופות
4 גזרים, קלופים
2 ביצים
2 כפות קמח אורז/ קמח כוסמין/ קמח רגיל
קורט מלח ופלפל

לרוטב:

שמנת חמוצה 9%
1 כף מיונז
1 כפית חרדל
צרור עירית, קצוצה או שני בצלים ירוקים, קצוצים דק דקמיץ מחצי לימון
קורט מלח ופלפל מעט שמן זית לטיגון או תרסיס שמן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות על תכנית טורבו. בקערה גדולה מגרדים על החלק הכי דק בפומפייה את הבטטות והגזרים. סוחטים היטב משאריות נוזלים.

מוסיפים את יתר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב. יוצרים באמצעות יד רטובה 8-10 לביבות בינוניות ומעבירים לתבנית המגובה בנייר אפייה מרוסס במעט תרסיס שמן.

מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל מרכיביו עד קבלת מרקם אחיד.

אופים את הלביבות כעשרים דקות והופכים לעוד חמש דקות עד שהלביבות משחימות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ