${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אבירת הנגב: המסעדות הטובות בבאר שבע

סנדוויץ' בשרי עם ממרח סלק-פירות יער, חומוס אתיופי ופיצה שמספקת את התשובה הבצקית לקרבונרה - באר שבע מתפתחת בקצב מהיר ולא משאירה את הגזרה הקולינרית מאחור

תגובות
ניחוח צרפתי. שרימפסים של מסעדת כרמים
שי בן אפרים

בירת הנגב גדלה בקצב מסחרר, ובאופן לא מפתיע, גם אנשים מסוחררים אוהבים לאכול טוב. מלבד חיבת היתר של ראש העיר למזרקות, בירת הנגב נהנית גם מתוספות חדשות ומעניינות בגזרה הקולינרית, כולל לא מעט הברקות. בין אם אתם בדרך ליעד דרומי ובין אם נחתתם בעיר כדי לבקר, כדי שתדעו לאן ללכת, חזרנו קצת יותר מ-40 שנה אחורה למקום שבו הכל התחיל ובדקנו מה אוכלים ואיפה הכי כדאי לעשות את זה. אם אתם בעניין של קולינריה קצת שונה, שמשלבת טעמים של פעם ומנות שיצליחו להפתיע את החך המנוסה, הכתבה הזאת מיועדת לכם.

» עכבר באר שבע - המדריך לאירועי התרבות בעיר
» אירועי הקיץ המומלצים לילדים
» סרטי קיץ מומלצים לילדים
» איך לעבור את החופש הגדול בזול?

הרומנטית: כרמים

גם המסעדה הידועה בבאר שבע הפכה כבר לקונצנזוס בקרב תושבי אזור הדרום. הסניף בבאר שבע הוא למעשה האח הקטן של המסעדה המקורית ממושב סגולה בניצוחו של השף סהר רפאל ומציע גם הוא אווירה קלסית ונעימה, עם תאורה עמומה ורומנטית ואווירה כפרית וחמה. האוכל שמציעים כאן נשען על סגנון צרפתי ובתפריט תמצאו מנות חושניות שמצדיקות את המוניטין הרומנטי של הארץ הרחוקה.
מה אוכלים: פטה כבדים בנוסח צרפתי (48 שקלים), סלמון בעישון עדין עם ביצים עלומות (62 שקלים) ושרימפס BT המוגש במחבת לוהטת ברוטב לבחירה (93 שקלים).

כרמים - לכל הפרטים

המוכר והאהוב: הבית התימני האוריגינלי

המסעדה הוותיקה היא מוסד באר שבעי מוכר שנדד ברחבי העיר משנת 73' עד שהשתקע במיקומו הנוכחי במרחב העיר העתיקה המשתדרגת. המקום שופע האותנטיות נהנה גם מחוש הומור בריא שבא לידי ביטוי בשלטים רבים מטעם השגריר מ"רויאל שף", הלא הוא נתן כהן הבעלים. כמו על איכות האוכל, כהן לא מתפשר על הכשרות, מוותר על מתווכי הרבנות והולך ישר למקור - "כשרות בהשגחת הקב"ה".
מה אוכלים: במקום אין תפריט ולכן אין מחירים מוגדרים, אבל גם אם התעריפים משתנים מדי פעם, הלקוחות הקבועים ממשיכים להגיע בשביל כמה דברים בסיסיים. האפשרויות נעות בין 'עוף בטאבון' - מנה עסיסית של עוף בגריל שמקבל טעמי עישון נפלאים מהטאבון לקראת ההגשה; 'על האש' - שלל בשרים בהם קבב עסיסי שנותן פייט גם לקבב אמונה האיקוני ו'בישול' - מגוון מנות בבישול ארוך בסגנון תימני, דוגמת מפרום, קציצות, ממולאים, גולש ולעיתים גם מוח וזנב שור. כל המנות מוגשות עם אורז, סלטים טריים, חריף אימתני ופיתות טאבון טריות חמות ונהדרות. (20-60 שקלים למנה).

כשר בהשגחת הקב"ה. נתן כהן בבית התימני
קובי קלמנוביץ

הבית התימני האורגינלי - לכל הפרטים

הקשה להשגה: צלל - מסעדה אתיופית

חובבי הקולינריה האתיופית שאינם בני העדה הם קבוצת סיכון. אם נחשפתם בחייכם לאוכל אתיופי והתמכרתם לשורו (הגרסה האתיופית לחומוס), כדאי שתכינו את עצמכם לכך שיהיה קשה מאוד למצוא אותו. עד כדי כך קשה, שחשוב לציין שצלל נמצאת ליד קיר הטיפוס בעיר העתיקה, כי למצוא את אותה בדרך להרגעת הקריז, זה אתגר לא קטן. המסעדה הקטנה והצנועה נמצאת במבנה עות'מני אופייני, ומציעה אווירה משפחתית בחסות מוזיקה אתיופית ואירוח מופתי של הבעלים והטבחית צלל שושנה סהלו.
מה אוכלים: כמקובל בעדה, הסועדים בשולחן מקבלים מנה גדולה ושיתופית עם שלל מטעמים הנאכלים בניגוב עם אינג'ירה - פיתה אתיופית מסורתית ואווירירית בעלת טעם ייחודי (ללא גלוטן). בידי הסועדים האפשרות לבחור באופציה צמחונית או בשרית. הבסיס הצמחוני כולל מגוון תבשילי ירקות וקטניות, דוגמת שורו מתובל היטב, ברסן מעדשים אדומות, עיני עמר מאפונה ואחמילטי משלל ירקות (30 שקלים). האופציה הבשרית מקבלת כתוספת למנה הצמחונית גם טיבס - תבשיל מבקר מוקפץ עם פלפל חריף ובצל (40 שקלים). כל ארוחה מסתיימת בתה או קפה אתיופי, וכמובן שאפשר גם לקחת כמה אינג'ירות הביתה (8 שקלים ליחידה). המחיר משתנה ביחס לכמות הסועדים אבל תמיד מציע תמורה עצומה וטעימה למחיר (מנה צמחונית לשלושה סועדים מתומחרת ב-45 שקלים).

אינג'ירה באווירה משפחתית. צלל
ג'נט בלאי

צלל - לכל הפרטים

ה-פיצה שמגדילה ראש: קאלדו

עולמם של חובבי הפיצה בבאר שבע קיבל תפנית משמעותית ב-2012, עם פתיחת פיצה קאלדו. מעבר לחומרי הגלם המשודרגים שמהם מכינים את הפיצות, השינוי הניכר הוא בגישה - לא עוד פיזור תוספות על מגשים שיחולקו בין חברים למאנצ', אלא פיצות אישיות שכל כולן הקפדה יתרה על חלוקה שיוויונית של התוספות בין ארבעת המשולשים. למרות שיש בקאלדו גם פיצות בהרכבה אישית ומגוון מנות ראשונות ועיקריות בהשראת המטבח האיטלקי, כדאי להתמקד בהמלצות שלהם לפיצות מורכבות מראש - החל מ'תאוות בשרים' ועד אופציות טבעוניות שלא מביישות את הספורט האיטלקי הלאומי. אפשרי ומומלץ לחלק את הפיצה לפי שתי המלצות שונות (מלבד הקרבונרה, הסבר בהמשך) ולבקש קצת גרין בייס כרוטב.
מה אוכלים: פיצה קרבונרה בהשראת מנת הפסטה שמגיעה כאן עם בסיס של גבינת שמנת, מוצרלה, בייקון, פרושוטו, בצל מטוגן ואפילו חלמון ביצה באמצע מגש שלם (63 שקלים); קאלדו ספיישל - פיצת הבית עם רוטב פומודורו, מוצרלה, פפרוני, בייקון, חזה אווז מעושן, חלפיניו ורוטב ברביקיו (56 שקלים) ופיצה ביאנקה - פיצה צמחונית עם גבינת שמנת, מוצרלה, סלק צלוי, רוקפור, כמהין ועלים ירוקים (42 שקלים). חובבי פירות ים מוזמנים לנסות גם את הפרוטי די מארה עם שרימפס, קלמרי, ראשי קלמרי ושום קונפי (51 שקלים).

קאלדו ספיישל. ארט פיצה בר
אור זרביב

קאלדו ארט פיצה בר - לכל הפרטים

המפתיעה: פינת אוכל - סנדוויץ' בר

השם אולי לא ה כי מפתה, אבל הסנדוויץ' בר הפך בחודשים האחרונים לסנסציה אמיתית בקרב הסטודנטים של אוניברסיטת בן גוריון, ושגור בפיהם כ"סנדוויץ' הכי טוב שאכלתי בחיי". מדובר במקום חדש שנפתח בקיץ האחרון על ידי קים נווה ושמואל חי הלברון, ומוגשים בו מדי יום עשרות סנדוויצ'ים עם שילובי טעמים לא טריוויאליים. אם ב"חלום על לחם" עוסקים בהגשמת חלומות אישיים, כאן תצטרכו לזרום עם המאסטרים שניסו כבר הכל וכדאי לסמוך עליהם. מדובר בכריכים בחצי כיכר לחם, שמקבלת צריבה טובה על הפלנצ'ה וסופגת המון רטבים וממרחים. כיום בולטים ברשימה ממרח הפלפלים הקלויים, סלק-פירות יער, מנגו-צ'ילי (לא עמבה!), טחינה-רימונים ואגס-ברנדי.
מה אוכלים: הכוכב הבלתי מעורער של פינת האוכל הוא ה'מעורבב', סנדוויץ' עם מערום פרוסות קורנביף, רוסטביף וכתף בקר צרובות על הפלנצ'ה, בצל, עגבניה ותיבול הבית (37 שקלים). בדרך כלל תהיה גם הפתעה בדמות פרי כלשהו, דוגמת אפרסמון, תותים או תפוזים. אם אתם לא סובלים מאלרגיות, פשוט תזרמו ואל תשאלו שאלות. האופציה הטבעונית של פטריות פורטבלו שמנמנות (23 שקלים) העבירה על דעתם לא מעט סקפטים, בייחוד אם התמזל מזלם לקבל בתערובת גם כמה פרוסות אבוקדו קדוש.

פינת אוכל - סנדוויץ' בר - לכל הפרטים

הבשרית: שירי'ס

כמה טוב נשמע לכם המבורגר שמכין הקצב? ההמבורגר של שירי'ס הוא כל זאת ועוד. מהרגע שאליהו שירי פתח אותו ב-58', אטליז שירי הוא שם דבר בכל מה שקשור לבשר איכותי באזור באר שבע והדרום. ב-2013 החליטה המשפחה לפתוח גם המבורגריה שממוקמת בשדרת האוכל הפורה של העיר העתיקה, צמוד לסניף של האטליז.
מה אוכלים: המקום מציע מגוון המבורגרים בגדלים שונים, כולל אחד טבעוני מכוסמת, שעועית מש ואורז מלא (30 שקלים ו-39 שקלים בדיל עם תוספת וגזוז בטעמים), אך כמו שמצוין בתפריטים, בשירי'ס הבשר נותן את הטון. הדובר הכריזמטי ביותר הוא המבורגר טלה 300 גרם (55 שקלים או 64 שקלים בדיל). העסיסיות מורגשת בכל ביס והבשר מתובל היטב בלי יותר מדי רעש וצלצולים. למשדרגים יש אופציה לתוספות, החל מבצל מטוגן (חינם) ועד פרוסת כבד אווז (20 שקלים). מומלץ בחום לקחת כתוספת את מיקס צ'יפס פוטטוס המתובלים, ובגזרת הרטבים אסור לפספס את רוטב השיפקות.

שירי'ס - לכל הפרטים

ישן חדש: האותנטית

האותנטית היא מסעדת שוק שפועלת תחת שני כובעים - ביום מזללת פועלים משודרגת ובערב מסעדת שף באווירה צעירה. המסעדה הממוקמת באזור קריית הממשלה במרכז העיר, מעוצבת ונעימה, ומרימה את האווירה עם פסקול אתני מתאים. המקום נפתח ב-2014 ומציע עסקיות של תבשילים עשויים היטב, שנותנים את הכבוד הראוי למטבח השורשי של האימהות הרלוונטיות. בשעות הערב השף יקיר מסרטי מצמיח מהשורשים האלה עצים יצירתיים במיוחד, עם הפרשנות הייחודית שלו לקלאסיקות מנצחות.
מה אוכלים: ההיצע של העסקיות משתנה במסגרת תפריט הפועלים ותלוי גם בשעה בה הגעתם. בכל מקרה מומלץ לנסות את הקוסקוס והקציצות (45 שקלים בעסקית שכוללת עוד תוספת). תפריט הערב כולל מספר מנות דגל, דוגמת פסטייה מרוקאית במילוי עוף עם פירות יבשים מעוטר באבקת סוכר וריבת שרי (44 שקלים), פחזניות פטה כבד עם רוטב שוקולד לבן וריבת פירות יער (45 שקלים) וסיגרים מרקש סטייל (44 שקלים). ההיצע הטבעוני לא בשמיים אבל סלט השוק די מפנק (42 שקלים).

פסטייה מרוקנית. האותנטית
מסעדת האותנטית

האותנטית - לכל הפרטים

*#