אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דג השעה: מתכוני דגים לשולחן החג

עם או בלי עצמות, אבל מגובים בהרבה טעמים וניחוחות - אספנו עבורכם שלושה מתכוני דגים לפסח שיפארו את שולחן ליל הסדר, יגנבו את ההצגה לבשר ויוסיפו טעם טוב לארוחה

תגובות
קליל וטעים. סלט נתחי דג עם תפוחי אדמה של טשרנחובסקי 6
דן לב

עם חזרת, בלי חריף, רק הראש, הפילה או בצורת קציצות - דגים הם מצרך חובה בארוחת החג. הם בריאים, אלגנטיים ומוסיפים עניין לכל שולחן. כדי שלא תמצאו את עצמכם מתפשרים פעם נוספת על הצלי המסורתי או על כרעיים חסרות מעוף, קבלו מתכונים חוצי גבולות ועדות למנות דגים מרשימות שיתאימו לכל אחת מארוחות החג.

» פסח 2018 - המדריך המלא לחג
» כך תכינו סלטים מנצחים לשולחן החג
» 
כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» 
איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» 
מתכונים של מיקי שמו לעוגות כשרות לפסח

נתחי דג אפויים עם סלט תפוחי אדמה ואיולי לימון
באדיבות שף איל מרמרלשטיין, ביסטרו טשרניחובסקי 6

מצרכים
1 פילה דג (קרפיון, לוקוס, קוד) במשקל 200 גרם ללא עצמות
3 תפוחי אדמה גדולים וקלופים חתוכים לקוביות
1/2 בצל סגול פרוס דק
4 כפות פטרוזילה קצוצה

לאיולי
2 חלמונים
6 שיני שום קצוצות
1 כף חרדל
מעט חומץ
1 1/2 כוס שמן מעורב מ 3/4 שמן זית ו3/4 שמן קנולה
מיץ מ-2 לימונים
מלח 

אופן ההכנה:

1. מניחים את הדג במחבת, על צד העור. ממליחים ומפלפלים.
2. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 10 דקות.
3. מוציאים, מחכים שהדג יתקרר, ומפרקים את בשר הדג לנתחים.
4. חולטים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עם מלח למשך כ-10 דקות עד שהם רכים, אבל לא מדי.
5. מכינים את האיולי: מקציפים את החלמונים, החרדל והחומץ באמצעות מיקסר וו הקצפה, למשך מספר דקות. מזליפים את השמן באיטיות עד שמתקבל מרקם של מיונז. 6. מוסיפים את השום, מלח ואת מיץ הלימון לאט, טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את המנה: שמים את תפוח האדמה, בצל והפטרוזיליה בקערה, מוסיפים איולי, ומערבבים. מוסיפים מעל את נתחי הדג.

חריימה
באדיבות פישופ, בר וחנות דגים ופירות ים בשרונה מרקט

מצרכים:
800 גרם דג ים טרי לבחירה: לוקוס / מוסר ים / דניס / לברק חתוכים לנתחים
שמן זית
3 כפות רסק עגבניות
4-5 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 פלפל שאטה חריף, או חצי לפי הטעם
צרור כוסברה
חצי לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר שטוח עם שוליים גבוהים.
2. קוצצים את השום ומטגנים על אש נמוכה עד להזהבה קלה.
3. קוצצים דק את הפלפל החריף ומוסיפים לסיר.
4. מוסיפים 3 כפות שמן זית ו-3 כפות רסק עגבניות ומערבבים יחד עם השום והפלפל החריף.
5. מוסיפים לסיר כוס מים בהדרגה, עד להיווצרות הסמיכות הרצויה של הרוטב.
6. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וגם את הפפריקה המתוקה והחריפה.
7. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, לאחר מכן מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
8. מערבבים את הרוטב ומכניסים את נתחי הדג לסיר. מכסים את הדג ברוטב ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה כ-12 דקות.
9. לפני ההגשה סוחטים חצי לימון ומפזרים צרור כוסברה קצוצה.

כשר לפסח וטעים כל השנה. חריימה של פישופ
פישופ

פילה לברק על קרם כרובית
באדיבות שף ניר אלקיים ממלון ענבל מירושלים

מצרכים: 
8 יחידות פילה לברק בגודל בינוני
1 כרובית שלמה
1 בצל גדול קלוף
4 שיני שום
מלח
פלפל
טימין קצוץ דק
שמן זית

אופן ההכנה:
מורחים את פילה הדג בשמן זית ומתבלים במלח פלפל ותימין.
מפרקים את הכרובית לפרחים וחותכים את הבצל לשישיות. מערבבים ביחד את הכרובית, הבצל, והשום, מתבלים במלח פלפל ושמן זית. 
מכניסים לתנור בטמפרטורה של 150 מעלות וצולים עד שהכרובית מתרככת.
מקררים את הכרובית, מעברים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. משלימים תיבול אם יש צורך.
מחממים במחבת שמן זית וצורבים את הדג משני צדדיו. 
מסדרים את הדג בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-8-10 דקות .
מחממים את קרם הכרובית ומסדרים על צלחת. מניחים שתי יחידות פילה לברק על הקרם, ומזלפים שמן זית על הדג. ניתן להגיש עם סלט עלי רוקט.

*#