${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכוני מצות: מלזניה עד טירמיסו

לזניה כשרה, גרסת פסח לסלט לחם, אגז בנדיקט על מצה, קיש מצות, טירמיסו פיצפוצי מצות ומילפיי מצות עם תותים וקציפת וניל - שלושה שפים מתגייסים להוציא את המיטב מהמצה

תגובות

המשתתפים: שף ניצן רז ממסעדות סושי סמבה ואונו, אורן בקר, ואילן חפץ, קונדיטור מסעדת אונו.האתגר: מתכוני פסח חגיגיים שיעשירו את שולחן החג או את בראנץ' היום למחרת.החוקים: ארבע מנות ראשונות או ביניים ושני קינוחים על טהרת המצה, שנראים מיליון דולר אך ישימים להכנה עבור הבשלן הביתי. והרי התוצאות לפניכם. » פסח 2016  - המדריך המלא» מסעדות כשרות לפסח» עוגות לפסח של מיקי שמו» כל הדרכים להכין קניידלך» מתכונים צמחוניים כשרים לפסחניצן רז ממסעדות "סושי סמבה" ו"אונו">>

חומרים (לארבע מנות):150 גרם סלמון מעושן500 גרם עלי תרד2 מצות, חתוכות לרבעים2-3 כפות שמן זית, לאידוי התרד לרוטב קרם גבינת שמנת ולימון:1 חבילה גבינת שמנת בטעם טבעי (עדיף מסוג פילדלפיה)מיץ מלימון אחדמלח לפי הטעם לביצים:8 ביצים2 כפות חומץ בן יין לבן או תפוחים

לעיטור המנה:שמן זיתעלי מיקרו-בזיליקום (אופציונלי)

חומרים (לארבע מנות):6 מצות, רטובות1 קופסאת שימורים מסוננת של חצאי אגסים100 גרם גבינת רוקפור50 גרם אגוזי מלך, קלופיםקורט אגוז מוסקטקורט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.2. במעבד מזון טוחנים את האגסים, הרוקפור והאגוזים לתערובת אחידה וחלקה.3. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בשלוש מצות הרטובות ולאחר מכן יוצקים את התערובת פנימה ומשטחים.4. מכסים בשלוש המצות הרטובות שנותרו ואופים כ- 20 דקות. 5. מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתיצבות וקירור חלקי. מגישים בטמפרטורה חמימה. כשמרטיבים מצה, היא מתמסרת. קיש מצות, רוקפור ואגסים (צילום: גלעד לרום)

לזניה מצות וחצילים חומרים (לארבע מנות):8 מצות, רטובות2 חצילים, פרוסים לעיגולים250 גרם גבינת שמנת 9%200 גרם גבינה צהובה מרוסקת4 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות קטנותקורט מלח גס לעגבניותקורט פלפל שחור לעגבניות

חומרים (ל-6 מנות):

לציפוי השוקולד (יש להכין מספר שעות מראש):24 מצות, חתוכות לגודל 5x5 ס"מ350 גרם שוקולד מריר איכותי3 כפות שמן צמחי

לקציפת הווניל:250 גרם שמנת מתוקה 250 גרם חלב שקית אינסטנט וניל

לסידור המנה:תותים טריים, חתוכים לפרוסות או קוביותאבקת סוכר

חומרים (ל10-12 מנות, בהתאם לגודל כוסות ההגשה):לקרם המסקרפונה:250 גרם גבינת מסקרפונה250 גרם שמנת מתוקה3 חלמונים (60 גרם)80 גרם סוכר

לשכבת פצפוצי המצות בשוקולד:4 מצות, מרוסקות ביד לפירורים קטנים200 גרם שוקולד מריר איכותי200 גרם שמנת מתוקה4 כפות ליקר אמרטו100 מ"ל (1/3 כוס) אספרסו או 4 כפות נס קפה מומס 100 מ"ל מים רותחים

להגשה:כוסות זכוכית אובליות עמוקות או כוסות להגשת מרגריטה או קוקטיילאבקת קקאו

אופן ההכנה:1. מכינים את שכבת פצפוצי המצות בשוקולד: מחממים את השמנת עד רתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד למרקם הומוגני, מוסיפים את ליקר האמרטו והאספרסו ומצננים מעט.2. לאחר צינון חלקי מוסיפים לתערובת את פירורי המצות ומערבבים היטב אך בזהירות, מבלי לפורר את המצות.3. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים במיקסר את כל מרכיבי הקרם עד קבלת מסה תפוחה, אורירית ויציבה.4. מרכיבים את המנה: בכוס שקופה מניחים מעט פצפוצי מצות בשוקולד ומסדרים לגובה אחיד. באמצעות כף מניחים מעל את קרם המסקרפונה בצורה עדינה מבלי למעוך או לדחוס את הקרם האוורירי. חוזרים על התהליך פעם או פעמיים נוספות. תלוי בגובה הכוס.5. בוזקים מלמעלה אבקת קקאו, מצננים במקרר עד להתייצבות מוחלטת ומגישים.ממש כמו הדבר האמיתי. טירמיסו פצפוצי מצות ושוקולד באמרטו וקפה (צילום: יח"צ)

*#