מתכוני מצות: מלזניה עד טירמיסו - אוכל - הארץ

מתכוני מצות: מלזניה עד טירמיסו

לזניה כשרה, גרסת פסח לסלט לחם, אגז בנדיקט על מצה, קיש מצות, טירמיסו פיצפוצי מצות ומילפיי מצות עם תותים וקציפת וניל - שלושה שפים מתגייסים להוציא את המיטב מהמצה השנויה במחלוקת

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מילפיי מצות עם תותים טריים
עכבר העיר

המשתתפים: שף ניצן רז והקונדיטורים אורן בקר ואילן חפץ. 
האתגר: מתכוני פסח חגיגיים שיעשירו את שולחן החג או את בראנץ' היום למחרת. 
החוקים: ארבע מנות ראשונות או ביניים ושני קינוחים על טהרת המצה, שנראים מיליון דולר אך ישימים להכנה עבור הבשלן הביתי. והרי התוצאות לפניכם

» פסח 2019 - המדריך המלא לחג
» כך תכינו סלטים מנצחים לשולחן החג
» 
כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» 
איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» 
מתכונים של מיקי שמו לעוגות כשרות לפסח

אגז בנדיקט על מצה ברוטב שמנת, סלמון מעושן ותרד

חומרים(לארבע מנות):

150 גרם סלמון מעושן

500 גרם עלי תרד

2 מצות, חתוכות לרבעים

2-3 כפות שמן זית, לאידוי התרד 

חומרים לרוטב קרם גבינת שמנת ולימון:

1 חבילה גבינת שמנת בטעם טבעי (עדיף מסוג פילדלפיה)

מיץ מלימון אחד

מלח לפי הטעם 

לביצים:

8 ביצים

2 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים

לעיטור המנה: 

שמן זית

עלי מיקרו-בזיליקום (אופציונלי)

ההכנה:

מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את התרד. מוסיפים כף מים ומערבבים עד שהתרד מתרכך לגמרי. התרד אמור לאבד את רוב נפחו אך לא להיטגן או להישרף. שומרים חם.

מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ושומרים בטמפרטורת החדר.

מכינים את הביצים העלומות: מרתיחים מים בסיר עם שתי כפות חומץ. מנמיכים את האש, יוצרים מערבולת במים, שוברים ביצה למרכז המערבולת וממתינים 2-3 דקות.

מוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת וחוזרים על התהליך עם שאר הביצים.

מגישים: מניחים בכל צלחת שני רבעי מצות ומכסים כל רבע מצה בתרד מאודה. מניחים בזהירות על כל רבע מצה ביצה עלומה אחת ומעליה יוצקים מרוטב השמנת והלימון. מזלפים מעל שמן זית ומעטרים בעלי מיקרו-בזיליקום. מגישים מיד כשהמנה חמימה.

סלט פנצנלה מצות בויניגרט בלסמי ודבש

חומרים(לארבע מנות): 

4  עגבניות תמר, חתוכות לקוביות גדולות

10 עגבניות שרי, חצויות

כף צלפים קטנים

2 כפות זיתי טסוס, מגולענים וקצוצים

חופן גדול של עלי ארוגולה

2 כדורי מוצרלה גדולים, קרועים גס ביד

שברי מצה, משלוש מצות מפוררות

מלח גס ופלפל, לפי הטעם 

לווינגרט:

1 כפות דבש

2 כפות חומץ בלסמי

4 כפות חומץ בן יין אדום

1/2 כוס שמן זית 

ההכנה:

מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת, סוגרים היטב ומנערים עד למרקם חלק.

בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים בווינגרט, מלח ופלפל שחור גרוס. מגישים מיד.

קיש מצות, רוקפור אגסים ואגוזים

חומרים (לארבע מנות):

6 מצות, רטובות

1 קופסת שימורים מסוננת של חצאי אגסים

100 גרם גבינת רוקפור

50 גרם אגוזי מלך, קלופים

קורט אגוז מוסקט

קורט מלח ופלפל שחור

ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

במעבד מזון, טוחנים את האגסים, הרוקפור והאגוזים לתערובת אחידה וחלקה.

מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בשלוש המצות הרטובות ולאחר מכן יוצקים את התערובת פנימה ומשטחים. מכסים בשלוש המצות הרטובות שנותרו ואופים כ-20 דקות.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתייצבות וקירור חלקי. מגישים בטמפרטורה חמימה. 

לזניה מצות וחצילים

חומרים(לארבע מנות):

8 מצות, רטובות

2 חצילים, פרוסים לעיגולים

250 גרם גבינת שמנת  

200 גרם גבינה צהובה מרוסקת

4 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות קטנות

קורט מלח גס לעגבניות

קורט פלפל שחור לעגבניות

ההכנה:

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות וקולים את החצילים בתנור למשך 20 דקות. לאחר קליית החצילים מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות לצורך אפיית הלזניה.

בתוך תבנית אינגלישקייק מתחילים יוצרים שכבות: לוקחים מצה רטובה אחת ומהדקים היטב לתוך התבנית.

מערבבים 100 גרם מהגבינה הצהובה עם השמנת  ומורחים שכבה ראשונה מעל המצות.

מעל הגבינות מסדרים את החציל ומעליו את קוביות העגבניות.

חוזרים את אותה פעולה עד למילוי התבנית.

אופים בתנור כ-25 דקות. מוציאים ומפזרים את יתר הגבינה הצהובה (100 גרם). מחזירים לתנור לעשר דקות נוספות.

מקררים מעט לפני ההגשה.

מילפיי מצות ושוקולד בקציפת וניל ותותים טריים

חומרים (ל-6 מנות):

לציפוי השוקולד (יש להכין מספר שעות מראש):

24 מצות, חתוכות לגודל 5x5 ס"מ

350 גרם שוקולד מריר איכותי

3 כפות שמן צמחי

לקציפת הווניל:

250 גרם שמנת מתוקה

250 גרם חלב

שקית אינסטנט וניל

לסידור המנה:

תותים טריים, חתוכים לפרוסות או קוביות

אבקת סוכר

ההכנה:

ממיסים את השוקולד והשמן בבאן מארי (סיר כפול - סיר מעל סיר עם מים) עד למרקם הומוגני חלק.

טובלים כל מצה בנפרד בשוקולד המומס, מניחים על נייר אפיה ומכניסים למקפיא לקירור מוחלט.

מקציפים יחד את כל מרכיבי קציפת הווניל לקצפת יציבה אך לא נוקשה מידי.

מסדרים את המנה להגשה: על כל צלחת מניחים כפית קרם קציפת ווניל ל"הדבקת" המגדל לצלחת; מניחים מצה מצופה שוקולד ועליה קרם קציפת וניל ותותים. חוזרים על התהליך שלוש פעמים נוספות להרכבת "מילפיי" מארבע מצות.

מסדרים מעל המצה העליונה שכבה נוספת של תותים ובוזקים אבקת סוכר. חוזרים על התהליך עם שאר המצות ומגישים מיד.

טירמיסו פצפוצי מצות ושוקולד באמרטו וקפה

חומרים(ל-10-12 מנות, בהתאם לגודל כוסות ההגשה):

לקרם המסקרפונה:

250 גרם גבינת מסקרפונה

250 גרם שמנת מתוקה

3 חלמונים (60 גרם)

80 גרם סוכר

לשכבת פצפוצי המצות בשוקולד:

4 מצות, מרוסקות ביד לפירורים קטנים

200 גרם שוקולד מריר איכותי

200 גרם שמנת מתוקה

4 כפות ליקר אמרטו

100 מ"ל (1/3 כוס) אספרסו או 4 כפות נס קפה מומס

100 מ"ל מים רותחים

להגשה:

כוסות זכוכית אובליות עמוקות או כוסות להגשת מרגריטה או קוקטייל

אבקת קקאו

ההכנה:

מכינים את שכבת פצפוצי המצות בשוקולד: מחממים את השמנת עד רתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד למרקם הומוגני, מוסיפים את ליקר האמרטו והאספרסו ומצננים מעט.

לאחר צינון חלקי, מוסיפים לתערובת את פירורי המצות ומערבבים היטב אך בזהירות, מבלי לפורר את המצות.

מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים במיקסר את כל מרכיבי הקרם עד קבלת מסה תפוחה, אורירית ויציבה.

מרכיבים את המנה: בכוס שקופה, מניחים מעט פצפוצי מצות בשוקולד ומסדרים לגובה אחיד. באמצעות כף, מניחים מעל את קרם המסקרפונה בצורה עדינה מבלי למעוך או לדחוס את הקרם האוורירי. חוזרים על התהליך פעם או פעמיים נוספות, תלוי בגובה הכוס.

בוזקים מלמעלה אבקת קקאו, מצננים במקרר עד להתייצבות מוחלטת ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ