טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רק לא פרג: ארבעה מתכונים לאוזני המן

מלית תפוחים חמצמצים, קרם קוקוס מרענן, תמרים עם נגיעה הודית ואפילו שוקולד ללא סוכר - מתכונים שווים וקלים לאוזני המן בטעמים מטורפים שתוכלו להכין בבית

תגובות
ממתיקים את החג. אוזני המן של טאטי
MMMWA

פורים הוא חג של תחפושות, עדלאידע, מסיבות, משלוחי מנות, מרדכי היהודי, אסתר המלכה והכי חשוב - אוזני המן. אם אתם מכינים את התחפושות ואת משלוחי המנות בעצמכם, למה שלא תנסו להכין אוזני המן בבית? ארבעה מתכונים לאוזני המן במילויים שונים, שאיש לא יוכל לוותר עליהן.

מתכון לאוזני המן במילוי תפוחים

באדיבות קונדיטורית פיס אוף קייק
מתכון ל-20 יחידות

מצרכים לבצק:

480 גרם קמח
320 גרם חמאה רכה (בטמפ' החדר)
160 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
גרידה מתפוז/לימון אחד

מצרכים למלית:

4 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½ ס"מ
50 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כף צימוקים
50 גרם חמאה
קורט קינמון

אופן הכנת הבצק:

1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, חלמוני הביצה וגרידת התפוז/לימון עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד להתאחדות הבצק (מינימום זמן אפשרי).
3. שמים במקרר לשעה.
4. מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.

אופן הכנת המלית והרכבת האוזני המן:

1. מביאים לרתיחה את כל הרכיבים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 20 דקות עד לריכוך התפוחים תוך ערבוב מדי פעם.
2. מצננים.
3. קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ, מזלפים כמות נדיבה ממלית התפוחים במכרז כל עיגול, מקפלים ליצירת משולש ומהדקים בעדינות.
4. על נייר אפיה ובתנור שחומם מראש אופים בטמפ' 180 מעלות למשך 15-18 דקות, עד שהאוזני המן מזהיבות.
5. נותנים להן להתקרר לפני שמוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר. בתיאבון!

מתכון לאוזני המן במילוי באונטי

מילוי מרענן. אוזני המן עם תפוחים של פיס אוף קייק
אפיק גבאי

באדיבות קונדיטורית טאטי
מתכון ל-50 יחידות

מצרכים לבצק:

250 גרם קמח
85 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה אבקת אפיה
35 מ"ל שמנת מתוקה 35%

מצרכים למלית:

180 גרם קוקוס לבן
250 מ"ל חלב
100 גרם חמאה
200 גרם סוכר
גרידה מחצי תפוז

אופן הכנת הבצק:

1. בקערת מיקסר מערבבים את החמאה עם כל החומרים היבשים עד למרקם פירורי, מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבב עד קבלת בצק חלק.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניס לקירור כ-8 שעות.
3. מרדדים את הבצק דק לעובי של כ3 מ"מ וקורצים לעיגולים של 6 ס"מ.

אופן הכנת המלית והרכבת האוזני המן:

1. שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
2. מעבירים את המלית לכלי שטוח ומצננים למשך כ-3 שעות.
3. על כל עיגול בצק להניח כדור קטן של מלית בערך כ 15 ג' ועליו פרלין שוקולד.

מתכון לאוזני המן ללא תוספת סוכר במילוי שוקולד

מתאים לכל מילוי. אוזני המן של טאטי
דניאל לילה

באדיבות קונדיטורית פיס אוף קייק
מתכון ל-20 יחידות

מצרכים לבצק:

480 גרם קמח
320 גרם חמאה רכה (בטמפ' החדר)
½ פקק ממתיק מלאכותי
3 חלמונים
גרידה מתפוז/לימון אחד

מצרכים למלית:

350 גרם ממרח שוקולד ללא סוכר

אופן הכנת הבצק:

1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הממתיק המלאכותי, חלמוני הביצה וגרידת התפוז/לימון עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד להתאחדות הבצק (מינימום זמן אפשרי).
3. שמים במקרר לשעה.

הרכבת האוזני המן:

1. מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.
2. קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ.
3. מזלפים כמות נדיבה של ממרח שוקולד במכרז כל עיגול, מקפלים ליצירת משולש ומהדקים בעדינות.
4. על נייר אפיה ובתנור שחומם מראש אופים בטמפ' 180 מעלות למשך 15-18 דקות  עד שהאוזני המן מזהיבות.
5. נותנים להן להתקרר לפני שמוציאים מהתבנית. בתיאבון!

אוזני המן במילוי תמרים מסאלה

באדיבות רשת רולדין  
מתכון ל-30 יחידות

מצרכים לבצק:

הגרסה בריאה יותר. מילוי שוקולד ללא סוכר של פיס אוף קייק
אפיק גבאי

200 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
400 גרם חמאה רכה
600 גרם קמח
גרגרי וניל ממקל וניל אחד (או 2 טיפת תמצית וניל איכותית)

מצרכים למילוי תמרים מסאלה:

100 גרם ממרח תמרים
250 גרם תמרים מגולענים
1 כפית תערובת תבלינים הודית (מסאלה)

אופן ההכנה:

1. מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד ומניחים בצד.
2. מכינים את הבצק: מערבבים את החמאה, גרגרי הווניל והסוכר. מוסיפים ביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח. מעבדים עד לקבלת פירורים וממשיכים ללוש קלות עד שנוצר בצק. משהים במקרר לשעה.
4. מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
5. אופים במשך 18-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
6. אפשר לבזוק אבקת סוכר על האוזני המן המוכנות.

*#