${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לפסח: סלטים קלילים לסדר ולימי החג

סלקים צבעוניים ומושקעים, חצילים מתובלים או בכלל סלט ביצים קלאסי ומנצח? 3 מתכונים לסלטים טעימים שישדרגו את שולחן החג בקלות ויוסיפו טעם טוב לסדר

תגובות
טעמים חגיגיים. פטריג'אני של מסעדת ראצ'ה
אנטולי מיכאלו

סלטים הם דרך מצוינת לרענן את הארוחה הארוכה והכבדה ביותר בשנה. במקום להיצמד לסלט הקצוץ או לחסה העצובה, נסו דרכים חדשות להתחיל את ליל הסדר עם חומרי גלם טריים וקלילים שיפתחו לכם את התיאבון עד שיגיע שלב העיקריות. כדי לעשות זאת בצורה הטעימה ביותר, השף רן שמואלי ממסעדת קלארו, לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה וזמי שרייבר ממסעדת סנדר חיברו עבורכם מתכונים מיוחדים ומנצחים שיצבעו לכם את החג וירשימו את האורחים. אנחנו כבר התחלנו להתאמן.

» פסח 2018 - המדריך המלא לחג
» 
כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» 
איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» אירועי ליל הסדר במסעדות

סלט סלקים עם תפוחים כבושים 

באדיבות השף רן שמואלי ממסעדת קלארו 
(ניתן להכין עם או בלי גבינה) 

מצרכים לסלט:

2 קילו סלקים קטנים - אם אפשר להשיג בכמה צבעים שונים
4-5 סלקים צבעוניים טריים בגודל רגיל
מים
מלח
חומץ שרי
לויניגרט צנוברים:
כוס צנוברים
2 כפות דבש
2 כפות חומץ שרי
1/2 כפית מלח

מצרכים לתפוחים כבושים בסירופ (יש להכין 24-48 שעות מראש):

2 תפוחים ירוקים -  קלופים בלי הגרעינים חתוכים לשמיניות
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
לימון שלם
צ'ילי אדום אחד
ענף אורגנו טרי

לא חובה:

1/4 כוס שמנת להקצפה
נבטי סלק- חצי כוס
2 כדורי מוצרלה אמיתית


הוראות הכנה:

1. יומיים מראש מכינים את סירופ התפוחים הכבושים - משרים בקערה גדולה את התפוחים עם המים, סוכר ופלחי הלימון השלם, מוסיפים צ'ילי פרוס לפרוסות עבות ומניחים את ענף האורגנו. לאחר יומיים פורסים את התפוחים דק.
2. מכינים את ויניגרט הצנוברים - קולים כוס צנוברים על מחבת ומצננים, שומרים בצד שתי כפות לקישוט. טוחנים בבלנדר ביחד עם דבש, חומץ שרי ו-1/2 כפית מלח.
3. שוטפים היטב את הסלקים וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. צולים למשך חצי שעה לאחר שהתקררו חותכים לרבעים או יותר - תלוי בגודל.
4. מפרישים חלק קטן מהסלקים הסגולים (5 יחידות בערך) וטוחנים בבלנדר עם מעט מים, מלח וחומץ שרי עד לקבלת מרקם חלק.
5. פורסים במנדולינה או בסכין חדה את הסלקים הטריים הכי דק שאפשר - מתבלים במיץ לימון מלח פלפל ושמן זית.
6. לא חובה - מקציפים את השמנת עם קורט מלח ונבטי סלק, בוצעים את כדורי המוצרלה.
7. מרכיבים את המנה: על צלחת הגשה מורחים בתחתית מעט מהמחית סלק, מעליה מסדרים את הסלקים המבושלים והסלקים החיים שפרוסים דק. בוצעים חתיכות מהמוצרלה ומסדרים יפה בצלחת. מעל המוצרלה שמים כפית מהקצפת שתכסה אותה ומתבלים כל גבעה לבנה כזו במלח ופלפל שחור. מפזרים על המנה מעט מהתפוחים הכבושים ולבסוף מזלפים מהויניגרט צנוברים. מפזרים מעט צנוברים ומקשטים במעט נבטי סלק או עלים קטנים ויפים אחרים שיש לכם.

יגנוב את ההצגה. סלט סלקים של רן שמואלי
ירון ברנר

פטריג'אלי – פרוסות חציל בסגנון גרוזיני
באדיבות לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה

מצרכים:

חציל פרוס לרוחב 2 סנטימטרים מטוגן במחבת עם שמן סויה

למילוי:

50 גרם פטרוזיליה קצוצה
50 גרם כוסברה קצוצה
40 גרם גבעולי סלרי קצוצים
10 גרם בצל ירוק
60 גרם אגוזי מלך טחון דק
20 גרם חומץ 5%
11 גרם מלח
5 גרם שאטה
25 גרם שום כתוש
300 גרם רימונים

אופן ההכנה:

1. בקערת ערבוב מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.
2. מניחים על כל פרוסה ככף מהמילוי ומגישים.

משדרגים את שולחן החג. פטריג'אני של מסעדת ראצ'ה
אנטולי מיכאלו

מתכון לסלט ביצים קלאסי 
באדיבות השף זמי שרייבר ממסעדת סנדר  

מצרכים:

10 ביצים
1 בצל קצוץ
1 בצל קטן מטוגן עד הזהבה
שתי כפות מיונז
כפית חרדל
מלח
פלפל לבן

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הביצים בסיר עם מים. מקררים במקרר כרבע שעה. 
2. מקלפים ומגרדים בפומפייה גסה לקערה.
3. מוסיפים את הבצל הקצוץ, המיונז, החרדל המלח והפלפל הלבן ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים בצל מטוגן ומגישים.

המסורתי והמנצח. סלט ביצים של מסעדת סנדר
אולג פלידר
*#