${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הלילה הזה כולו טעים: מנות עיקריות לחג

פרגיות עסיסיות ברוטב חריימה, צלי בשר מסורתי ומרק גונדי מהביל - מתכונים פשוטים למנות עיקריות שישדרגו לכם את ערב החג ויגרמו לאורחים לרצות לחזור גם בשנה הבאה

תגובות
תגנוב את ההצגה. שוק אווז וירקות שורש
נמרוד כץ

כשאוסרים עלינו לאכול פחמימות בצקיות, אין מנוס מלהפוך את הבשר לחלק המרכזי בארוחה. לצד המחמאות שתקבלו על המנות המסורתיות שיקשטו את השולחן, תמיד נחמד להשאיר את האורחים נלהבים ולהמשיך לעמוד ברף הגבוה שהצבתם. משוקי אווז מתובלות, דרך צלי בשר בתנור ועד מרק גונדי עשיר שיפיץ ריח מענג בבית - מתכונים מנצחים למנות עיקריות שישדרגו לכם את ערב החג.

» פסח 2018 - המדריך המלא לחג
» איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» 
מתכונים של מיקי שמו לעוגות כשרות לפסח
» מצפון עד דרום: כל טיולי פסח

פרגיות ברוטב חריימה 
של שף אלרן בוגלו ממסעדת אדום

להזכירכם הפרגית היא כרע עוף ללא עצם, יש להסיר שומן נראה לעין

מצרכים לכ-10 מנות:
1 ק"ג פרגיות נקיות משומן

לרוטב חריימה:
3 בצלים קצוצים
1 פלפל אדום חריף קטן פרוס
8 שיני שום פרוסות
4 עגבניות מקולפות וקצוצות
4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
1 כף פפריקה חריפה
100 גרם רסק עגבניות
½ כפית כמון
עד כפית סוכר, לפי הטעם
מלח פלפל
מים לכסות (לפי סמיכות)

אופן הכנה: 
1. מאדים את הבצל השום והפלפל החריף
2. מוסיפים את הפפריקה החריפה ומטגנים כדקה
3. מוסיפים את רסק העגבניות ומשחימים כדקה
4. מוסיפים מים ומבשלים כ-5 דקות עד בעבוע
5. מוסיפים את העגבניות הטריות
6. מבשלים על אש קטנה עד קבלת טעם מאוזן
7. מתקנים טעם עם סוכר, לימון מלח.

לפריקי (המלצת הגשה לצד הפרגיות, לא חובה לשומרי הכשל"פ):
כוס פריקי שטופה היטב, מסוננת ומיובשת
1 בצל גדול קצוץ דק
שיני שום קצוצות דק
1 כף שמן זית
1/4כפית קינמון
מלח ופלפל גרוס טרי
50 גר' שקדים פרוסים
50 גר' צנוברים.
200 מ"ל מים רותחים.

אופן הכנה:
1. מזהיבים את הבצל והשום בשמן זית. מוסיפים את הפריקי, מתבלים בקינמון, מלח ופלפל ומוסיפים את המים, השקדים והצנוברים. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה מאד כ-20 דקות.
2. סיום מנה: מביאים את רוטב החריימה לרתיחה, מוסיפים את הפרגיות עד לבישול ושומרים במקום חמים עד הגשה. ניתן ומומלץ להגיש לצד צלוחית פריקי שתספוג את הרוטב והטעמים.

מנה מקורית עם תוספת מפתיעה. פרגיות ברוטב חריימה
אפרת ליכטנשטט

שוקי אווז צלויות בתנור עם ירקות שורש 
של שף זורב קומושווילי, ממסעדת פראג הקטנה 

מצרכים: 
6 שוקיים
300 גרם מלח
300 גרם סוכר
1 בצל לבן
1 גזר
1 כרישה בינונית
1 ענף סלרי
5 ענפים של טימין טרי
5 עלי דפנה
300 מ"ל בירה כהה (לא חובה לשומרי הכשל"פ)
תבלינים: 1 כף מיורן, 1 כף פפריקה מעושנת, 1 כפית קימל טחון, 2 מקלות קינמון, 1 כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל אנגלי טחון, 1 כפית פלפל שאטה

אופן  הכנה:

1. מחממים בסיר עמוק 3 ליטר מים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים עד המסה מוחלטת. לאחר מכן מקררים לטמפ' חדר ומכניסים את השוקיים. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
2. מחממים תנור ל-150 מעלות כחצי שעה מראש. חותכים את הירקות בצורה גסה לפלחים ומניחים בתבנית חצי עמוקה שמתאימה לתנור. את השוקיים שהשרינו במשך לילה שלם מוציאים, שוטפים במים ומניחים בתבנית. בקערה נפרדת מערבבים את כל התבלינים, מצפים את השוקים היטב עד לציפוי אחיד (לא חייבים להשתמש בכל התערובת) ומסדרים אותם בתבנית. את הירקות שחתכנו מפזרים בתבנית ומוסיפים את הבירה. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 3 שעות. 
3. לאחר 3 שעות מוציאים את השוקיים ומגישים לצד תוספת שאוהבים כמו אורז, פירה או צ'יפס. בתיאבון!

מרק גונדי
של שף לירן גבאי מפלאפל גבאי
מתכון לכ-4 מנות

רכיבים לקציצות:
½ ק"ג חזה עוף טחון
2 בצלים בינוניים
150 גרם קמח חומוס
מעט שמן
מלח ופלפל
¼ כפית כמון
¼ כפית כורכום
¼ כפית כוסברה טחונה
¼ כפית הל

רכיבים למרק:
¼ כפית כורכום
1 ליטר ציר עוף
קורט הל
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן להוסיף: סלרי קצוץ וכנפי עוף לשדרוג הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הקציצה עד לקבלת עיסה אחידה. יש להקפיד שלא מתקבלת עיסה רכה מדי (ניתן להוסיף עוד קמח חומוס במידת הצורך) ולא קשה מדי (ניתן להוסיף מים במידת הצורך).
2. שופכים את המים לסיר, מוספים את תבליני המרק ומביאים לרתיחה.
3. מכינים מתערובת הקציצות קציצות בגודל הרצוי ומניחים בתוך המרק.
4. מבשלים כ-30 דקות, ניתן להגיש עם אורז לבן.

העיקרית המנחמת של הערב. גונדי של פלאפל גבאי
אפיק גבאי

צלי בשר קלאסי בתנור
באדיבות השף זמי שרייבר ממסעדת סנדר  
מתכון לכ-5 מנות

מצרכים:
2 קילוגרם בשר כתף
2 בצלים קצוצים
2 גזרים פרוסים
5 שיני שום כתושות
2 עלי דפנה
מעט פלפל אנגלי
מעט מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. צולים בסיר עם מעט שמן את נתח הבשר עם הבצל הקצוץ, שום כתוש ומעט מלח עד להשחמה. מוסיפים מעט מים ומשחימים שוב (חוזרים על הפעולה שוב עד לקבלת גוון כהה). 
2. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את יתר המרכיבים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכשעתיים וכחצי שעה נוספת ללא מכסה בחום של 170 מעלות. מדי פעם יוצקים את הרוטב על הבשר.
3. מעבירים למקרר (כולל הרוטב) לקירור של כ-4 שעות. לפני ההגשה פורסים לפרוסות ויוצקים את הרוטב מעל. 

האופציה המסורתית. צלי בשר של סנדר
בועז לביא
*#