${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המושחת: מתכון לאוזני המן עם שוקולד

כדי ליהנות מאוזני המן מוצלחות לא חייבים לצאת מהבית. אפשר לחגוג את פורים עם ניחוחות אפיה וליהנות מהקלוריות הנוספות - קבלו מתכון מנצח לגרסה שוקולדית שתגנוב לכל השאר את ההצגה

תגובות
אפשר לגוון במילויים. אוזני המן של בוטיק סנטרל
חגית גורן

כמו כל מאכל מסורתי של חג, גם האוזני המן המקוריות לא שייכות לז'אנר המאכלים המושחתים והמעוררי תיאבון שנוטים לדמיין בעתות רעב. בדיוק בגלל זה מיטב המוחות והקונדיטורים רוקחים עבורנו מדי שנה חידושים והפתעות שיקפיצו את המאכל ויהפכו אותו לתענוג קטן ומתוק שלא נופל מכל קינוח או עוגיה מובחרת. רשת בוטיק סנטרל חלקה איתנו מתכון פשוט ומנצח לאוזני המן במילוי שוקולד שיגרמו לכל הילדים והמבוגרים לבוא לביקור ולחכות לשנה הבאה. חממו תנורים, שימו סינרים ותתחילו לאפות.

» פורים 2018 – תחפושות, אוזני המן ואירועים
» איפה אוכלים בפורים?
» אוזני המן עם ארבעה מילויים מתוקים
» מתכון לאוזני המן טבעוניות
» מה עושים עם הילדים בפורים?

אוזני המן פריכות במילוי שוקולד
של שף קונדיטור עופר גל מבוטיק סנטרל
זמן הכנה: שעה וחצי
מתכון לכ-60 אוזני המן

מצרכים לבצק

250 גרם קמח
100 גרם חמאה
100 גרם שמנת חמוצה
40 גרם סוכר
40 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
קורט מלח
2 חלמונים להברשה

למילוי
300 גרם ממרח שוקולד או קקאו אהוב, אפשר ורצוי נוטלה 

אופן הכנת הבצק

1. מערבבים במעבד מזון את הקמח, הסוכר, אבקת הסוכר והמלח.
2. חותכים את החמאה לקוביות ומערבלים לקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את החלמון והשמנת, מעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד ושומרים במקרר עד השימוש.

אופן הרכבת האוזניים

1. מרדדים את הבצק לעלה דק.
2. קורצים עיגולים עם קורצן העיגולים (קוטר 55').
3. את שארית הבצק פותחים שוב וקורצים עיגולים נוספים, עד לקבלת כ-60 עיגולים.
4. ממלאים במרכז כל עיגול כ-5 גרם מילוי (קצת פחות מכפית).
5. מרימים שני צדדים של עיגול הבצק ומחברים ביניהם. סוגרים על ידי הרמת צד שלישי של העיגול וחיבור הבצק לצדדים שערמנו, כך שנקבל משולש שמרכזו חשוף.
6. מערבבים את החלמונים עם מעט מים ומברישים את האוזניים. מסדרים אותן על תבנית אפייה עם נייר אפייה. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות עד שהאוזניים מקבלות גוון זהוב.
חשוב לזכור: האוזניים החמות ממשיכות באפיה גם מעט אחרי שמוציאים מהתנור.

מתוק וקלאסי. אוזני המן של בוטיק סנטרל
חגית גורן
*#