שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
אוזני המן בוטיק סנטרל
אפשר לגוון במילויים. אוזני המן של בוטיק סנטרלצילום: חגית גורן
עכבר העיר

כמו כל מאכל מסורתי של חג, גם האוזני המן המקוריות לא שייכות לז'אנר המאכלים המושחתים והמעוררי תיאבון שנוטים לדמיין בעתות רעב. בדיוק בגלל זה מיטב המוחות והקונדיטורים רוקחים עבורנו מדי שנה חידושים והפתעות שיקפיצו את המאכל ויהפכו אותו לתענוג קטן ומתוק שלא נופל מכל קינוח או עוגיה מובחרת. רשת בוטיק סנטרל חלקה איתנו מתכון פשוט ומנצח לאוזני המן במילוי שוקולד שיגרמו לכל הילדים והמבוגרים לבוא לביקור ולחכות לשנה הבאה. חממו תנורים, לבשו סינרים ותתחילו לאפות.

» פורים 2019 – תחפושות, אוזני המן ואירועים
» מה אוכלים בפורים? כל המתכונים שצריך
» אוזני המן עם ארבעה מילויים מתוקים
» מתכון לאוזני המן טבעוניות
» מה עושים עם הילדים בפורים?

אוזני המן פריכות במילוי שוקולד
של שף קונדיטור עופר גל
זמן הכנה: שעה וחצי
מתכון לכ-60 אוזני המן

מצרכים לבצק

250 גרם קמח
100 גרם חמאה
100 גרם שמנת חמוצה
40 גרם סוכר
40 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
קורט מלח
2 חלמונים להברשה

למילוי
300 גרם ממרח שוקולד או קקאו אהוב, אפשר ורצוי נוטלה 

אופן הכנת הבצק

1.מערבבים במעבד מזון את הקמח, הסוכר, אבקת הסוכר והמלח.
2.חותכים את החמאה לקוביות ומערבלים לקבלת תערובת פירורית.
3.מוסיפים את החלמון והשמנת, מעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד ושומרים במקרר עד השימוש.

אופן הרכבת האוזניים

1.מרדדים את הבצק לעלה דק.
2.קורצים עיגולים עם קורצן העיגולים (קוטר 55').
3.את שארית הבצק פותחים שוב וקורצים עיגולים נוספים, עד לקבלת כ-60 עיגולים.
4.ממלאים במרכז כל עיגול כ-5 גרם מילוי (קצת פחות מכפית).
5.מרימים שני צדדים של עיגול הבצק ומחברים ביניהם. סוגרים על ידי הרמת צד שלישי של העיגול וחיבור הבצק לצדדים שערמנו, כך שנקבל משולש שמרכזו חשוף.
6.מערבבים את החלמונים עם מעט מים ומברישים את האוזניים. מסדרים אותן על תבנית אפייה עם נייר אפייה. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות עד שהאוזניים מקבלות גוון זהוב.

בוטיק סנטרל אוזני המן
מתוק וקלאסי. אוזני המן של בוטיק סנטרלצילום: חגית גורן

חשוב לזכור: האוזניים החמות ממשיכות באפייה גם מעט אחרי שמוציאים מהתנור.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ