${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הבראנץ' של חצי שירה: לביבות פראסה ומאפה בולגרי

מתכונים של סבתא אף פעם לא יוצאים אותו דבר, גם אם פועלים בדיוק לפי ההוראות. הבקרים הבולגריים שהנהיגה המשפחה של שירה כל שבת, כבר שנים לא יוצאים לה מהראש, ועכשיו הגיע הזמן לטור מחווה. בראנץ' בולגרי, יש דבר כזה, והוא אפילו טעים נורא

תגובות

כששואלים אותי איזה סוג של אוכל הוא אוכל נחמה עבורי, התשובה תמיד תהיה מורכבת משתי מילים: בולגרי ובצקים. סבתי הבולגריה לימדה אותי את רזי המטבח הבולגרי וגרמה לי להתמכר. למעשה, לא הייתה ארוחה אחת שהתקיימה ללא קציצות הפראסה שלה (המילה ״כרישה״ לא היתה חלק מהלקסיקון שלה, רק פראסה), וכמובן בלי יתר המאכלים הבולגריים הנפוצים. לביבות הפראסה של סבתי הצטיירו בעיני תמיד כעבודת פרך: היא הייתה שולפת את מטחנת הבשר, מעבירה בה את הפראסה כמה פעמים, וכל זה כמובן לאחר שבישלה וסחטה אותה היטב. כל התהליך הזה בשביל לביבות שהיינו זוללים ומחסלים תוך כמה דקות.

» הכפר הצפוני שכל פודיסט חייב להכיר» איפה נמצא החומוס הכי טוב בצפון?» נרי ליבנה ביקרה במסעדת OCD» המקום החדש שמוכר פסטה ב-15 שקלים» הדוכן ההודי של רושפלד בשרונה מרקט» איפה נמצא האגז בנדיקט הטוב בתל אביב?

תמיד בשבתות, לצד הקציצות המפורסמות חיכינו גם לבורקס שלה, שלא היה אחד מבני המשפחה שהעז לסרב לו, פשוט כי היה בו את כל מה שגורם לביס מושלם. היא הייתה מכינה אותו בקיפול מדוייק, ללא גרם אחד של גבינה שנזלה החוצה, והוא תמיד, אבל תמיד תמיד היה אפוי בדיוק במידה הרצויה. קשה היה להפסיק לאכול את הפריך החמים הזה, וכך הוא חצה דורות והפך לחלק מחיי. הפעם החלטתי ללכת על בראנץ' בולגרי שכולל שתי קלאסיקות מהמטבח הטעים הזה. את שני המתכונים פיתחתי לאחר מותה של סבתא. כל אחד מהם מצוין בטעמו ואף שפוי קלורית, ומזכיר לי טעמי ילדות וגעגוע לסבתא האהובה.

לביבות כרישה ״פראסה״ (12 לביבות)מצרכים:2 כרישות שטופות, חתוכות לטבעות 4 כפות קמח כוסמין או קמח רגיל1 ביצהקורט מלח ופלפלתרסיס שמן לשימון התבניתלסלט הסלק:1 סלק, מבושל ומגורר בפומפייה גסה2 כפות מיץ לימון 1/2 שום, כתושהמעט שמיר קצוץלהגשה:2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט

אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. בסיר עמוק מבשלים את הכרישה במים רותחים עד ריכוך וסוחטים ממנה את הנוזלים.2. שמים את הכרישה המבושלת והסחוטה במעבד מזון וטוחנים קלות, רק עד למצב של טחינה גסה. נזהרים שלא לעבד יתר על המידה.3. מערבבים את הכרישה המעובדת עם יתר המרכיבים ובעזרת ידיים רטובות יוצרים לביבות בגודל אחיד ומשטחים אותן מעט. מניחים על נייר אפיה משומן ומרססים מעט תרסיס שמן על הלביבות. 4. אופים את הלביבות במשך 30 דקות או עד השחמה, ובינתיים מכינים את סלט הסלק על ידי עירבוב כל מרכיבי הסלט בקערה.  מגישים מיד עם מעט שמנת חמוצה או יוגורט, ועם סלט הסלק. מסורת מינוס הטיגון. לביבות פראסה (צילום: מירית אזר קרמון)

בורקס פילו במילוי תרד וגבינות (2 בורקסים ארוכים)מצרכים:6 דפי עלי פילו שהופשרו למשך הלילה במקרר1 חבילה גבינת טוב טעם3/4 קופסא גבינה בולגרית 5%1 ביצה1/2 כוס עלי תרד טריים או קפואים (אם משתמשים בקפואים יש להפשיר ולסחוט)מעט תרסיס שמן

אופן ההכנה:1. מערבבים בקערה את גבינת הטוב טעם, הגבינה הבולגרית, הביצה והתרד עד לקבלת תערובת אחידה.2. מרססים דף פילו בתרסיס שמן, מניחים מעליו דף נוסף, מרססים שוב וחוזרים על הפעולה עם דף שלישי. מניחים מחצית מהמלית בקצה הדפים, מהדקים את הקצוות ומגלגלים כמו אגרול.3. מרססים כל בורקס בתרסיס שמן, מפזרים מעט מלח ואופים בחום של 180 מעלות במצב טורבו עד להשחמה זהובה. מגישים מייד.

טעמי ילדות בגרסה שפויה קלורית. בורקס תרד (צילום: מירית אזר קרמון)

*#