טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרסי עכבר העיר 2016: אוכל הרחוב הטוב ביותר

הראמן של אהרוני, הקארי של רושפלד או אולי דווקא הפיצה של דיוויד פרנקל - מה יהיה אוכל הרחוב הטוב של השנה?

תגובות

רוצים לזכות בחופשות זוגיות בארץ ובחו"ל? עכבר העיר מזמין אתכם לבחור את האנשים, האירועים והמקומות שעשו לכם את השנה! איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם, ממלאים פרטים ונכנסים להגרלה עם פרסים מתנת ישראייר.» פרסי עכבר העיר 2016 - לאתר התחרותאם השנה הייתה קשה למסעדות השף, אז בכל הקשור לאוכל רחוב נדמה שמדינת ישראל חווה פריחה חסרת תקדים. למעשה, רבים מהשפים החליטו לזנוח את המטבחים המוקפדים והמנות היוקרתיות, ולפתוח דוכנים שמגישים סטריט-פוד טעים ומגניב. גם במקרה הזה בחרנו מצד אחד במקומות שמדגימים יציבות, ובמקומות חדשים ומרגשים מצד שני.

כישראל אהרוני הודיע שהוא הולך לפתוח דוכן בשרונה מרקט, היה ברור לכולם שמדובר או בהצלחה מסחררת או בהתרסקות מצערת. השף, שכבר הרבה שנים לא בילה במטבח משלו, ונטש את הסירים לטובת כתיבה בעיתון, תכניות טלוויזיה וחיזוק תחביבו כדי ג'יי, החליט שבא לו לחזור לסצנה דווקא בדוכן של אוכל רחוב. למרבה השמחה מדובר היה בהצלחה, וההירו ראמן שלו בשרונה הוא אחת הסיבות העיקריות (שלא לומר היחידות) שבגללן בא לנו בכלל להתקרב למתחם הסואן. מרקים מדויקים, מנות בר קטנות וסלטים בהשראת מטבחי סין ויפן – והכל מבלי לפגוע באיכות.» הירו ראמן - לכל הפרטיםהצלחה מסחררת. הירו ראמן (צילום: שי אוחיון)8. קפטן קארי

כשמדברים על שנה קשה לשפים מדברים לא מעט על יונתן רושפלד. המאסטר שף, שנפרד כבר מילדיו הבוגרים - הרברט סמואל, עלמא וטאפאס אחד העם (עליה השלום), החליט לפתוח את לונץ, בית אוכל קטן ואיכותי. אבל פוסט אחד בפייסבוק שיבש לו את התכניות, ורושפלד נשאר בלי מסעדה לבשל בה, ועם לינץ' תקשורתי שהציג אותו כבעל ציון אפס ביחסי אנוש. אולי בגלל זה הוא החליט ש-2016 תהיה שנה בסימן צניעות. התוצאה היא קפטן קארי - דוכן אוכל בשרונה מרקט, שבו רושפלד מתמסר לאהבה האמיתית שלו - אוכל הודי. התפריט פה קטן, אבל מדויק, וכולל נפלאות דוגמת "טלה ועוף ביריאני" חרפרף במידה הנכונה (שזה מלא), כנפי עוף שיגרמו לכם לחשוב אחרת על כל החיקויים שאכלתם עד עכשיו, ושיפודי עוף - גם הם הפתעה מרעננת בים של מנות עוף תפלות וסטנדרטיות. עם לוק דקיק, תינוק חדש ודוכן קטן, נדמה שרושפלד יכול לסמן וי על תהליך השיקום שלו.» קפטן קארי - לכל הפרטיםהשיקום משתלם. קפטן קארי (צילום: ערן לאור)9. פרונטו קיוסקו

לדיוויד פרנקל קצת נמאס ממנות מעונבות עם 74 מרכיבים. כלומר לא בטוח שנמאס, אבל נדמה שבהחלט התחשק לו קצת לשחרר את העניבה. התוצאה היא פרונטו קיוסקו, דוכן אוכל בשוק צפון שברמת החייל, ובמרכזו טאבון לוהט. ממנו יוצאות פיצות עם בצק דקיק, רוטב עגבניות פיקנטי ותוספות לבחירתכם. בשבועות האחרונים השיקו שם גם שירות משלוחים, גם ורסיות טבעוניות של פיצה וגם הנחות די מרשימות החל מ-17:00 - אם אתם בעניין של האפי-אאוור. אנחנו לא מתים על רמת החייל אבל לגמרי היינו עושים את הטיול בשביל אחת הפיצות הטובות יותר בתל אביב נכון להיום.» פרונטו קיוסקו - לכל הפרטיםפיצה לא מעונבת. פרונטו קיוסקו (צילום: תמוז רחמן)10. ג'וזף אנד סאנס

בפינתנו "איך זה לא קרה קודם", הגיחו השנה לרחובות כמה וכמה מסעדות קטנות שמגישות צ'יפס - כמו זה הבלגי/הולנדי/לונדוני. המצטיינת שבהם היא ג'וזף אנד סאנס, שמציעה פיש אנד צ'יפס לכל פועל, בליווי בירות בירות בריטיות משובחות. התפריט הקולינרי מונה שש מנות, כולל ווריאציות שונות לפיש אנד צ'יפס, וגם שתי מנות דגים טריים צלויים. לצד פיש אנד צ'יפס מסורתי שעשוי מקוד שחור שמגיע קפוא מיבוא איכותי, אפשר ללכת על גרסת הפנקו הפריכה או על גרסת הפלאפל אנד צ'יפס, שמגיעה ככדורי דג פריכים בתיבול פלאפל.  את הרטבים, טרטר, איולי צ'יפוטלה וסלסלה ורדה, אפשר לבקש בצד או להציף איתם את המנה. הצ'יפס הביתי מוכן במקום מאפס על פי הכללים הנוקשים של צ'יפס כהלכתו, והוא משתייך לזן העבה וקראנצ'י. לגמרי המקום לסיים בו את הלילה או להתחיל בו את היום.» ג'וזף אנד סאנס - לכל הפרטיםאיך זה לא קרה קודם. ג'וזף אנד סאנס (צילום: רז אברהם)

צוות השופטים והכותבים:טל לוין – מנכ"לית ועורכת ראשית, עכבר העיררותם מימון – עורך מדור אוכל, אתר הארץרוני קשמין – כתבת אוכל, אתר הארץליבי שפרלינג – כתבת אוכל, אתר הארץמעיין נדיר – יועצת קולינרית

*#