פרסי עכבר העיר 2016: אוכל הרחוב הטוב ביותר

הראמן של אהרוני, הקארי של רושפלד או אולי דווקא הפיצה של דיוויד פרנקל - מה יהיה אוכל הרחוב הטוב של השנה?

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר

רוצים לזכות בחופשות זוגיות בארץ ובחו"ל? עכבר העיר מזמין אתכם לבחור את האנשים, האירועים והמקומות שעשו לכם את השנה! איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם, ממלאים פרטים ונכנסים להגרלה עם פרסים מתנת ישראייר.» פרסי עכבר העיר 2016 - לאתר התחרותאם השנה הייתה קשה למסעדות השף, אז בכל הקשור לאוכל רחוב נדמה שמדינת ישראל חווה פריחה חסרת תקדים. למעשה, רבים מהשפים החליטו לזנוח את המטבחים המוקפדים והמנות היוקרתיות, ולפתוח דוכנים שמגישים סטריט-פוד טעים ומגניב. גם במקרה הזה בחרנו מצד אחד במקומות שמדגימים יציבות, ובמקומות חדשים ומרגשים מצד שני.

1. המזנון עם יד על הלב לא רצינו להכניס את הפיתות של אייל שני לרשימה, ולו כי הן מועמדות כבר יותר מדי פעמים ביותר מדי תחרויות. אלא שאז נזכרנו בפעם הראשונה שבה ביקרנו ב"מזנון", והשיניים שלנו נגסו בפיתה עם חלקי פנים, או רטטוי חם שיושב בתוך הפיתה שלו עם טחינה או מסבחה לימה וביצה, שגורמת לנו להאמין שהעולם מבוסס על שעועית. כן, משהו באוכל של השף והעגבנייה עדיין גורם לנו להתחיל לדבר כמו עמנואל הלפרין על קראק, ובעיקר להודות שאין משהו אחר שהיינו מעדיפים לאכול בסוף היום.» מזנון - לכל הפרטיםכל העולם כולו, בפיתה אחת קטנה. המזנון (צילום: דניאל צ'צ'יק)

2. הקוסם דוכן אוכל הרחוב של אריק רוזנטל הוא מטבח שף לכל דבר. ההקפדה על איכות חומרי הגלם, טכניקת ההכנה המדוקדקות, היצירתיות והמקוריות - כל אלה מצטרים לתחושה שרוזנטל ממציא את עצמו כל בוקר מחדש. כך בחודשים האחרונים זכינו, לצד המנות הנצחיות שבראשן הפלאפל והשווארמה, לקבל גם לקבבים שמנמנים, חריימה עוף או דג במחבת, בלט ירוק טרי בויניגרט בזיליקום ואפילו מלבי טבעוני. גם השנה, כל ביקור בקוסם הוא תענוג לחיך. » קוסם - לכל הפרטיםמטבח עילי לכל דבר. הקוסם (צילום: רותם מימון)

3. הקרפרי

גם אם הקונספט של דוכן קרפים נשמע לכם מוזר בישראל של 2016,  החבר'ה של "ברטון קרפרי" ימחקו את החששות שלכם במחי בלילה מתקתקה. הדוכן כאן מציע קרפים בשלל הרכבים (כולל בלילות טבעוניות ונטולות גלוטן לבעייתיים שבכם), עם תוספות מלוחות ומתוקות. למרבה השמחה שום דבר כאן לא מתפרק, חרף הבצק הדקיק והחמים שסוגר על הכל. ארטישוק ואמנטל, פסטרמה, בשמל וביצה מקושקשת, וגם קלאסיקות כמו סוכר וקינמון - הווריאציות פה החזירו לנו את האמון בשנות ה-80. ללא ספק אחת ההפתעות המתוקות (תרתי משמע) של השנה.» ברטון קרפרי - לכל הפרטיםהפתעה מתוקה ומלוחה. הקרפרי (צילום: תומר אפלבאום)4. ויטרינה אם תקלעו בשעות הערב לרחוב אבן גבירול בתל אביב, תוכלו להבחין שליד אחת המסעדות משתרך דרך קבע תור ארוך. אלה הם האנשים שממתינים למטעמים של ויטרינה. מסעדת הנקניקיות הקטנה הצליחה בשנים האחרונות לבסס את עצמה בזכות מנות דגל (המבורגר מעולה, צ'יפס עם גרידת לימון מהטובים בעיר), ובזכות הקפדה על ביצועים מדויקים, גם כשהמטבח הקטן בלחץ. השנה התפרשו החבר'ה של הויטרינה גם לדרום העיר, ופתחו סניףחדש בלילנבלום, שמגיש גם מנות נוספות דוגמת טאקוס צבעוניים ומיוחדים, המבורגר צמחוני ועוד.» ויטרינה - לכל הפרטיםתור ארוך לאוכל משובח. ויטרינה (צילום: רותם מימון)5. סביח אריכא - ירושלים

ירושלים היא עיר גדולה, שכמות מנות הסביח בה רבות כמעט כמו כמות המקומות הקדושים. אלא שנדמה שסביח אריכא, שממוקם על רחוב אגריפס (ליד השוק) הוא הכותל המערבי של כל הסביחים. הסיבה היא כי מדובר במנה משובחת, שלא טובעת בשמן או מרכיבים מצד אחד, ומסודרת באופן מופתי מצד שני. החציל לא מתפקד כספוג שומן, הירקות קצוצים דק ומוסיפים רעננות, ושאר התוספות, לרבות עמבה אלוהית, כל אלה מוצבים כמו חיילים של הצבא האדום. התוצאה היא מרבד של טעמים - לא פחות. ויש פה גם גרסה טבעונית עם פטריות במקום הביצים, פיתות מחיטה מלאה ועוד שלל תוספות. בשורה התחתונה, עם כזה סביח לא צריך שום תוספת.» סביח אריכא - לכל הפרטיםהכל עניין של סדר. סביח אריכא (צילום: רוני קשמין)6. אישטבח

בפברואר של השנה שעבר נפתח במחנה יהודה אישטבח – בית אוכל קטן שמחבר בין אוכל (ובעיקר מאפים) סורים-כורדים מסורתיים, הממולאים בסוגים ובטעמים שונים של בשר, לבין המטבח הקוצ'יני. התוצאה היא מסחררת – מנות מהבילות, שמובילות מבצק מתפצח למילוי עסיסי, שאין אפילו טעם לנסות להתחמק מהשומנים הטובים שהוא מציע. הטאבון המקומי אחראי על הקראסט, והמילויים כוללים תבשילים של חלקי פנים, אסאדו ועוד הפתעות. ליד תקבלו דיפיים קוצ'ינים, בהשראת אשתו של הבעלים ששון לוי, עם צ'אטני נפלא, תבשילי קארי ואפילו סלט פפאיה. שילוב משונה על הנייר, אבל גדול מהחיים בפה.» אישטבח - לכל הפרטיםזה חם וטעים. איש טבח (צילום: באדיבות המקום)7. הירו ראמן

כישראל אהרוני הודיע שהוא הולך לפתוח דוכן בשרונה מרקט, היה ברור לכולם שמדובר או בהצלחה מסחררת או בהתרסקות מצערת. השף, שכבר הרבה שנים לא בילה במטבח משלו, ונטש את הסירים לטובת כתיבה בעיתון, תכניות טלוויזיה וחיזוק תחביבו כדי ג'יי, החליט שבא לו לחזור לסצנה דווקא בדוכן של אוכל רחוב. למרבה השמחה מדובר היה בהצלחה, וההירו ראמן שלו בשרונה הוא אחת הסיבות העיקריות (שלא לומר היחידות) שבגללן בא לנו בכלל להתקרב למתחם הסואן. מרקים מדויקים, מנות בר קטנות וסלטים בהשראת מטבחי סין ויפן – והכל מבלי לפגוע באיכות.» הירו ראמן - לכל הפרטיםהצלחה מסחררת. הירו ראמן (צילום: שי אוחיון)8. קפטן קארי

כשמדברים על שנה קשה לשפים מדברים לא מעט על יונתן רושפלד. המאסטר שף, שנפרד כבר מילדיו הבוגרים - הרברט סמואל, עלמא וטאפאס אחד העם (עליה השלום), החליט לפתוח את לונץ, בית אוכל קטן ואיכותי. אבל פוסט אחד בפייסבוק שיבש לו את התכניות, ורושפלד נשאר בלי מסעדה לבשל בה, ועם לינץ' תקשורתי שהציג אותו כבעל ציון אפס ביחסי אנוש. אולי בגלל זה הוא החליט ש-2016 תהיה שנה בסימן צניעות. התוצאה היא קפטן קארי - דוכן אוכל בשרונה מרקט, שבו רושפלד מתמסר לאהבה האמיתית שלו - אוכל הודי. התפריט פה קטן, אבל מדויק, וכולל נפלאות דוגמת "טלה ועוף ביריאני" חרפרף במידה הנכונה (שזה מלא), כנפי עוף שיגרמו לכם לחשוב אחרת על כל החיקויים שאכלתם עד עכשיו, ושיפודי עוף - גם הם הפתעה מרעננת בים של מנות עוף תפלות וסטנדרטיות. עם לוק דקיק, תינוק חדש ודוכן קטן, נדמה שרושפלד יכול לסמן וי על תהליך השיקום שלו.» קפטן קארי - לכל הפרטיםהשיקום משתלם. קפטן קארי (צילום: ערן לאור)9. פרונטו קיוסקו

לדיוויד פרנקל קצת נמאס ממנות מעונבות עם 74 מרכיבים. כלומר לא בטוח שנמאס, אבל נדמה שבהחלט התחשק לו קצת לשחרר את העניבה. התוצאה היא פרונטו קיוסקו, דוכן אוכל בשוק צפון שברמת החייל, ובמרכזו טאבון לוהט. ממנו יוצאות פיצות עם בצק דקיק, רוטב עגבניות פיקנטי ותוספות לבחירתכם. בשבועות האחרונים השיקו שם גם שירות משלוחים, גם ורסיות טבעוניות של פיצה וגם הנחות די מרשימות החל מ-17:00 - אם אתם בעניין של האפי-אאוור. אנחנו לא מתים על רמת החייל אבל לגמרי היינו עושים את הטיול בשביל אחת הפיצות הטובות יותר בתל אביב נכון להיום.» פרונטו קיוסקו - לכל הפרטיםפיצה לא מעונבת. פרונטו קיוסקו (צילום: תמוז רחמן)10. ג'וזף אנד סאנס

בפינתנו "איך זה לא קרה קודם", הגיחו השנה לרחובות כמה וכמה מסעדות קטנות שמגישות צ'יפס - כמו זה הבלגי/הולנדי/לונדוני. המצטיינת שבהם היא ג'וזף אנד סאנס, שמציעה פיש אנד צ'יפס לכל פועל, בליווי בירות בירות בריטיות משובחות. התפריט הקולינרי מונה שש מנות, כולל ווריאציות שונות לפיש אנד צ'יפס, וגם שתי מנות דגים טריים צלויים. לצד פיש אנד צ'יפס מסורתי שעשוי מקוד שחור שמגיע קפוא מיבוא איכותי, אפשר ללכת על גרסת הפנקו הפריכה או על גרסת הפלאפל אנד צ'יפס, שמגיעה ככדורי דג פריכים בתיבול פלאפל.  את הרטבים, טרטר, איולי צ'יפוטלה וסלסלה ורדה, אפשר לבקש בצד או להציף איתם את המנה. הצ'יפס הביתי מוכן במקום מאפס על פי הכללים הנוקשים של צ'יפס כהלכתו, והוא משתייך לזן העבה וקראנצ'י. לגמרי המקום לסיים בו את הלילה או להתחיל בו את היום.» ג'וזף אנד סאנס - לכל הפרטיםאיך זה לא קרה קודם. ג'וזף אנד סאנס (צילום: רז אברהם)

צוות השופטים והכותבים:טל לוין – מנכ"לית ועורכת ראשית, עכבר העיררותם מימון – עורך מדור אוכל, אתר הארץרוני קשמין – כתבת אוכל, אתר הארץליבי שפרלינג – כתבת אוכל, אתר הארץמעיין נדיר – יועצת קולינרית

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ