פרסי עכבר העיר 2016: המסעדה המשתלמת ביותר

ההפתעה של שיפודי אירופה, המשפחתיות של טיטו, היציבות של שמונה או הכיף של צ'אנג בה - מי תהיה המסעדה המשתלמת של השנה?

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

רוצים לזכות בחופשות זוגיות בארץ ובחו"ל? עכבר העיר מזמין אתכם לבחור את האנשים, האירועים והמקומות שעשו לכם את השנה! איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם, ממלאים פרטים ונכנסים להגרלה עם פרסים מתנת ישראייר.» לפעמים שלוש מילים יכולות לבנות או להרוס מסעדה. כאלה הן הטריו "ווליו-פור-מאני", שיכולות בכמה שניות לגרום לסעודים להדיר את רגליהם, או להבדיל לעודד אותם לנהור לאכול. יוקר המחייה בארץ חייב גם את הסצנה הקולינרית להתאים את עצמה, ויותר ויותר מסעדות נפתחות במטרה לתת תמורה מספקת עבור מחיר שפוי - תוך שמירה על איכות ומקוריות. השנה הגיחו לעולם כמה וכמה מסעדות שכאלה, שאפשר לאכול בהן מבלי למכור את הכיליה של הילד. 1. שיפודי אירופה

השיפודיה המצוחצחת בקצה שדרות רוטשילד מציעה שיפודים קטנים ומהודקים של בשר משובח ובהן פרגיות, לבבות, כבדי עוף ועגל וחלקי פנים נוספים לצד פירות ים, שיפוד דג מוקפד ושיפודים טבעוניים של ירקות בוטיק קלויים. לפתיחה אפשר לקבל סלטים כמו חומוס, טחינה הר ברכה, ציזיקי, פלפלים שרופים באש ועוד ועוד. דרך חדשה ליהנות משיפודים. שרון כהן ממשיך להציג אוכל טוב עם טוויסט, והפעם בגרסה משתלמת במיוחד. » - לכל הפרטיםדרך חדשה ליהנות משיפודים. שיפודי אירופה (צילום: דודו בכר)

2. טיטו

היא מסעדה איטלקית-משפחתית שפתחו אנשי קבוצת "בּנדיקט" לפני קצת יותר משלושה חודשים בגבעתיים. ההגדרה שלה - מסעדה "משפחתית" -לא אומרת שהיא פונה בהכרח למשפחות אלא דווקא לגודל המנות. כחלק מהקונספט הייחודי של המקום – מציעים כאן מנות ענקיות לחלוקה, אם לבני משפחה, אם לחברים ואולי לחיילים שחוזרים מורעבים מהצבא. בגדול, העניין כאן הוא לחשוב בגדול, כשמנות הנעות סביב טווח המחיר של מאה שקלים ישביעו גם שלושה אנשים וביניהן: הררי פסטה גבוהים; קערות ספגטי עם מיטבולס ששוחים להם בכיף; סלטים; קדרות של פירות ים ודגים ולקינוח – למה לא עוגה שלמה? בואו רעבים, או עם כמה בני משפחה וחברים.»  - לכל הפרטיםבואו רעבים עם כל המשפחה. טיטו (צילום: שרית גופן)

3. ויוינו היא מסוג המקומות שכל עיר בארץ היתה רוצה אחת כמותה – גדולה, אבל מרגישה אינטימית. יפה, אבל לא מנקרת עיניים, תוססת, אבל לא רעשנית. מעבר לכך – מנות גדולות, טעימות ומשתלמות (שדוגל בחלוקה) מהמטבח האיטלקי. המסעדה היא למעשה רובע איטלקי מחולק לשלושה חללים גדולים, לכל אחד מהם תפקיד מהותי אחר: מאירוח, דרך הסעדה או בילוי (גם לילדים) ועד המעדנייה עם המוצרים האיטלקיים לקחת הביתה. הכל מייצרים כאן - את הפוקצ'ות, הפיצות והפסטות מאפס, פותחים עם הידיים ואופים בתנור עצים. והבונוס: תפריט קינוחים ראוותני ומוגזם, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. בשורה התחתונה: באנו בגלל האוכל ונשארנו בגלל כל השאר.»  - לכל הפרטיםגדולה אבל אינטימית. ויוינו (צילום: אריאל עוזרי)4. מגזינו כל בליין חובב אוכל יודע זאת היטב – אם החשבון היה נמוך יותר, היינו שותים ואוכלים יותר. זה פחות או יותר מה שעבר בראש של האחים ירזין כשהקימו את , מקום שמותיר אתכם בסופו של בילוי עם חשבון הגון ביותר, גם אחרי שזללתם ושתיתם כהלכה. מעבר לעובדה שמדובר בתפריט אלכוהול סופר משתלם, שימו לב לפיצות שמגרדות את ה-50 שקלים מלמטה ומלמעלה וויטרינת הקינוחים האימתנית תבטיח שלא תמצאו מפה עם איזה הרעלת סוכר בזכות אחת מן העוגות הכי יפות שראיתם. בשורה התחתונה: תל אביב צריכה עוד מקומות כמו מגזינו.» - לכל הפרטיםתל אביב צריכה עוד מקומות כאלה. מגזינו (צילום: יעל רייף)5. טאקריה המסעדה של דנה ירזין, בתו של יורם ירזין (קפה איטליה, גוז' ודניאל) והשף שחר שטרן, מגישה אוכל רחוב מקסיקני באווירה קלילה. המנה היקרה בתפריט כאן מתומחרת ב-39 שקלים. ככמה שקלים פחות אפשר להזמין כמעט כל מנה של קסדייה, המוגשת לצד סלסת עגבניות שרופות ושמנת חמוצה. למשל כזאת הממולאת בגבינה, חלפיניו וירוקים, כזו הממולאת בחזה עוף במרינדת צ'יפוטלה, גבינה ועוד, צמחוני או טבעוני (34-28 שקלים למנה). גם כל מנות הטאקו – הכוללות שתי יחידות – מתומחרות ב-32-29 שקלים. יש שלל מנות טאקו בהן טאקו ממולא בדג קוד, עוף צלוי מפורק, כתף חזיר מפורק עם אננס, רצועות שייטל, שרימפס, צמחוני או טבעוני. המטבח במקום פתוח, הפוסטרים העצומים על הקירות ותמונות המתאבקים עם המסכות בכל פינה, הופכים את המקום לנקודה מושלמת למפגש חברים שמח, והרושם הכללי פותח בקלות את התיאבון. » - לכל הפרטיםד"ש ממקסיקו. טאקריה (צילום: אפיק גבאי)6. שמונה (בכיכר רבין)

זאת שנה שנייה ברציפות שאנחנו בוחרים לפרגן למסעדה הקטנה בכיכר רבין שבתל אביב. טאפאסים קטנים וזולים, כוס יין הבית ב-15 שקלים ושורת סירים שמגישה תבשילים מדי יום (אל תחמיצו את הפלפל הממולא), הופכים את המקום לתחנת חובה באמצע יום עמוס. בניגוד למסעדות אחרות בקונספט הזה, שימכרו לכם המון צלחות בהמון כסף, כאן גם הזמנה של 3-4 טאפאסים ירכיבו ארוחה משביעה, שלא תקרע את הכיס. ויש גם משלוחים!» - לכל הפרטיםלאכול בלי לקרוע את הכיס. שמונה (צילום: גיל גוטקין)7. קמפאי

ההתעוררות התרבותית בבאר שבע בשנה החולפת כוללת גם לא מעט יציאות קולינריות חדשות. אלא שהשנה בחרנו לציין לטובה דווקא חברה ותיקה בנוף הבאר שבאי - , בר מסעדה אסיאתי, שמגיש את אחד הארוחות המשתלמות ביותר בדרום. התפריט כאן כולל סושי, מנות מוקפצים וגם בשרים מהגריל ובר אלכוהול וקוקטיילים עשיר. העיקר כאן הוא הנדיבות שבה מוגשות המנות, שלא פוגמת במאום בטעם. ואם אווירה היא משהו ששווה לשלם עליו כסף, אז גם כאן מדובר בעסק משתלם ביותר. » - לכל הפרטיםאווירה תוססת ואוכל טוב. קמפאי (צילום: אפיק גבאי)8. סאלוף ובניו אוכל ואלכוהול הולכים יחד דורות על דורות אחורה. ואם יש מקום שמדגים את שלל האפשרויות שבהן הקונספט הזה פועל, הרי הוא הסאלוף ובניו שבשוק לוינסקי. זה המקום שמדגים את השידוך האולטימטיבי בין בירה וערק למלוואח, קובנה וג'חנון. ביקור בסאלוף ובניו (בעיקר בשישי בצהריים) שולח אותך הביתה מנומנם ומדושן עונג מאוכל שכיף לאכול (ולקרוע) בידיים או לנגב בפיתה, שהוא מצד אחד לא מחייב ומשחרר ומצד שני לא מדובר באיזה חור אפלולי. בקיצור, אוכל מנמחם, פחמימתי ומושחת וזול בשוק כמו שאנחנו תמיד רוצים למצוא.» - לכל הפרטיםלהתפוצץ מהנאה. סלוף ובניו (צילום: רונן מלחן)9. נונו היא מקום שהצליח לעשות משהו שהרבה מאוד מסעדות מנסות ולא ממש הצליחו בו – לגרום לאנשים, הרחק מהוד השרון, להיכנס לרכב ולהגיע אליה, במיוחד. זה לא רק המוניטין של אחת המסעדות האיטלקיות הטובות ביותר בארץ שיצרה לעצמה. אלא ליתר דיוק -בגלל פיצות מעולות ולא שגרתיות, המותאמות לטבעונים וללא גלוטן, גלידה איטלקית שמייצרים במקום ופסטות משובחות אחת אחת, כשמעל לכל ניצב עולם הולך ונעלם – המחיר השפוי, בטח ביחס למנות הגדולות. היכנסו כבר לאוטו וניסע.» - לכל הפרטיםאיטליה פינת הוד השרון. נונו (צילום: טל ציפורן)10. צ'אנג בה (חיפה)

לצד ההתעוררות של חיפה תחתית, נפתחה לפני שנה וחצי מסעדת צ'אנג בּה, שאפילו הספיקה לעבור מקום בזמן זה לרחוב הנמל (עדיין בחיפה תחתית) ובמהוּתה – היא משהו בין מזנון מהיר למסעדת פועלים שמציעה אוכל רחוב תאילנדי מהיר וטוב. השפים והבעלים, עידן ליפשיץ וליאור גולן, הם חברי ילדות ושותפים גם במסעדת "בלה", האיטלקייה מעמק יזרעאל ולפי גולן, הרעיון לפתוח מקום אסיאתי נבע מהרצון לתת ביטוי מעשי ויצירתי לכל מסעותיו הקולינריים של ליפשיץ במזרח. מעבר לכך, הרעיון מאחורי המקום הוא להציע פתרון ממשי ונגיש לכל העובדים המתוסכלים של הסביבה, מעובדי ההייטק ועד קריית הממשלה שתרים אחר אוכל אסיאתי זול ובכל זאת טעים ואיכותי בסביבה. כך גילינו כאן ככל הנראה גם את אחת העסקיות המשתלמות בחיפה, כשבין חצות היום ל-16:30 אחר הצהריים, מוצעות כאן ארוחות עסקיות הכוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה במחיר המנה העיקרית (שנע בין 55-75 שקלים). ומה בתפריט? מצד אחד מנות קלאסיות כמו פאד תאי, על העוף או הטופו, ומצד שני מנות יצירתיות יותר כמו הגנג לאונג, על הטופו, העוף, השרימפס או הקלמארי המבושלים בחלב קוקוס חמצמץ, עם קארי צהוב, פלחי פפאיה, בטטה וקשיו. למרות הפנייה הנרגשת לעובדי הסביבה ובפרט, לבאי קריית הממשלה, צ'אנב בה ראויה לציון ונעים לבקר בה גם בפנאי, עם או בלי זיקה לעבודה.אסיאתי, זול ואיכותי. צ'אנג בה (צילום: באדיבות המקום)

צוות השופטים והכותבים:טל לוין – מנכ"לית ועורכת ראשית, עכבר העיררותם מימון – עורך מדור אוכל, אתר הארץרוני קשמין – כתבת אוכל, אתר הארץליבי שפרלינג – כתבת אוכל, אתר הארץמעיין נדיר – יועצת קולינרית

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ