אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קומפורט סופ: מתכוני מרקים לימים קרים

עם דלעת, עם חומוס, עם תרד או עם קציצות - החורף אולי לא עושה סימנים, אבל כבר אפשר להוציא את סיר המרק מהבוידעם. 9 מתכוני מרק שיחממו לכם את הבטן

תגובות
ראמן עוף של אהרוני
שי נייבורג

הטמפרטורות ירדו, סירי המרק כבר נשלפו מהבוידעם ומזג האוויר קורא לכם להכין תבשיל חם ומבעבע. המלצה שלנו, אלא אם מפנים אתכם, אל תצאו מהבית.

» איפה כדאי לאכול בדרך לדרום?
» 22 מרקים שיעשו לכם את החורף
» המתכונים הכי טעימים לפנקייק
» מבשלים לסערה: מתכוני מרקים ליום סגרירי

מתכון לראמן עוף של השף ישראל אהרוני ממסעדת HIRO

מרכיבים למרק (6 מנות):

8 כוסות מים
750 גרם גרונות וכנפי עוף שטופים ומנוקים
3-4 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס דק
6 בצלים ירוקים שלמים
8 פטריות שיטאקה יבשות

מרכיבים לתערובת התיבול:

חצי כוס רוטב סויה יפני
חצי כוס מירין
רבע כוס סאקה
שקית אבקת דאשי (בחנויות מתמחות. לא להתעצל. זה קיצור הדרך הגדול)
2 כפות מיסו בהיר

מרכיבים לעוף:

2 חזות עוף מנוקים ויפים
3 כפות רוטב סויה
3 כפות מירין
כפית שמן שומשום

עוד צריך:

600 גרם אטריות ראמן
3 בצלים ירוקים קצוצים
6 דפי אצות נורי
2 בק צ'וי
100 גרם שעועית ירוקה חלוטה
נבטים טריים ופריכים
8 ביצים

אופן ההכנה:

שמים את כל חומרי המרק בסיר גדול, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים על סף רתיחה שעתיים. מסננים.

צורבים את חזה העוף במחבת עם שתי כפות שמן עד שהוא שחום יפה משני צידיו. מוסיפים למחבת עם העוף את הסויה והמירין, מבשלים יחד ומזגגים את העוף כשלוש ארבע דקות. פורסים את החזות לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.

לתערובת התיבול:

מערבבים את הסויה, מירין, סאקה ואבקת דאשי לתערובת אחידה.

הביצים: מכניסים את הביצים לסיר עם מי מלח רותחים. מבשלים ברתיחה 5 וחצי דקות ומעבירים למי קרח. כשהן קרות לגמרי, קולפים (וכך מתקבלת ביצה עם חלמון רך).

חותכים את הבק צ'וי: את הגבעולים חותכים לפרוסות של כסנטימטר וחולטים כשתי דקות. את העלים משאירים שלמים.מבשלים את האטריות עד שהן עשויות דיין.

הרכבת הראמן:

שמים ב 6 קערות מרק 2 -3 כפות מתערובת התיבול, וכפית שמן שומשום מעמידים בה על אחת מדפנותיה הפנימיים את אצת הנורי.

שמים בכל קערה צרור אטריות מבושלות ואת עלי הבק צ'וי.

יוצקים פנימה את המרק החם.

מסדרים סביב את: השעועית החלוטה, גבעולי הבק צ'וי ופטריית שיטאקה (שהתבשלה במרק וללא הרגל), 4 -5 פרוסות חזה עוף, וביצה.

מפזרים מעל את הנבטים הטריים והבצל הירוק ומגישים.

מרק גרוזיני (באדיבות מסעדת עדי וגולדי)

רכיבים:

½ חצי ליטר ציר עוף או ציר בשר
1 בצל גדול
1 ליטר מים
 ½ כוס אורז
 ½ ק"ג עגבניות מרוסקות
5 שיני שום
 ½ כף רכז תמר הינדי/ רכז שזיפים
 ½ צרור שמיר קצוץ
 ½ צרור כוסברה קצוצה
½ צרור גבעולי סלרי קצוץ
כפית פלפל חריף
½ כף תערובת עשבי תיבול מיובשים
‏קורט פלפל שחור
מלח לפי הצורך

הוראות הכנה:

1. מאדים בצל בסיר על להבה בינונית, מוסיפים ציר עוף, ומים ומביאים לרתיחה.

2. שוטפים את האורז היטב, ומוסיפים לסיר.

3. מוסיפים עגבניות מרוסקות.

4. לאחר רתיחה נוספת מוסיפים את שאר חומרי הגלם, מבשלים על אש בינונית 15 דקות נוספות.

מרק גונדי
מוטי מילרוד

מרק עם קציצות גונדי של לירן גבאי מפלאפל גבאי

רכיבים לקציצות:

½ ק"ג חזה עוף טחון
2 בצלים בינוניים
150 גרם קמח חומוס
מעט שמן
מלח ופלפל
¼ כפית כמון
¼ כפית כורכום
¼ כפית כוסברה טחונה
¼ כפית הל

רכיבים למרק:

¼ כפית כורכום
1 ליטר ציר עוף
קורט הל
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן להוסיף: סלרי וכנפי עוף לשדרוג הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הקציצה עד לקבלת עיסה אחידה. יש להקפיד שלא מתקבלת עיסה רכה מדי (ניתן להוסיך עוד קמח חומוס במידת הצורך) ולא קשה מדי (ניתן להוסיף מים במידת הצורך).

2. שופכים את ציר העוף לסיר, מוסיפים את תבליני המרק ומביאים לרתיחה.

3. מכינים מתערובת הקציצות קציצות בגודל הרצוי ומניחים בתוך המרק.

4. מבשלים כ-30 דקות.ניתן להגיש עם אורז לבן.

מרק דלעת, ארטישוק ירושלמי וורמוט של השף קובי בכר ממסעדת "רופטופ" של מלון ממילא

מרכיבים:

5 כוסות דלעת כתומה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות
3 דלעת ערמונים, קלופה וחתוכה לקוביות
2 קישוא בלאדי, חתוך לקוביות
2 בצל לבן, קלוף ופרוס
1 כף סוכר חום
5 כפות וורמוט יבש
קורט זרעי שומר
2 כפות שמן זית
3 שיני שום טרי, קלוף ופרוס
צ'ילי, יבש טחון
מלח ופלפל לבן, טחון
2 כפות זרעי דלעת וחמנייה, קלופים וללא מלח
2 יח' ארטישוק ירושלמי, קלוף פרוס דק מאוד
שמן קנולה לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. מחמים את שמן הזית בסיר גבוה ומאדים את הבצל עד לחצי שקיפות, מוסיפים את זרעי השומר, השום, הסוכר חום ומעט צ'ילי יבש טחון.

2. מערבבים היטב לפתיחת הטעמים ומוסיפים את שאר הירקות. מאדים למשך דקה ומוסיפים את הוורמוט. מאפשרים לאלכוהול להתאדות, מכסים במים,(עדיף מינרלים) מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך20-30 דקות.

3. טוחנים בעזרת מטחנת מוט ידני למרקם חלק ומתקנים תיבול במלח ופלפל. במקביל מחמים את השמן לטיגון ומטגנים את פרוסות הארטישוק לטוגנים פריכים חצי שקופים. מניחים על נייר סופג ושומרים בטמפרטורת החדר ולא במקרר.

4. מגישים: מוזגים מהמרק לקערה, מפזרים מעט מתערובת הזרעים וצ'יפס ארטישוק, ומזלפים מעט שמן זית.

מרק ארטישוק ירושלמי של מסעדת ננה

מרכיבים:

2 ליטר מים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
2 תפוח אדמה
1 זר מונגולד
1 בצל
3 שיני שום
צרור טימין
צרור פטרוזיליה
100 גרם חמאה
200 מ"ל שמפניה/ קאווה ברוט
250 מ"ל שמנת מתוקה 38% או פחות, לפי ההעדפה

אופן ההכנה:

1. מטגנים בחמאה את הארטישוק הירושלמי הבצל תפוח האדמה, המנגולד, הטימין, השום והפטרוזיליה במשך 15 דקות על אש נמוכה.

2. מוסיפים את השמפניה ומאדים במשך 5 דקות. מוסיפים מים ומבשלים במשך 30 דקות.

3. מוסיפים את השמנת ומבשלים במשך 10 דקות. טוחנים עם בלנדר מוט עד למרקם חלק, מסננים, מתקנים תיבול ומגישים עם זילוף קל של שמן זית.

מרק ירקות והדרים טבעוני של מסעדת Village Green

מצרכים:

1 בצל לבן גדול, חתוך לרצועות רחבות
2 כפות שמן זית
1 גבעול עלי מרווה
1 ראש סלרי, חתוך גס
4 יחידות שומר, כל שומר פרוס ל-6 חתיכות
4 שיני שום שלמות
1 סלסלת פטריות (כ-200 גרם)
3 קישואים קטנים, חתוכים לעיגולים
 גרידה מ-1 תפוז
מיץ מ-1 תפוז
גרידה מ-1 לימון
קליפה ומיץ מ-1 לימון 
1/2 כרוב, פרוס לרצועות רחבות
1/2 כוס אפונה
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח ופלפל, לפי הטעם
1 צרור פטרוזיליה 

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עם שמן הזית, המרווה, הסלרי והשומר במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את השום, הפטריות, הקישואים, והקליפות ומיץ התפוז והלימון, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 5 דקות נוספות.

3. מוסיפים את הכרוב, האפונה,האגוז המוסקט, המלח והפלפל, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

4. כשהירקות מתרככים מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ונותנים למרק לרתוח למשך 5 דקות נוספות.

5. מתקנים תיבול ומגישים.

מרק תרד עם חומוס ואורז של השף מיקי קפלן מהמטבחון

מצרכים:

1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה
1 ק"ג עלי תרד שטופים חתוכים לרצועות
1/2 כוס אורז שטוף במים קרים (לא חובה)
1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
5-6 עגבניות קלופות קצוצות (אפשר גם מקופסה)
3 עלי דפנה
מיץ מלימון סחוט
3 ליטר ציר ירקות (ניתן להמיר בציר עוף לגרסה לא טבעונית/ צמחונית)
פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור
מעט שמן

אופן ההכנה:

1. מאדים בסיר רחב את הבצל במעט שמן, עד לשקיפות. מוסיפים את התרד והסלרי וממשיכים לאדות עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים.

 2. מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות, מיץ הלימון וציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומסירים את הקצף.

 3. מוסיפים עלי דפנה ורבע כף גרגירי פלפל אנגלי. מכסים חלקית את הסיר כך שנותר פתח לאידוי. מבשלים על אש קטנה למשך כשעתיים עד שגרגירי החומוס מתרככים.

 4. אם רוצים, אפשר להוסיף את האורז. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל למשך כ-20 דקות עד שהאורז מתרכך.

מרק קישואים ונענע של קפה יפו

מצרכים:

1 ק"ג קישואים, חתוכים גס
200 גרם תפוח אדמה, מקולפים וחתוכים גס
2 בצלים לבנים חתוכים גס
1-2 שן שום
1 כפיות אגוז מוסקט
1 כף מלח
1/2 כפית כמון
צרור נענע, מופרדת לעלים
100 גרם שמיר
100 גרם כוסברה

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר בצל עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים. כשתפוחי האדמה מתרככים, מוסיפים את הקישואים והשום. מוסיפים מים עד לגובה 5 ס"מ מעל הירקות.מבשלים עד שכל הירקות רכים.

2. מוסיפים חצי מכמות הנענע, מערבבים היטב ומנמיכים את האש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מכבים את האש, טוחנים בבלנדר מוט. קוצצים את שאר הנענע, הכוסברה והשמיר. מערבבים ומגישים.

דודו בכר

מרק טום קא גאי - מרק עוף וחלב קוקוס תאילנדי של השף דרור שושן ממסעדת קמפאי וקמפאי סטריט ווק

מצרכים:

לציר:

1.2 ליטר מים
2 כפות שמן קנולה
4 כנפי עוף
1 ענף למון גראס, טרי קצוץ
1 שורש ג'ינג'ר, פרוס לטבעות דקות
4 עלי כפיר ליים
2 שיני שום מעוכות
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 יח' שאלוטס פרוס / חצי בצל סגול פרוס
2 כפות מחית טום יאם - ורסייה כשרה / ורסייה על בסיס פירות ים (להשיג במרכולים אסיאתיים)

למרק:

ציר טום קא גאי (מהמתכון למעלה)
8 פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים
1 פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק (למי שמעדיף חריף)
8 עגבניות שרי, חצויות
1 גבעול בצל ירוק, פרוס לטבעות
2 יח' שאלוטס/ חצי בצל סגול, פרוסות דק
300 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות דקות
1/2 כוס עלי כוסברה
1 ליים, פרוס לרבעים
3 כפות נאם פלא - רוטב דגים תאילנדי
1 פחית קרם קוקוס
1 כפית שמן צ'ילי

אופן הכנת הציר:

1.בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את כנפי העוף, מטגנים היטב את הכנפיים עד להזהבה עמוקה.

2. מוסיפים לסיר את השאלוטס, הג'ינג'ר, הלמון גראס, השום ומטגנים קלות.

3. מוסיפים את המים, מחית הטום יאם, הסוכר והמלח.

4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-40-50. מסננים את הציר.

אופן הכנת המרק:

1.מרתיחים את הציר ומוסיפים את רצועות חזה העוף. מוסיפים את קרם הקוקוס, הבצל, הפטריות, עגבניות, רוטב דגים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים במשך 4-5 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי.

2. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח במידת הצורך. יוצקים לקערות מרק מקשטים בעלי כוסברה רעננים, וצ'ילי אדום טרי. מגישים עם פלח ליים טרי לסחיטה על המרק.

כתבות שאולי פספסתם

*#