${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קומפורט סופ: מתכוני מרקים לימים קרים

עם דלעת, עם חומוס, עם תרד או עם קציצות - החורף אולי לא עושה סימנים, אבל כבר אפשר להוציא את סיר המרק מהבוידעם. 9 מתכוני מרק שיחממו לכם את הבטן

תגובות

(באדיבות לירן גבאי, שף פלאפל גבאי)רכיבים לקציצות:½ ק"ג חזה עוף טחון2 בצלים בינוניים150 גרם קמח חומוסמעט שמןמלח ופלפל¼ כפית כמון¼ כפית כורכום¼ כפית כוסברה טחונה¼ כפית הלרכיבים למרק:¼ כפית כורכום1 ליטר ציר עוףקורט הלמלח ופלפל לפי הטעםניתן להוסיף: סלרי קצות וכנפי עוף לשדרוג הטעםאופן ההכנה:1. מערבבים את כל חומרי הקציצה עד לקבלת עיסה אחידה. יש להקפיד שלא מתקבלת עיסה רכה מדי (ניתן להוסיך עוד קמח חומוס במידת הצורך) ולא קשה מדי (ניתן להוסיף מים במידת הצורך).2. שופכים את ציר העוף לסיר, מוסיפים את תבליני המרק ומביאים לרתיחה.3. מכינים מתערובת הקציצות קציצות בגודל הרצוי ומניחים בתוך המרק.4. מבשלים כ-30 דקות.ניתן להגיש עם אורז לבן.בטעם של בריאות. מרק קציצות גונדי (צילום: אפיק גבאי)מתכון לראמן עוף (באדיבות השף ישראל אהרוני, שמוביל את HIRO, הראמן-בר הראשון בישראל)מרכיבים למרק (6 מנות):8 כוסות מים750 גרם גרונות וכנפי עוף שטופים ומנוקים3-4 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס דק6 בצלים ירוקים שלמים8 פטריות שיטאקה יבשותמרכיבים לתערובת התיבול:חצי כוס רוטב סויה יפניחצי כוס מיריןרבע כוס סאקהשקית אבקת דאשי (בחנויות מתמחות. לא להתעצל. זה קיצור הדרך הגדול)2 כפות מיסו בהירמרכיבים לעוף:2 חזות עוף מנוקים ויפים3 כפות רוטב סויה3 כפות מיריןכפית שמן שומשוםעוד צריך:600 גרם אטריות ראמן3 בצלים ירוקים קצוצים6 דפי אצות נורי2 בק צ'וי100 גרם שעועית ירוקה חלוטהנבטים טריים ופריכים8 ביצים

אופן ההכנה:שמים את כל חומרי המרק בסיר גדול, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים על סף רתיחה שעתיים. מסננים.צורבים את חזה העוף במחבת עם שתי כפות שמן עד שהוא שחום יפה משני צידיו. מוסיפים למחבת עם העוף את הסויה והמירין, מבשלים יחד ומזגגים את העוף כשלוש ארבע דקות. פורסים את החזות לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.לתערובת התיבול: מערבבים את הסויה, מירין, סאקה ואבקת דאשי לתערובת אחידה.הביצים: מכניסים את הביצים לסיר עם מי מלח רותחים. מבשלים ברתיחה 5 וחצי דקות ומעבירים למי קרח. כשהן קרות לגמרי, קולפים (וכך מתקבלת ביצה עם חלמון רך).חותכים את הבק צ'וי: את הגבעולים חותכים לפרוסות של כסנטימטר וחולטים כשתי דקות. את העלים משאירים שלמים.מבשלים את האטריות עד שהן עשויות דיין.הרכבת הראמן:שמים ב 6 קערות מרק 2 -3 כפות מתערובת התיבול, וכפית שמן שומשום מעמידים בה על אחת מדפנותיה הפנימיים את אצת הנורי.שמים בכל קערה צרור אטריות מבושלות ואת עלי הבק צ'וי.יוצקים פנימה את המרק החם.מסדרים סביב את: השעועית החלוטה, גבעולי הבק צ'וי ופטריית שיטאקה (שהתבשלה במרק וללא הרגל), 4 -5 פרוסות חזה עוף, וביצה.מפזרים מעל את הנבטים הטריים והבצל הירוק ומגישים.

באדיבות מסעדת "רופטופ" של מלון ממילאמרכיבים:5 כוסות דלעת כתומה, קלופה וחתוכה לקוביות1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות3 דלעת ערמונים, קלופה וחתוכה לקוביות2 קישוא בלאדי, חתוך לקוביות2 בצל לבן, קלוף ופרוס1 כף סוכר חום5 כפות וורמוט יבשקורט זרעי שומר2 כפות שמן זית3 שיני שום טרי, קלוף ופרוסצ'ילי, יבש טחוןמלח ופלפל לבן, טחון2 כפות זרעי דלעת וחמנייה, קלופים וללא מלח2 יח' ארטישוק ירושלמי, קלוף פרוס דק מאודשמן קנולה לטיגון עמוקאופן ההכנה:1. מחמים את שמן הזית בסיר גבוה ומאדים את הבצל עד לחצי שקיפות, מוסיפים את זרעי השומר, השום, הסוכר חום ומעט צ'ילי יבש טחון.2. מערבבים היטב לפתיחת הטעמים ומוסיפים את שאר הירקות. מאדים למשך דקה ומוסיפים את הוורמוט. מאפשרים לאלכוהול להתאדות, מכסים במים,(עדיף מינרלים) מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך20-30 דקות.3. טוחנים בעזרת מטחנת מוט ידני למרקם חלק ומתקנים תיבול במלח ופלפל. במקביל מחמים את השמן לטיגון ומטגנים את פרוסות הארטישוק לטוגנים פריכים חצי שקופים. מניחים על נייר סופג ושומרים בטמפרטורת החדר ולא במקרר.4. מגישים:  מוזגים מהמרק לקערה, מפזרים מעט מתערובת הזרעים וצ'יפס ארטישוק, ומזלפים מעט שמן זית.» מרק דלעות - לדף מתכוןטעים, בריא ומחמם. מרק דלעות (צילום: יח"צ)

(של השף מיקי קפלן, המטבחון)מצרכים:1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה1 ק"ג עלי תרד שטופים חתוכים לרצועות1/2 כוס אורז שטוף במים קרים (לא חובה)1/2 כוס עלי סלרי קצוצים2 בצלים בינוניים קצוצים דק5-6 עגבניות קלופות קצוצות (אפשר גם מקופסה)3 עלי דפנהמיץ מלימון סחוט3 ליטר ציר ירקות (ניתן להמיר בציר עוף לגרסה לא טבעונית/ צמחונית)פלפל אנגלימלחפלפל שחורמעט שמן

אופן ההכנה:1. מאדים בסיר רחב את הבצל במעט שמן, עד לשקיפות. מוסיפים את התרד והסלרי וממשיכים לאדות עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים. 2. מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות, מיץ הלימון וציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומסירים את הקצף. 3. מוסיפים עלי דפנה ורבע כף גרגירי פלפל אנגלי. מכסים חלקית את הסיר כך שנותר פתח לאידוי. מבשלים על אש קטנה למשך כשעתיים עד שגרגירי החומוס מתרככים. 4. אם רוצים, אפשר להוסיף את האורז. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל למשך כ-20 דקות עד שהאורז מתרכך. מרק תרד עם חומוס ואורז - לגרסת הדפסהלשמור ליום מעונן. מרק תרד חומוס ואורז (צילום: אילן עמיחי)

מצרכים:לציר 1.2 ליטר מים2 כפות שמן קנולה4 כנפי עוף1 ענף למון גראס, טרי קצוץ1 שורש ג'ינג'ר, פרוס לטבעות דקות 4 עלי כפיר ליים  2 שיני שום, מעוכות2 כפות סוכר1 כף מלח2 יח' שאלוטס פרוס / חצי בצל סגול פרוס2 כפות מחית טום יאם - ורסייה כשרה / ורסייה על בסיס פירות ים (להשיג במרכולים אסיאתיים)

למרקציר טום קא גאי (מהמתכון למעלה)8 פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים1 פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק (למי שמעדיף חריף)8 עגבניות שרי, חצויות1 גבעול בצל ירוק, פרוס לטבעות2 יח' שאלוטס/ חצי בצל סגול, פרוסות דק300 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות דקות1/2 כוס עלי כוסברה1 ליים, פרוס לרבעים3 כפות נאם פלאם - רוטב דגים תאילנדי1 פחית קרם קוקוס1 כפית שמן צ'יליאופן הכנת הציר:1.בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את כנפי העוף, מטגנים היטב את הכנפיים עד להזהבה עמוקה.2. מוסיפים לסיר את השאלוטס, הג'ינג'ר, הלמון גראס, השום ומטגנים קלות. מוסיפים את המים, מחית הטום יאם, הסוכר והמלח.4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-40-50. מסננים את הציר.

אופן הכנת המרק:1.מרתיחים את הציר ומוסיפים את רצועות חזה העוף. מוסיפים את קרם הקוקוס, הבצל, הפטריות, עגבניות, רוטב דגים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים במשך 4-5 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי.2. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח במידת הצורך. יוצקים לקערות מרק מקשטים בעלי כוסברה רעננים, וצ'ילי אדום טרי. מגישים עם פלח ליים טרי לסחיטה על המרק.» מרק טום קא גאי - מרק עוף וחלב קוקוס תאילנדי - לדף מתכוןשווה את המאמץ. מרק עוף וחלב קוקוס תאילנדי (צילום: יח"צ)לעוד מתכוני מרקים:מרק רגלמרק גזר מבושם בג'ינג'ר ודבשמרק דלעת ודבשמרק ירקות כתום קטיפתימרק מינסטרונהמרק מנגולד, תרד ולימוןמרקי עגבניותמרק דלעת עם פפאיה, שזיפים ופיסטוקיםמרק דלועים עם ג'ינג'ר וקוקוסמרק בטטה בעיטור שמנת מתוקהביסק תירסמרק קרם עגבניות וקצפת פלפל

*#