${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרסי עכבר העיר 2016: המסעדה הטובה ביותר

האווירה של ברוט, הטעמים של סנטה קתרינה, העקביות של הדסון או ההפתעה של בנג'ולינה - אחרי שנה קשה בסצנה הקולינרית אתם בוחרים מי תהיה המסעדה הטובה של השנה?

תגובות

רוצים לזכות בחופשות זוגיות בארץ ובחו"ל? עכבר העיר מזמין אתכם לבחור את האנשים, האירועים והמקומות שעשו לכם את השנה! איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם, ממלאים פרטים ונכנסים להגרלה עם פרסים מתנת ישראייר.» פרסי עכבר העיר 2016 - לאתר התחרותזאת הייתה שנה קשה למסעדות שף, ובעיקר לשפים שיש להם מסעדות. יונתן רושפלד הזדכה על בית האוכל הקטן שלו והלך לפתוח דוכן הודי, מאיר אדוני עוד רגע נפרד מ"כתית" ו"מזללה" ומושיק רוט מבשל פה פאסט-פוד ב-8 שקלים למנה. מה כן נשאר? כמה שפים ותיקים שהצליחו איכשהו לשמור על סרוויס יציב, הפתעה טעימה בקרית שמונה ובר יין אחד קטן, שלא מפסיקים לדבר עליו לרגע. ואלה המסעדות הטובות ביותר לשנת 2016.

אם יש צמד מילים שהשפים המקומיים מנסים לפצח כבר יותר מדי זמן הוא "מטבח ישראלי". לפעמים נדמה שמרוב ניסיונות מוגשים לשולחן דברים שלא קשורים למטבח מצד אחד ובטח לא לישראליות מצד שני. אלא שהשף תומר אגאי לא נבהל מאתגרים. כבר למעלה משנה ש"סנטה קתרינה", המסעדה היפה שלו מייצרת אוכל כזה, שמצליח להיות בעת ובעונה אחת טעים ולא מתאמץ, מעניין ולא מתחכם. פיצה סלאמי, קציצות לוקוס או לחם בעג'ין היו יכולות להיות מנות בנאליות, אך כאן הן מותקנות ביד עדינה ובטוחה, וזורקות אל הפה טעמים מדויקים ומענגים.» סנטה קתרינה - לכל הפרטיםמטבח ישראלי, אבל באמת. סנטה קתרינה (צילום: תומר אפלבאום)

לא חסרים סיפורים דרמטיים על שפים ישראלים – אנשים מלאי יצרים, שנאלצים להתמודד עם מציאות כלכלית לא פשוטה. אבל נדמה שעל ירון שלו כבר יש מי שכתב מיתולוגיות. השנה האחרונה הייתה הקאמבק שלו, כשחזר, לאחר לא מעט בלגנים, לספינת האם שלו, "טוטו". כי גם אם יש מי שמתווכחים על אופיו של האיש, לאף אחד אין ספק שהוא אחד השפים עם היד הנדירה ביותר בסצנה הקולינרית המקומית. בתפריט הקבוע (כי יש גם המון ספיישלים משתנים מדי יום) תמצאו את הפיצה ביאנקה המפורסמת, טורטליני זנב שור שיש מי שמוכנים למכור את הכיליה הימנית שלהם בשביל לאכול והמבורגר מושחת מבשר אנטריקוט, כבד אווז, רוטב יין אדום ופירה תפוחי אדמה. מעבר לכך, טוטו היא אחת המסעדות הרומנטיות, שתמיד תופיע בראש כל רשימת מקומות לבלות בהן דייט זוגי או לחגוג בהן יום נישואים.» טוטו - לכל הפרטיםכמה טוב שבאת הביתה. טוטו (צילום: אפיק גבאי)

המצב הבטחוני הקשה בארץ פגע בעיקר בסצנה הקולינרית בירושלים. כשכל שני וחמישי מדווחים שעיר הבירה נצורה, קשה מאוד לגרום לאנשים לעלות על ההר בשביל לאכול. המוסדות הוותיקים כמו "מונא" או "מחניודה" ממשיכים לעבוד, אבל נדמה שהשנה החולפת לא השאירה הרבה סיכוי ליוזמות חדשות. בין אלה בלטה לטובה "אנה", הכשרה הירושלמית שנפתחה בבית אנה טיכו, מגישה תפריט איטלקי עם אג'נדה חברתית – במטבח עובדים נערים בסיכון, שמציעים להם כאן הזדמנות לרכוש מקצוע ולהתפרנס בכבוד. התפריט אולי נראה בנאלי, וכולל פסטות, סלטים ופיצות, אך הביצוע המוקפד והאווירה המיוחדת הופכים את הביקור כאן לחוויה מרוממת נפש.» אנה - לכל הפרטיםאוכל מרומם נפש. אנה (צילום: אמיל סלמן)

כשנפתחה "טאיזו" בניצוחו של יובל בן נריה, היא קיבלה תשבוחות ופרגונים הן מצד השפים והן מצד המבקרים. התחלה טובה שכזאת פירושה לא פעם התרסקות מהירה וירידה ברמת האוכל והשירות. אלא שבן נריה כנראה קורץ מחומר אחר. המטבח של טאיזו לא מפסיק לחדש – פעם בתפריט טבעוני, פעם בספיישלים הודיים, פעם במנות שמוגשות רק בצהריים ופעם בדילים משתלמים גם למי שרוצים להתפנק בערב. השף חוקר ובודק, ממציא ומשנה, והתוצאה היא מסעדה שיש בה חוויה כוללת – שירות ללא דופי, עם מלצרים שאשכרה יודעים על מהם מדברים, אוכל מצוין ותפריט אלכוהול מדוקדק.» טאיזו - לכל הפרטיםללא דופי. טאיזו (צילום: ליהי גרניט)

לפעמים יש מסעדות שצריך לשבח בזכות היציבות והעקביות. כזאת היא "הדסון", אולי מסעדת הבשר הטובה ביותר בתל אביב, שממשיכה להוציא מהמטבח שלה נתחים באיכות יוצאת דופן. התפריט סטרייטי (במובן הטוב של הביטוי), ובראשונות תמצאו כאן בעיקר מנות חימום נוסח קרפצ'ו, סלט קיסר ושרימפס בחמאת שום. כל זה כאמור כדי לרפד לכם את הבטן לקראת העיקריות – נתחים שעברו יישון ראוי, ויוגשו לכם ברמת העשייה המתאימה (לפי המלצת המלצרים). רוב הבקר שנרכש הוא מתוצרת מקומית, והטיפול הצנוע בו מראה שהקלישאה על חומרי גלם טובים נכונה.» הדסון - לכל הפרטיםבלי שטויות מסביב. הדסון (צילום: דן פרץ)

חיים כהן עשה את הבלתי אפשרי – הוא מחזיק מסעדת שף פועלת ושוקקת כבר חמש שנים. "יפו תל אביב", הממוקמת באזור העסקים הסואן שעל רחוב יגאל אלון, מצליחה להגיש תפריט ערב מגוון ברמה של מסעדת שף, ותפריט צהריים משתלם וקליל, שמשרת את הפועלים במגדלים הסמוכים. בנוסף, כהן מקפיד לחדש – בין שבמנות משתנות בתפריט הספיישלים, ובין שבפתיחת המטבח לשפים אורחים, שבמהלך השנה החולפת סיפקו חוויות הסעדה בלתי נשכחת. » יפו תל אביב - לכל הפרטיםהיציבות משתלמת. יפו תל אביב (צילום: דניאל לילה)

כבר שנה וחצי שמסעדת בנג'ולינה מקריית שמונה מביאה כבוד לסצנת המסעדות הצפוניות וזוהרת בה בבדידות מזהרת. בנג'ולינה הוקמה על ידי בני הזוג בן (בנג'ו) וענת קנור, שפרשו מהמרוץ התל אביבי והחליטו לעשות לביתם, אחרי סיבוב בכמה וכמה מסעדות במרכז ובצפון. הם החליטו לפתוח דווקא בקרית שמונה את המסעדה שכה חסרה בצפון – קטנה, יצירתית ועם אוכל אישי וצנוע שאינו מתחייב למטבח אחד בלבד והכי חשוב – כדי לא לשעמם התפריט גם משתנה לעתים תכופות. ברוח התקופה נכנסו אל התפריט גם אלמנטים מן המטבח המקומי ובשקט בשקט בנג'ולינה התמקמה בצמרת המסעדות בצפון ויעד להגיע אליו במיוחד.» בנג'ולינה - לכל הפרטיםזוהר צפוני. בנג'ולינה (צילום: ענת קנור)

בתל אביב ישנן לא מעט פינות מקוללות – כאלה שבהן קמות ונופלות מסעדות, ושיזמים גדולים כקטנים שוברים בהן את כל החסכונות. לכן, כשנפתחה לפני שלוש שנים "מלגו ומלבר" בפינת הרחובות רוטשילד ומרמורק, היו מי שניבאו לה קריסה – ממש כמו כל בתי האוכל האחרים שניסו שם את מזלם. אבל למסעדת הדגים ופירות הים היו תכניות משלה. התפריט הציג מנות המבוססות על דגה מקומית, בטיפול עדין ולא מתחכם, תחת ניצוחם של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי. התוצאה היא חוויה קולינרית גבוהה אך לא מתפלצנת, שמאזנת היטב בין מנות קרות ומרעננות, ועד למנות כבדות ומלאות טעם.» מלגו ומלבר - לכל הפרטיםטעים ולא מתפלצן. מלגו ומלבר (צילום: אייל זלצברג)צוות השופטים והכותבים:טל לוין – מנכ"לית ועורכת ראשית, עכבר העיררותם מימון – עורך מדור אוכל, אתר הארץרוני קשמין – כתבת אוכל, אתר הארץליבי שפרלינג – כתבת אוכל, אתר הארץמעיין נדיר – יועצת קולינרית

*#