אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרסי עכבר העיר 2016: ארוחת הבוקר הטובה ביותר

הנדיבות של האחים, הקלאסה של הנורמן, הרומנטיקה של מרקט האוס או הבריאות של משק ברזילי - מי תהיה ארוחת הבוקר הטובה של השנה?

תגובות

רוצים לזכות בחופשות זוגיות בארץ ובחו"ל? עכבר העיר מזמין אתכם לבחור את האנשים, האירועים והמקומות שעשו לכם את השנה! איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם, ממלאים פרטים ונכנסים להגרלה עם פרסים מתנת ישראייר.» פרסי עכבר העיר 2016 - לאתר התחרותאומרים שארוחת הבוקר היא החשובה ביותר ביום. אז גם אם מבחינה רפואית לא בטוח שזה נכון, הרי שמבחינה קולינרית מדובר בבילוי המועדף ביותר על הישראלי המצוי, בעיקר בסופי השבוע. אם בימי השגרה אנחנו חוטפים משהו קטן בדרך לעבודה, הוויקאנד מוקדש אצל עם ישראל לבראנצ'ים מושחתים, רוטב הולנדייז סמיך והרבה סלסלאות לחמים. השנה פרצו לתעשיית ארוחות הבוקר כמה וכמה מסעדות חדשות, שרגילות לפתוח את שעריהן רק בערב. למרבה הצער, בר אה וין של עינב אזגורי וחבריו, הצטרפה לטרנד שנייה מאוחר מדי, ולא הספיקה להידגם לצורך התחרות. אין לנו אלא לקוות שהבראנץ' החדש שלהם ישמור על רמה גבוהה כדי להיכלל בתחרות של השנה הבאה.

הבראנץ' החדש של האחים הוא הזמנה למי שחולמים על בופה ללא הגבלה, אבל מתבאסים לטוס עד אילת. השפע כאן לא בא על חשבון הטעם, בעיקר כי האחים דוקטור משקיעים לא מעט מאמץ בלצאת מהקופסה. במזנון יציעו לכם קערות גדולות עם סלטים כגון עגבניות שרי, פטה וזיתים מעושנים, סלט עדשים וסלרי, אנטיפסטי של שומר, ברוקולי, בטטה, שעועית ירוקה וקישוא וגם לאבנה ביתית, מסבחה חמה וגרבלקס תוצרת בית. בגזרת הביצים מגישים פה חביתות קישואים ותפוחי האדמה, מאפה התרד חם, והפתעות נרשמו גם בגזרת הקינוח. היתרון הגדול הוא שמדובר בארוחה סופר משתלמת, שתחזיק אתכם שבעים עד ארוחת שבת.» האחים - לכל הפרטיםתפנו מקום. האחים (צילום: תומר אפלבאום)

יוסי שיטרית הבין שאת הכישרון שלו אי אפשר לשמור רק לסעודות של 300 שקלים לראש בקיטשן מרקט, ופתח את משייה, המסעדה שבמלון מנדלי 5  לבראנצ'ים. היות שמדובר בבוקר של בית מלון (ועוד מלון בוטיק), גם פה בחרו בשיטת הבופה. התוצאה לא פחות ממסחררת – מחלקת סלטים מרהיבה, גבינות, לחמים שיוצאים מטאבון חם ומגניב, וחביתות לבקשתכם. אין ויכוח על כך שהשף יוסי שטרית יודע מה הוא עושה. אפשר לאהוב או לא לאהוב את הסגנון האופייני לו, הכולל צילחות מוקפד ופיסול דרקוני של כל פריט פריט שנמצאים על הצלחת, אבל הטעמים הם בדרך כלל קונצנזוס של שביעות רצון. אם לוקחים בחשבון שמדובר בסעודה שתסתום כל פתח אפשרי לרעב עד שעות אחר הצהריים עם גלישה לערב, מדובר ביופי של דיל.» משייה - לכל הפרטיםפריסטייל בנגיעות שף. בופה הבוקר במשייה (צילום: גיא יחיאלי)

בית המלון התכלכל מרחוב נחמני מרגיש הכי אירופה בתל אביב. החצר האנגלית מזמינה ברוב חודשי השנה והמסעדה הפנימית נעימה. בופה ארוחת הבוקר של הנורמן הוא אחד הסודות התל אביביים השמורים. מהודק, איכותי ואלגנטי, הוא מציע גבינות ונקניקים, פירות אקזוטיים גם לא בעונתם, מאפים מושחתים ואפילו קואסונים קטנים ממולאים האם אנד צ'יז שהיא צ'דר אנגלית עזת מבע. כל כך מספק שאפשר לוותר על הביצים.» נורמן - לכל הפרטיםאפשר לוותר על הביצים. נורמן (צילום: תומר אפלבאום)

8. קפה קדוש בירושלים

קפה קדוש של הזוג קרן ואיציק קדוש הוא אולי מהמקומות האהובים והוותיקים ביותר בעיר ובאופן אירוני – כנראה לא בזכות הקפה שלו. נופל איפשהו בין בית קפה למסעדה, ובין בראסרי ירושלמי למאפייה מפוארת שהיא גם קונדיטוריה, לקרוא ל"קפה קדוש" בית קפה זה לשון המעטה. לכן, אולי לא מפתיע לגלות כי המקום אהוב בזכות הרבה משתנים החורגים מכוס הקפה לבדה, ואפילו מהאווירה: אם אלו ארוחות בוקר מפנקות כמו טוסט קראוסון או קרוק מדאם מבריוש עם סנט מור וגאודה; ארוחות צהריים חלביות ומפנקות לא פחות כמו דגים ופסטות טריות; סלטים, קישים וברוסקטות והדובדבן שבקצפות: וויטרינה עם שלל קינוחים מפוארים (הו, פחזניות ואקלרים) ושאר מאפים ריחניים, מתוקים ומלוחים ומדף שלם ומעליו עוגות שאפשר לקנות הביתה, מעוגת גבינה קלאסית מצוינת או שטרודל תפוחים ועד הר קטן של עוגות שמרים.» קפה קדוש - לכל הפרטיםהו, פחזניות ואקלרים. קפה קדוש (צילום: אנטולי מיכאלו)9. הוטל מונטיפיורי

ארוחת הבוקר העילאית בהוטל מונטיפיורי היא סוג של קלאסיקה קונצנזוסית שכזאת, ששומרת על רמה כבר שנים. העניין עם קלאסיקות - טובות ככל שיהיו - הוא שבשלב מסוים הן עלולות להפסיק לעניין. בשלוחה האירופאית של קבוצת הקולינריה המצליחה R2M, שבבעלותם הבראסרי, הבייקרי, קופי בר, דליקטסן ורוטשילד 12, הבינו כנראה שצריך לחדש וריעננו את תפריט הבוקר עם בראנץ' חדש. הארוחה החדשה מחברת מבחינת טעם וסגנון בין אירופה לישראל ומורכבת מצלחת קטנות ויוקרתיות, מנה עיקרית מובנית לכל סועד, סלסלת מאפים ולחמים ושני משקאות לכל אחד. האווירה האלגנטית, השירות המדויק והתפאורה היפהפייה יצליחו להפוך למשך כמה שעות כל פרולטריון, לאציל שבאצילים.» הוטל מונטיפיורי - לכל הפרטיםאלוהות בצלחת. הוטל מונטיפיורי (צילום: יעל רייף)10. משק ברזילי

אחרי שמילאנו עורקינו מוצרים מן החי, הרגשנו צורך להגיע השנה למשק ברזילי לניקוי רעלים. למרבה השמחה מצאנו כאן ארוחות בוקר צמחוניות ובעיקר טבעוניות, שלא נתנו לנו להרגיש לרגע אחד שמשהו חסר. במשק תמצאו את חביתת החומוס הטובה בתל אביב, יוגורט סויה סמיך ומפנק והמון מטבלים שמרעננים את הטונה-גבינה-ריבה שכבר התעייפנו מלראות. אל תתעצלו והזמינו את אחד השייקים הבריאים שעושים כאן במקום. הכי להתחיל את היום באנרגיות טובות. » משק ברזילי - לכל הפרטיםבאנו לאכול ויצאנו בריאים. משק ברזילי (צילום: אלון רון)

צוות השופטים והכותבים:טל לוין – מנכ"לית ועורכת ראשית, עכבר העיררותם מימון – עורך מדור אוכל, אתר הארץרוני קשמין – כתבת אוכל, אתר הארץליבי שפרלינג – כתבת אוכל, אתר הארץמעיין נדיר – יועצת קולינרית

*#