ירידה לצורך אכילה: מקומות שווים בדרך לדרום

חוות יענים סמוך לפארק אשכול, קונדיטוריה בקיבוץ רעים או מתחם מפנק במצפה רמון - הדרום מלא במקומות שיגרמו לכם להצטער שלא הצטרפתם לבן גוריון

יוליה פריליק-ניב, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יוליה פריליק-ניב, עכבר העיר

החלטתם לצאת לטייל, והחלטתם שהדרום הוא המקום בשבילכם - הנופים הפתוחים, המדבר המשגע, הכבישים הריקים ותחושת החופש. אבל מה לעשות, מתישהו צריך גם לאכול על הדרך. למרות שיש מיש שחושבים שהדרום שומם לחלוטין, מבחינה קולינרית האופציות רבות ומשובחות - מחוות לגניבה דרך בתי תה ועד בתי קפה באווירה פסטורלית. אז מלאו דלק, הפעילו את הוייז ותתחילו לנסוע. הנוף כבר בפנים, העצירות עלינו.» » » »

פונדק נאות סמדר אם אתם מטיילים בערבה הדרומית או חוזרים מאילת, פונדק נאות סמדר הוא מקום נפלא לעצור בו, במיוחד כי הוא מחובר למקום שבו הוא נמצא - פונדק דרכים מבודד יחסית. כאן מוגשות ארוחות צמחוניות וחלביות (45-50 שקלים לארוחת בוקר, 42-30 שקלים לטוסט, 48 שקלים לפלטת גבינות, 45 שקלים לפלפל ממולא או לזניה, 24 שקלים לחומוס), שמבוססות על התוצרת המקומית האורגנית של הקיבוץ הייחודי נאות סמדר. לצד הארוחות תוכלו למצוא פה קפה, עוגות, גלידות, יוגורט עם גרנולה (35 שקלים), נקטרים אורגניים, לאסי ומיצים טבעיים, קינוחים (15-25 שקלים) וגם מוצרים לקחת הביתה או לדרך כמו גבינות עזים, זיתים, תמרים, ריבות, ליקרים ויינות. הכל טרי, אורגני, טבעי ומקומי. »  - צומת שיזפון אל תתנו לשקט לבלבל אתכם. פונדק נאות סמדר (צילום: יח"צ)בית התה בלוטן עוד מקום מיוחד לעצור בו במהלך טיול בדרום או בחזרה מאילת הוא בית התה בקיבוץ לוטן. במבנה ייחודי, הבנוי מאדמה ולבני בוץ, מוגשות ארוחות בוקר עשירות, ארוחות צהריים וערב צמחוניות, טבעוניות וחלביות (כשרות) מגוונות שמשתנות לפי עונות השנה. וכדי להצדיק את השם, מגישים פה תה וקפה לצד מאפים ביתיים. כדי שהילדים יוכלו להוציא מרץ, בחצר בית התה ממוקם "אקו-כיף" - מגרש משחקים העשוי כולו מחומרים ממוחזרים וגן ירק עם ירקות העונה וצמחי תבלין.» - מבנה ייחודי וארוחות עשירות. בית התה בלוטן (צילום: יח"צ) קורנמל לאורך כביש 40 הדרומי פזורות חוות בודדים, ומאחורי כל אחת מסתתר סיפור מרתק. אחת מהן היא חוות קורנמל שבמרכזה חוות עזים ומסעדה. המנות המוגשות מתבססות על מבחר גבינות העזים המיוצרות במקום מחלב שנחלב מידי יום בהתאם לעונה. מלבד מגוון גבינות מעולות (66 שקלים לפלטת גבינות עם לחם כפרי), יש במקום מאפי פילו ובצק שמרים עם גבינות (41 שקלים), לחמי שאור, קרוסטיני גבינה (44 שקלים), קלצונה גבינות (44 שקלים), פיצה (44 שקלים), "מקלות עדנה" - גבינת עדנה (המיוצרת במקום) עטופה בבצק פריך בציפוי סירופ יין ותפוחים (39 שקלים), צ'זיקי ביתי (19 שקלים), מוזלי עם יוגורט עזים (22 שקלים), סלטים וקינוחים.» - רמת נגב

טרי טרי. גבינות של חוות קורנמל (צילום: נורית שדה)הדסער במתחם רובע הבשמים במצפה רמון פועל מתחם הדסער, שהוא בית לתוצרת המדבר: גלריה מקומית לאומנות מדברית ומתחם אוכל ובו מעדנייה, טאפס-בר אורגני ובית קפה עם גינה יפה. הדסער היא סוג של במה ליצרנים מהמדבר וממצפה רמון, בהם לחמים של מאפיית "לשה" השכנה, גבינות ויינות מהאזור ועוד. בתפריט אפשר למצוא ארוחות בוקר (60 שקלים לבוקר מצפאי), פסטות מקמח מלא או מקמח כוסמין (38-53 שקלים), שקשוקה (48 שקלים), פלטות גבינה (מ-110 שקלים), קציצות ירק (55 שקלים), מנות טבעוניות, קינוחים ועוד. יש ערסלים ומתחם משחקים לילדים.» - הר בוקר 6, מצפה רמון

אמנות ואוכל טוב. הדסער (צילום: יעל רום)בוטיק לאפייה דובשנית בקיבוץ רעים פתחה הקונדיטורית קרן בורובסקי אורן בית מאפה בוטיקי, שבו הכל היא מכינה בעצמה. במקום נמכרים מגוון לחמים, פוקאצ'ות, עוגיות, בריוש, בראוניז, מאפים מלוחים, פרלינים, קינוחים אישיים ועוד. בימי שישי מוזמנים המטיילים ותושבי האזור לפינוק של בוקר: בחצר היפה של החנות, בצל עצי הזית והתות, מוגשות מגוון ארוחות כפריות. בין היתר פוקאצ'ות עם תוספות כמו פלפלים קלויים ועגבניות שרי עם אמנטל ופטה, בטטה ובצל, קישואים, פטריות, חצילים (25 שקלים ליחידה), פיצות, בריוש נוטלה אישי (22 שקלים) וצלחת פחזניות (22 שקלים). » - קיבוץ רעיםהכל בעבודת יד. דובשנית (צילום: דובשנית בוטיק לאפייה)

אל היען לפעמים המסעדה נמצאת בדיוק ביעד הטיול, וזה המקרה של חוות אל היען בנגב המערבי. בחווה עורכים סיורים מודרכים והפעלות למשפחות בנושא היענים, ובנוסף פועל במתחם החווה בית קפה-מסעדה בשם אוסטריץ' קופי-האוס. כל הארוחות מוכנות במקום עם הקפדה על חומרי הגלם, למשל, משתמשים רק בביצי חופש, שמן זית ממגדלים באזור, ריבות ביתיות ועוד. במקום מוגשות ארוחות בוקר, סלט קינואה ועדשים שחורות (42 שקלים), סלט קיסר (38-53 שקלים), המבורגר הבית (50-60 שקלים), טריפל פרגיות ברוטב בוטנים, קארי ואיולי (52 שקלים), פיצה (40 שקלים) ועוד. לצד הארוחה, כדאי לערוך סיור בחווה, להאכיל יענים ולתת לילדים ליהנות בפינת היצירה.» חוות אל היען - בסמוך לסיורים, הפעלות ואוכל טוב. אל היען (צילום: אל היען)"הנגרייה" בית קפה-מסעדה חדש נפתח לאחרונה במושב דקל ומציע פסטות, מנות בשריות, טוסטים וכריכים, סלטים, מנות טבעוניות, ארוחות בוקר, קינוחים ומשקאות. בית הקפה הוקם במבנה בו שכנה הנגרייה של חגי, ולאחר כ-10 שנות נגרות החליט חגי להגשים חלום ולהתמקד באירוח. בתפריט יש ארוחות בוקר (54 שקלים), כריכים וטוסטים (32-47 שקלים), צ'יפס (18-33 שקלים), המבורגר (59 שקלים), סטייק עין מיושן (98 שקלים), סלטים (45-49 שקלים) ומנות ילדים (35-42 שקלים). אגב, כיאה למורשת של המקום, רוב המנות מוגשות על משטחי עץ.» - מושב דקלהכל מהכל. הנגרייה (צילום: הנגרייה)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ