אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אי של שקט קולינרי: מל ומישל חוגגת עשור

המסעדה הכי רומנטית בתל אביב סוגרת עשר שנים של פעילות, והשף ניר ויימן מסביר איך שרדה האיטלקיה הקטנה בבן יהודה את כל המלחמות והמיתונים, וגם למה אף פעם לא תראו אותו שופט בריאליטי

תגובות

בעצם הכל התחיל משתי נשים – מל ומישל. אלא שכשנכנסים למסעדה האיטלקית הקטנה ברחוב בן יהודה בתל אביב, אי אפשר לנחש את הסיפור שעומד מאחורי שתי הנשים הללו. "מל ומישל הן בנות זוג, לסביות, שמאיה, בת הזוג שלי, פגשה בטיול בניו זילנד", מגלה ניר ויימן, השף והבעלים של המסעדה, שתחגוג החודש עשור להיווסדה. "מאיה ביקרה בחווה האורגנית שלהן בניו זילנד והקוסמה מהן ומהמקום. אני טיילתי אז בתאילנד, והגעתי לשם, במטרה לעשות תכנית עסקית ולהקים שם מסעדה".» מל ומישל - לכל הפרטים» העסקיות החדשות של תל אביב» איפה אוכלים בדרך לצפון?» אבו שוקרי נגד אבו חסן בשרונה

אבל את התכניות של ויימן וזוגתו קטעה המציאות או ליתר דיוק הריון, שהתגלה כשהשניים הגיעו לארץ כדי להסדיר את ההגירה שלהם. "עם הילד הראשון קיבלנו מהמשפחות צו עיכוב יציאה מהארץ", צוחק ויימן. "אבל כל כך אהבנו את הזוג הזה והשמות, שהחלטנו שכשנפתח מסעדה יום אחד נשתמש בהם באיזשהו אופן. ואכן אחרי שנה מצאתי את הלוקיישן, החלטנו על מסעדה איטלקית והשם נבחר תוך דקות – 'מל ומישל'".

מה אמרו מל ומישל?"הן מאוד התרגשו. שנה לאחר הפתיחה הן ביקרו במסעדה. התיישבו בשולחן העגול הגדול, שתו בקבוק יין כל אחת, אכלו עם חברים ובכו מרוב התרגשות". איטלקיה תל אביבית שהתחילה בניו זילנד. מל ומישל (צילום: דניאל לילה)שרדנו כי אנחנו קטנים מאז הדמעות הללו עבר הרבה אוכל טוב במטבח של ויימן, שנדמה שמצליח לשמור על אי של שקט קולינרי בתוך נוף המסעדות הסוער של תל אביב. מול מסעדות שנפתחות ונסגרות, פרויקטים שאפתניים שעולים מליוני שקלים ומותירים שפים מרוששים, "מל ומישל" נותרה מסעדה צנועה, עם מספר קטן של שולחנות, מפות לבנות ואווירה רומנטית. גם העובדה שהמסעדה מלאה כמעט מדי ערב לא גרמה לשף לשלוח זרועות לפרויקטים חדשים. "שרדנו בגלל שאנחנו קטנים" הוא מסביר. "את כל המיתונים ואת כל התקופות הלא הטובות, יכולים לשרוד כי אנחנו קטנים".

שפים שהצליחו כמוך פתחו עוד מסעדות, הגדילו את שטח המסעדה"הייתה אופציה להתרחב בגלריה קטנה, לא להשתולל אבל לפתוח עוד ארבעה שולחנות. בסופו של דבר זה לא הסתדר בגלל עניינים של בירוקרטיה, אבל האמת היא שאף פעם לא רציתי להגדיל את מל ומישל. אדרבא, היופי זה הגודל שלה. אני תמיד מסתפק במועט, וכרגע בעשור הזה זה הספיק לי".

כן, כנראה שצניעות היא שמו השני של ויימן, שבשנה האחרונה קצת הוריד הילוך במטבח. כרגע הוא עושה בעיקר את הסרוויסים של שישי בערב, ובשאר הזמן מתפקד כבר כמנהל תפעולי של המסעדה. בשיחה איתו לא ברור לגמרי האם הוא מתגעגע לעבודה המיוזעת במטבח, או שדווקא שמח על ההקלה. "אני שונא לעשות ספירת מלאי", הוא מודה, "בעצם זאת העבודה השנואה עליי במטבח". אין מספיק מסעדות רומנטיות. מל ומישל (צילום: דניאל לילה)

איך התחלת לבשל?"כשהייתי בן 15 או 16 אכלתי ב'פסטלינה' מסעדה איטלקית של הירזנים שהייתה אחת המדהימות בתולדות תל אביב. היה לי כל כך טעים שאני זוכר שהחלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות. אגב, לימים הם הגיעו אלי ל'מל ומישל', סיפרתי להם את זה והם מאוד התרגשו".

ויימן התמחה שנים במסעדות איטלקיות בעיר, בילה עשור במסעדת בליני שבנווה צדק ועבד עם רימה אוליברה. "רוב הטיולים המשפחתיים שלנו איכשהו הסתיימו באיטליה", הוא צוחק, "אז זה היה טבעי שנפתח גם מסעדה איטלקית". האהבה לאיטליה הולידה מנות מופלאות, שחלקן הצליחו לשרוד את כל עשור קיומה של המסעדה. בין אלה הוא הטירמיסו המפורסם, הקרפ מסקרפונה (שעשה הפסקה בקיץ עד שיגיעו התותים), וכמובן הלחם המיוחד של המקום, שמגיע עם חומץ בלסמי ושמן זית לטבילה. "השינויים הגדולים בתפריט קורים בחילופי העונות", מסביר ויימן, "אבל עקרונית אחנו מדפיסים תפריט על בסיס יומי, כך שספיישלים ומנות חדשות יש כל הזמן". איך חוגגים 10 שנים של עשייה?"החל מה-15 בנובמבר ועד לסוף החודש אנחנו מחזירים חלק מהמנות הקלאסיות שלנו. מרק בצל שנכנס לתפריט ב-2007, עם גבינת גרנה פדנה, קוניאק וקרוטונים, ניוקי אלה רומנה, מוקרמים בתנור פיצה על רוטב פטריות פורצ'יני, סקלופיני עוף אורגני עם פרושוטו ומוצרלה ברוטב בלסמי דבש או לימונה, שרימפס רוקט, שהם קריספי שריפס על רוטב פינו גריג'יו, שמנת ולימון, פילה דניס על רוטב פסטו ליגורי עם פסטה פיצ'י ושקדים קלויים. יהיה גם דיל זוגי שכולל 5 מנות לבחירה, קינוח ויין הבית ללא הגבלה במחיר של 399 שקלים".

מה המנה שאתה הכי אוהב במסעדה?"הניוקי הפריזאי שלנו – לגמרי". המנה האהובה על השף. ניוקי פריזאי של מל ומישל (צילום: דודו בכר)אז מה בתכנון לעשר השנים הבאות?"ללא ספק מתחיל לגרד לי בידיים, אני אעשה עוד משהו. זאת תקופה לדברים שונים - לא לקולינריה גבוהה ולא למסעדות שף, היתרון של 'מל ומישל' הוא שהיא משדרת נורא רומנטיקה, וזה מה שאנשים אוהבים, וזה חסר, לי אישית זה מספיק. עכשיו אני רוצה להתקדם הלאה לדברים אחרים, לאוכל רחוב, לבית קפה, לצקת את האוכל של 'מל ומישל' לשם". » מל ומישל - לכל הפרטים

*#