טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המקומות שאתם חייבים לנצל לפני הגשם

עם נוף לתיאטרון, מטר מהים או באמצע השוק - רגע לפני שהגשם והרוחות שוב יתקפו וכולנו נתקפל בתוך הפוך, אספנו את המקומות הטובים ביותר לישיבה מרעננת בחוץ

תגובות

הסתיו כבר פה, החורף ממש מעבר לפינה והמשמעות היא התכנסות בבתים והתעטפות בפוך ובסוודרים עבים. הגשם והקור מבריחים פנימה גם את הקשוחים שבאוהבי המרחבים הפתוחים, ויש בזה את הקסם שלו, אבל כשמפציע יום יפה עם שמים בהירים בלי סימן לענן, כדאי להצטייד במעיל טוב, לצאת החוצה, לשבת תחת כיפת השמים וליהנות מהאוויר הנקי שיש לעולם הזה להציע. ליקטנו לא פחות מ-11 מקומות מעולים בדיוק בשביל זה. קחו סוודר, הולך להיות קריר.

» לאכול כמו אמריקאים בישראל
» המסעדות שמתכוננות לחורף
» מתכוני מרקים לימים הקרים
» מדור אוכל עכבר העיר

ים 7 חשבתם שרק ים וקיץ הם שידוך מושלם? אז ים וחורף הולכים גם הם ממש לא רע ביחד, במיוחד אם יש הפוגה בגשם, השמיים מתבהרים ויש בריזת ים קרירה ונעימה. במסעדת ים 7, המשקיפה לים ולחוף של הרצליה, השיקו תפריט סתווי וחורפי חדש, המבוסס על דגים טריים ופירות ים. גם לדגים יש משמעות לעונות השנה, והסתיו הוא תקופה של חומרי גלם מצוינים ואיכותיים מהים. מה למשל? אויסטרים, סלט טרטר טונה אדומה עם ירקות שורש ואנדיב (62 שקלים), סלט פירות ים תאילנדי עם שרימפס, קלמרי, אטריות שעועית, עגבניות שרי, פפאיה, מלפפון, נבטים וצ'ילי (62 שקלים), קלמרי צרוב עם עגבנייה, בצל, שעועית ירוקה וקייל על מצע של טחינה וסחוג (56 שקלים), שרימפס מוקפץ בחמאת קארי וירקות (98 שקלים), פילה לברק צרוב (134 שקלים), פילה מוסר ים וריזוטו עגבניות (123 שקלים), פסטה פירות ים עם שרימפס, קלמרי, מולים ואנשובי מוקפצים עם ירקות שורש (109 שקלים), ויש גם מנות טאטפס קטנות למי שמגיע רק לדרינק.

» ים 7 - רמות ים 122, הרצליה

בל ביץ'

כבר סיכמנו שאין מקום טוב יותר מהים כדי לשבת בו ולחוש את המרחב והאוויר, גם בחורף ובסתיו. בכניסה לחוף בל ביץ' משתרעת מדשאה גדולה והמסעדה נמצאת במיקום מושלם מול הים, כשגם בחורף אפשר לראות גולשים וספורטאים אחרים שלא נרתעים ממזג האוויר הסגרירי. התפריט מתבסס על קונספט ישראלי נרחב ומקיף. הוא כולל ארוחות בוקר, מיני שקשוקות, כריכים וטוסטים, מנות עיקריות פופולריות כמו המבורגר, סטייק, שניצל, פסטה, סלטים, טאפאסים קטנים, דרינקים ועוד ועוד.

» בל ביץ' - חוף אכדיה, הרצליה

9Beach

עוד אופציה ימית-חורפית נמצאת בחוף מציצים המיתולוגי. המסעדה בחוף פונה למגוון קהלים, החל מהולכים ורצים בחוף דרך זוגות רומנטיים ועד משפחות שמחפשות לוקיישן מרווח. לאחרונה אפילו הושק במקום תפריט חדש, שאף הוא פונה לכל טעם וחך - ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, המבורגרים, פיצות, חומוס ועוד הרבה הצעות. ואם היום ממש יפה, אפשר לחלוץ נעליים ולהרגיש את גרגרי החול בין האצבעות.

» 9Beach - מציצים, חוף מציצים, תל אביב

כינור בכיכר, ירושלים

מרכז ירושלים הוא מקום די צפוף, ולא קל למצוא בו מקום נעים לשבת תחת כיפת השמים. למזלנו, ממש לאחרונה נפתחה באזור מסעדה חדשה, גדולה ובמיקום מרכזי, שמעניקה מענה למי שרוצה לחוש את ירושלים בסתיו ובחורף בלי תיווך של גג מעל ראשו. כינור בכיכר היא מסעדה בשרית כשרה ומוקפדת עם מקום ליותר מ-100 סועדים בחוץ (ועוד כ-100 בפנים), שכוללת אפשרות לצפות בהופעות המתקיימות מדי פעם מול הסועדים. התפריט במסעדה מבוסס על מנות גריל של בשרים מובחרים צלויים בתנור ג'וספר, וגם דגים טריים, סלטים ממרכיבים עונתיים ולחמים חמים הנאפים בטאבון. מה תוכלו לאכול ביום סגרירי? פיצה רוסטביף עם אנטרקוט עגל (45 שקלים), חומוס שעועית לבנה עם ראגו עגל ופטריות שימג'י (38 שקלים), אמפנדות בשר טלה, סחוג וטחינה (45 שקלים), נקניקיות מרגז חריפות על גחלים (45 שקלים), אסדו שנצלה שש שעות, צ'ימיצ'ורי, בצל ופלפלים על הגריל (98 שקלים), המבורגר 220 גרם עם צ'יפס (68 שקלים) ועוד.

» כינור בכיכר - מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה, ירושלים

פונדק דה לוקס, יפו

זאת לא קלישאה לחשוב על מקום כמו יפו בערב חורפי בהיר כמקום המושלם לבלות בו. התפאורה המקומית בשוק הפשפשים, בשילוב רוח מהים ואווירה של טברנה (בשרית) עם אוכל מנחם זה שילוב מנצח. בפונדק דה לוקס מגישים באופן מחוספס ויצרי בשר צלוי ומעושן כמו ספייריבס, אסדו, בטן חזיר וצוואר חזיר, אונטריב מפורק מרוב צלייה ועוד. הבשר מתומחר לפי 100 גרם (מ-26 שקלים ל-100 גרם, 35 שקלים לנקניקיות), לצד תוספות מושחתות וקינוחים מושחתים עוד יותר. מנחם ומחמם כבר אמרנו?

» פונדק דה לוקס - עולי ציון 7, יפו

מלגו ומלבר

מסעדת השפים מלגר ומלבר צופה על כיכר הבימה ועל שדרות רוטשילד בלב תל אביב, והמרפסת שלה הוא מקום כייפי לשבת בו תחת כיפת השמים וליהנות מהנוף האורבני. המטבח מבוסס על מנות מודרניות ומדויקות על טהרת הבישול הצרפתי, מלווה בתפריט יין נועז. המסעדה מציעה שני תפריטים עונתיים שונים: תפריט צהריים (עסקיות) ותפריט ערב. בין המנות הראשונות אפשר למצוא קרפצ'יו דג, ג'ינג'ר, נקטרינה, צ'ילי ונענע (59 שקלים), סרדינים כבושים, מלפפונים, שמיר ובצל מוחמץ על שמנת חמוצה עם תרד (61 שקלים), סשימי מוסר ואספרגוס לבן, קולורבי, קרם פרש וחזרת לבנה (62 שקלים). בין מנות הביניים אפשר למצוא את אחד הלהיטים של החורף הקרוב - בטן חזיר, סלט עדשים, תפוחים, קרמל סויה וקרם תפוז-גזר (68 שקלים), קלמארי סגול על ראגו שעועית (76 שקלים), ניוקי תפוחי אדמה ערמונים, ברוקולי, תרד, קרם סלק וגבינת שמנת עם פקאנים (73 שקלים) ובגזרת העיקריות יש מנות כמו חזה אווז וגרטן תפוח אדמה בציר עוף עם ברוקולי ותרד על קרם סלק (118 שקלים), לברק בתנור עם ירקות אורגניים (136 שקלים), שקדי עגל ושפצלה על קרם בטטה לבנה עם בייקון ופטריות יער (117 שקלים) ועוד.

» מלגו ומלבר - רוטשילד 142, תל אביב

פר דרייר

הפעם ההמלצה ממוקדת לחיי הלילה. בר היין (וגם מעדנייה ובית קפה) הרומנטי פר דרייר עבר מלב תל אביב ליפו והמעבר עשה לו ולנו רק טוב. תחת כיפת השמים אפשר להעביר ערב כייפי במרפסת בגודל של 700 מ"ר, עם כוס יין טובה או דרינק אחר, כשברקע יופי של פסקול תואם אווירה ומנות קטנות וטעימות. בבר מתגאים ברשימת יינות חובקת עולם ובתפריט אוכל המורכב מ"פרודוקטים טריים". מה בתפריט? מנות מגוונות, קטנות, בינוניות וגדולות כמו סלט שוק (33 שקלים), כרובית ופקאן סיני (48 שקלים), פיצות, פסטות, המבורגר קטן (42 שקלים), מגש טאלי (67 שקלים), טאג'ין שוק טלה (98 שקלים), ופלטת גבינות (94 שקלים). לגמרי מסע עולמי בצלחת ובכוס.

» פר דרייר - בת עמי 7, יפו

ג'ייקובס

הבולנז'רי הצרפתי מציע לבלות יום סגרירי עם האוכל שהכי מתאים לחורף ולסתיו - מאפים, וכל זה באוויר הפתוח. במאפיית הבוטיק ג'ייקובס מכינים לחמים בעבודת יד ולפי מתכונים מסורתיים, שאפשר לקחת הביתה (למרות שאנחנו בעד להישאר ולאכול במקום). בג'ייקובס תמצאו ארוחות חלביות המבוססות על פחמימות, בהן ארוחות בוקר (המוגשות במשך כל היום), כריכים, מאפים, קישים, סלטים ומרקים, סלסלת האופה (32 שקלים), מאפה בלקני ממולא בתרד ובגבינות עזים המוגש עם איירן (38 שקלים), קרואסון חמאה עם ביצה עלומה, סלמון מעושן, רוטב הולנדז ושתייה (46 שקלים), קישים ב-39 שקלים ועוד פחמימות לרוב. בגזרת הקונדיטוריה מככבות עוגות קראנץ', קרואסונים, אקלרים, פחזניות, מאקרונים, עוגיות ועוד.

» מאפיית ג'ייקובס - רפאל איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש), קריית אונו

אפשר לקחת, עדיף להשאר. מאפיות ג'ייקובס (צילום: אסף אמברם)

קפה גרג

נמל תל אביב הוא מקום מוצלח להגיח אליו כשקצת מתבהר, ודווקא באמצע שבוע כשנוגה ולא הומה. הים מעניק את המסגרת הטובה ביותר לארוחה, ומכיוון שהסניף משולב בחנות קונספט של צומת ספרים ומאפשר תנועה חופשית בין הקפה והספרים שבמקוםף תוכלו גם להרוויח קצת קולטורה. יש גם תפריט טבעוני מלא הכולל יותר מ-20 מנות, ובכלל מדובר בתפריט מאוד אקלקטי, הנע מאיטליה דרך אסיה לאמריקה עם עצירות במקסיקו, בבלקן ובספרד. אבל אל דאגה, יש גם ארוחת בוקר ישראלית עתירת ממרחים עם כל מיני תוספות טעימות (63 שקלים), לצד בוקר סקנדינבי (49 שקלים), בורקס בלקני (39 שקלים), בייגל אמריקאי או קפריסאי (53-51 שקלים), סלטים, פסטות, המבורגר טבעוני (53 שקלים) ועוד הרבה אופציות.

» קפה גרג - האנגר 20, נמל תל אביב

אפשר לקרוא ספר על הדרך. קפה גרג (צילום: דניאל לילה)

גרג קיטשן

לפני כמה חודשים הושק צאצא חדש מבית היוצר של גרג - גרג קיטשן החיפאי. בכיכר ספר מציעים הפעם מסעדת שף ולא בית קפה נוסף בשרשרת. במרפסת יכולים לשבת בו זמנית כ-120 סועדים וליהנות מאווירת חורפית-חיפאית וממוזיקה, עם שלל מנות בשריות, חלביות וטבעוניות. בעקרון התפריט משתנה, אבל הנה כמה דוגמאות למנות קלאסיות: פילה בקר על מצע פירה כמהין וירקות ירוקים (132 שקלים), אנטריקוט 350 גרם, גרטן תפוחי אדמה וירקות ירוקים (135 שקלים), סקלופיני עגל עם פירה וירקות גינה (89 שקלים), המבורגר אנגוס 220 גרם (53 שקלים), לחמא בעג'ין עם בשר בקר גס (58 שקלים), קבב ים על הגריל (54 שקלים), וגם ארוחות בוקר חובקות עולם, מנות מהטאבון ועוד.

» גרג קיטשן - מוריה 110, חיפהתפריט מגוון. גרג קיטשן (צילום: אנטולי מיכאל)

ביגה

פארק פרס בחולון הוא מתחם טבע רחב ידיים בלב גוש דן האורבני. רשת ביגה חונכת סניף בוטיקי בשיק פריזאי (כהגדרתם), תחת כיפת השמים ועם נוף למה שיש לפארק להציע - מרחבי דשא, אגם מלאכותי, מזרקות ואטרקציות כמו מתחם החלקה על הקרח, מוזיאון הילדים, היכל הספורט החדש ועוד. בחוץ יכולים לשבת כ-150 סועדים וליהנות מאווירה חו"לית וממנות על טהרת המאפים (לחמים, מאפים בתפזורת, עוגות, עוגיות ופוקצ'ות, כולם מופקים מתנור המוצב במקום), ארוחות בוקר מביצים אורגניות, ריבות ביתיות, ירקות אורגנים, מוצרים ללא גלוטן, מיצים טבעיים ועוד. בין היתר מגישים פה מגוון ארוחות בוקר לא סטנדרטיות, בהן בנדיקט בלגי - ביצים עלומות על וופל בלגי נטול גלוטן עם רוטב הולנדז (54 שקלים), לביבות תרד וביצים עלומות (49 שקלים), ובהמשך היום סלט ירקות עם גבינת המאירי (39 שקלים), ניוקי ערמונים ופטריות (39 שקלים) ועוד המון מנות כריכים, פסטה, סלטים, דגים ודברים נוספים.

» ביגה - מתחם "לה-פארק" החדש בפארק פרס (מפרץ שלמה 3), חולון

*#