גשם גשם בא: מתכוני מרקים לימים קרירים

מרק עוף קלאסי, מרק עגבניות עם טוויסט, מרק גולאש שהוא ארוחה שלמה ומרק שעועית שמבטיח ומקיים - ארבעה מתכונים ליום סגריר

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק עוף של סנדר
צילום: תומר אפלבאום
הארץ

הגשם הגיע לאזורנו וזאת כבר סיבה מספיק טובה בשביל להתעטף בפוך, לגרוב גרבי צמר, להיכנס למטבח ולצאת עם מרק חם ומהביל. מקלאסיקות כמו גולאש ומרק עוף (שגם יחזק לכם את המערכת החיסונית) ועד מרק עגבניות ועדשים עם טוויסט, קבלו ארבעה מתכוני מרקים ליום גשום.

» מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף 
» אדום ומנחם: מתכונים מנצחים למרק עגבניות
» מתכונים למרקים המפנקים של Zuppa
» לכבוד הסערה: 22 מתכונים לימים גשומים

מרק שעועית של השף ליאון אלקלעי

מצרכים:

500 גרם שעועית יבשה שהושרתה במים מספר שעות (יש להחליף את המים)
4 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
50 גר' בצל לבן קצוץ
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית גדושה רסק עגבניות
1 בצל שלם קלוף
1 גזר שלם קלוף חתוך לשניים1 שורש סלרי חצוי וקלוף1 כפית מלח1 קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה: 

1. מבשלים את השעועית יחד עם בצל שלם, גזר וסלרי, עד לריכוך השעועית. מוציאים את ירקות השורש.

2. בסיר אחר, מאדים בצל קצוץ ושום בשמן זית, מוסיפים חצי ליטר מים, רסק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מבשלים מספר דקות וטוחנים הכל.

3. מוסיפים את המסה הטחונה לשעועית השלמה המבושלת, מתקנים טעמים ומגישים.

מרק עגבניות ועדשים אדומות עם בזיליקום ופרמז'ן של בריבה

מצרכים ל-8 מנות:

חצי קילו עגבניות
100 גרם בצל סגול
רבע קילו עגבניות מרוסקות
175 גרם (3/4 כוס) עדשים אדומות
18 גרם שום פרוס
קורט קינמון
חצי ליטר מים
75 גרם סוכר חום בהיר
95 מ"ל יין אדום
10 עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל והשום.

2. מוסיפים את העגבניות הטריות (בלי החלק הקשה והבהיר). מאדים כשלוש דקות, מוסיפים את היין ומבשלים למשך שלוש דקות נוספות.

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הקינמון, הסוכר חום, העדשים וציר הירקות ומבשלים כשעה.

4. לאחר הבישול, מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים.

5. אפשר להגיש עם עלי בזיליקום חתוכים, פרמזן מגורד ונגיעה של קציפת חלב 3% (קצף של חלב).

מרק עוף של מסעדת סנדר

מצרכים ל-6 מנות: 

עוף שלם מחולק
חצי קילו עצמות בקר
2 גזרים
2 בצלים
1 תפוח אדמה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
1 שורש
כף אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה: 

1. מבשלים את העוף והעצמות בתוך סיר עם מים עד למצב רתיחה. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים.

2. מוסיפים מים חדשים, מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש.

3. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים (אחרי שניקינו וקצצנו אותם לפי בחירה) וממשיכים לבשל כ-45 דקות.

4. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה.

מרק גולאש פלפל קלוי וכוסברה של נדב חג'ג'

מצרכים ל - 4 מנות:
1/2 קילו כתף עגל חתוך לקוביות של 2 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס
2-4 כפות שמן לטיגון
בצל לבן קצוץ
5 שיני שום קלופות
2 גזרים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
3 פלפלים אדומים קלויים נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות
3 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות גדולות
1 כף רסק עגבניות
2 ליטר ציר בקר/ עוף/ אם אין ניתן להשתמש בכוס יין אדום והיתר מים
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
3 עלי דפנה
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
צרור כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

1. מחמים סיר גדול עם 2 כפות שמן, מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה, מוצאים ומניחים בצד.

 2. מוסיפים לסיר מעט שמן במידת הצורך ומטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים לסיר את השום, הגזר, הפלפל קלוי והעגבניות ומאדים מספר דקות עד ריכוך.

 3. מוסיפים את יתרת החומרים למעט הכוסברה ומגרדים את תחתית הסיר להורדת משקעים. מוסיפים את תפוח האדמה ומביאים לרתיחה.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים, בסיום הבישול מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ