${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נמצאה דרך האמצע: סופגניות אפויות ומענגות

לא חייבים להתאפק, או לסירוגין לאבד כל רסן כשזה מגיע לסופגניות חמות. אפשר לבחור בדרך הטעימה לא פחות, וללכת על מתכון פשוט לסופגניות אפויות. קבלו את האופציה הטעימה והידידותית יותר לגזרה

תגובות
לא חובה לטגן. סופגניות של ברד סטורי
שרית גופן

הביטו הצידה, הכחישו, הישבעו שאין לכם שום עניין בהן, אבל בסוף הן ינצחו. די מהר, בערך בנר השני, תמצאו עצמכם צוללים לתוך חופן סופגניות חמות וטריות שזה עתה יצאו מהתנור, ונותנים דרור לתשוקה הזאת למתוק ולפחמימתי. וזה בסדר, כי אתם אנושיים, וסופגניות הן מלכודת שעלולה לפתות גם את החזקה שבבריות. וגם כשתישברו, לא נורא, כי יש דרך אמצע והיא הגיונית, סבירה וטעימה לא פחות מסופגניה מסורתית. קוראים לה סופגניה אפויה, והיא מספקת את אותה מידת העונג בדיוק, רק בלי כל השמן ורגשות האשמה שמסביב.

» חנוכה 2017 - כל ההצגות וההמלצות
» כך תכינו את לביבות הבטטה של אורנה ואלה
» איפה אוכלים עם הילדים אחרי הצגות חנוכה?
» מתכון לסופגניות ביתיות מנצחות

האחת ממולאת בקרם ממכר במיוחד, השנייה עשויה מבצק בריוש חמאתי, השלישית בסיסית וקלה להכנה, והמשותף לכולן הוא היותן דיאטטיות במידה, "רזות" יותר בכמות השמן, ולכן גם רחומות בכל הנוגע לגזרה. קבלו את האופציה המענגת אך שפויה.

סופגניות אפויות במילוי תפוחי עץ וקרם לוטוס

מצרכים לבצק:

1/2 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או 25 גרם אבקת שמרים טריים
1 כף משפר אפייה (נמכר לצד שקית שמרים)
1/2 כוס חלב חמים
1/2 כוס מים
150 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
1 כפית קליפה מגוררת מתפוז
1 כף ברנדי
1/8 כפית מלח
50 גרם חמאה לשימון התבנית

למילוי: 
כף חמאה
5 תפוחי עץ מקולפים, חתוכים לקוביות
1/2 צנצנת ממרח לוטוס
1/4 כוס פירורי עוגיות לוטוס

אופן הכנה:
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, משפר האפייה והסוכר.
2. מוסיפים את הביצים, המים והחלב ולשים עד לקבלת בצק אחיד כ 2 דקות לפחות. מוסיפים את החמאה, המלח, קליפת התפוז והברנדי ולשים כ־5  דקות נוספות (הבצק יתקבל דביק, זה בסדר).
3. משמנים קערה, ובידיים מקומחות מעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון או במגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
4. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים כ-2 דקות את תפוחי העץ. מצננים מעט ומוסיפים את ממרח הלוטוס ושברי העוגיות.
5. משמנים את התבניות (כדאי שיהיה חד פעמיות) ומחלקים את הבצק לכ־20 כדורים קטנים.
6. משטחים כל כדור ומניחים במרכזו כפית מהמלית וסוגרים היטב.
7. מגלגלים בידיים לכדורים חלקים. מניחים בתבניות, מכסים בניילון ומניחים להתפחה שנייה, עד להכפלת הנפח.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות בתבניות בהן הסופגניות תפחו, עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

אולי לא יצא לכם כאלה יפות, אבל בטוח שטעימות. סופגניות של ברד סטורי
שרית גופן

סופגניות בריוש אפויות
באדיבות ירון שנלר, ברד סטורי

מצרכים:
5 ביצים קרות
25 גרם שמרים טריים
1/2 קילו קמח לחם
50 מ"ל חלב
50 גרם סוכר חום
25 גרם דבש
13 גרם מלח 
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
ריבה, ריבת חלב או שוקולד למילוי

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערת המיקסר שמרים עם חלב. מוסיפים סוכר, דבש, ביצים וקמח.
2. ממשיכים לערבב במהירות איטית במשך כשלוש דקות עד שנוצרת תערובת אחידה. 3. מגבירים את המהירות, וממשיכים לעבד את הבצק כחמש דקות.
4. לאחר שמתקבל בצק בסיסי קשה וחלק, מוסיפים קוביית חמאה בכל פעם, עד שהיא נטמעת בבצק. התהליך אמור לקחת כחמש דקות, כדי למנוע מהבצק להתחמם.
5. מוסיפים את המלח ולשים שתי דקות נוספות. אמור להתקבל בצק חלק וגמיש.
6. בתום הלישה מעבירים את הבצק החמים והדביק לקערה משומנת בעזרת מרית. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות בטמפרטורת החדר.
7. לשים את הבצק ידנית כשתי דקות ומחזירים לקערה. חוזרים על שלב ההתפחה והלישה פעם נוספת ומכניסים את הבצק למקרר ללילה שלם.
8. מוציאים את הבצק מהמקרר, ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כשעה לפני תחילת העבודה.
9. מחלקים לכדורים של 50 גרם, ומניחים על מגש אפיה משומן או בתבנית בריוש. מכסים את הבצק ומתפיחים פעם נוספת לפחות שעתיים (עד שהבצק משלש את נפחו)
10. אופים בטמפרטורה 180 מעלות כ-12 דקות, עד להזהבה.
11. כשהסופגניות חמות מזריקים לתוכן את המילוי הנבחר.

» סופגניות בריוש - להדפסת המתכון

סופגניות אפויות בסיסיות
באדיבות שף גיא טשקנט, רשת ג'לה

מצרכים:

210 גרם קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
150 גרם סוכר
1 ביצה מספר
3/4 כוס רוויון או גביע שמנת
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חמאה מומסת
אבקת סוכר ריבת תות שדה או ריבת חלב

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים תבנית שקעים מסיליקון במעט חמאה מומסת.
3. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
4. מקציפים במיקסר חשמלי את הביצה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את שמן הקנולה, הקינמון ותמצית הווניל.
5. מוסיפים לתערובת את הרוויון במהירות איטית, ולבסוף את תערובת הקמח עד שמתקבלת בלילה אחידה.
6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין השקעים עד 3/4 מגובה כל שקע.
7. אופים כ-10 דקות או עד שמשחים.
8. כשהסופגניות עדיין חמות מברישים אותן בחמאה המומסת שנותרה, ובוזקים אבקת סוכר.
9. כשהסופגניות מתקררות מזריקים את המילוי הנבחר ומקשטים באבקת סוכר.

*#