${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צ'ורוס, ספינג' וסופגניות אורז: מתכון לסופגניות מכל העולם

נמאס לכם מהסופגניה הקלאסית ומריבת התות? קבלו מתכונים יצירתיים לקלאסיקות מטוגנות מרחבי הגלובוס, באדיבות הקונדיטורית נטע מור

תגובות
חגיגה של מתוקים מטוגנים. ספינג' מרוקאיות
Natushm | Dreamstime

אחרי שעברנו על מדפי קונדיטוריות עמוסי סופגניות שונות ומשונות, וטיגנו בבית כמויות של סופגניות פשוטות עם ריבה, זה הזמן לגוון - לקראת חג האורים, השף-קונדיטורית נטע מור תורמת מספר מתכונים קלאסיים של סופגניות מכל העולם, המיועדות לכל מי שמאס בחידושים המשונים הכוללים ליקרים, מבחנות ומיני ממרחים.

צ'ורוס
מצרכים (ל-30 יחידות):

1 ו-1/4 כוסות מים 
1/4 כוס סוכר
קורט מלח 
1/2 כפית תמצית וניל
1 ו-3/4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
3 ביצים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר מים, שמן, סוכר מלח ותמצית וניל. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, מערבבים בכף עץ, עד שהתערובת אחידה ונפרדת מדפנות הסיר.
2. מורידים מהאש ומחכים שהתערובת תתקרר מעט. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים ומוסיפים את הביצים בהדרגה.
3. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן רחב. מזלפים את הבצק על גבי מגש עם נייר אפייה בשורות ארוכות ומקפיאים.
4. לאחר שהתערובת מתגבשת במקפיא, חותכים  שוברים את השורות לרצועות קצרות של חמישה ס"מ.
5. מטגנים בשמן רותח עד להזהבה, מגלגלים בסוכר ומגישים. מומלץ להגיש עם רוטב שוקולד: ממיסים חבילת שוקולד מריר איכותי עם מעט שמנת מתוקה (בהתאם לדרגת הסמיכות הרצוייה) וטובלים.

סופגניות אורז ושוקולד
מצרכים ל-20 סופגניות:

גם הספרדים מטגנים בצק מתוק. צ'ורוס
Lasse Ansaharju | Dreamstime

1 ו-1/4 כוסות אורז עגול לסושי
2 כוסות ורבע מים רותחים
1.5 כפות חומץ אורז
1.5 כפות סוכר
קורט מלח
20 פרלינים של שוקולד מריר 60 אחוז
3 ביצים טרופות
1 כוס פנקו
שמן לטיגון

מצרכים לרוטב טופי מייפל:
1/4 חבילה מחמאה או חמאה
1 ו-3/4 כוסות סוכר חום
1 ו-1/4 כוסות סירופ מייפל 
תמצית וניל
קורט מלח
1 ו-3/4 כוסות שמנת מתוקה פרווה או חלבית 
1/4 כוס חלב 

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח.
2. בסיר רחב קולים את האורז קלות, מוסיפים לו את המים שהרתחנו מבעוד מועד, מכסים בנייר כסף, מורידים את הלהבה למינימום ומבשלים כחצי שעה עד שגרגירי האורז מתרככים.
3. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מערבבים שוב את חומץ האורז והסוכר ומוסיפים אותם לאורז שבקערה, מערבבים ומקררים את התערובת.
4. מומלץ בשלב זה לעבוד עם כפפות לטקס וקערה קטנה של מים. מרטיבים ידיים ומעבדים מעט את התערובת. ניתן לעשות זאת גם במערבל מזון עם וו גיטרה.
5. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני, משטחים אותם, שמים פרלין במרכז וסוגרים את הכדור – כך שיוצאת מעין "סופגניה" ממולאת. כל העת מרטיבים את הידיים כדי שלא ידבק לאורז.
6. מגלגלים את הכדורים בתערובת הביצים ובפנקו. מחממים שמן ומטגנים עד להזהבה.
7. כדי להכין את רוטב הטופי שמים בסיר חמאה, סוכר חום, מייפל, תמצית וניל ומלח. מחממים מעל אש קטנה עד להמסת כל המרכיבים.
8. מוסיפים שמנת וחלב בזרם דק ומחממים מספר דקות עד למסה הומוגנית.
9. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מחכים שהתערובת תתקרר עד לטמפרטורת החדר. מגישים לשולחן את הסופגניות ולצדן את הרוטב.

ספינג' - סופגניות מרוקאיות
מצרכים ל-20 סופגניות:

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
3.5 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
ליטר שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והמלח בקערה.
2. מוסיפים שמרים ומים ולשים בידיים עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים את הבצק במגבת לחה למניעת התייבשות ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ. באמצעות כוס או כלי שמיועד לכך יוצרים מהבצק עיגולים.
4. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ובודקים שהוא מספיק חם באמצעות חתיכת בצק קטנה. אם היא קופצת ומיטגנת - השמן מוכן.
5. לפני הטיגון, מרימים את עיגולי הבצק ובעזרת הידיים יוצרים חור באמצע - כמו בדונאט האמריקני. מניחים בזהירות בשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. ממש לפני ההגשה אפשר לטבול את הספינג' בקערת סוכר משני הצדדים.

סופגניות במילוי קרם מלבי הדרים
מצרכים ל-20 סופגניות:

מהיר יותר מסופגניות וטעים לא פחות. ספינג' מרוקאיות
Natushm | Dreamstime

1 ק"ג קמח מנופה
200 גרם חמאה רכה
50 גרם שמרים יבשים 
1/4 כוס ברנדי 
3/4 כוס סוכר 
1/4 כפית מלח
2.5 כוסות מים
1 כפית תמצית וניל טובה או חצי מקל וניל 
1/2 כפית גרידת לימון תפוז - לא חובה

מצרכים לקרם מלבי הדרים: 

3/4 מיכל שמנת מתוקה
2.5 כוסות חלב 
1/4 כוס סוכר
1.5 כוסות חלב
4 כפות קורנפלור
כמה טיפות תמצית מי זהר 

לטיגון:
ליטר שמן קנולה  

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר שמים קמח, חמאה, שמרים, ברנדי, סוכר ומלח.
2. מעבדים באמצעות וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי עיבוד איטי.
3. מערבבים עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וגמיש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים ואם רטוב - מעט קמח.
4. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, ומניחים אותו לכמה דקות עד שיקבל מרקם גמיש.
6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים לבצק לתפיחה נוספת, עד להכפלת הנפח. בשעת ההתפחה חשוב לכסות את העיגולים במגבת לחה למניעת היווצרות קרום יבש.
7. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, עד שנוצרות בו בועות במגע עם חתיכת בצק.
8. כשהסופגניות מכפילות את נפחן, מטגנים אותן היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה, ומוציאים לנייר סופג.
9. מכינים את קרם ההדרים: שמים בסיר שמנת מתוקה, חלב, סוכר, ומחממים עד לרתיחה.
10. בקערה מערבבים את החלב עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר השמנת.
11. בשלב זה חשוב לערבב את החומרים בסיר לכל אורך הבישול, ובמיוחד את הדפנות, במטרה למנוע את שקיעת וחריכת הקורנפלור. מבשלים על אש בינונית עד להסמכה. 
12. מרימים את המטרפה מהקרם ואם הוא נוזל ממנה במהירות, סימן שהוא עדיין נוזלי מדי ויש להמשיך לבשלו. מאחר והקרם ישמש למילוי הסופגניות, חשוב להסמיכו היטב. כשהמטרפה משאירה שובל בתוך הקרם, נדע שאפשר להוריד אותו מהאש. כשהסופגניות מוכנות והקרם קר, מעבירים את הקרם לשק זילוף עם קצה מחודד. דוקרים כל סופגנייה במרכזה, וממלאים בקרם עד שמעט ממנו יוצא החוצה. בתיאבון.

*#