${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא חייבים קמח: סופגניות ללא גלוטן

יותר ויותר אנשים בוחרים להוציא את הגלוטן מהתפריט היומיומי, אבל שום דבר לא ימנע מהם להכנס לאווירת חג החנוכה. סופגניות ללא גלוטן - ככה עושים את זה

תגובות
לא רק לרגישים. סופגניות ללא גלוטן
אסף רונן

בשנים האחרונות חל גידול במספר הסועדים שנמנעים מגלוטן, בין שהסיבה היא צליאק ובין שסתם מחפשים לנהל אורח חיים בריא יותר. בחג חנוכה שמלא בפחמימות ממכרות מכל עבר, קשה להיערך בהתאם ולמצוא תחליף הולם. במקום לבזבז זמן וכסף בחיפוש אחר הסופגניה שתרגיש כמו הדבר האמיתי, נסו את המתכון מתוך הספר "טעים ללא גלוטן", ותיווכחו שאין כמו מאפים ביתיים.

» מתכון סודי: לביבות בטטה של אורנה ואלה
» מתכון ללביבות חנוכה של מיקי שמו
» ההצגות הגדולות של חנוכה
» לשמור ולגזור: מבצעים והנחות להצגות חנוכה 

סופגניות ללא גלוטן
מצרכים ל-40 סופגניות קטנות:

3 וחצי כוסות קמח קונדיטור ללא גלוטן
1 כוס תערובת קמח ללחם נטול גלוטן
1/2 כוס תערובת קמח לעוגות נטול גלוטן
1/2 כוס קמח תירס דק
1/2 כוס קמח טפיוקה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
1 כפית משפר אפייה
1 כפית גואר גאם או קסנטאן גאם (ניתן למצוא אצל סיטונאי מזון, חנויות אפיה או בחנויות טבע)
1 כף סיבים דקים
1/4 כפית מלח
3 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר וניל או תמצית
4 כפות ברנדי או קוניאק
1/2 לימון סחוט
100 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
1/2 כוס מים פושרים
גרידת לימון

אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמחים, מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
2. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמחים ומניחים בה את השמרים, חצי כוס חלב וסוכר ובוחשים היטב. מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד ומעט דביק.
3. מניחים לבצק לתפוח למשך שעה. כשהבצק הכפיל את נפחו לשים שוב תוך הוספת מעט מלח, עד לקבלת בצק שאינו דביק.
4. בוצעים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לכדורים. מניחים את כדורי הבצק על משטח מקומח ופוחסים מעט. מכסים במגבת.
5. מוזגים לסיר שמן לטיגון עמוק וממתינים עד שהשמן לוהט. מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להשחמה. את הסופגניות המוכנות מעבירים בעזרת כף מחוררת למסננת ולאחר מכן לצלחת מרופדת בנייר סופג.

*טיפ: חשוב להקפיד שבזמן הטיגון השמן לא יהיה חם מידי על מנת שפנים הסופגניות יהיה מוכן.

*#