טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אפשר גם אחרת: מתכון לסופגניות טבעוניות

החיפושים אחרי הסופגניה הטבעונית המושלמת נעצרו בדיוק ברגע שבו לקחנו ביס מהסופגניה האוורירית של דודי שרון. כך חוגגים את חנוכה בלי ביצים וחלב

תגובות
טבעונים ניהנים יותר. סופגניות לחנוכה
Tomert | Dreamstime

החגים אצלנו כידוע, סובבים סביב אוכל, והרבה ממנו. כמה שיותר מתוק וכמה שפחות דיאטטי, יותר טוב - הרי בשביל זה המציאו את דיאטת "אחרי החגים". החג המושחת ביותר הוא חנוכה, הלא הוא חג השמן, וכשטיגון הופך למצווה ממש, מי אנחנו שנסרב?

» מתכון סודי: לביבות בטטה של אורנה ואלה
» מתכון ללביבות חנוכה של מיקי שמו
» ההצגות הגדולות של חנוכה
» לשמור ולגזור: מבצעים והנחות להצגות חנוכה 

גם טבעונים שנמנעים ממוצרי חלב וביצים יכולים ליהנות מחנוכה כהלכתו, עם לביבות וסופגניות תפוחות ואווריריות, שקשה להבדיל ביניהן לסופגניות הקלאסיות. הבשלן הטבעוני דודי שרון מספק הוכחה חותכת עם מתכון לסופגניות טבעוניות מצוינות, נטולות מוצרים מן החי.

סופגניות טבעוניות באדיבות דודי שרון

מצרכים ל-15-20 סופגניות:

1 ק"ג קמח לבן
3 כפות שמרים יבשים
1.5 כוסות "חלב" אורז-שקדים פושר, או כל "חלב" צמחי אחר
1/2 כוס סוכר
230 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/2 כפית מלח
1 מעדן סויה בטעם וניל
80 גרם מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
שמן לטיגון עמוק

להגשה:

אבקת סוכר
ריבת דובדבנים

אופן ההכנה: 

1. שמים חצי מכמות הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים היטב. יוצקים לקערה את החלב הפושר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה.
2. מוסיפים לתערובת את המרגרינה הרכה, רסק התפוחים, מעדן הסויה והמלח ומאחדים. מוסיפים לקערה את יתרת הקמח וממשיכים לערבב רק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו כחמש דקות. מניחים על משטח עבודה מקומח ומרדדים באמצעות מערוך לעובי של כ-1 ס"מ.
4. קורצים מהעלה עיגולים באמצעות ספל ומניחים אותם על גבי נייר אפייה. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה במשך 45 דקות.
5. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את עיגולי הבצק משני הצצדים (רצוי סופגניות בודדות בכל סיבוב), עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
6. ממלאים כל סופגניה בריבה באמצעות מזרק ומעטרים באבקת סוכר.

» לכל אירועי חנוכה 2017

*#