טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטיבל הפסנתר 2018: איפה אוכלים אחרי ההופעה?

אחרי הופעה טובה מגיע התיאבון הגדול. כדי שלא תמצאו עצמכם מנשנשים בעמידה מנות ממשפחת "ברירות המחדל", קבלו המלצות למיני מזונות במרחק הליכה מפסטיבל הפסנתר

תגובות
תרבות על בטן מלאה. דיינר ביי גוצ'ה
בועז לביא

כמו כל דבר טוב שמעורר תיאבון, גם לפסנתר חלק משמעותי בהפעלת בלוטות הרעב. כל בר דעת יודע שזמן איכות לאוזניים בצירוף שירה נעימה ומקצב שמרחיב את הלב, הם מרשם בדוק לחשקים קולינריים שונים. במיוחד אם כל הטוב הזה נמשך למעלה משעה וחצי. ב-20 באוקטובר יפתח האירוע התרבותי המוזיקלי המגוון ביותר בעיר, שיאחד תחת קורת הגג של מוזיאון תל אביב לאמנות למעלה מ-300 אמנים, נגנים ומוזיקאים, שיעשו נעים באוזן ובלב. כדי לא להגיע למצב שבו האוזן מרוצה אך הבטן במצוקה, מיפינו את ההיצע הקולינרי שנמצא מסביב במרחק הליכה ממוקד ההופעות, וחזרנו עם המדריך הקולינרי השלם למסעדות, בתי קפה ומקומות שאפשר לחטוף בהם משהו מהיר-אך-טעים קרוב קרוב להילולת הקלידים.

» פסטיבל הפסנתר 2018 - כל הפרטים
» פסטיבל הפסנתר - 10 הופעות שאסור לפספס

» מה עושים היום - לוח האירועים המלא
» המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב
» בתי הקפה הטובים בתל אביב


גורמה אירופאי מתוחכם: טוטו

ארוחה בגבוה. מסעדת טוטו
דודו בכר

לא מעט תהפוכות עברה מסעדת טוטו הוותיקה. אחרי שנסגרה, נפתחה שוב בניצוחו של מושיק רוט, שעזב אחרי כמה חודשים ואז חזר אליה השף והאגדה ירון שלו. המחירים לא זולים, אך התפריט של שלו מורכב מחומרי גלם משובחים, מוקפדים ומדוייקים.   
מה בתפריט: מנת הדגל האלמותית טורטליני במילוי זנב שור (96 שקלים); דניס שלם מטוגן מוגש עם ויניגרטים ועלים ארומטיים (138 שקלים); פילה לוקוס עם פסטה פיצ'י ורוטב עגבניות סיציליאני; והרבה ספיישלים שמשתנים מדי יום.
למי מתאים: למי שמחפש חוויית אירוח מלאה, למי שמחפש להמשיך את הערב האלגנטי ולמי שהתגעגע למנת הטורטליני האהובה.

טוטו - לכל הפרטים

פרובנס במרחק פסיעה: פאסטל

"פאסטל". אמנות במוזיאון תל אביב
תומר אפלבאום

מסעדת השף שממוקמת באגף החדש והמעוצב של המוזיאון, היא בעצם גם זו שהכי קרובה לפסטיבל. המסעדה מציעה מנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי עם נגיעות מהמטבחים האיטלקי והים תיכוני.
מה בתפריט: סקאלופ צרוב עם ריזוטו שום ירוק (92 שקלים); בולונז דגי ים עם לינגוויני, בשר טונה ואינטיאס קצוץ, אפונה זעירה וגמולטה (88 שקלים); לברק עם לוביה, שעועית צהובה, צלפים, לימון כבוש, וינגרט שרי צלוי ופסטו פטרוזיליה (142 שקלים); ועוף "supreme", צלוי בתערובת טנדורי, יוגורט אלו-גובי, בצל סגול, עשבי תיבול, צ'ילי ושומשום (94 שקלים).
למי מתאים: למי שרוצה להישאר קרוב למוקד העניינים ולחוות את צרפת בחלל מעוצב.

פאסטל - לכל הפרטים

הודי באווירה אותנטית: אינדירה

הודי מנחם. מלאי כופתה באינדירה
דן פרץ

אינדירה, שקצת נחבאת באחת הפינות של הלונדון מיניסטור, מגישה כבר שנים אוכל הודי אותנטי, טעים ועמוס ניחוחות של תבלינים מוכרים ומוכרים פחות. העיצוב, השירות והריחות יזרקו אתכם מיד לימי הטיול הסטלני בהודו, גם אם לא היה לכם כזה, והאוכל יכיר לכם את המטבח המגוון ועמוס הטעמים של תת היבשת הענקית. במסעדה יש גם תפריט צמחוני וטבעוני רחב ומגוון, ולאחרונה אף השיקו תפריט שלם על טהרת תבשילי קארי במיוחד לחורף.
מה בתפריט: עוף טיקה - נתחי חזה עוף מתובלים (85 שקלים); בשר וינדלו - בשר מבושל עם תפוחי אדמה ברוטב בצל עשיר (85 שקלים); ופאלק פטריות - תבשיל פטריות ותרד מסורתי עם נגיעות ג'ינג'ר וצ'ילי ירוק (49 שקלים).
למי מתאים: למי שמחפש חוויה הודית בועטת או תר אחר תפריט טבעוני או צמחוני מגוון ולא מתפשר.

אינדירה - לכל הפרטים

איטליה בגרסה הכשרה: אונו

איטלקית באווירה משפחתית. אונו
צלם מרול

המטבח האיטלקי מתאים כמעט לכל מצב רוח, חשק ומזג אוויר, בייחוד עבור חובבי הפחמימות. אונו, המסעדה איטלקית החלבית-דגית של השף ניצן רז, שלימד כמה סלבריטיז לבשל בתוכנית ,"הצילו אני לא יודע לבשל",  מגישה אוכל איטלקי עשיר וכשר באווירה מודרנית קלילה. הפסטות מיוצרות במקום, ויש גם פיצות מגוונות ומנות דגים למי שבכל זאת צריך קצת חלבון עם הפחמימות שלו. 
מה בתפריט: פיצה טרטופו - מסקרפונה כמהין, מוצרלה, פטריות ,פרמזן ובזיליקום (58 שקלים); חונקי כמרים עם חמאה, צ׳ילי, קרם גבינה כחולה, פרמזן ואגוזי מלך (68 שקלים); ופילה סלמון עם אורז אסור, בצל סגול, פטריות, תרד ושעועית ירוקה, ברוטב קרמל שום (98 שקלים) .
למי מתאים: לכל מי שמחפש נחמה פחמימתית קלה עם טעמי ארץ המגף.

אונו - לכל הפרטים

לאכול אצל אייל שני, יוקרתי או עממי: מלכה ומזנון

נפלאות כיס הקסמים. פיתה במזנון של אייל שני
אנטולי מיכאלו

על אייל שני לא צריך להכביר במילים. השף השנוי במחלוקת יודע להוציא מחומרי הגלם הפשוטים ביותר את המיטב, ולהוסיף להם טאצ' פלאי כמעט באמצעות טיפול מסור והבנה פנימית של כל איבר ואיבר. בין אם בסניף המקורי של המזנון, שהוא הזדמנות נהדרת לטעום את כל הכישרון הזה בתוך פיתה רכה או לחלופין ב"מלכה", המסעדה שמספקת הצצה נאה לאותו הכישרון, אבל בגרסה כשרה.  
מה בתפריט: מינוט סטייק - נתחי בקר דקיקים שמוכנסים לפיתה עם כל התוספות הנכונות (46 שקלים); או רטטוי של חצילים, קישואים, עגבניות ובצל עם ביצה (34 שקלים) במזנון; בליני מטיאס (47 שקלים); מאזה מהעיר העתיקה (57 שקלים) או חריימה לוקוס (212 שקלים) במלכה. 
למי מתאים: המזנון - למי שאוהבים לאכול בידיים, להתלכלך וליהנות מכל רגע, או למי שמחפשים לטעום את האוכל של אייל שני בלי להוציא המון כסף. מלכה - למי שמחפשים לטעום את האוכל של אייל שני בגרסתו המהוגנת והמענגת ומבלי להתפשר על הכשרות, ומוכנים להוציא על זה כסף. 

המזנון - לכל הפרטים; מלכה - לכל הפרטים

דיינר בלב העיר: דה דיינר ביי גוצ'ה

רשת המסעדות גוצ'ה ידועה בעיקר במנות פירות הים שלה, אבל גרסת הדיינר שלה באבן גבירול מאופיינת בתפריט רחב, שמשלב בין קלאסיקות פירות הים לבין מנות דיינר אמריקאיות קלאסיות למהדרין, כך שכמעט כל אחד יוכל למצוא בו את מבוקשו. העיצוב חמים וקליל, עתיר סטייל ואווירה לא מחייבת, אך מכובדת דיה.
מה בתפריט: קראב קייקס - כדורי סרטנים ושרימפס ׁ(47 שקלים); כריך פילדלפיה עם אנטרקוט, בצל וגאודה (63 שקלים), פיש אנד צ'יפס בציפוי פריך (67 שקלים) והמבורגר עם גבינה כחולה וצ'אטני (64 שקלים).
למי מתאים: למי שמחפשים לשלב בין המבורגר לפסטת פירות ים ולעשות את זה במקום שהוא בין דיינר קזו'אלי מושחת לבין מסעדה שמכבדת את מבקריה.

דיינר ביי גוצ'ה - לכל הפרטים

*#