${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטיבל הפסנתר 2017: איפה אוכלים אחרי ההופעה?

אחרי הופעה טובה מגיע התיאבון הגדול. כדי שלא תמצאו עצמכם מנשנשים בעמידה מנות ממשפחת "ברירות המחדל", קבלו המלצות למיני מזונות במרחק הליכה מפסטיבל הפסנתר

תגובות
תרבות על בטן מלאה. דיינר ביי גוצ'ה
בועז לביא

כמו כל דבר טוב שמעורר תיאבון, גם לפסנתר חלק משמעותי בהפעלת בלוטות הרעב. כל בר דעת יודע שזמן איכות לאוזניים בצירוף שירה נעימה ומקצב שמרחיב את הלב, הם מרשם בדוק לחשקים קולינריים שונים. במיוחד אם כל הטוב הזה נמשך למעלה משעה וחצי. ב-8 בנובמבר יפתח האירוע התרבותי המוזיקלי המגוון ביותר בעיר, שיאחד תחת קורת הגג של מוזיאון תל אביב לאמנות למעלה מ-250 אמנים, נגנים ומוזיקאים, שיעשו נעים באוזן ובלב. כדי לא להגיע למצב שבו האוזן מרוצה אך הבטן במצוקה, מיפינו את ההיצע הקולינרי שנמצא מסביב במרחק הליכה ממוקד ההופעות, וחזרנו עם המדריך הקולינרי השלם למסעדות, בתי קפה ומקומות שאפשר לחטוף בהם משהו מהיר-אך-טעים קרוב קרוב להילולת הקלידים.

גורמה אירופאי מתוחכם: טוטו

לא מעט תהפוכות עברה מסעדת טוטו הוותיקה. אחרי שנסגרה, נפתחה שוב בניצוחו של מושיק רוט, שעזב אחרי כמה חודשים ואז חזר אליה השף והאגדה ירון שלו. המחירים לא זולים, אך התפריט של שלו מורכב מחומרי גלם משובחים, מוקפדים ומדוייקים.   
מה בתפריט: מנת הדגל האלמותית טורטליני במילוי זנב שור (96 שקלים); דניס שלם מטוגן מוגש עם ויניגרטים ועלים ארומטיים (138 שקלים); פילה לוקוס עם פסטה פיצ'י ורוטב עגבניות סיציליאני; והרבה ספיישלים שמשתנים מדי יום.
למי מתאים: למי שמחפש חוויית אירוח מלאה, למי שמחפש להמשיך את הערב האלגנטי ולמי שהתגעגע למנת הטורטליני האהובה.

טוטו - לכל הפרטים

פרובנס במרחק פסיעה: פאסטל

ארוחה בגבוה. מסעדת טוטו
דודו בכר

מסעדת הגורמה שממוקמת באגף החדש והמעוצב של המוזיאון, היא בעצם גם זו שהכי קרובה לפסטיבל. המסעדה מציעה מנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי עם נגיעות מהמטבחים האיטלקי והים תיכוני.
מה בתפריט: בוראטה מחוות בופאלו עם ויניגרט עגבניות,תרד חם בחמאה, שום וקראמבל (65 שקלים); קלמרי פלנצ'ה, כרוב סגול כבוש, ויניגרט עגבניות שרי צהובות וצ'יפוטלה (88 שקלים);  לברק שלם, פסטה פיצ'י,קישואים, שום וצ'ילי (136 שקלים); ועוף "supreme", צלוי בתערובת טנדורי, יוגורט אלו-גובי, בצל סגול ועשבי תיבול (94 שקלים).
למי מתאים: למי שרוצה להישאר קרוב למוקד העניינים ולחוות את צרפת בחלל מעוצב.

פאסטל - לכל הפרטים

כמו בניו אורלינס : אמריקה

הגורמה הקרוב. טונה אדומה במסעדת פאסטל
דודו בכר

כמעט שנה עברה מאז שצביקי ואורי עשת פתחו את המתחם בבית ציוני אמריקה, והבטיחו חווית בילוי כיפית וזורמת באמצע אבן גבירול הסואן.  בניגוד להרבה הבטחות שווא בסצנת הקולינריה המקומית, המסעדנים המקצוענים קיימו את החזון ואף הידקו אותו עם הזמן - מבחר של אזורי ישיבה בחלל הצבעוני ובגינה הנעימה, תפריטים מגוונים באוכל אמריקאי ומקסיקני, ובעיקר אווירה שיכולה להתאים לכל הרכב או מצברוח.
מה בתפריט: נקניקיית עגל אמריקאית במילוי אמנטל מוגשת עם כרוב כבוש, בצל, צ'ילי, עירית, חרדל ואיולי צ'יפוטלה (38 שקלים); מרק פירות ים בסגנון ניו אורלינס עם נקניקיות, אורז וציר סרטנים (89 שקלים) ועוף מטוגן על וופל אמריקאי עם סירופ מייפל, בצל ירוק ורוטב סרירצ'ה וליים (84 שקלים)
למי מתאים: למי שחייב משהו מושחת אבל בסטייל ולחברים שרוצים לנשנש משהו טוב ליד הדרינק.

אמריקה - לכל הפרטים

הודי באווירה אותנטית: אינדירה

מנות מגוונות ואווירה זורמת. אמריקה
בן יוסטר

אינדירה, שקצת נחבאת באחת הפינות של הלונדון מיניסטור, מגישה כבר שנים אוכל הודי אותנטי, טעים ועמוס ניחוחות של תבלינים מוכרים ומוכרים פחות. העיצוב, השירות והריחות יזרקו אתכם מיד לימי הטיול הסטלני בהודו, גם אם לא היה לכם כזה, והאוכל יכיר לכם את המטבח המגוון ועמוס הטעמים של תת היבשת הענקית. במסעדה יש גם תפריט צמחוני וטבעוני רחב ומגוון, ולאחרונה אף השיקו תפריט שלם על טהרת תבשילי קארי במיוחד לחורף.
מה בתפריט: עוף טיקה- נתחי חזה עוף מתובלים (85 שקלים); בשר וינדלו - בשר מבושל עם תפוחי אדמה ברוטב בצל עשיר (85 שקלים); ופאלק פטריות - תבשיל פטריות ותרד מסורתי עם נגיעות ג'ינג'ר וצ'ילי ירוק (49 שקלים).
למי מתאים: למי שמחפש חוויה הודית בועטת או תר אחר תפריט טבעוני או צמחוני מגוון ולא מתפשר.

אינדירה - לכל הפרטים

איטליה בגרסה הכשרה: אונו

הודי מנחם. מלאי כופתה באינדירה
דן פרץ

המטבח האיטלקי מתאים כמעט לכל מצב רוח, חשק ומזג אוויר, בייחוד עבור חובבי הפחמימות. אונו, המסעדה איטלקית החלבית-דגית של השף ניצן רז, שלימד כמה סלבריטיז לבשל בתוכנית ,"הצילו אני לא יודע לבשל",  מגישה אוכל איטלקי עשיר וכשר באווירה מודרנית קלילה. הפסטות מיוצרות במקום, ויש גם פיצות מגוונות ומנות דגים למי שבכל זאת צריך קצת חלבון עם הפחמימות שלו. 
מה בתפריט: פיצה טרטופו - מסקרפונה כמהין, מוצרלה, פטריות ,פרמזן ובזיליקום (58 שקלים); חונקי כמרים עם חמאה, צ׳ילי, קרם גבינה כחולה, פרמזן ואגוזי מלך (68 שקלים); ופילה סלמון עם אורז אסור, בצל סגול, פטריות, תרד ושעועית ירוקה, ברוטב קרמל שום (98 שקלים) .
למי מתאים: לכל מי שמחפש נחמה פחמימתית קלה עם טעמי ארץ המגף.

אונו - לכל הפרטים

אייל שני בפיתה: מזנון

איטלקית באווירה משפחתית. אונו
צלם מרול

על אייל שני לא צריך להכביר במילים. השף השנוי במחלוקת יודע להוציא מחומרי הגלם הפשוטים ביותר את המיטב, ולהוסיף להם טאצ' פלאי כמעט באמצעות טיפול מסור והבנה פנימית של כל איבר ואיבר. הסניף המקורי של המזנון הוא הזדמנות נהדרת לטעום את כל הכישרון הזה בתוך פיתה רכה, בשרנית ואוורירית שממולאת בבשר, ירקות, פירות ים, טחינה וקרם פרש. לתוספת תוכלו לקחת פלפל חריף, טחינה, שמנת חמוצה, קרעי פיתות וכמובן עגבניות.
מה בתפריט: מינוט סטייק - נתחי בקר דקיקים שמוכנסים לפיתה עם כל התוספות הנכונות (46 שקלים); ורטטוי של חצילים, קישואים, עגבניות ובצל עם ביצה (34 שקלים).
למי מתאים: למי שאוהב לאכול בידיים, להתלכלך וליהנות מכל רגע, או למי שמחפש לטעום את האוכל של אייל שני בלי להוציא המון כסף.

המזנון - לכל הפרטים

דיינר בלב העיר: דה דיינר ביי גוצ'ה

נפלאות כיס הקסמים. פיתה במזנון של אייל שני
אנטולי מיכאלו

רשת המסעדות גוצ'ה ידועה בעיקר במנות פירות הים שלה, אבל גרסת הדיינר שלה באבן גבירול מאופיינת בתפריט רחב, שמשלב בין קלאסיקות פירות הים לבין מנות דיינר אמריקאיות קלאסיות למהדרין, כך שכמעט כל אחד יוכל למצוא בו את מבוקשו. העיצוב חמים וקליל, עתיר סטייל ואווירה לא מחייבת, אך מכובדת דיה.
מה בתפריט: קראב קייקס - כדורי סרטנים ושרימפס ׁ(45 שקלים); כריך פילדלפיה עם אנטריקוט, בצל וגאודה (61 שקלים), פיש אנד צ'יפס בציפוי פריך (64 שקלים) והמבורגר עם חמאת שום ועשבי תיבול (61 שקלים).
למי מתאים: למי שמחפש לשלב בין המבורגר לפסטת פירות ים.

דיינר ביי גוצ'ה - לכל הפרטים

*#