אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אסיף טעים: איפה אוכלים בסוכות 2018?

מנות חגיגיות לכבוד סוכות, סיורים רולינריים-תרבותיים, דילים משתלמים לכל המשפחה וארוחות ילדים - כל ההמלצות לבילוי טעים במגוון מסעדות ואירועים ברחבי הארץ

תגובות
מיטל סלמון

הכתבה מתעדכנת עם אירועי סוכות 2018 מדי יום, מומלץ להמשיך לעקוב

סוכות שוב כאן, ומלבד החופש הכל כך מתבקש מהעבודה החג מביא איתו המון אפשרויות טעימות לימי חול המועד. השנה תוכלו ליהנות מבראנצ'ים וארוחות מוזלות במסעדות, לחגוג בפסטיבלים ולשתות כראוי. שיהיה בתיאבון.

» סוכות - לכל האירועים, הפסטיבלים וההמלצות לחג
» המדריך המלא לפסטיבלים בסוכות
» סוכות 2018: המדריך המלא לפסטיבלי המוזיקה בחג
» מצפון לדרום: איפה מטיילים בסוכות?

מלגו ומלבר

מסעדת השף בשדרות רוטשילד מזמינה את הקהל לחגוג אצלה עם אוכל עילי באווירה משפחתית. לאורך חול המועד תציע המסעדה את תפריט העסקיות הרגיל שלה, לצד דיל מיוחד לילדים - מנה עיקרית וגלידה שמכינים במקום ב-59 שקלים. בתפריט הילדים תמצאו מנות כמו פטוצ'יני בעבודת יד עם רוטב עגבניות, קרם פרש ופרמזן מגורד; שניצל עוף עם מלפפון חמוץ ביתי ופירה; והמבורגר עם צ'יפס. בנוסף, בערב חג הסוכות מציעים כאן ארוחה שלמה שכוללת התאמת יינות, מהלחם והמנה הראשונה, דרך מנת ביניים, מנה עיקרית ועד קינוח לבחירה וכמובן היין, במחיר של 380 שקלים לסועד/ת. בין המנות בארוחה: סשימי דג ים עם דלעת מקורמלת; טורטליני שרימפס בקריסטל; פילה דג ים ופנקוטה. בין היינות: לוגאנה לה קרטה מאיטליה, קוט דה רון מעמק הרון בצרפת, וריזלינג מאוסטריה.
איפה: מלגו ומלבר - לכל הפרטים
מתי: בערב סוכות ולאורך חול המועד, החל מה-25 לספטמבר ועד ה-1 באוקטובר
כמה: משתנה לפי מנות

יואב גורין

הקובייה

במסעדת הקובייה יארח השף ג'לאל סאלם את השף יגאל מולנר לארוחת חג שמחה בהשראת שווקי הארץ. האושפיזין ימצאו בתפריט החג מנות דוגמת "התקווה", קובנייה בשר שייטל נא עם סולת, צנוברים, אריסה ביתית מוגש על תרד בר, רימונים ובזיליקום לצד טחינה שחורה; ברטעה, כיסוני שושברק במילוי בשר ברוטב טחינה חמה, גרגירי חומוס, בצל, פלפל חריף, לימון וירק שוק; "שוק נתניה", מנה שבבסיסה סביח וייטנאמי מפורק מוגש בדף אורז פתוח; "הכרמל", שווארמה שוק טלה, חומוס שעועית לבנה, בצל כבוש ופיתה זעתר; "מחנה יהודה", כנאפה ברווז עם קרם חציל שחור, לימון כבוש, קרמל כורכום, פיסטוק קלוי וטחינה; ו"השוק הבדואי", מנת פריקסה לחי עגל, פפריקה מעושנת, צ'יפס סלק, לימון כבוש, טחינה עמבה, וישסואז (קרם כרישה) עם סלט מהגריל. מומלץ להזמין מקומות מראש.
איפה: הקובייה - לכל הפרטים
מתי: יום חמישי, ה-27 לספטמבר, החל מהשעה 18:30 
כמה: משתנה לפי מנות (34-56 שקלים למנה)

דף אורז במקום פיתה, סביח וייטנאמי של השף יגאל מולנר ב"קובייה"
איל גוטמן

סנדר

מסעדת סנדר חוגגת לפי הספר, עם סוכה צבעונית בחצר בית האוכל, בה יתארחו הסועדים לאורך החג. בתפריט יככבו, כהרגל המקום בקודש, מבחר מטעמים ומנות קלאסיות מהמטבח היהודי, בהם פתיחים כמו כבד קצוץ, רגל קרושה, סלט ביצים וגפילטע פיש (26 שקלים). בעיקריות תמצאו עוף בתנור, גולש, חזה עוף על האש, בשר ברוטב צלי, כבד עוף על האש, סטייק פרגית ועוד מבחר מנות ביתיות בניחוח מנחם של בית סבתא. בנוסף, מדי יום תוצע מנה משתנה של בשר בבישול ארוך (44 שקלים ללא תוספת, 57 שקלים כולל תוספת). המסעדה פתוחה בימי חול בין השעות 11:30-18:00, וביום שישי עד שעה לפני כניסה שבת.
איפה: סנדר - לכל הפרטים
מתי: לאורך חול המועד, לא כולל שבת
כמה: משתנה לפי מנות 

סלט ביצים של מסעדת סנדר
אולג פלידר

משק ברזילי

משק ברזילי, היא המסעדה והמעדנייה הצמחו-טבעונית בנווה צדק, חוגגת את חגי תשרי עם תפריט עונתי וחגיגי במיוחד, עמוס תמרים, רימונים, ענבים ו"כל ריחות תשרי", באווירת הסוכות ורוח הסתיו שמתחילה לנשב באוויר. תמצאו כאן מנות מיוחדות דוגמת אחו בלאנקו, מרק שקדים קר עם שום קונפי, חלב שקדים ולחם משק עם קרם פלפלים ופלוט גבינה (38 שקלים); מנה בשם "שקיעה" שמבוססת על דלעת מתוקה ("של סוף הקיץ") צלויה ומוקרמת בטחינה, על מצע קינואה צבעונית, זרעים, גרעינים ועשבי תיבול (45 שקלים); מרמלו קרממבר, ככר מרמלדת חבושים וכיכר גבינת קממבר אגוזים אפויה עם שום קונפי ומוגשת עם טוסטונים (52 שקלים); ו"שבעת המינים" - עוגת מייפל עם תפוחים, שמן זית ורוזמרין, עם תאנים מקורמלות, רימונים וקרם טופי, תפוחים ותמרים (45 שקלים). בנוסף, תמצאו גם מיצים וממזגים עונתיים כמו מיץ סחוט טרי של תפוח, רימון ונענע; ערק רימונים או ג'ין טוניק ורימונים (28-35 שקלים). 
איפה: משק ברזילי - לכל הפרטים
מתי: בערב סוכות ולאורך חול המועד, החל מה-25 לספטמבר ועד ה-1 באוקטובר
כמה: משתנה לפי מנות

יותם קרן

ק-פה האנוי

מסעדת ק-פה האנוי הווייטנאמית-צרפתית בכיכר רבין תחגוג השנה עם סוכה כשרה שתיבנה לכבוד המאורע (ולכבוד שנה להקמתה). במסגרת הספיישלים, יוגשו מנות ברוח חגי תשרי, ביניהן: טרטר סלמון ותפוחים – סלמון קצוץ עם מלפפון, תפוח ירוק, בצלצלי שאלוט פריכים, בוטנים וכוסברה, עם מיץ תפוח קינמון (28 שקלים); דג לברק שלם עם סלט תפוח, מנגו ירוק, ליצ'י, קשיו, בזיליקום ונענע, מוגש עם תוספת אורז דביק (130 שקלים) ולקינוח, סאמר רול פירות – דף אורז במילוי פירות וקרם מנגו, מוגש עם קרמל (28 שקלים).
איפה: ק-פה האנוי - לכל הפרטים
מתי: ערב סוכות, ה-23 לספטמבר - פתוח עד 15:00; סוכות, ה-24 לספטמבר, פתוח החל מהשעה 21:00; חול המועד, 25-27 לספטמבר - פתוח כרגיל
כמה: משתנה לפי מנות

נופר זוהר בבניית הסוכה של ק-פה האנוי
אבי כהן

קרקס

במסעדת קרקס שבשדרות וושינגטון בשכונת פלורנטין מציעים ספיישלים ודילים משתלמים לאורך חג הסוכות עם תפריט ובו מנות דוגמת ׳הדשא של השכן׳, מנה שבבסיסה ברוקולי, שעועית ירוקה, אספרגוס, תירס, במיה וגבינת לאבנה (48 שקלים); ריזוטו פטריות ופרמזן (52 שקלים) וכן עסקיות שכוללות כוס משקה במחיר 10-15 שקלים בהזמנת מנה העיקרית. כהרגלה של המסעדה בקודש, תפריט הערב משתנה מדי יום. המסעדה תהיה פתוחה לכל אורך חול המועד. ללא שינויים בשעות הפתיחה והסגירה.
איפה: קרקס - לכל הפרטים
מתי: חול המועד סוכות, החל מה-25 לספטמבר, בין השעות 12:00-16:00. 
כמה: משתנה לפי מנות

משקה ב-10-15 שקלים בהזמנת מנה עיקרית בסוכות, קרקס
יוגב מאיר

פריים

ב"פריים", המסעדה והסושי בר ברמת החייל, משיקים לכבוד חג הסוכות קולקציות מתחלפות של מנות סושי ייחודיות, בערבים שנסובים סביב סושי פיוז'ן מבית היוצר של הסושי מאסטרית ציפי גרשונוביץ'. בין הרולים הייחודיים שמשיקים במקום לכבוד הסוכות: רול לימון ודגים - סלמון אבוקדו וגרידת לימון עטופים בטונה אדומה, איולי ולימון כבוש, פלח צ'ילי וטוביקו, בעיטור אפונת וואסבי (62 שקלים); פאני פורי עם טרטר יפני - ארבע יחידות של כדורים הודיים מטוגנים ואווריריים, ממולאים בטרטר דגים יפני ברוטב פונזו וצ'אטני מנגו (68 שקלים); ספרינג רול - צמד דפי אורז מאודים במילוי סלמון טרי, מלפפון, אספרגוס, אבוקדו וצ'יפס פריך לצד רטבים אסיאתיים מיוחדים (58 שקלים); רול סביצ'ה ותאנים (68 שקלים); רול שרימפס פופקורן עם ירקות העונה, עשבי תיבול ורוטב פונזו (69 שקלים) ועוד. 
איפה: פריים - לכל הפרטים
מתי: החל מה-23 לספטמבר ועד ה-1 לאוקטובר
כמה: משתנה לפי מנות

כדורי הפתעה יפניים בפריים, ביצת שליו, סלמון, ירק ונורי בטמפורה
טל פישר

חדר האוכל

מסעדת "חדר האוכל" שממוקמת ברחבת תיאטרון הקאמרי, "המסעדה הכי ישראלית בתל אביב", בהגדרתה, מגישה עסקיות מיוחדות וברוח המטבח המקומי לכבוד חג הסוכות. בין העסקית תמצאו למשל ארוחת שיפודים שכוללת שיפוד וצמד פתיחים לבחירה (ב-59 שקלים). בין הפתיחים תמצאו למשל, סלט שורשים מוחמצים; סלט בצל בלאדי, טחינה לבנה וסחוג; סלט ירקות שוק; טאבולה קוסקוס ויוגורט ומג׳דרה של עדשים וטחינה. בין השיפודים לבחירה: סלמון, קבב, קבב ים, סופלקי עוף, פרגיות, כבד, שיפוד חלומי וכן שיפוד טבעוני עשוי קולרבי מדורה.
איפה: חדר האוכל - לכל הפרטים
מתי: ערבי חג ראשון ושני, 23 לספטמבר וה-30 לספטמבר. 
כמה: משתנה לפי מנות

חדר האוכל, מטבח ישראלי
עידן מלצר

לילה

בבר הקולינרי לילה מבית ביסטרו הכובשים הוותיק שבפאתי כרם התימנים בתל אביב תמצאו מנות מיוחדות בהן מככבים שבעת המינים. בתפריט חגי תשרי שמבוסס על אותם שבעת המינים הרכיב השף שי טנא שבע מנות: רימון ותאנה – מנה של שוק טלה מפורק ברוטב תאנים על קוסקוס רימונים (92 שקלים); תמר – מנה שבבסיסה פילה דג על הגריל עם קונפי תמרים צהובים (85 שקלים); גפן – ברוסקטות של כבדים וענבים (46 שקלים); שעורה וזית – סלט שעורה (גריסים) עם זיתי טאסוס, ארטישוקים, עגבניות לחות, בזיליקום, פטרוזיליה וכוסברה (51 שקלים); חיטה – מעורב חלקי פנים על תבשיל פריקי עם ירקות שורש, סילאן וציר בקר (49 שקלים); תאנה – קינוח קרם ברולה ותאנים צלויות (34 שקלים); ואחרון חביב, הרימון – קוקטייל חג מבוסס טקילה מזקל, לימון, סירופ רימונים ביתי, פלפל שחור ואפרול (46 שקלים)
איפה: לילה - לכל הפרטים
מתי: לאורך חג סוכות, 23-30 לספטמבר
כמה: משתנה לפי מנות

אברטו

מסעדת השף ״אברטו״ שגדרה, על מטבחה אמון השף אסף שטרן, תהיה פתוחה בחול המועד סוכות ותציע מבחר ארוחות עסקיות לצהריים ומנות מיוחדות נוספות, החל מחצות היום ועד השעה 15:00. תפריט עסקית הצהריים כולל לחם טרי, פתיח לבחירה (דוגמת חציל ביוגורט, סלט קיסר או קפרזה), מנה עיקרית לבחירה וכוס שתיה (סודה, תפוזים או לימונדה) כשכל זה במחיר המנה העיקרית (69-117 שקלים). בין העיקריות תוכלו לבחור למשל, רביולי ערמונים וריקוטה (69 שקלים); לזניה אברטו (67 שקלים); פסטה פרימוורה (73 שקלים); קבב נתח קצבים (85 שקלים); ״המבורגטו״, הלוא הוא ההמבורגר של אברטו בהלחם בסיסים (89 שקלים); סלמון מאסיה (117 שקלים) ועוד. 
איפה: אברטו - לכל הפרטים
מתי: חול המועד סוכות, יום שלישי ה-25 לספטמבר ועד יום חמישי ה-27 לספטמבר
כמה: משתנה לפי מנות

עסקיות צהריים בחול המועד סוכות
אפיק גבאי

סיור בתי קפה בירושלים

"הקפה הירושלמי" הוא שמו של סיור מודרך בין בתי הקפה המיוחדים של ירושלים מכל הזמנים. אחת ממטרותיו של הסיור הוא לנפץ את ההנחה לפיה תרבות בתי הקפה היא נחלתה הבלבדית של תל אביב. הסיור מדלג בין בתי הקפה של פעם ושל היום, ומגלה כמה מהפינות הטעימות והמיוחדות בירושלים. בסיור עוברים במטבח של אחד מבתי המלון המגניבים בירושלים ונכנסים למגדנייה חרדית עם מאפים ריחניים. בהמשך, ינעצו המודרכים שיניים בוופל בלגי, יבקרו בבית קפה ששוכן במבנה קשתות מהמאה ה-19, ויטעמו בורקסים זעירים ושלל מאפים פריכים בבתי קפה קטנים ואופנתיים בבירה. נקודת ההתחלה והסיום של הסיור היא כיכר הדווידקה, במפגש הרחובות יפו והנביאים. הסיור הוא מעגלי ובדרגת קושי קלה. הוא מתאים לקבוצות קטנות, למשפחות ולזוגות; אורכו כארבעה קילומטרים והוא וצפוי להמשך כ-4.5 שעות. הסיור עובר ברחובות רחבים וצרים לסירוגין, חלקם מוצלים וחלקם חשופים לשמש והוא כולל עליות וירידות מתונות.
איפה: סיור מודרך על תרבות בתי הקפה הירושלמית - לכל הפרטים
מתי: יום שישי ה-28 לספטמבר, חול המועד סוכות, בין השעות: 08:45 ו-13:30.
כמה: 75 שקלים למשתתף/ת. הזמנה מראש באתר האינטרנט או לקבוצות בטלפונים: 054-2406653, 054-2406657

רבים חושבים על תל אביב כנציגה הטבעית, אבל גם לירושלים יש תרבות בתי קפה מפוארת
ערן ודוד גל אור

פסטיבל "גורמה בשמר"

במתחם עין שמר בואכה פרדס חנה-כרכור ייערך פסטיבל קולינרי בן יום אחד בלבד שכולל מנות שף במחיר שקלים, כשהכוונה המוצהרת של הפסטיבל היא להנגיש קולינריה גבוהה לפריפריה. בין השפים והמנות שרקחו במיוחד לפסטיבל: פרנק אזולאי עם סלטי ג'אפו (מעין סושי מפורק); לירן גרודה שיתמקד באוכל אסיאתי; שליו פרץ עם פיצות שף; סהר סבג עם בננה לוטי; דן הולנדר עם בשרים על הגריל; צוות "המזווה" עם בשרים מעושנים ודור כהן עם בורגר שיוגשו בתוך קרואסון. האירוע יחל בשעה 17:00 ועד אחרונת המנות ויכלול גם דיג'יי שינגן מוסיקה שמחה וכן מתחם ילדים עם מתקנים, משחקים והפעלות לילדים.
איפה: מתחם אלון עין שמר 
מתי: יום חמישי ה-27 לספטמבר,החל מהשעה 17:00
כמה: כניסה חינם, מחיר המנות: 30 שקלים

דוניה רוסה

במסעדת הבשרים שמשובצת בכפר האומנים הציורי עין הוד, עורכים שני סוגים של ארוחות שחיתות מיוחדות לסוכות, כשאחת מהן על טהרת גריל הבשרים ושתיהם בנויות כארוחה שכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח ושתייה קלה, חמה או סנגריה במחיר מיוחד. בין המנות הראשונות לבחירה תמצאו אמפנדס בעבודת יד; בין המנות העיקריות לבחירה, מתוך התפריט המיוחד של שף המסעדה, שגיא שטיינפלדתמצאו למשל, רביולי בטטה, תרד או גבינות וניוקי סלמון; למנה אחרונה ניתן לבחור מתוך מגוון קינוחים, ביניהם, כמובן עוגיות האלפחורס המפורסמות של המקום. בארוחת הגריל תמצאו מנות ראשונות כנקניקיית צ'וריסו ואילו בעיקריות מנות דוגמת נתח טרי של אנטרקוט או סינטה במשקל 300 גרם שמוגשים במנגלים זעירים למרכז השולחן.
איפה: דוניה רוסה - לכל הפרטים 
מתי: לאורך חג סוכות, לא כולל ימי שישי ושבת
כמה: 110 או 150 שקלים לסועד (ארוחת הבשרים היא היקרה מבין השתיים), כולל שתייה קלה/סנגריה 

שחיתות, בשרים וגרילים זעירים, דוניה רוסה
אגמדיה

וניה ביסטרו

מסעדת וניה ביסטרו שמשובצת בחיפה תחתית מתכננת הפתעה מיוחדת למבקריה בסוכות, בדמות טברנה יוונית. מדי ערב במהלך חול המועד סוכות ייערכו הופעות עם דיג'יי שתיקלט וכן, יוצעו משקאות מבוססי אוזו וגראפות יווניות דוגמת ציפורו, סקינוס, וראקי. נוסף לכל אלו, השף אוהד לוי יתקין מנות מיוחדות לחג וביניהן גירוס פרגיות, מקרל עטוף בעלי גפן עם צזיקי סמיך וסלט מלפפונים וירקות ממלואים באורז.
איפה: וניה ביסטרו - לכל הפרטים
מתי: לאורך חג סוכות, 23 לספטמבר ועד ה-1 לאוקטובר
כמה: 80-120 שקלים למנה עיקרית בין מנות הספיישל לחג

פסטיבל בירה באגמון מרקט 

עוד בסוכות, בשוק האוכל החדש שבמתחם "אגמון מרקט" שנושק לעמק החולה ייערך פסטיבל בירה בשם "בירה בשוק" שכולל גם אטרקציות ופעילויות. במסגרת הפסטיבל יוצעו בירות ממבשלות שונות מהארץ והעולם, ביניהן: הגיבור, מלכה, נגב, ווינשטפן, לף, ליפמנס ועוד; בנוסף, במסגרת האירוע תושק בירה חדשה של מבשלת "בזלת" - בירת IPA חזקה וטרייה. עוד בחול המועד, יפעלו דוכני המתחם שיציעו מנות מיוחדות עבור הפסטיבל וכן צפויות להיערך הופעות חיות של אמנים ולהקות שונות כמו תיאטרון דוואי, להקת B-SIDE, להקת אומהגומה והעבריות מדימונה, להקת ריטלין, להקת קטיפה שחורה ודיג'יי הניג אילן.
איפה: שוק האוכל אגמון מרקט - לכל הפרטים
מתי: בחל מיום שישי ה-25 לספטמבר ועד יום שישי ה-28 לספטמבר, כולל, בין השעות: 17:00-22:00
כמה: כניסה חינם. מחיר המנות והבירות משתנה 

אגמון מרקט
רותם גולן
*#