${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גבינת האלים: מתכונים מפתיעים ללאבנה

מוסר ים על קרם של לאבנה קארי, קטאייף לאבנה או סלט שוק עם כדורי ארנצ'יני לאבנה - מתכונים מקוריים שישמחו את הבטן ואת השולחן

תגובות

מצרכים: קונפי מוסר:

200 גרם מוסר ים מפולט 200 גרם שמן זית איכותי3 שיני שוםצרור תימין2 עלי מרווה10 גרם פלפל אנגלי2 עלי דפנה2 יחידות פפרונצ'ינו (פלפל חריף יבש)  כפית מלח אטלנטי

קרם לאבנה:

250 גרם גבינת לאבנה של גד50 גרם קארי צהוב נוזלי50 גרם יוגורט עזים של גדמערבבים יחד את כל המרכיבים לתערובת חלקה ושמים במקרר לשעה.

אופן ההכנה:

1. שמים את כל המרכיבים למעט הדג בקערת ערבוב מנירוסטה ומניחים על באן מארי (סיר עם מים חמים ומעליו את קערת הנירוסטה).2. כאשר השמן חמים ומתחילים להריח את הארומה של העשבים והשום, מוסיפים את הדג. יש לוודא שהשמן מכסה את הדג בשלמותו לזמן של 10 דקות.3. את הדג מומלץ לחתוך לחתיכות גסות, אך ניתן גם להכין בצורה הזאת דג שלם בזמן בישול ארוך יותר.

250 גרם לאבנה של גד150 גרם פלפלים אדומים קלוייםשן אחת של שום 2 כפות שמן זיתחצי כפית מלחקמצוץ פלפל שחור גרוסחצי לימון סחוטכ-2 צרורות זעתר טרי1 בצל סגול4 עגבניות תמרצרור בזיליקוםאופן הכנה:

1. קוצצים את הפלפלים הקלויים לקוביות קטנות ומתבלים בעזרת מלח, פלפל, מיץ לימון, שמן זית, זעתר טרי ושן של שום קצוצה ומערבבים היטב.2. מוסיפים את הלאבנה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

אופן הכנת המטבל:

1. מחממים תנור לחום של 250 מעלות.2. חותכים את עגבניות התמר לחצי, קולפים בצל סגול וחותכים לרבעים.3. מסדרים את הבצל והעגבניות על מגש אפייה עם מעט שמן זית. מתבלים בעזרת מלח גס,פלפל שחור גרוס ומעט עלי תימין טריים וצולים בתנור ל-15 דקות.4. אחרי שהירקות התקררו קוצצים גס בעזרת סכין, מוסיפים עלי בזיליקום טרי ומתבלים במעט שמן זית ומיץ לימון.

לבלילה:כוס קמח מנופהכף סוכרחצי כפית שמריתחצי כפית סודהכוס חלבקורט מלח

אופן הכנה:

1. שמים בקערת ערבוב את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים קלות.2. מוסיפים את הקמח המנופה, הסודה והמלח ומערבבים היטב לתערובת חלקה.3. מכסים את הבלילה בעזרת מגבת מטבח ומניחים בצד לשעתיים, עד שהבלילה דומה לבלילת פנקייק.4. מחממים על אש נמוכה מחבת טפלון ומשמנים במעט חמאה (טיפ קטן, תמיד עדיף לשמן מפית נייר ובעזרתה לשמן את המחבת על מנת לא לקבל כמות גדולה של שמן). לאחר מכן יוצקים בעזרת מצקת עיגולים בקוטר של 8 ס''מ.5.חשוב לזכור לא להפוך את הקטאייף ולהניחם על כלי שטוח ורחב על מנת שלא ידבקו זה לזה.

הרכבת המנה:ממלאים את הקטאייף במלית הלאבנה פלפלים ומסדרים על צלחת הגשה יפה, מצרפים את מטבל העגבניות ומקשטים בפיסטוקים קלויים קצוצים.עושה חשק לטרוף. קטאייף לאבנה סלט שוק עם כדורי ארנצ'יני לאבנה

מצרכים:250 גרם אורז עגול50 גרם כרישה קצוצה50 גרם בצלי שאלוט קצוצים2 כוסות ציר ירקות50 גרם חמאהכפית מלח70 גרם בולגרית מסורתית 5% של גד מגורדת 250 גרם לאבנה עיזים גדקמח פירורי לחם וביצה לציפוישמן לטיגון עמוקכוס יין לבןאופן הכנה:

1. מחממים מחבת עמוקה, מטגנים את הכרישה והבצלים במעט שמן זית עד לשקיפות.2. מוסיפים את האורז ומערבבים קלות, מוסיפים את היין הלבן עד לאידוי.3. מוסיפים את ציר הירקות תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ.4. מבשלים כ-18 דקות ומורידים מהאש.5. מוסיפים את החמאה והריקוטה ומערבבים היטב.6. את כדורי האורז מכינים כשהמסה קרה לחלוטין, מכדררים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ויוצרים גומה במרכז כדי לזלף את הלאבנה.7. מקמחים בקמח את כל הכדורים ומצפים בפירורי לחם זהובים בעזרת ביצה טרופה.8. מטגנים בשמן עמוק (יש לטגן סמוך להגשה על מנת לשמור על הקארנצ'יות של הכדורים)מרכיבים לסלט:

2 עגבניות2 מלפפוניםחצי בצל סגול חופן זיתים 1 קולורבי1 סלק3 צנוניות קטנות

אופן הכנה:

1. חותכים את ירקות הסלט כפי שאוהבים, אני ממליץ לחתוך גס. מתבלים בעזרת מלח, פלפל שחור, שמן זית, מעט מיץ לימון וחומץ בלסמי.2. מוזגים לקערת סלט גדולה במיוחד ומסדרים מלמעלה את כדורי הארנצ'יני הפריכים. ניתן לקשט בעלי בזיליקום ואורגנו טריים.נראה חלומי. סלט שוק עם כדורי ארנצ'יני לאבנה

*#