טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כיפור 2018

לעבור את הצום בשלום: מתכונים לארוחה מפסקת

הרבו בפחמימות מורכבות, חלבון איכותי ושתיית מים והמנעו ממתוקים - טיפים ומתכונים מושקעים שיעזרו לכם לעבור את הצום הרבה יותר בקלות

תגובות
בריא ומשביע. שוקי הודו וירקות צלויים באדיבות מסעדת אדום בירושלים
אפרת ליכטנשטט

עוד לא נרגענו מראש השנה ויום כיפור כבר מעבר לפינה. בין אם חשבון נפש הוא הסיבה שלכם להתענות או שאתם סתם מחפשים תירוץ להתחיל דיאטה, יש כמה סודות שיקלו על הקיבה במהלך האתגר החד שנתי - בניגוד למה שאולי נהוג לחשוב, דווקא בכמויות האוכל כדאי לחסוך. ארוחה מפסקת גדולה שמכילה מאכלים עתירי שומן בכמויות גדולות יקשו על העיכול ולא יסייעו לצום. מזונות שכוללים פחמימות מורכבות, ירקות מבושלים וטריים וחלבון איכותי (עוף או דג, למשל) הם המומלצים ביותר לארוחה המפסקת. לסיום, לא רצוי לסיים את הארוחה המפסקת במאכל מתוק. מתוק גורם להפרשת אינסולין מוגברת שמחזירה את תחושת הרעב אחרי שעות בודדות. כדאי לסיים את הארוחה המפסקת בשתיית תה צמחים, רצוי תה ירוק, שמסייע בעיכול השומן ותורם לתחושת שובע.עכשיו כשאתם מוכנים, תוכלו לנסות כמה מתכונים חדשים שירכיבו ארוחה מפסקת משביעה ומוצלחת. צום קל וגמר חתימה טובה. 

» סיורי סליחות לקראת יום כיפור
» מתכונים לשבירת הצום
» טיולי אופניים מומלצים ליום כיפור
» סרטים לחשבון נפש
»​ ספרים קצרים ליום כיפור

לחם כוסמין באדיבות מיקי שמו 

מצרכים:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לחם
1/3 1 כוס (180 גרם) קמח כוסמין
1/2 1 כוסות מים
30 גרם שמרים טריים
1 כף מלח

אופן ההכנה:
1. לשים בעזרת וו גיטרה את הקמחים והמים במהירות איטית כחמש דקות עד שמתקבל בצק. משאירים בקערת המיקסר את הבצק מכוסה במגבת מטבח למשך כחצי שעה.
2. לאחר מכן מוסיפים את השמרים ולשים כחמש דקות במהירות בינונית. לבסוף מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.
3. מתפיחים את הבצק בקערה במשך כשעה בטמפרטורת החדר. 
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
5. מכדדרים כל חצי, ומתפיחים במשך שעה נוספת בטמפרטורת החדר.
6. מחממים את התנור ל-200 מעלות, חורצים עם סכין חיתוך חדה את חלקו העליון של כדור הבצק ואופים כ-40 דקות.

מומלץ לשלב לחם מזין בארוחה. לחם כוסמין של מיקי שמו
דן לב

פילה דניס צלוי בתנור
באדיבות רוסטיקו

את הרוטב והירקות הצלויים ניתן להכין מראש, וכך זמן הכנת המנה הוא קצר מאוד- רק צורבים את הדגים ומוסיפים מהרוטב והירקות המחוממים.

מצרכים (לשש מנות):
12 פילה דניס או לברק טרי ונקי
ירקות חתוכים (לגודל ביס),  רצוי בעלי טעם עדין כגון שורש סלרי, כרישה, קולורבי או זוקיני.(כ-50 גרם מכל ירק, עבור כל סועד)
מצרכים לרוטב
750 מ"ל (1 בקבוק) יין לבן יבש
45 גרם שיני שום חצויות
10 גרם גבעולי טימין שטופים
1.5 ליטר ציר דגים/מים
1/2 ליטר שמנת מתוקה
כפית מלח דק
מיץ מלימון אחד גדול
חופן עירית קצוצה

הוראות הכנה:
1. מבשלים את היין, השום, הטימין וציר הדגים/מים בסיר על אש בינונית גבוהה, עד צמצום לרבע הכמות בערך (כ-600 מ"ל).
2. מסננים במסננת צפופה ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. מוסיפים לנוזל המצומצם את השמנת המתוקה, המלח, מיץ הלימון והעירית,
ומערבבים.
4.  צולים מראש את הירקות בחום בינוני בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל עד שהם מתרככים.
5. אופים שקדים קלופים לרבע שעה בטמפרטורה 180 מעלות, עד הזהבה.
6. מחממים בקסרול קטן מעט מהרוטב .
7. במקביל מחממים בתנור את הירקות שהוכנו מראש.
8. צורבים במחבת או בגריל את פילה הדניס על צד העור עד הזהבה, ואז הופכים לדקה אחת לצד הבשר.
9. מסדרים ערימת ירקות חמים במרכז צלחת  ומעליה שני פילטים של הדג, כשצד העור המוזהב כלפי מעלה.
10. יוצקים סביב מהרוטב החם ומפזרים סביב שקדים קלויים

מנה מושקעת ומנחמת. פילה דניס של רוסטיקו
באדיבות יח"צ

שוקי הודו צלויות עם ירקות כתומים ותבלינים חמים
באדיבות השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום בירושלים

מצרכים:
8 יחידות שוקי הודו
4 יחידות דלעת ערמונים חתוכה לרבעים וללא ערעינים
4 יחידות בטטה ארוכות כתוחות לפלחים
2 כפות סילאן
1 כפית מלח דק
קורט אגוז מוסקט
8 עלי מרווה טריים
12 כפות שמן זית

אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים (מלבד השוקיים) ולהעביר למגש עם נייר אפייה, ולהכניס לתנור על חום של 200 מעלות ל 25 דקות.

למרינדה:
חצי כף תימין קצוץ
2 גבעולי רוזמרין מופרדים
1 כף שמן זית
שליש כף פפריקה מתוקה
חצי כף מלח דק
כפית פלפל שחור גרוס
10 יחידות מישמיש מיובש ו10 יחידות תאנים מיובשים
2 מקלות קינמון, 3 תרמילי הל, 3 כוכבי אניס, 3 יחידות פלפל אנגלי, 3  יחידות עלי דפנה
2 כוסות יין אדום

אופן הכנה:
1. לערבב היטב את כל החומרים של המרינדה ולהשרות את השוקי הודו במרינדה כ- 3 שעות לפחות.
2. לצרוב את השוקיים על מחבת חמה כדקה מכל הצדדים
3. להעביר את השוקיים למגש ולשפוך את המרינדה למגש ולכסות בנייר כסף, להכניס לתנור על חום של 200 מעלות ל 20 דקות ועוד 25 דקות ללא כיסוי.
4. על צלחת גדולה לסדר את הירקות הכתומים ולסדר מעל את השוקיים עם הרוטב מהמרינדה ולהגיש.

כל המשפחה תאהב. שוקי הודו צלויות של מסעדת אדום
אפרת ליכטנשטט

מג'דרה ביתית
באדיבות מסעדת אל תנור 

מצרכים ל-6-8 סועדים:
2 כוסות אורז
2 כוסות עדשים
1 בצל גדול קצוץ
כוס וחצי שמן זית
2 כפיות שטוחות מלח
1 כפית שטוחה תערובת בהרט

אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את העדשים ומבשלים עם שתי כוסות מים. כאשר המים רותחים, מוספים כפית שטוחה של מלח וחצי כפית שטוחה של בהרט. 
2. מנמיכים את האש ומבשלים את העדשים עד שהן מתרככות. מסננים ושמים בצד.
3. מטגנים את הבצל עם כוס שמן זית עד להשחמה. מסננים מעט את הבצל מהשמן ומניחים בצד.
4. מוסיפים לסיר את האורז ומטגנים אותו מעט עם חצי כוס שמן הזית הנותר. מוסיפים ארבע כוסות מים ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים כפית שטוחה של מלח וחצי כפית שטוחה של בהרט. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 10 דקות עד שהאורז מוכן.
6. מוסיפים לאורז את העדשים והבצל, מערבבים מורדים מהאש. מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל לנוח עוד רבע שעה.

באה טוב בכל ארוחה. מג'דרה של מסעדת אל תנור
בועז לביא
*#