טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סיום מתוק: מתכוני עוגיות לשבירת הצום

הרוזלך המפורסמים של לנדוור, ביסקוטי פריכים של קונדיטורית ביסקוטי וטופי פיצוחים עשיר של לחם טאטי – מיטב הקונדיטוריות עוזרות לכם לשבור את הצום כמו שצריך

תגובות
אנחנו כבר שמרנו את המתכון. רוזלך של לנדוור
בועז לביא

את הצום של יום כיפור מומלץ לשבור עם תה בליווי חטיף מתקתק שיחזיר אט אט את האנרגיה לגוף. כדי שהעוגיה הנכספת תעשה את העבודה הנכונה, השגנו עבורכם מתכונים קלאסיים לעוגיות ביתיות מלאות טעם, כאלה שמומלץ ונעים במיוחד לאכול אחרי צום ממושך. ניתן לאפות אותן לפני החג ולאחסן בקופסה אטומה, או להקפיא ולהכניס לתנור ישר עם צאת הצום - כך או כך ההנאה מובטחת.

» מתכונים נוספים לשבירת הצום
» מסלולי אופניים מומלצים ליום כיפור
» מה קורה בבתי הכנסת בעיר?
» תולעת ספרים: רשימה ליום כיפור
» לא צמים? טרילוגיות שכדאי להשלים

הרוזלך של לנדוור

מרכיבים:

3 כוסות קמח לבן (רצוי ג'ירסולה איטלקי)
2 כוסות מים
1 כפית מחוקה שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
1/2כפית מלח
נוטלה למריחה

אופן הכנת הבצק:

1. במיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה מערבבים את הקמח, מים ושמרים, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במשך 5 דקות.
2. מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות גבוה, לשים כ- 5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
3. מניחים מגבת מעל הקערה ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. מוציאים את הבצק מהקערה ומורידים את האוויר מהבצק ע"י קיפולו.
5. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים
6. מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומניחים לכדורים לתפוח בשנית

לפתיחת הבצק:

1. על גבי משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף.
2. מורחים שכבה דקה של נוטלה ומגלגלים, חותכים לגלילים ברוחב 2 ס"מ.

אפייה:

בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250*, על גבי נייר אפייה. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים חם. בתיאבון.

עם קלאסיקות לא מתווכחים. רוזלך של לנדוור
חגית גורן

ביסקוטי קלאסי באדיבות קונדיטוריית ביסקוטי

מצרכים:

3 ביצים בינוניות
180 גרם סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
גרידה מ-1 תפוז
1 כפית תמצית וניל 
250 גרם קמח (1 ו-3/4 כוס)
קורט מלח
1 כפית סודה לשתיה
50 גרם שקדים שלמים (1/2 כוס)
50 גרם אגוזי מלך (1/2 כוס)
50 גרם חמוציות (1/2 כוס)
50 גרם אגוזי לוז (1/2 כוס)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מנפים לקערה אחת את הקמח, המלח והסודה לשתייה.
3. בקערה נוספת טורפים את הביצים עם תמצית הווניל וגרידת התפוז.
4. מאחדים את תכולת הקערות, מוסיפים את האגוזים, השקדים והחמוציות ולשים היטב למשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
5. יוצרים מהבצק נקניק בידיים רטובות ואופים למשך 10 דקות.
6. מקפיאים כ-15 דקות, כדי שניתן יהיה לפרוס את הבצק לפרוסות דקות.
7. פורסים את הנקניק לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס"מ.
8. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים למשך 10-15 דקות עד שהפרוסות יבשות לגמרי.

מושלם לצד התה. ביסקוטי קלאסי של קונדיטורית ביסקוטי
בועז לביא

טופי דבש ופצוחים של Tatti Bakery
בניצוחם של השף קונדיטורים שני שאול ויוני פנחסוב

רכיבים:

250 גרם סוכר לבן
125 גרם דבש
25 גרם סוכר אינוורטי
375 מ"ל שמנת מתוקה 38%
60 גרם חמאה
190 גרם שקדים מולבנים
75 גרם אגוזי לוז
50 גרם צנוברים
60 גרם פיסטוק מקולף
גרידת לימון מחצי לימון 

אופן הכנה:

1. קולים את האגוזים קלות וחתכים גס.
2. שמים בסיר סוכר לבן, סוכר אינוורטי, דבש ושמנת מתוקה ומביאים ל120 מעלות.
3. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה את תערובת האגוזים והלימון מערבבים היטב.
4. מעבירים את הכל לתבנית ומשטחים לגובה של 1 ס"מ .
5. מעבירים את התבנית למקרר לכ-5 שעות.
6. חותכים לקוביות ומגשים.

מתוק ועשיר. טופי דבש ופיצוחים של טאטי
דניאל לילה
*#