${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים ליום כיפור: כך תשברו את הצום

ממרק עוף מנחם ומחמם ועד פסטל תפוח אדמה שימלא את הבטן - מתכונים ביתיים וקלים למנות שיחזירו לכם את האנרגיה אחרי הצום הממושך. ככה חוזרים לשגרה

תגובות
קל ועשיר בויטמינים. קציצות טונה ירוקות
ניר עצמון

בצאת יום כיפור כשהרעש חוזר לאט לאט לרחובות, ניחוחות נעימים של אוכל וקפה מתחילים להציף את הבית. לפני שחוש הריח יתעתע בכם, זכרו לקחת את העניינים בסבלנות - מומלץ לשבור את הצום עם מעט מים או תה ממותק בשילוב עוגיה (למתכוני עוגיות לשבירת הצום) ולאחר מכן לחמם את הבטן עם מרק צלול. בהמשך הערב רצוי לאכול מאכלים קלילים ועשירים בויטמינים - כך תבטיחו שהחזרה לשגרה תהיה טעימה במיוחד.

» יום כיפור 2017 - לכל הפרטים
» זמני כניסת ויציאת הצום

» מתכון לרוזלך האגדי של לנדוור
» סדרות מומלצות ליום כיפור
» מה קורה בבתי הכנסת בעיר?
» תולעת ספרים: רשימה ליום כיפור
» לא צמים? טרילוגיות שכדאי להשלים

מצרכים ל-6 מנות:
1 עוף שלם מחולק
חצי קילו עצמות בקר
2 גזרים
2 בצלים
1 תפוח אדמה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
כף אבקת מרק עוף ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מבשלים את העוף והעצמות בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
2. בסיום ההרתחה מסננים את המים ומשאירים את העוף והעצמות בסיר. מוסיפים מים חדשים ומחזירים לאש.
3. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים, וממשיכים לבשל כ-45 דקות.
4. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה. 

פסטל תפוחי אדמה
באדיבות סוליקה ממסעדת Ewa Safi

קודם כל מחזירים נוזלים. מרק עוף של מסעדת סנדר
תומר אפלבאום

את תפוחי האדמה אפשר לרכך מראש, ובצאת הצום להרכיב עם שאר המצרכים ולהכין במהירות.

מצרכים ל- 25-30 יחידות:
קילו תפוחי אדמה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
3 כפות כוסברה קצוצה

מצרכים לטבילה:
2 ביצים
פירורי לחם מוזהבים

אופן ההכנה:
1. שולקים את תפוחי האדמה בסיר עם מים חמים יחד עם הקליפה (עד שניתן לנעוץ מזלג).
2. לאחר מכן מוציאים מקליפים.
3. מרסקים את תפוחי האדמה לקבלת פירה ומוסיפים את הפלפל, כוסברה ומלח ( לאחר מכן לטעום וניתן להוסיף מלח לפי הטעם האישי) ומערבבים היטב.
4. מניחים את התערובת להתקרר למשך שעה.
5. עם ידיים רטובות מעט יוצרים כדורים ומועכים אותם לקבלת דיסקית עגולה.
6. טובלים את הדסקיות בביצה הטרופה ולאחר מכן מעבירים לפירורי הלחם ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ובתיאבון.

פנזנלה - סלט לחם טוסקני עם גבינת סטילטון
באדיבות ישרקו מקבוצת טיב טעם 

מנה ביתית שתמיד כיף לאכול. פסטל תפוחי אדמה של אווה סאפי
באדיבות יח"צ

מרכיבים לסלט (6 מנות):
‏5-4 פרוסות ברוסקטה מתובלת של Stiratini 
‏2 מגשיות (כ-1/2 קילו) פלפלונים מתוקים חתוכים לטבעות
‏2 כוסות עגבניות שרי בכל מיני צבעים חצויות
‏3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
‏150 גרם גבינת בלו סטילטון של Ford Farm מפוררת גס
עלים מ-1/2 צרור בזיליקום
‏1/4 כוס שמן זית של Cirio
‏2 כפות חומץ בלסמי של Cirio
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הרכבת המנה:

1. לאחר שעירבנו כל מרכיבי הסלט, ‏שוברים את הברוסקטות לפיסות גדולות ומערבבים בקערה עם כל הירקות, הגבינה ועשבי תיבול.
‏2. מוסיפים שמן זית, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

מתכון לקציצות טונה ירוקות ורוטב סלסה
באדיבות טונה סטארקיסט

לשלב ירקות עם לחם. סלט פנצנלה באדיבות טיב טעם
אפיק גבאי

קציצות קלילות ובריאות שמשלבות טונה עם עשבי תיבול - מומלץ לאוכל כשעה-שעתיים לאחר הצום

מצרכים לקציצות (כ-15 יחידות):
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% עם עשבי תיבול
3 כפות קמח
3 כוסות דחוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום)
1 כף מיונז לייט
1 ביצה
גרידה מ-1 לימון
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור

מצרכים לסלסה מקסיקנית:
4 עגבניות בינוניות
½ כוס גרעיני תירס מבושל
½ כוס שעועית אדומה (או פול מיצרי)
3 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
1 שן שום גדולה כתושה
מס' טיפות טבסקו
2 כפות שמן זית
1 כפית מיץ לימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. פותחים את קופסאות הטונה ומסננים כ-2 דקות מעל קערה עמוקה (מבלי ללחוץ!)
2. מעבירים למג'ימיקס את עשבי התיבול וטוחנים דק. מוסיפים את שני סוגי הקמח, ביצה, גרידת לימון, מיונז לייט ותיבול. טוחנים מעט בפולסים עד שמתאחד. 
3. מעבירים לקערה את תכולת המג'ימיקס ומערבבים היטב יחד עם הטונה.
4. יוצרים קציצות בגודל הרצוי (כ-80 גרם כל קציצה), מרססים ספריי שמן על מחבת רחבה, ומשחימים משני הצדדים כל קציצה.

לרוטב:
5. טוחנים במג'ימיקס את העגבניות, כותשים שום, קוצצים בצל ירוק וכוסברה.
6. מסננים את השעועית והתירס (אם לאחר בישול או לאחר פתיחת פחית שימורים)
7. מערבבים הכל יחד, מאזנים תיבול עם מלח, פלפל, שמן זית, לימון וטבסקו. בתאבון! 

*#