שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

פותחים ארוחה: מתכוני מרקים לראש השנה

מרק עוף עם שמיר, מרק שעועית מהביל או בכלל מרק קטיפתי של ארטישוק ירושלמי? - לא משנה באילו ירקות תבחרו להשתמש, מרק מפנק הוא תמיד ספתח נפלא לארוחה חגיגית

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק עוף של קיטון
טעם של בית. מרק עוף של קיטוןצילום: מירי ביטון
עכבר העיר

תקופת חגי תשרי שמביאה אלינו את ראש השנה, יום כיפור וסוכות, מתדפקת על דלתנו בחוסר סבלנות, ואליה גם אמור להצטרף הסתיו בשלב מסוים. אין דבר שמסמל אווירה חגיגית יותר ממרק עוף צלול שפותח ארוחה מלאה ומחמם את הבטן, ומי שמחפש לגוון ימצא כאן מבחר מתכונים נוספים למרקים מנחמים מירקות העונה.  

» ראש השנה 2018 -כל האירועים, המתכונים וההמלצות לחג
» מתכונים לראש השנה - לכל המתכונים לחג
» מה עושים עם הילדים בראש השנה?

» טיולים לראש השנה

מרק עוף
באדיבות קיטון, שמגישה מרק מסורתי במתכון בן 72 שנה

חומרים ל-8-10 מנות:

עוף בינוני
חצי קילו בשר שפונדרה
4 גזרים
2 שורש סלרי
2 שורש פטרוזיליה
4 בצלים בינונים
צרור פטרוזיליה, שמיר וסלרי

אופן הכנה:

1. בתוך סיר שמים את העוף והבשר ומביאים לרתיחה.
2. מנקים את הקצף שנוצר עד היעלמותו. מוסיפים את ירקות השורש, בצלים וגזרים עד לריכוך העוף ומוציאים אותו.
3. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, ולאחר מעבירים את המרק במסננת עד להיותו זך.

מרק שעועית
באדיבות ליאון אלקלעי 

חומרים:

500 גרם שעועית יבשה שהושרתה במים מספר שעות (יש להחליף את המים)
4 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
50 גרם בצל לבן קצוץ
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית גדושה רסק עגבניות
1 בצל שלם קלוף
1 גזר שלם קלוף חתוך לשניים
1 שורש סלרי חצוי וקלוף
1 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון

מרק שעועית של לאון אלקלעי
בישול ארוך. מרק שעועית של לאון אלקלעיצילום: יורם אשהיים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את השעועית יחד עם בצל שלם, גזר וסלרי, עד לריכוך השעועית. מוציאים את ירקות השורש.
2. בסיר אחר מאדים בצל קצוץ ושום בשמן זית, מוסיפים חצי ליטר מים, רסק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מבשלים מספר דקות וטוחנים הכל.
3. מוסיפים את המסה הטחונה לשעועית השלמה המבושלת, מתקנים טעמים ומגישים.

מרק ארטישוק ירושלמי
מתוך ספר הירקות של ניר צוק ואלינוער רבין

חומרים:

4 בצלים קצוצים
15 שיני שום קצוצות 
שמן לטיגון  
1/2 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לקוביות
1/2 בקבוק (375 מ"ל) יין לבן
2 כוסות (500 מ"ל) ציר ירקות
2 כוסות (500 מ"ל) חלב
4 עלי דפנה

מרק ארטישוק ירושלמי
לא לשכוח בצל ירוק. מרק ארטישוק ירושלמיצילום: Catalina Zaharescu Tiensuu | Dre

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת את הבצל והשום, מוסיפים את קוביות הארטישוק הירושלמי וממשיכים לטגן כ-5 דקות. מוסיפים את היין הלבן, ומביאים לרתיחה עד שהאלכוהול התנדף.
2. מוסיפים את ציר הירקות, מוסיפים מים עד כיסוי הירקות. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות.
3. מוסיפים את החלב, עלי הדפנה, הדבש, ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מרחיקים את עלי הדפנה.
4. מרסקים את המרק במעבד מזון או מוט ממחה.
5. קולפים את החציל הקלוי, מרסקים ומוסיפים למרק. מחלקים לצלחת ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.

מתכוני מרקים נוספים:
מרק עם קניידעלך
מרק רגל
קונסומה בקר עם קניידלעך 
מרק גזר מבושם בג'ינג'ר ודבש
מרק דלעת ודבש
מרק כתום עונתי, מקומי ואורגני
מרק מינסטרונה
מרק מנגולד, תרד ולימון
מרק תפוחים בניחוח ערער
צ'אודר דגים נוסח בוסטון

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ