טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ראש השנה 2018: איפה אוכלים במסעדות?

ארוחה שכולה מנות אסיאתיות, סעודת חג בניחוח הודי רחוק או ערב מסורתי עם מיטב המנות הקלאסיות - כל הדילים וההצעות של המסעדות לראש השנה 2018

תגובות
בתיאבון. שולחן חג במשק ברזילי
יותם קרן

ראש השנה הוא אולי מאורע שמח ומרגש, אבל אם תשאלו את אלה שעומלים ומארחים בערב החג אולי תקבלו תשובה קצת אחרת. במקום להכין רשימת קניות ארוכה, לסחוב שקיות הביתה, לברר עם האורחים מי רגיש למה ולחזור למטבח הלוהט על מנת לטרוח על התבשילים שעות ארוכות, אמצו מסורת חדשה - ערב חג נעים במסעדה, שתדאג לכם לכל מה שארוחה משפחתית צריכה. לכם נשאר רק ללבוש בגדי חג ולצאת לאכול.

» ראש השנה 2018 - המדריך המלא
» הופעות ראש השנה 2018
» מתכונים לראש השנה - לכל המתכונים לחג
» מה עושים עם הילדים בראש השנה?
» טיולים לראש השנה

טשרניחובסקי 6

בביסטרו הוותיק טשרניחובסקי 6 מזמינים אתכם לארוחת ראש השנה באווירה חגיגית ומשפחתית כמיטב המסורת של המקום. בארוחה, שתוגש ביום ראשון ה-9 בספטמבר, החל מהשעה 18:00, ייהנו האורחים מתפריט הכולל תפוח בדבש, רימונים, מבחר מנות ראשונות, מנה עיקרית, קינוחים ושתייה לא הגבלה, לרבות יין אדום ויין לבן. למנה ראשונה יוגשו לשולחן, בין השאר וכמיטב הז'אנר, גפילטע פיש וחזרת אדומה וכבד קצוץ עם בצל מטוגן בשמאלץ. בשלב העיקרית ניתן יהיה לבחור בין המנות הבאות: צלי עוף בתנור ביין לבן; ביף בורגיניון בבישול ארוך ביין אדום עם ירקות שורש; קנלוני ראגו בשר ברוטב תרד; שוק אווז קונפי עם רוטב פורט ודבלים; ופילה סלמון ברוטב לימוני אופילה דג ביין לבן, עגבניות שרי, צלפים, מרווה וזיתים. האורחים הצמחונים והטבעונים יוכלו ליהנות מארוחת חג מותאמת, לרבות קינוח (יש לציין זאת מראש, בעת ההזמנה).
איפה: ביסטרו טשריחובסקי 6 תל אביב
מתי: יום ראשון, ה-9 בספטמבר, החל מ-18:00
מחיר: 360 שקלים לאדם, כולל שתייה קלה ויין ללא הגבלה.

ארטישוק ממולא, טשרניחובסקי 6
דן לב

אינדירה 

הצעה יצירתית לארוחת חג מגיעה מאינדירה, ההודית הוותיקה, שכמיטב המסורת תציע גם השנה סעודת חג בניחוח הודי, מבושמת תבלינים וצבעונית. למי שיגיע למסעדה בערב החג יוצע תפריט הודי אותנטי, שיורכב מפתיחים של ברכות, מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. בראשונות תוכלו לנסות פפדאם, נאן שום, פאקורה ירקות וטבעות בצל בנוסח הודי. בזמן העיקריות יגישו טיקה מסאלה, חזה עוף צלוי בטנדור בתערובת תבלינים הודיים; ביריאני ירקות; אלו גובי, פרחי כרובית וקוביות תפוחי אדמה מוקפצים בתבלינים הודים וג'ינג'ר ועוד מגוון קלאסיקות הודיות על-זמניות. לקינוח יוגשו גלידה הודית בטעמים שונים ועוגת דבש. יין, שתיה קלה ושתיה חמה יוגשו ללא הגבלה.
איפה: אינדירה תל אביב
מתי: יום ראשון, ה-9 בספטמבר, סרוויס ערב
מחיר: 299 שקלים לסועד, ו-125 שקלים לילד עד גיל 5

ג'אסיה

במסעדת ג'אסיה שביפו העתיקה יציעו בערב ראש השנה תפריט חגיגי, עם ארוחה מיוחדת שתחל עם מנות ראשונות למרכז השולחן וביניהן לחם הבית ומטבלים, סלט אבוקדו וסלט פטריות. בהמשך, תוצע מנת ביניים לבחירה: קרפצ'יו בקר, סביצ'ה דג ים או קרפצ'יו סלמון. מבין המנות העיקריות ניתן יהיה לבחור בין מספר אופציות: דניס שלם בתנור בתוספת פלחי תפוחי אדמה וירקות שורש; פילה דניס בגריל על מצע פירה עם שרימפס ברוטב שמנת; נתח פילה בקר עם ירקות שורש אפויים בתוספת אורז; נודלס סלמון; ולחובבי הסושי האדוקים שלא יוותרו עליו גם ערב החג, מציעים כאן קומבינציית סלמון או קומבינציית סושי צמחוני מיוחדת. בנוסף, הארוחה כוללת  כוס יין או סאקה וקינוח - פנקוטה מלבי מחלב קוקוס עם סירופ ורדים ואגוזים.
איפה: ג'אסיה תל אביב
מתי: יום ראשון, ה-9 בספטמבר, החל מהשעה 19:00
מחיר: 199 שקלים לסועד

סושי במקום גפליטע, ג'אסיה
נטי דונדואה

אלנה

במסעדת "אלנה" הממוקמת בקומת הכניסה של מלון נורמן המפואר בתל אביב מציע השף ברק אהרוני לחגוג את ערב החג בארוחה מיוחדת שבנה לכבוד ראש השנה. אהרוני יצר סעודה המורכבת ממנות חג מסורתיות בפרשנות מודרנית, תוך שימוש בחומרי גלם בשיא עונתם וביניהם הכרישה, אספרגוס, שומר ותרד טורקי. מנות ראשונות יוגשו למרכז השולחן בארוחה וביניהן: כרוב ממולא, עשבים וצימוקים שחורים; סלט ענבים ומלפפונים; קישואים צלויים, נענע ולאבנה עזים; סלט גרגירי חומוס וכמון; ומטבוחה חריפה. בין המנות העיקריות: עופיון ממולא פריקה, ציר רימונים, זרעי כוסברה, פלפל ורוד וטרגון; דג ים מרוקאי, פלפל שושקה, גרגירי חומוס, פפריקה מרוקאית וכוסברה; וסופריטו עגל עם חבושים, שאלוט, יין לבן ועשבי תבלין. בקינוחים: טארט תפוחים, מוס שוקולד, גלידות וסורבה שמכינים במקום. 
איפה: אלנה במלון נורמן, תל אביב
מתי: יום ראשון, ה-9 בספטמבר, החל מהשעה 18:00. יש להזמין מקומות מראש
מחיר: 600 שקלים לסועד, כולל שתייה קלה, חריפה, קפה ומבחר חליטות 

דיוויד לופטוס

דריסקו

במלון דריסקו היוקרתי שנפתח באחרונה במבנה היסטורי במושבה האמריקנית ביפו,  מציע השף שחר ביטון האמון על מטבח של מסעדת זאדה הממוקמת במלון, ארוחת חג מפוארת שהקו הקולינרי המנחה אותה הוא מטבח טורקי ומקומי. בפתיחים תמצאו בליני עם תפוח גרני סמית, פרוזן צזיקי (סוג של פרוזן יוגורט), דבש ורימונים; וסיגר עות'מאני במילוי גבינת טולום עם אגוזים ובצל ירוק ברוטב יוגורט; בין המנות הראשונות: קובה נייה דג ים עם קרם כרוב סגול, רימונים, אפונת שלג וטוביקו ירוק; וגוזלמה טלה עם גבינת טולום, תרד, אגוזים, יוגורט ועשבי בר; בעיקריות: חבוש במילוי בקר ואורז, עשבי תיבול, שקדים ורוטב ענבים; וצלע טלה בטימין ושום, ריזוטו טורקי ירוק, פטריות יער צלויות ורוטב צזיקי אוזבקי. 
איפה: מלון דריסקו, אורבך 6, תל אביב
מתי: יום ראשון, ה-9 בספטמבר, סרוויס ערב
מחיר: 475 שקלים לסועד, כולל מים או מים מוגזים ויין

מסעדת זאדה
איליה מלניקוב

בלאק אנגוס

במסעדת בלאק אנגוס שהתמקמה באחרונה בציר מוריה שבכרמל, יכין השף דודי קדם מנות מיוחדות לכבוד ערב ראש השנה לאלו שיעדיפו לחגוג מחוץ לבית. למנות ראשונות יציעו כאן מנות כפולנטה מתירס טרי עם כמהין, צ'ילי יבש, פטריות מוקפצות ואספרגוס (45 שקלים); טרטר פילה בקר אסלי עם בורגול, צ'ילי חריף, צרור ירוקים, שמן זית, מלח גס ונגיעות איולי כרישה (45 שקלים); ריזוטו כמהין עם פטריות שמפניון וסלמון במיסו מתקתק (60 שקלים); וסביצ'ה מוסר ים עם נקטרינה, כרישה, נענע, צ'ילי חריף וצנונית על מצע קרם פרש ושמן זית (80 שקלים). למנות עיקריות: ריזוטו ערמונים עם בצלי שאלוט, צלעות בקר, ירוקים לצד דלעת ערמונים אפויה (120 שקלים); פילה מוסר ים על מצע קרם ארטישוק ירושלמי חמצמץ, איולי כרישה וכמהין ואספרגוס חלוט (170 שקלים); פילה בקר על מצע קרם של כתומים, כתר כבד אווז וריבת תאנים בוויסקי ג'ק דניאלס דבש (150 שקלים); ונתח טומהוק במשקל 350 גרם בקרמבל שקדים ושרי צלוי (150 שקלים).
איפה: בלאק אנגוס, מוריה 29 חיפה
מתי: יום ראשון, ה-9 בספטמבר, סרוויס ערב
מחיר: משתנה לפי מנות

חגיגת בשר בחיפה, בלאק אנגוס
עלאא זעאתרה

בראסרי עין כרם

במסעדת 'בראסרי עין כרם' שטובלת בפסטורליה של שכונת עין כרם בירושלים, רקחה השפית לירז שדה ארוחת ערב חג שכוללת מנה ראשונה, עיקרית, כוס יין, שתייה חמה וקינוח. בין המנות הראשונות בארוחה תמצאו מנות דוגמת פסטה קרבונרה, חציל חרוך עם טחינה שחורה, שקדים ויוגורט; קרפצ'יו; וסביצ'ה טונה אדומה. בין המנות העיקריות: פילה עגל, שוק אווז קונפי, מחבת פירות ים, ריזוטו פטריות, קערת מולים שחורים, דניס שלם ופילה בר ים. כל זה מצטרף, כמובן, לנוף ההררי הנשקף ממרפסת הבראסרי, ויוצר ארוחת ערב ראש השנה שמשדכת לשולחן החג ולמנות החגיגיות המשובצות בו גם אוויר הרים צלול כיין.
איפה: בראסרי עין כרם, המעיין 15, ירושלים
מתי: יום ראשון, ה-9 בספטמבר, סרוויס ערב
מחיר: 365 שקלים לסועד

קראמבל זוגי בבראסרי עין כרם
אפיק גבאי

כפות תמרים

במסעדת כפות תמרים הממוקמת בקיבוץ אילות הדרומי ביותר בארץ ומול הרי אדום, מציעים קייטרינג ואוכל מוכן לחג כמו גם ארוחת ערב חגיגית בערב ראש השנה עצמו. ארוחת החג כאן תיערך בסגנון בופה ותכלול מנות שנרקחו במיוחד כך שיתחבבו גם על ילדים, וכן תשובצנה גם מנות צמחוניות וטבעוניות ועמדת קינוחים. ברוח ראש השנה, על השולחנות יוגשו מאכלי ברכות (לרבות תפוחים בדבש, רימונים ותמרים צהובים) כמו גם בקבוקי יין ושתייה קלה. בין המנות שיוגשו בארוחה: פילה מוסר ים בעשבי תיבול; רולדת עגל חלב לצד רוטב פטריות; כבש ברוטב קסיס פירות יבשים; אורז אושפלאו עם נתחי בקר ועוד.
איפה: כפות תמרים, קיבוץ אילות
מתי: יום ראשון, ה-9 בספטמבר, בין השעות 19:00-21:00, בהזמנת מקום מראש 
מחיר: 220 שקלים למבוגר; 120 שקלים לילד

מאכלי ברכות ב"כפות תמרים"
ליטל שמואלי

מלגו ומלבר

גם במסעדת השף בניצוחו של מוטי טיטמן יודעים לפנק את אלה שלא מעוניינים ללכלך את הידיים יותר מדי במהלך חגי תשרי. השנה תוכלו ליהנות מתפריטים מיוחדים שיתאימו לכל המשפחה במהלך ראש השנה וסוכות ויכללו לצד האוכל גם טעימת יינות מותאמים לארוחה. הארוחה במקום תכלול לחם מחמצת, מנה ראשונה, מנת ביניים, מנה עיקרית, קינוח ושישה סוגי יינות. בין המנות בארוחה תוכלו למצוא סשימי דג ים עם דלעת מקורמלת, רוטב "סום טאם" וזרעי דלעת קלויים; טורטליני שרימפס קריסטל עם טבעות שעועית לוביה, רוטב יין לבן ושמן זית; ופילה דג ים עם קוביות דלעת, בוקצ'וי, ציר דגים אדום וקריספי במיה. באגף הקינוחים תוכלו להתפנק עם פנקוטה עם תאנים מזוגגות בשמן זית, וניל וגלידת יוגורט ותימין.
איפה: מלגו ומלבר, רוטשילד 142, תל אביב
מתי: יום שני, ה-10 בספטמבר
מחיר: 380 שקלים לסועד

מלגו ומלבר
יואב גורין

משק ברזילי

גם במקדש הצמחוני-טבעוני של משק ברזילי דואגים ללקוחות רעבים אך עצלנים (אנחנו הכי בעד, אגב), עם ארוחת חג מפנקת שירכיבו לכם לפי הזמנה ואפשר להזמין גם ברשת. בין השאר תוכלו ליהנות ממנות ראשונות שכוללות ממרחי דלעות וסלקים, איולי ארטישוק, ריבת גויאבות וחלה חגיגית, מרק צח, לביבות כרישה וסלטים שונים; מנות עיקריות כמו לזניה תרד, קציצות חריימה, ממולאים וקישים שונים; ובגזרת הקינוחים תוכלו לפרגן לעצמכם עם עוגת גבינה מקשיו אגוזים, עוגת תפוחי עץ, עוגת שוקולד ואפילו מוס תשרי טבעוני שמכיל תמרים, אגוזים, שכבת מוס פירות יער ומעל מוס גויאבה.
איפה: משק ברזילי, אחד העם 6, תל אביב
מתי: שעות פתיחת המעדניה - בימים ראשון עד חמישי מ-08:00 עד 20:00, ביום שישי מ-08:00 עד 18:00.

גן עדן לצמחונים . משק ברזילי
יותם קרן
*#