אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המחמאות לשף: אוכל מוכן לראש השנה 2018

במקום להפוך את המטבח לשדה קרב, למה שלא תקלו על עצמכם? בראש השנה הקרוב לא חייבים לטרוח, אפשר ליהנות מארוחה מפנקת וחגיגית ממיטב המסעדות ברחבי הארץ - שיהיה לכם בתיאבון

תגובות
מתפנקים על החג. שולחן ראש השנה של סנדר
מיטל סלמון

הכנת ארוחת חג לכל המשפחה זה אולי מאורע משמח ומגבש, אבל בואו נודה על האמת - זה גם מעייף, מתיש, מלכלך את המטבח והתוצאה לא תמיד מובטחת. אם בחרתם השנה להקל על עצמכם קצת, הכתבה הבאה היא בדיוק בשבילכם - אלה כל המקומות המומלצים שעובדים שעות נוספות כדי שכולנו נעבוד פחות. את המחמאות אגב, אתם מוזמנים לשמור לעצמכם, לא נספר לאף אחד.

» ראש השנה 2018 - המדריך המלא
» הופעות ראש השנה 2018
» מתכונים לראש השנה - לכל המתכונים לחג
» מה עושים עם הילדים בראש השנה?
» טיולים לראש השנה

קיטון

הביסטרו הוותיק של תל אביב מציע תפריט אוכל מוכן עשיר ומגוון במיוחד. תוכלו להגיע למקום או להזמין עד הבית מבחר סלטים, מנות ראשונות, מרקים ועיקריות שיסדרו לכם את ערב החג ללא מאמץ. בסלטים: כבד קצוץ (58 שקלים לחצי קילו); סלט ביצים מסורתי (34 שקלים לחצי קילו) וחצילים במיונז (34 שקלים לחצי קילו). בגזרת המרקים תוכלו לקבל מרק צח עם שני קרפלך או עם שתי יחידות קניידלך (34 שקלים ל-500 גרם) ובעיקריות תמצאו קלאסיקות כיפיות למרכז השולחן כמו חצי ברווז בתנור ברוטב תפוזים (110 שקלים); סלמון בעשבי תיבול (180 שקלים ל-1 קילו); לשון ברוטב בשר (160 שקלים לקילו); צלי בקר (190 שקלים לקילו); קציצות מטוגנות (15 שקלים ליחידה) ועוד.

» קיטון - לכל הפרטים

תמיד חוזרים לקלאסיקה. מרק עוף של קיטון
מירי ביטון

סנדר

גם מסעדת סנדר, שמתמחה באוכל יהודי מזרח אירופאי, מציעה את מיטב מאכלי החג לאיסוף מהמקום או במשלוח עד הבית. לצד תפריט סלטים רחב שיקשט את שולחן חגכם בצבעים, תמצאו גם מגוון מרקים כמו מרק עם קניידלך (37 שקלים; 6 שקלים לתוספת יחידת קרפלך או קניידלך), ופתיחים כמו קציצות גפילטע פיש (30 שקלים ל-120 גרם), ראש דג ממולא (35 שקלים ל-250 גרם), רגל קרושה פיקנטית בליווי פלח לימון, קרפלך מטוגנים או ברוטב ופלפל ממולא צמחוני (30 שקלים למנה). בעיקריות, תמצאו מבחר בשרים כמו לשון עגל עם פטריות, קציצות בקר מטוגנות, שוק אווז בתפוזים, קורקבנים ברוטב ועוף בעשבי תיבול (60-70 שקלים ל-200 גרם). רצוי להזמין עד שבוע מראש.

» סנדר - לכל הפרטים

גפילטע פיש בסנדר
מיטל סלמון

חוות צוק המעדניה

בחוות צוק, המעדניה של החוואי תומר צוק והשף אסף שנער, מציעים מגוון אפשרויות לרכישת אוכל מוכן לחג. תוכלו להגיע למקום ולהצטייד בבשר טרי מהקצביה או במנות בשר שהושרו במרינדה מראש וצריך רק להכניס לתנור כדי להפוך אותן למנות מושקעות שתוכלו תמיד להגיד שהכנתם במו ידיכם. כך לדוגמה רוסטביף פילה בקר בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (279 שקלים לקילו); נתחי טלה במחיר מבצע חג אטרקטיבי, בהם כתף או שוק טלה (79 שקלים לקילו, במקום 139 שקלים) וספייריבס טלה (58 שקלים במקום 127 שקלים; עוף שלם ללא עצמות במילוי אורז ופירות יבשים או אורז ובשר (52-68 שקלים לקילו). גם על אגף הקלאסיקות לא דילגו כאן ותוכלו לפתוח את הארוחה עם רגל קרושה (59 שקלים ליחידה), חזרת אדומה או חזרת לבנה בועטת מהטובות שטעמנו (18-22 שקלים); כבד קצוץ (85 שקלים לקילו); קיגל ירושלמי מתקתק, כמנה ראשונה או אחרונה (49 שקלים לתבנית); ממולאים קטנים כעלי גפן, גזרים וקישואים (9 שקלים ל-100 גרם) ומעדנים נוספים. בנוסף, במקום ימכרו גם עוגות דבש, דובשניות, דבש מחוות צוק או מהבקעה ובקבוקי יין במבצע.

» חוות צוק המעדניה - לכל הפרטים

נתנאל ישראל

אלגריה

עבור הטבעונים ושוחרי הבריאות, בבית האוכל והמעדנייה הטבעונית "אלגריה" בצפון אבן גבירול בתל אביב יציעו השנה אוכל מוכן לחג על טהרת התזונה הבריאה והטבעונית. בין המנות השונות תמצאו סלטים כמו כוסמת ירוקה עם פטריות שיטאקה, קוביות בטטה, אגוזי מלך בשום קונפי ובצל מקורמל (38 שקלים לחצי ליטר); סלט פריקה, חיטה ירוקה מעושנת עם עגבניות מיובשות, ארטישוק צלוי, זיתי קלמטה, רוקט, עשבי תיבול ויוגורט קשיו לימוני (38 שקלים לחצי ליטר); וסלט כרוב אסיאתי, כרוב סגול ולבן עם חמוציות, שקדים קלויים, בצל ירוק, כוסברה ורוטב מיסו טחינה אסיאתי (32 שקלים לחצי ליטר). בנוסף, תמצאו כאן שלל תבשילים דוגמת חריימה טבעוני, מבוסס על קציצות 'ים' עשויות טופו, אצות ועשבי תיבול, יחד עם תבשיל חומוסים, עגבניות ופלפלים צלויים (68 שקלים לליטר); קציצות עדשים ירוקות מונבטות ואורז בסמטי מלא ללא גלוטן (58 שקלים); לזניית בולונז עשויה קטניות מונבטות וגבינות קשיו שמייצרים במקום (68 שקלים לתבנית) וקישים שמבוססים על קלתית מכוסמין מלא, קרם רויאל קשיו בירקות ועשבי תיבול - עם בטטה, ברוקולי, תרד או פטריות (89 שקלים לתבנית בקוטר 24).

» אלגריה - לכל הפרטים

קציצות טבעוניות. אלגריה
מולי נעים

דליקטסן

תמיד אפשר לסמוך על קבוצת R2M שתיקח אחריות על הצד הקולינרי של האירוע. המעדנייה של הקבוצה, דליקטסן, מציעה כהרגלה בקודש תפריט אוכל מוכן מגוון ומצוין שקשה לא לסחוט עליו מחמאות. מצעד מפעים של פתיחים, מרקים, סלטים יצירתיים, עיקריות וכמובן קינוחים ריחניים שיכולים לנחות אצלכם בבית שעות (או ימים) טרם החג, כל זה כשללא טרחה או ספק, תידעו כי מישהו שם (שמבין עניין) טרח במקומכם במטבח. יש לציין, הדליקטסן הוא לא מקום כשר וכך גם התפריט. לצד מנות קלאסיות, תמצאו מנות מיוחדות יותר ומנעד עדתי שמתחיל בגפילטע ורגל קרושה עמוסת שום ומגיע עד פטאייר טלה או אגרול חציל. עוד מנות שמציעים כאן לכבוד שולחן החג: שרימפס בביסק סרטנים עם אספרגוס מאודה במאפה בצק עלים (136 שקלים ל-4 מנות); מרק עוף של סבתא עם עופות טריים, ירקות שורש ואטריות (19.20 שקלים ל-400 גרם); בצל ממולא בפריקי - מנה טבעונית (56 שקלים ל-4 יחידות); לזניית מאה השכבות, עם ראגו בשר, בשמל של פרמזן וזעתר, יחד עם רוטב יוגורט-טחינה (96 שקלים ל-4 יחידות) ועוד. ניתן (ורצוי) לעשות הזמנה דרך האתר, שם אפשר לבחור בין איסוף עצמי ביום ראשון ה-9 בספטמבר לבין משלוח בגבולות תל אביב בעלות 80 שקלים; משלוחים מחוץ לתל אביב ניתן לעשות באמצעות שירות מוניות ישירות, בלא תיווך של המקום.

» דליקטסן - לכל הפרטים

פטאייר טלה בדליקטסן
עידית בן אוליאל

איטס (Eats)

במעדנייה-קפיטריה הקסומה שממוקמת בבית חנה שברחוב בן גוריון בתל אביב מציעים יונתן קובארי ומיכל אפשטיין (לשעבר מתמודדת במאסטר שף), העומדים מאחורי המקום, תפריט אוכל מוכן לחג שמתמקד באוכל בריא, אבל לא במחיר של ויתור על הקלאסיקות של החג. תמצאו כאן שלל מנות קטנות לשולחן החג ולאירוח כמו חזרת חריפה, כבד קצוץ, צזיקי שמנת מלפפונים, פיצוחים חריפים וטחינה (12-29 שקלים); וכן מנות עיקריות כמו פילה סלמון ועשבי תיבול או בורי ברוטב חריימה, עלי גפן ופלפל ירוק חריף ממולא (42-65 שקלים); בנוסף, מציעים כאן גם תוספות דוגמת קיגל מתוק ("של סבתא"), ברוקולי חרוך בשמן צ'ילי ושום או פירה שמנת וחמאה (28-68 שקלים) וכן מאפים וקינוחים מתוקים, החל מהחלה המתוקה של וישניץ, דרך חלת בריוש ממולאת בקרם פטיסייר ותפוחים בקינמון, פאי תפוחים אמריקאי שנאפה ומוגש בכלי קרמיקה שחור שאפשר לשמור (או להגיש כמתנה לחג), עוגת גזר עם קרם שמנת וזיגוג, עוגת גבינה אפויה עם בצק לוטוס וקרם וניל, מוס שוקולד עשיר וכמובן, עוגת דבש קלאסית, כי חובה (24-190 שקלים).   

» איטס (Eats) - לכל הפרטים

בועז לביא

לולה וקובה

לקראת ראש השנה, ביסטרו "לולה וקובה" שבהוד השרון והשף אביב רגב, מזמינים את הקהל להקל על מלאכת ההכנות ועמל התקנת המאכלים לשולחן חג, עם מנעד רחב של מנות במשקל חצי קילו או קילו, לבחירה. בין המנות שניתן להזמין תמצאו למשל, כבד קצוץ (32/60 שקלים לחצי קילו או קילו); סלט קינואה (18/33 שקלים); סלט גזר מרוקאי (19/32 שקלים); סלט סלקים (17/32 שקלים); סלט קולסלאו (32/58 שקלים); מרק עוף וירקות ביתי (21/37 שקלים); שוקי עוף בתנור (38/62 שקלים); קציצות דג בגריל עם טאבולה (40/78 שקלים); תפודים אפויים עם עשבי תיבול (20/35 שקלים); אורז עם צימוקים ושקדים (20/41 שקלים); ולקינוח, עוגת דבש ביתית (45 שקלים). יש לבצע הזמנה עד ה-5 בספטמבר בשעה 18:00.

» לולה וקובה - לכל הפרטים

סלט קינואה. לולה וקובה
דניאל לילה

כפות תמרים

בקיבוץ אילות, אי שם בדרום ממש בכניסה לאילת, משובצת מסעדת "כפות תמרים" שמציעה אוכל ביתי ומגוון מאכלי עדות. במסעדה, שמשמשת גם כחדר האוכל של הקיבוץ, נערכו לקראת ראש השנה עם קייטרינג חגיגי למי שמעוניין לוותר על מלאכת הקניות והבישולים (בנוסף מציעים כאן גם ארוחת ערב חגיגית במסעדה בערב ראש השנה). הקייטרינג יתקיים ביום החג ובו תמצאו למעלה מ-150 מנות שונות: סלטים, דגים, עופות, בשרים, תוספות, מנות צמחוניות וטבעוניות, קינוחים, דברי מאפה ועוד. בין המנות: קציצות דגים ברוטב מזרחי; אצבעות אנטרקוט ברוטב אריסה; שוקי אווז ברוטב תפוזים ורוזמרין; נתח אסאדו מושחם ברוטב ברביקיו; קוסקוס בשני צבעים עם מרק; עמדת דגים ובשרים מעושנים; מנות צמחוניות וטבעוניות, מנות מיוחדות לילדים ועוד. הקייטרינג ייערך ביום ראשון ה-9.9 בין השעות 7:00-13:00. מחירים משתנים לפי משקל.

» כפות תמרים - לכל הפרטים

מאכלי ברכות ב"כפות תמרים"
ליטל שמואלי

קייטרינג לואיזה

בקייטרינג "לואיזה" מציעים תפריט מיוחד של מנות מסורתיות לצד מנות עדכניות ויצירתיות יותר, כשגישת ה"סלואו פוד" היא נר לרגליהם של צוות השפים האמונים על התקנת המנות, השף נדב מלין בראשם. הגישה באה לידי ביטוי גם בתפריט החג דרך הקפדה על חומרי גלם טריים, שימוש בשמן זית בלבד וייצור של כל מרכיבי המנות במטבח הקייטרינג ללא שימוש בתוספים מלאכותיים או חומרים משמרים. בין המנות בתפריט האוכל המוכן תמצאו מנות ראשונות דוגמת קדירת דגים בסגנון בויבס (50 שקלים למנה); סלמון טרי עם לימון כבוש ושקדים (265 שקלים); רוסטביף סינטה עם צ'ימיצ'ורי וקרם חזרת (405 שקלים ומינימום הזמנה של קילו בשר); שבלולים מבצק פילו ושמן זית עם פרגית ומשמש אוזבקי (25 שקלים למנה אישית); פטה כבד עוף בצנצנת אישית מוגש עם מרמלת תפוחים ועוגיית בישקוטי (30 שקלים למנה אישית). במנות העיקריות גולת הכותרת היא הפורקטה טלה במילוי עשבי תיבול מקומיים עם רוטב חבושים (100 שקלים למנה); אוסובוקו טלה עם ירקות שורש (80 שקלים למנה); עופיונים אורגניים ממולאים בחיטה, בהרט ולימונים (90 ₪ 2-3 מנות); ופילה מוסר ים על תבשיל רטטוי (40 שקלים למנה). בנוסף, מציעים כאן למכירה מטבלים, סלטים ותוספות למרכז השולחן, החל מטפנד זיתים שחורים, קרם חזרת, ממרח פלפלים קלויים וסלסלת עגבניות חריפה (50 שקלים לחצי קילו); דרך סלט סלק עם עלי ארוגולה, שמן זית, חומץ בלסמי ואגוזי פקאן מסוכרים (60 שקלים למנה); ועד פריקה, חיטה ירוקה שבורה עם בצלים או תפוחי אדמה סגולים ופפריקה מעושנת (60-80 שקלים לקילו). יש להזמין שבוע מראש ועלות המשלוח תלויה במיקום ומתומחרת בנפרד.

» קייטרינג לואיזה - לכל הפרטים

גולת הכותרת - פורקטה טלה עם עשבי תיבול מקומיים ורוטב חבושים
נדב מלין

המקדש

מסעדת הבשרים "המקדש" בכפר סבר, ובראשה השף לירן בלו, משיקה תפריט ייעודי לקחת הביתה לקראת החג, מבוסס על הבשרים המעושנים והשרקוטרי של המסעדה. תמצאו כאן נתחי בשר שונים שמוכנים במקום בטכניקות בישול שונות שהן שילוב בין שיטות הכנה קלאסיות ומתקדמות, דוגמת הסו וויד - בישול בוואקום, עישון בשרים בשבבי עץ דובדבן או חביות ברנדי ובישול מולקולרי. למי שזה חשוב, עושים כאן שימוש בבשר ישראלי טרי בלבד, רטבים ביתיים מחומרי גלם טבעיים וללא חומרים משמרים או תוספים תעשייתיים. בתפריט האוכל המוכן נמנות מנות כמו: מנת ציידים (58 שקלים ל-300 גרם); רולדת ואסיו ושומן אווז (55 שקלים ל-300 גרם); אסאדו מעושן (70 שקלים ל-300 גרם); עוף שלם מעושן (110 שקלים); נקניקיות עבודת יד (54 שקלים ל-4 יחידות) ורוטב ברביקיו ביתי; תבשיל פריקי (30 שקלים לחצי קילו); תפוחי אדמה מדורה (15 שקלים ל-200 גרם) ועוד. הזמנה טלפונית ואיסוף ממהמסעדה.

» המקדש - לכל הפרטים

בשר מעושן מעושן, המקדש
אסף אמברם
*#