${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לראש השנה 2018 : דגים בשולחן החג

דג הוא אחד מסמלי החג הבולטים ביותר: בין אם תבחרו לעטוף אותו במלח, לצרף אליו רוטב חריף או בין אם תעדיפו לטחון ולהגיש אותו קר, תוכלו לזלול מנה מסורתית, קלילה ומעוררת תיאבון

תגובות
דרך נהדרת לפתוח את השנה. דניס במילוי לימונית ולימון
אפיק גבאי

אחת מהמסורות הקולינריות הידועות בראש השנה היא לאכול ראש של דג, מתוך תקווה שבשנה הבאה נהיה לראש, ולא לזנב (או כל חלק אחר בגוף הדג). שיטות ההכנה בלתי מוגבלות ולכם רק נותר לבחור: מנה ארומטית של דג ממולא בלימון ולימונית, קלאסיקה יהודית של גפילטע פיש, או לפלפל את העניינים עם מנת דגים חריפים.

» ראש השנה 2018 – כל האירועים, המתכונים וההמלצות לחג
» מתכונים לראש השנה – לכל המתכונים לחג
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה
» לא צריך לבשל: ערב ראש השנה במסעדות
» מה עושים עם הילדים בראש השנה?
» טיולים לראש השנה

גפילטע פיש באדיבות מסעדת קיטון

מצרכים:
1 דג קרפיון נקי מעצמות (חשוב לבקש גם את העצמות, הראש והזנב)
4 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן
5 כפיות סוכר
2 גזרים פרוסים
9 בצלים קצוצים גס
5 ביצים קשות
3 ביצים חיות
¾ כוס קמח מצה

אופן ההכנה: 
1. מטגנים 3 בצלים עד שמשחימים קלות.
2. טוחנים במטחנה את בשר הדג, 5 ביצים קשות, 3 בצלים מטוגנים ו-3 בצלים חיים. מוסיפים את קמח המצה בתנועות קיפוליות עד לקבלת עיסה אחידה, ומניחים את התערובת מכוסה לחצי שעה לפחות.
3. מכינים את ציר הדגים: ממלאים סיר בינוני במים עד הידית. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל לבן, גזר, 3 בצלים קצוצים גס, עצמות הדג, הראש הזנב, ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה.לאחר הבישול, מוציאים את העצמות.
4. מבשר הדג הטחון יוצרים קציצות בגודל הרצוי, ומבשלים בציר הרותח למשך ארבעים דקות.
5. לאחר הבישול מוציאים את הקציצות בזהירות מהסיר ומקררים. אפשר להגיש עם פרוסת גזר.

קלאסיקה יהודית. גפילטע פיש של קיטון
מירי ביטון

דגים חריפים (חריימה), באדיבות קפה גרג
מתכון ל-4 אנשים

מצרכים:
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום, פרוסות
פלפל ירוק, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
פלפל אדום, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
2 כפיות גדושות רסק עגבניות
4 עגבניות חתוכות קצוץ דק
1/4 כוס מים
2 כפיות כמון טחון
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שאטה גרוס
1/2 קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושל
כף גדושה כוסברה טרייה קצוצה
8 יחידות פילה אמנון בטמפרטורת מקרר

אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת שטוח ורחב את הרכיבים הבאים: שמן זית, שום ופלפלים חתוכים.
2. אחרי טיגון קל, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כשתי דקות נוספות.
3. מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, המים, הכמון, הסוכר, המלח, השאטה   הגרוס, החומוסים והכוסברה.
4. מבשלים כ-20 דקות עד להסמכה ומוסיפים את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה.
5. מכסים את הדגים ברוטב ולבשל כחמש דקות נוספות.
6. לפני ההגשה מקשטים עם מעט עלי כוסברה טריים.

מתכוני דגים נוספים:
בקלה עם יין ופטריות
דג במלח: מנה היסטורית שעובדת עד היום
לברק בתנור עם עשבי תיבול ארומטיים
פיש אנד צ'יפס - כך עושים את זה נכון
פילה אמנון על ניוקי
דג חמוץ מתוק עם פטריות
ד
גים חריפים לראש השנה
חריימה אינטיאס של אייל שני
פילה סלמון צלוי בתנור
סרדינים כבושים בלימון
בורי ברוטב יוגורט ושמיר לימוני

*#