מהדרום לצפון: המסלול לשוקוליסט האולטימטיבי

קטן וחכם או גדול ומושחת, נוזלי או מוצק, כזה שמתאים לחלוק אותו או אחד שעדיף לחסל לבד - המדריך המלא לאוהבי שוקולד בתל אביב

יוליה פריליק-ניב, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יוליה פריליק-ניב, עכבר העיר

יש לכם סידורים בדאון טאון? אתם חוזרים רעבים מהים? בין שאתם קופצים לבקר חברים בפלורנטין, מעמיסים מותגים בכיכר המדינה או אולי בכלל מסתובבים בדיזנגוף סנטר במעגלים - יש לנו הצעות מתוקות לכל אזור בתל אביב. בכל רחבי העיר מסתתרים חטאים שוקולדים מושחתים, ואנחנו פה כדי לגלות לכם איפה תוכלו למלא מצברים ולחדש אנרגיות סוכרתיות. הכנו עבורכם - השוקוליסטים - מסלול אולטימטיבי בעיר, כדי שתדעו איפה אפשר לתדלק בסטייל. sweet tooth יקרים, להלן מפת הדרכים לשוקוליסט המצוי:» הצ'יפס מאמסטרדם נוחת בפלורנטין» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב» בית הקפה התאילנדי הראשון בעיר» הפינות הטעימות של ירושלים» הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכירים» הסצנה הקולינרית המפתיעה במתחם הבורסהסרדיניה: סמטאות של אבן ושוקולד ביפו  סרדיניה היא מסעדה איטלקית, טרטוריה בשפת המקור, שזכתה במיקום מנצח - כיכר קדומים ביפו העתיקה, ממש קרוב לנמל ולסמטאות האבן. במבנה חמוד ובו שולחנות עם מפות משובצות באדום-לבן ותאורה רכה ורומנטית מוגשות מנות איטלקיות קלאסיות. בין שלל הקינוחים האיטלקיים המוכרים והטובים, כמו טירמיסו, פנקוטה ואפוגטו, מתבלט קינוח שוקולדי מושחת באמת. "שוקולד מאד", שהשם מרמז על תוכנו, הוא שוקולד חם מוקצף המוגש עם עוגת שקדים ודובדבני אמרנה בתוספת של גלידת אגוזי לוז. אמנם טירמיסו מתיימר להיות הקינוח שירים אתכם למעלה (זה התרגום המילולי של טירמיסו, נשבעים) אבל 'שוקולד מאד' בהחלט יעשה את העבודה, ואולי אפילו טוב יותר. 38 שקלים ואתם מרחפים על ענן שוקולד.  סרדיניה - כיכר קדומים 9, יפובין הקלאסיות האיטלקית לטעם הישראלי. סרדיניה (צילום: יח"צ)שייק אאוט: עוצרים למנת שחיתות בפלורנטין

מתוק ונוטף סוכר? מושחת ומוגזם? כל התשובות נכונות. היכל חדש שמעלה על נס את כל מה שמתוק ואפשר להכניס למילקשייק נמצא בפלורנטין תחת השם המדליק ShakeOut. אז כמו שמכירים חובבי הז'אנר מגרסאות בניו יורק או לונדון, גם פה מדובר במילקשייק בסיס שמנת, חלב וסוכר בטעמים קלאסיים של שוקו, וניל, תות או בננה. השוס הוא מגוון תוספות שוקולדיות ומושחתות כמעט אינסופי: אוריאו, קינדר בואנו, מילקה, פררו רושה, לואקר, קיט-קאט, טובלרון, או נציגים כחול-לבן-חום כמו פסק זמן וקליק. בסוף הסיבוב בבלנדר נוצרת תערובת קרמית מתוקה ואפילו עליה אפשר להוסיף מרשמלו, סוכריות צבעוניות, סירופ שוקולד, דובוני גומי, קצפת ועוד. התענוג יעלה 25-50 שקלים, כשהאופציה היקרה תקנה לכם אושר מתוק בגודל של ליטר (!).שייק אאוט -  ויטל 2, פלורנטיןמושחת לחלוטין. שייק אאוט (צילום: בן יגבס) או לה לה: לפאשניסטות של כיכר המדינה

מכירים את זה שיש משהו ממש מעולה ועוד משהו ממש מעולה, ואז הם חוברים להם יחדיו? אז גלידת "בוזה" ומאפיית "לחמים" פתחו לאחרונה את OOHLALA בתל אביב. רשת הגלידריות הגלילית, שהחלה מהחלום של אדם זיו, בן קיבוץ סאסא, ושל שותפו עלאא סויטאת, להכין גלידה טרייה ואיכותית מהגליל - חוברת לחלום של אורי שפט מלחמים. באו לה לה מחברים את שני החלומות לכדי חלום משותף, דהיינו בצקים משובחים וגלידות מרעננות. גולת הכותרת היא בראוניז של לחמים עם הר של גלידת שוקולד, סוכריות קופצות מצופות שוקולד ורוטב שוקולד ג'נדויה מעל (26 שקלים לדילייט הזה). אפשר לשחק עם השידוכים השונים ולהמיר את הבראוניז במילפיי או את גלידת השוקולד הקלאסית בגלידת קרמל מלוח, אבל אז אתם מתרחקים מכל הג'אז השוקולדי. או לה לה - אבן גבירול 125כל החלומות מתגשמים. או לה לה (צילום: אדם זיו)גוליס: בדרך מעזריאלי עוצרים לגלידה איטלקית  הדוכן של גוליס בשרונה מרקט (ובקרוב ייפתחו שני סניפים נוספים לאור ההצלחה) מגדיר את עצמו כתחנת תדלוק מתוקה: Gulis Dessert Station‎. מה על הפרק? קינוח המורכב מכמה כדורי בצק פנקייק פריכים, ממולאים בשוקולד בלגי משובח, עם שלל תוספות המוסיפות שכבות של שחיתות לכל החגיגה. בתוספות תמצאו גלידה איטלקית, מגוון רטבים שוקולדיים חמים, דובדבני אמרנה, פירות טריים בעונתם, סוכריות צבעוניות, עדשים (משוקולד, לא הקטניות), קצפת, מרשמלו פיצפוניים, שברי עוגיות, פקאן סיני מסוכר ועוד (26 שקלים למנה של שבעה כדורים וערמת תוספות). ההשראה למקום היא פטיסירי מקומי בעיירה קטנה ליד בריסל. לנו נשאר רק לגלגל כל כדורון כזה לפה ולהתענג. גוליס - שרונה מרקט רעיון איטלקי, ביצוע ישראלי. גוליס (צילום: סלי בן אריה)לילוש: פנינה מתוקה בלב העיר

די בשקט פועל כבר יותר מעשור בית קפה-ביסטרו שכונתי קטן, על פרישמן, באזור כיכר רבין. ב"לילוש" מגישים מגוון של מנות טעימות, חלקן ממש בריאות, חלקן בסגנון איטלקי קליל, אבל אנחנו באנו בשביל השוקולד או ליתר דיוק לקינוח בשם שחיתות של שוקולד. מדובר בקוביות דחוסות של פאדג' שוקולד בלגי עשיר, שוקולד לבן, קרם וניל, מוס שוקולד וכל זה שוחה בתוך גנאש שוקולד ובתוספת שקדים קלויים ב-38 שקלים.לילוש - פרישמן 73למיטיבי לכת. שחיתות של שוקולד (צילום: מתוך דף הפייסבוק של לילוש) קרמרי דה ל'אקלייר: אחרי הסנטר עוצרים לקינוח מושחת

בטבורה של העיר, לא רחוק מדיזנגוף סנטר, נמצא מקום שמשדך בין שתי תשוקות – מאפים צרפתיים חמים כמו פחזניות, אקלרים, מקרונים קרואסונים וגלידה קרה. השילוב האולטימטיבי של חם-קר ובצק-קרם יוצר מעין סנדביצ'ים מתוקים להפליא. הבצק של המאפה סופג את המילוי הקרמי וזה כיף גדול. על כל התענוג הזה מוסיפים סירופ קרמי ויש לכם ביד גן עדן. נפנה את תשומת הלב לקינוח שוקולדי שעונה לשם בלאק פורסט: מדובר באקלר שוקולד חם במילוי גלידה. ולאור ההצלחה נפתח לאחרונה סניף נוסף, שקורץ למתוקים סטייל אמריקה, כמו דונאט ממולא כל טוב או מאפינס גלידה.  קרמרי דה ל'אקלייר - קינג ג'ורג' 52 ואבן גבירול 75קינוח אלוהי. בלאק פורסט (צילום: תומר לוי)איקה שוקולד: גן עדן מתוק בצפון תל אביב

השקולוטיירית המדופלמת איקה כהן, בעלת גן העדן המתוק Ika Chocolate, יוצרת מגוון פרלינים מדהימים מחומרי הגלם הכי מעולים שיש בסביבה. אבל הפעם נדון ביצירת אמנות מתוקה ומושחתת במיוחד: מגה טבלת שוקולד בהשראת האמן ג'קסון פולק. הטבלה ממולאת ג'נדויה (שוקולד עם אגוזים), אורז תפוח ושכבה דקה של דפי שוקולד ווופל. מעטפת הטבלה עשויה שוקולד לבן מקורמל המעוטר בהתזת שלל צבעים. האושר הזה שוקל כ-235 גרם ומחירו 100 שקלים, המלאי מוגבל וכדאי להזמין מראש. על עונג יצירתי שכזה משלמים ביוקר, ולא רק בשקלים. איקה שוקולד - שוק צפון, ראול ולנברג 20

בהשראת האמן האמריקאי ג'קסון פולק. חנות השוקולד של איקה (צילום: איקה כהן)קצת פחות מושחתים, לא פחות טעימים יש עוד כמה קינוחים לשוקוליסטים שבקרבנו (שהם כולנו כפי שכבר סיכמנו בהתחלה) שמסתובבים פה בסביבה וכדאי להכיר. אגב, חלקם לא נראים מוגזמים וזה מה שיפה בהם: הם צנועים מבחוץ ושובבים מבפנים.

TYO - היפנית המדוברת השיקה לאחרונה תפריט קינוחים חדש, ומה שיפה בו הוא שהוא לא מזכיר קינוחים יפניים קלאסיים. הקונדיטורית מיכל בוטון מחברת בין טעמים מהמזרח הרחוק לבין המערב ומגישה תפריט קינוחים לא שגרתיים. אחד מהם הוא אקליפס: מוס שוקולד בציפוי שוקולד מריר, עוגיית קוקולידה ואנגלז תפוז סאקה (46 שקלים לתענוג). TYO, מונטיפיורי 7

ריו גרנדה - גן העדן לקרניבורים מציע קינוח שוקולד מושחת בשם הקסום פטה שוקולד פיות. מדובר בקרם שוקולד על בסיס מרציפן, עם אבקת מאצ'ה ירוק מעל, המוגש ברוטב שוקולד (42 שקלים לקסם מתוק של פיות בפה). ריו גרנדה, הרצל 4 תל אביבגן עדן לחובבי מתוק, לא רק לקרניבורים. ריו גראנדה (צילום: אבי כהן)

206 דגים - במסעדה הוותיקה בשכונת צהלה התל אביבית מגישים קינוח כייפי ושוקלדי בשם קרמו שוקולד. מדובר בקרם שוקולד וגנאש שוקולד לבן, אגוזי לוז מסוכרים ודובדבני אמרנה מעוצבים לעילא במנה אסתטית להפליא (42 שקלים). מסעדת 206 דגים, משה סנה 54קינוח פשוט וכיפי. 206 דגים (צילום: אפיק גבאי) גדרה 26 - בשורה מושחתת לרגישים לגלוטן (או לנמנעים ממנו) תמצאו בביסטרו גדרה 26, בפאתי שוק הכרמל. שם מציעים עוגת שוקולד לוז ללא גלוטן שעשויה מקרם אגוזי לוז, מלאה בשוקולד מריר, מעל נוטף גנאש שוקולד פאדג'י וזה יוצא לסועדים עם קצפת רכה ושבבי שוקולד. 35 שקלים ותשאלו "גלוטן מי?". גדרה 26 - גדרה 26

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ