${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ראש השנה טורקי: כשחציל וטלה מתאהבים

חצילונים עם בשר וצנוברים, אוסובוקו טלה וירקות, ממולאים קומפקטיים וקינוח אורפלי מיוחד - במקום לשלוף את המתכונים הקבועים, למה שלא תלכו על שולחן טורקי מפואר ויצירתי? פרויקט חגיגי מציע שולחנות חג מיוחדים שמשלבים בין מסורת למטבח עולמי

תגובות

עם או בלי קשר לאייל שני, חציל הוא דבר ורסטילי ונהדר. הוא טעים כמעט בכל צורה והתייחסות, נע על הסקאלה שבין חם, מכיל ומנחם למסוקס, שרוף ומעושן, ובאופן כללי מוסיף לכל ארוחה מקסימום עניין במינימום קלוריות ואחוזי שומן. אם נולדתם לעדה הנכונה ואתם משתייכים גנטית וקולינרית לטורקיה, הרווחתם. אם לא, בטח שמתם לב שבראש השנה החציל בדרך כלל נזנח מאחור, ואת מקומו תופסים סמלי החג על טהרת רימון, סלק, תפוח ודלעת, שמוצאים את דרכם לכל מרק, מאפה, תבשיל וקינוח.

» ראש השנה 2016 » שולחן חג איטלקי» ארוחת חג ברוח איסאתית

כדי להחזיר לחציל את כבודו האבוד ולמקם אותו בצדק רב על שולחן החג, שף קובי בכר ממסעדת רופטופ ממלון ממילא יצר ארוחת חג המורכבת משש מנות רבות רושם, שכולה ניחוחות וטעמים מהאימפריה הטורקית. בתפריט: סלט כרישה בחומץ תפוחים, חצילוינם ממולאים בטלה, אוסובוקו בבישול ארוף, מרציפן ביתי וקינוח רבני טורקי מסורתי. חג שמח מטורקיה, באהבה.

» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים» קינוחים לראש השנה » מתכונים לעוגות דבש » גורמה טבעוני - יש דבר כזה

פתיח: סלט כרישה בחומץ תפוחים (4 מנות)

מצרכים:3 מקלות כרישה טרייה 100 גרם זיתי קלמטה 1/2  כוס חומץ תפוחים2 כפות שמן זית קורט זרעי קימלקורט מלח

הוראות ההכנה:1. מנקים היטב את הכרישה, חותכים לגלילים שווים באורך 5 ס"מ. 2. במים רותחים עם מעט מלח, חולטים את הכרישה במשך 3 דקות. מסננים מהמים ומניחים במסננת למשך שעה לאגירת כל הנוזלים. מגלענים את הזיתים.3. בכלי אחסון מסדרים את הכרישה החלוטה והזיתים ומתבלים בשמן זית, מעט זרעי קימל ומלח. מכסים בחומץ תפוחים. מניחים במקרר למשך 24 שעות לספיגת טעמים.4. מסננים את הכרישה והזיתים מנוזלים, מסדרים בצלחת הגשה ומגישים.

» סלט כרישה בחומץ תפוחים - להדפסת המתכוןיכולה לעמוד גם בזכות עצמה. כרישה בחומץ תפוחים של קובי בכר (צילום: אפיק גבאי)

ראשונה: חצילונים ממולאים בשר טלה וצנוברים (10 מנות)

מצרכים:10 חצילונים (בגודל 10-12 ס"מ)500 גרם בשר טלה, טחון (כתף, צוואר או צלעות)2 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות2 עגבניות טריות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנותזר עלי פטרוזיליה ונענע, קצוצים4 יחידות בצל ירוק, קצוץ3 כפות צנובר קלוישמן זיתקורט מלח ופלפל שחור טחון

להגשה:גרעיני רימון

הוראות ההכנה:1. חוצים את החצילים לאורכם ובעזרת כף מרוקנים את "בשר" החציל. קוצצים אותו ושומרים בצד.2. ממליחים מעט את החצילים המרוקנים ומזלפים מעל שמן זית.3. במחבת גדולה ועל להבה גבוהה מטגנים את הבצל, מוספים את בשר החציל הקצוץ ומשחימים קלות. מוסיפים את בשר הטלה תוך כדי ערבוב, מכניסים את העגבניות, הירק והצנוברים, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומערבבים קלות במשך 5 דקות.4. מחמים תנור לחום של 160 מעלות. ממלאים את החצילים בבשר המבושל ומהדקים היטב, מסדרים את כל חצאי החצילים בתבנית אפיה עם שוליים. לאחר מילוי כל החצילים, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות. מסירים את נייר הכסף מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ומשחימים במשך 10 דקות. לפני ההגשה מפזרים על החצילים גרעיני רימון ומגישים.

» חצילונים ממולאים בשר טלה וצנוברים - להדפסת המתכוןמצדיקים תקיעת שופר. חצילונים ממולאים בשר טלה של קובי בכר (צילום: אפיק גבאי)

עיקרית: אוסובוקו עגל, חציל בלאדי וירקות שורש בבישול ארוך (7-8 מנות)

מצרכים:1.2 ק"ג אוסובוקו עגל, פרוס לעובי 2-3 ס"מ2 יחידות חציל בלאדי, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ1 ראש שום, חצוי לרוחבו2 מקלות כרישה, שטופים ופרוסים לעובי 2 ס"מ2 בצלים, קלופים חתוכים לשישיות1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ2 גזרים, קלופים ופרוסים לעובי 2 ס"מ2 עלי דפנהזר פטרוזיליהשמן זיתקורט מלח קורט פלפל שחור, טחון

הוראות ההכנה:1. מחממים סיר רחב שוליים ומתבלים את פרוסות הבשר במלח ופלפל. משחימים במעט שמן זית את פרוסות הבשר. מניחים את הבשר המושחם בצד.2. צולים באותו הסיר את הבצל, הכרישה, הגזר, הסלרי והשום עד הזהבה. מוסיפים כ-½ ליטר מים ומגרדים את תחתית הסיר היטב כדי "להרוויח" את המשקעים הטעימים.3. מסדרים את פרוסות הבשר חזרה בסיר ומכסים במים, מוסיפים את עלי הדפנה וזר הפטרוזליה ומעל את כל קוביות החציל. מכסים בנייר פרגמנט ומעל נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך 12 שעות.

» אוסובוקו עגל, חציל בלאדי וירקות שורש - להדפסת המתכון12 שעות של איפוק. אוסובוקו עגל של קובי בכר (צילום: אפיק גבאי)

» לכל אירועי ראש השנה 2015» מתכונים לראש השנה» מתכונים טבעוניים לראש השנה

תוספת צמחונית: מיני ממולאים צימוקים ועשבי תיבול (10 מנות)

מצרכים:10 עגבניות תמר קטנות10 פלפלים ירוקים בהירים וקטנים10 קישואים בהירים מפוספסים וקטנים2 כוסות אורז בסמטי1/2 כוס צימוקים שחורים1/2 ליטר מיץ עגבניות1 כפית סוכר חוםזר פטרוזיליה, קצוצהזר שמיר, קצוץזר נענע, קצוצהמיץ מ-2 לימוניםשמן זיתקורט מלח קורט פלפל שחור

הוראות הכנה:1. מסירים בעדינות את הראש של הירקות ומרוקנים בעזרת כפית (או פריזיאן) את תוכנם ושומרים בצד.2. את התוכן של העגבניה והקישוא קוצצים ומוסיפים למיץ עגבניות. מערבבים עם כפית הסוכר.3. בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומבשלים את האורז במשך 3 דקות חצי בישול, כך שמרכזו נותר מעט קשה.4. מסננים היטב את האורז ומתבלים בפלפל שחור. מוסיפים את הצימוקים ועשבי התיבול, מערבבים היטב וממלאים את הירקות באורז המתובל.5. בתבנית אפיה בעלת שוליים גבוהים מסדרים את הירקות, מזלפים מעל שמן זית ויוצקים את מיץ העגבניות המתובל. מכסים ואופים במשך שעתיים בטמפרטורה 160 מעלות.6. מסירים את המכסה ומשחימים קלות במשך 15 דקות.

» ממולאים צימוקים ועשבי תיבול - להדפסת המתכוןחגיגיים, ים תיכוניים וקומפקטיים. ירקות ממולאים של קובי בכר (צילום: אפיק גבאי)

מרציפן ביתי

מצרכים: 3 כוסות שקדים4 יחידות שקדים מרים1/2 כוס אבקת סוכר2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)2 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה:1. משרים את השקדים והשקדים המרים במים פושרים ושומרים במקרר למשך לילה.2. קולפים את השקדים ומייבשים קלות במגבת, טוחנים את השקדים קלות במעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מסה אחידה במרקם משחתי.3. מחלקים את המסה ל-4 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים גליל בקוטר 2 ס"מ. עוטפים בנילון נצמד, מעבירים למקרר למשך שעה וחותכים את הגלילים באלכסון לפרוסות בעובי 4 ס"מ.

» מרציפן ביתי - להדפסת המתכוןמקסימום רושם במינימום מאמץ. מרציפן ביתי של קובי בכר (צילום: אפיק גבאי)

מצרכים:1 כוס קמח3 ביצים1 כוס סוכר1 כפית גרידת תפוז 1 כפית גרידת לימון1 כוס יוגורט עיזים1 כוס סולת2 כפיות אבקת אפיה

לסירופ סוכר:2 כוסות סוכר2 כוסות מים מינרליים2 כפות מיץ לימון1/2 כוס שמן תירס

לקישוט:חופן אגוזי לוז, טחוניםחופן קוקוס טחוןחופן פיסטוקים, טחונים

הוראות ההכנה:1. מעבדים במיקסר את הביצים והסוכר, מוסיפים את היוגורט והשמן ולאחר מכן את גרידות ההדרים. מעבדים רק עד קבלת מסה אחידה.2. בעזרת מסננת מנפים לתוך קערת הערבוב את הקמח, הסולת ואבקת האפייה. מערבבים קלות, מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות.3.מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עד להשחמה במשך 2 דקות.4. מכינים את סירופ הסוכר: מעבירים את הסוכר והמים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הלימון ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.5. מרכיבים את המנה: חותכים את הרבני לקוביות בגודל 5 ס"מ בעודו חם, ומוזגים את סירופ הסוכר שהוכן מראש עד לכיסוי אחיד וספיגה. מפזרים מעל את הקוקוס, אגוזי הלוז והפיסטוק ומגישים.

» רבני (מאפה סולת טורקי) - להדפסת המתכוןהתחליף הטורקי לעוגת הדבש המסורתית. רבני סולת של קובי בכר (צילום: אפיק גבאי)

» עוגות לראש השנה » מתכונים לעוגות דבש » ראש השנה 2016 

*#